Nos acht uur journaal.

Zojuist acht uur journaal gekeken. 2 onderwerpen. 1 over stikstof beleid. Komt er mannetje van natuurmonumenten vertellen dat zijn natuurgebied vergrast en de bomen dood gaan. Komt door stikstof en de ondertoon in onderwerp was dat de stikstof uit de landbouw komt. Verder geen bewijs of tegenspraak. Punt 2 was uitsterven vogelsoorten. Komt door steeds minder water en ander gebruik landbouwgrond en door steeds meer gebruik landbouwgif. Punt. Heb gegoogled op reageren nos acht uur journaal. Je kan mailen, twitteren enzovoort. Maar ook appen naar 0625104038. Mensen reageer nu eens massaal en is er ergens een belangerbehartiger die voldoende kennis van zaken heeft en getallen weet om eventueel naar voren te schuiven

Deel dit topic

Weidezicht

Laatste  |  

Reacties

+23
Weidezicht
Goedenavond. Zojuist wederom vol verbazing en irritatie het journaal te kijken. Als persoon betrokken en begaan met de nederlandse landbouw. Ik verbaas mij bijzonder over het gemak waarmee de media in nederland onderwerpen brengen zonder ook maar de moeite te doen om feiten te checken of te onderbouwen. Van een institiuut als NOS verwacht ok toch wat scherpere berichtgeving. Ergenis 1 gaat over onderwerp stikstof. Er zijn meerdere bronnen die stikstof uitstoten. Dan komt iemand van natuurmonumenten die zonder verdere onderbouwing roept dat zijn natuurgebied vergrast enz. Dan wordt er nog een dode boom getoond. Komt allemaal zonder meer door stikstof? Of verkeerd beheer en de extreme droogte van dit jaar? Hoor en wederhoor. Ergernis 2. Het verdwijnen van vogelsoorten. Wordt klakkeloos toegeschreven aan de landbouw. Er wordt meer gif gespoten en water rond landbouwgrond verdwijnt? Onderbouwing? Meer gif dan? 100 jaar gelden?? De landbouw wordt steeds duurzamer en boeren proberen met steeds minder bestrijdinsmiddelen te telen. Overheid is al jaren bezig met aanleg van natuurgebieden en watergebieden. Blijkbaar helt dat dus niets. In landbouwgebieden is juist veel water. Meer dan in de alsmaar uitdijende stedelijke gebieden. Areaal landbouwgrond neemt elk jaar enorm af. Is dat misschien ook een reden? Jullie nemen berichten van (ik durf te stellen anti landbouw clubjes) klakkeloos over en brengen dat op tv onder miljoenen publiek. Vindt dat zeer kwalijk.
PIONIER
@Weidezicht Had je het RTL nieuws ook nog ff moeten kijken.
Gerron
@Weidezicht Ik heb dat journaal nog niet gezien maar het valt me op dat je met teveel emotie schrijft. Probeer de volgende keer eerst na te lezen wat je geschreven hebt en geef indien mogelijk een link waaruit blijkt dat de berichtgeving niet klopt. Op die manier kom je geloofwaardiger over.
+1
Weidezicht
@Gerron ????? Ik vraag aan de journalisten om hun berichtgevon te onderbouwen en dan ga zeggen dat ik dat moet doen. Ik breng niets stellig. Heb waar nodig de vraagtekens geplaatst. Zij zijn journalist. Te veel emotie. Ja van dit soort berichtgeving krijg ik wat last van stijgende oliedruk. En dan ben ik niet eens zelf boer. Zou die verhoogde bloeddruk bij de boeren en de behartigers wel wat meer willen zien op een eerlijke manier in de media. Publiekelijk tegengas en onderbouwd. Dat is ook wat ik vraag. Ik heb die getallen en kennis niet paraat en ook niet de tijd dat allemaal uit te pluizen.
dewittemotor
@Gerron Jij hebt gelijk, maar daar hebben wij als boer geen tijd meer voor. Daar is een belangenbehartiger voor, die daar bovenop moet zitten. Maar die snapt de nieuwe tijd niet en slaapt lekker verder
kanniewaarzijn
@Weidezicht Zeiden we hier ook tegen elkaar: "wat is het NOS-journaal eigenlijk slechte journalistiek".
Dirk van Zetten
@Weidezicht bij onze berekeningen voor nb vergunning is bijna alles achtergronddepositie uit Duitsland. Verder vind ik de volgende site erg interessant. Www.melkveehouderijbosch.nl
fons-michielsen
@Dirk van Zetten IK heb dit stuk opgeslagen onder mijn Favorieten op mijn computer. Dan kan ik het snel terugvinden als er weer zo'n bloeddrukverhogend bericht verschijnt in de pers. Het lezen ervan stelde mij weer gerust.
j h p
+10
Weidezicht
Bovenstaand de app die ik naar dat nos 06 nummer heb geappt.
Erik 1979
@Weidezicht netjes. Zouden alle Nederlandse boeren moeten doen!.
+4
tukker2018
Ook een mail gestuurd waarin ik mijn ergernis heb getoond over de erg eenzijdige berichtgeving.
Als iedereen nou een mail stuurt naar reacties@nos.nl en in NETTE bewoording zijn/haar ongenoegen duidelijk maakt dan heeft dat mischien wel effect. Een of twee mails zullen ze niet van opkijken, maar als er tweehonderd mails over hetzelfde onderwerp binnenkomen dan zullen ze er toch wat anders tgenaan kijken
Albert
@tukker2018 worden door spam filter verwijderd
+1
Weidezicht
@Albert zeker weten of denk je dat? Niet geprobeerd is zeker mis. Zo smoor je een initiatief die mogelijk meer los maakt dan alleen elkaar op prikkebord vertellen wat er mis is. Wij weten het wel maar het moet naar buiten.
+1
familie pelle
@tukker2018 ook gedaan!
Boerma
@tukker2018 ook gedaan👍🏻
paul1
Als je nog niet depri was van de regelgeving wordt je het wel van de media
de Haas
@paul1 En het ergste is, je betaalt er ook nog aan mee.
ROORDAJ
Boelshit ten top.De lucht bestaat voor 79 procent uit stikstof.Lijkt mij sterk dat een% meer of minder zo,n invloed heeft op de vegatatie in een natuurgebiedje.
JohnDeere6serie
Belachelijke berichtgeving weer. Ze gaan net zolang door totdat de mensen niet meer te vreten hebben of dat er zo hoge belastingen zijn(om alle subsidies op natuur en sde te betalen) dat ze geen eten meer kunnen betalen. Nederland gaat met dit huidige afbraakbeleid op landbouw bittere armoede tegemoet
zoeff
Hier ook berichtje verstuurt.
Goede aktie, Top
oerne
.

(klik om te vergroten)

de hoef
@oerne waar staan de vliegtuigen onder
+1
demelkboer
@de hoef die doen niet mee. Net als bij btw en accijns.
+1
oerne
.

(klik om te vergroten)

ted9
Hier ook bericht gedaan
+1
demelkboer
200000ha minder landbouw grond. Waarschijnlijk vervangen door grotendeels industrie terrein woningbouw en wegen. En het dan gek vinden dat de biodiversiteit afneemt. Rare jongens die Hollanders
+1
dewittemotor
Wat wij ook aandragen, het zal niets uithalen. De media in Hilversum hebben al geoordeeld en de landbouw is de bron van alle fout. Je durft je bijna nergens meer voor te stellen al boer zijnde.

Bij Pauw zaten gisteravond ook een paar vogelaars. Nu vind ik die vogels ook prachtig, maar wat heb ik me daar aan zitten ergeren. Ook weer de ondertoon, het ligt aan de landbouw en niets anders. Viel me nog mee dat er niemand van RFC aan tafel zat om hun eigenaren een trap na te geven.
zeppmann1
@dewittemotor Ik heb ook Pauw zitten kijken, het verhaal van die 2 vrouwen viel me mee, ze zeiden dat het probleem vooral veroorzaakt werd door de groei van de bevolking. ( en ze maakte nog wat domme opmerkingen)
+1
dwers
Je kunt het ook omdraaien en juist laten zien wat je voor de weidevogels doet.
Bij mijn bedrijf had ik nog een oud stuk grasland ( greppels 3,5 HA) dat 15 juni land was.
Dit jaar een plas dras aangelegd op dat perceel , voor volgend jaar word de plas dras uitgebreid en het perceel gaat in kruidenrijk .
Als ik de foto's van plas dras en legsels aan burgers laat zien krijgen ze toch een ander beeld van de boeren.
dewittemotor
@dwers Daar heb je wel gelijk in. Moet je wel in een streek zitten waar deze drassige gronden liggen. Ik ga mijn hoogwaardige akkerbouwgronden niet inzetten voor die plas-dras en kruiden.
Bij een goede beloning zou ik het theoretisch nog wel kunnen doen, echter dan verandert mijn grond op den duur in blijvend grasland en dat wil ik absoluut niet in deze regio. Hier veel stoppers, dus zulke grond gaat fors in waarde dalen.

Dus hier speelt ook zeker de politiek een rol.

Als het je toevallig past, kun je er gerust aan meedoen. Zo niet, dan wordt het erg moeilijk met grote risico's.

Trouwens die eis voor blijvend grasland is een reden die ik zeer vaak van melkveehouders waarom ze opstallen. Gewoon bang om hun pensioenvoorziening te verliezen
dwers
@dewittemotor het water staat hier ook diep in de sloot , vandaar de plas dras pomp .
pacht ook nog ruim 7 HA natuurgrasland , die percelen zijn wel vochtig.
oerne
,
walker1
En voor minder CO2 moeten we gewoon voor het zingen de kerk uit, rubbertje om doen, pil slikken, morning after pil slikken, of gewoon stoppen met neuken.
geenstijl.nl/5144750/…
pietjepuk
@walker1 die reacties die er onder staan.
+2
de Haas
@pietjepuk "de burger" staat helemaal niet negatief tegenover de landbouw. Dit wordt ons gewoon allemaal opgedrongen/aangepraat door lui die er dik aan verdienen en andere meelopers. Blijkt nu wel weer.
Frans Z.
Iemand iets terug gehoord van NOS ?
+3
Weidezicht
@Frans Z. Ik had app gestuurd en had vanmorgen app terug. Bedankt voor de reactie. Ze gaan eventuele meerdere opmerkingen verzamelen en dat wordt overgedragen aan de redacties welke die items gemaakt hebben. Ik denk niet dat dit de wereld veranderd maar denk wel dat op een nette manier reageren op deze wijze richting fe divetse media meer kan helpen dan elkaar op prikkebord herhalen wat onze problemen zijn. Ik wil toch nogmaals vragen of zoveel mogelijk prikkers alsnog ook via mail of app of wat ook willen reageren naar de NOS.
hans1980
@Weidezicht goede actie!
Frans Z.
Heb niks gezien,hebben de mail misschien nog niet bekeken bij de NOS.
Weidezicht
@Frans Z. Nog wat terug gehoord?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!