Biologische grondontsmetting “Bodem Resetten” loonbedrijf Joldersma en Thatchtec BV

De provincie Drenthe investeert in de ontwikkeling van biologische grondontsmetting “Bodem Resetten”.  Samen met Loonbedrijf Joldersma in Smilde en Thatchtec BV eveneens uit Smilde is een machine ontwikkeld om grond tijdens de biologische behandeling gelijktijdig af te dekken met biologisch afbreekbare coating. Deze machine heeft inmiddels al in officiele proeven in 2016 zijn primeur gemaakt.  Inmiddels zijn verdere verbeteringen aan zowel coating als aanpassingen aan de machine gemaakt die de komende periode regelmatig worden uitgeprobeerd. Hier is de machine aan het werk om een proefveld aan…

Deel dit topic

Reacties

langeslagdiesel
Er zal mij wel iets ontgaan zijn, maar wat is hier zo bio aan en wat moet de ontsmettende werking hebben in dit verhaal. Bij onder water zetten is de minimale tijd 12 weken. Anders kan je weer opnieuw beginnen te tellen. Dit prutje is geen 12 weken water en lucht dicht wed ik.
yoohan
Er wordt een product ingewerkt, door de zuurstofloosheid krijg je anaerobe bacteriegroei. Alles wat zuurstof nodig heeft gaat daardoor dood, denk aan aaltjes etc. kijk even op hun site voor meer info over het systeem zelf.
Paar jaar terug ook betrokken geweest bij demoproeven ter bestrijding van prathlenchus vulnus (houtwortellesieaaltje). Dat zag er in de basis erg goed uit. Het afdekken met plastic folie was praktiach gezien gewoon erg lastig en bewerkelijk, zeker bij grotere oppervlaktes.
De coating is een test als vervanging van plastic folie ter afdekking.
langeslagdiesel
@yoohan aha. Dat verschaft duidelijkheid.
Wimsumar
Beste Langeslagdiesel:

Quote Reactie van @langeslagdiesel:
duidelijkheid.

Ja, en een mooi-weerklimaat er op toe. 😎

Citaat Herbie grondontsmetting:
" Bij dit fermentatieproces komen allerlei stoffen vrij (vetzuren, methaan, zwavelwaterstof, etc''.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden loonbedrijf , biologisch , grond , machine en drenthe geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0