Rfc weer in het nieuws

Het wordt er niet beter van

Quote:
Het waterschap Rijn en IJssel heeft de grootste moeite om een afvalwaterstroom uit twee zuivelfabrieken in Lochem en Borculo in te dammen. Na een breuk in een persleiding stroomt het met melk en schoonmaakmiddelen vervuilde spoelwater sinds maandag de rivier de Berkel in. Duizenden vissen hebben het loodje gelegd; met man en macht wordt geprobeerd nog levende vissen over te zetten.

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
Nog genoeg zout op voorraad? Je weet maar nooit wat er van weekend in de krant komt.
putjesschepper
U prikte gister nog over de goede melkprijs kunnen boeren beter 1 dag melk laten lopen.🤣😂
van Ittersum
@putjesschepper nu is alles wat maar op zijn zachts gezegd ook maar in de verte gelinkt kan worden aan Campina de klos. Dan denk ik, waar is die imago van de boer gebleven die zich niet laat leiden door SBS6niveau-emotie maar nuchter blijft, kan relativeren en weet ook dit gaat wel weer goed komen.

Deze week Campina, wat staat er volgende week op planning de Rabo, LTO of Carola?
+1
putjesschepper
@van Ittersum ik probeer het alleen te relativeren. Even geen melk leveren is beter dan alleen maar negatief nieuws over het leven in de sloot.bovendien ik heb het niet geplaatst.
ejb
@van Ittersum helaas een directe link met rfc ipv in de verte gelinkt aan rfc
+1
weurding
@van Ittersum helaas is soms ook nieuws wat men niet past wel waarheid
+1
frank post
@van Ittersum ik mag er misschien niets over zeggen want het is niet mijn fabriek maar vind wel dat het niet heel in de verte is gelinkt. Ja je hebt gelijk het is de afvalverwerker van FC die een kapotte leiding heeft en niet FC. Maar het is toch op zn zachts gezegd wel bijzonder dat FC duurzaamheidsthema's grijs draait en vind dat melkveehouders maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten maar zelf nu ff de verantwoordelijkheid alleen bij de afval verwerker laat liggen. (zeg ik op basis van krantenartikel......mocht het verhaal anders zijn zullen we het tzt wel horen)
+1
van Ittersum
@frank post uw RMO veroorzaakt met uw melk daarin een ongeluk of een milieuprobleem, zeggen uw kinderen dan ook: nou pa, uw zeg constant dat wij zuinig met het milieu om moeten gaan, kijk eens wat papa's melk nu doet....

wat ik er mee wil zeggen is: kon Campina er (in redelijkheid) hier iets aan doen, moet je daarom Campina weer linken aan...
+1
frank post
@van Ittersum ik iig bracht iig niet meer melk naar de plek waar m'n rmo een ongeluk had gehad, maar formeel heb je gelijk het is het probleem van afvalverwerker
Leo,s vriend
@frank post Klopt, is leiding van waterschap,had net zo goed huishoudelijk rioolwater kunnen zijn, die leiding ligt er 2 meter naast.
Verder natuurlijk twijfelachtige berichtgeving, waterschap zegt in stentor dat het water nu op een braakliggend weiland wordt gepompt, niet dus, word in al jaren leeg zanddepot RWS gepompt, notabene Gelders Natuurnetwerk ( voorheen EHS )
+2
cjw73
Ik zeg uit met die fabrieken.🤗🤗
van Ittersum
@cjw73 hahaha, eigen belang viert hoogtij. U draait er tenminste niet omheen😉
+1
cjw73
@van Ittersum nee. Jullie zijn gewoon een stel milieuvervuilers daar. Oppakken die eigenaren.🤗🤗
+1
grondlozeboer
@cjw73 het word nog druk in de bak.
Blijven de gevangenissen open. El nadeel heb zn voordeel 👆
pietjepuk
Quote Reactie van @cjw73:
zeg uit met die fabrieken

Ik hou ze niet tegen melk gaat toch naar belgie. 😃
cjw73
@pietjepuk dacht dat ze daar alleen maar patat lusten.🤔
+1
van Ittersum
@cjw73 en zozo koeien
+1
pieta
@van Ittersum Ik weet niet wat jij met zozo-koeien bedoeld maar ik neem aan slechte koeien. In het verleden slachtten ze in België zelfs de NL-penicilline koeien. Maar mijn oom zei altijd het vlees sturen ze wel terug naar NL. België nam (op papier) ook veel mest af in NL. België beurde de centen, de mest zat niet op de vrachtwagen als ik de verhalen mag geloven dus wie is er dan slim?
+2
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
en zozo koeien

België is IBR en BVD-vrij. Nederland wordt tegenwoordig al overgeslagen en Belgische veehouders halen hun koeien rechtstreeks in Duitsland. Gemiddelde productie op basis van MPR is al minimaal 6 jaar gelijkwaardig aan Nederland. EJR van de zwartbonte Holsteinveestapel ligt hoger en Belgische topmelkers doen niet onder voor de NL'se. Je mag van mij gerust denken dat ze in Friesland het melken hebben uitgevonden, maar met het Belgisch vee is niks mis hoor.
+1
pieta
@robbies Zo hadden ze in Frankrijk en België ook geen MKZ na de invoer van kalveren via Frankrijk. 😁
+12
Jack Rijlaarsdam
Mooie reden om elkaar weer in de haren te vliegen...

RFC is het moreel verplicht om de lozing zo snel mogelijk te staken. Ook best handig, want een persleiding spiegellassen gaat nu eenmaal niet zolang er vloeistof doorheen loopt. Het waterschap lijkt echter verantwoordelijk te zijn voor de leiding, dus zou die voorlopig voor vervangend transport (lees vrachtwagens) moeten zorgen. Over de bijbehorende kosten kan later een boom of rechtszaak opgezet worden. Voorlopig lijkt het erop dat beiden elkaar de verantwoordelijkheid toeschuiven en op de handen blijven zitten. Eigenlijk ongehoord als je in ogenschouw neemt hoe rigide zowel RFC als de waterschappen op het boerenerf met de regels om gaat.
+1
hoest
@Jack Rijlaarsdam dat was mijn idee ook. Moet je als boer eens proberen om een geknapte leiding te hebben en er gewoon troep Door blijven pompen want ja het past me nu ff niet om het. Uit te zetten
ejb
@hoest dat was nu ook precies mijn motivatie om het te plaatsen
+1
Brutus64
@Jack Rijlaarsdam een mooi klusje voor Q-lip ff inspecteren
+4
J.v.G
Hoe kunnen daar nog zoveel vissen zitten, we hebben als veehouderij door bemesting en bestrijdingsmiddel toch alles al kapot gemaakt hoor ik steeds?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rfc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN