Schrikkeljaar

2020 is er weer een schrikkeljaar, (misschien is hier hierover al eens gesproken) hoe gaat hier door RVO mee gerekend worden, krijgen we een dag extra fosfaatquotum, vergelijkbaar met het melkquotum, of moet deze extra dag in het bestaande quotum gepropt worden?
j h p

Reacties

sorry
De koeien schijten een dag meer misschien wel een korting
+4
Hans19
De meesten zijn nog bezig met hoe ze 2018 rond moeten krijgen en u bent al bezig voor 2020?
+2
j h p
@Hans19 Ik vroeg het me af en kijk graag vooruit.
+3
van Ittersum
@j h p heb je nog genoeg nachten om daar wakker van te liggen hoe je die 0,27% gaat opvangen.
Koeien boertje
@van Ittersum is toch een kalfje minder 😂😁
+1
van Ittersum
@Koeien boertje ik zou hierover (huis-)kamervragen stellen.

We gaan wel heel ver met spijkers op laag water zoeken, als het maar over fosfaat gaat en/of we anderen maar zwart kunnen maken
j h p
@van Ittersum Als het het verschil kan maken tussen een economisch delict of niet, is het geen kleinigheid of pietluttig.
Maar zelfs jij weet het ook gewoon niet?? Scheelt voor jou toch nog wel een leuk verlease bedragje.
En je weet toch wel, wie het kleine niet eert,...….
+2
van Ittersum
@j h p waar hebben het over, ga aub om andere dingen druk maken dan dit. Ga lekker op 95% zitten van je quota en je hebt met niemand last, minder stress enz enz. Maar kennelijk zijn het altijd dezelfde die dezelfde stress opzoeken waar ze uiteindelijk niet mee om kunnen gaan, want anders vallen/vielen ze niet constant in herhaling.

Maar één ding heeft u wel gelijk in. Dankzij de droogte en het willen/moeten hebben van voer( alsnog veel kunnen maaien) en de fosfaatrechten die ze niet kunnen/konden betalen heb ik sws een goed jaar gedraaid. Blijft raar en vaag waar hun hun winst dan vandaan willen halen met deze prijzen .
Koeien boertje
@van Ittersum dat komt door de laatste 5 procent.🤔🤣
van Ittersum
@Koeien boertje als ik de voerleverancier mag geloven gaan we nog een "feest" beleven als de melkprijs onder de 35 cent gaat komen. Dan is afwachten hoe snel het hele kaartenhuis in elkaar valt. We zullen het zien hoe het komt
ted9
@van Ittersum Dat moet voor voor de meesten geen probleem zijn anders kun je het de komende jaren zo ie zo wel vergeten.
cjw73
@ted9 nou hij zit niet ver naast de waarheid. Hoorde deze week ook al 1 over hoeveel boeren er al weer flink achter liggen met betalen. Da's geen teken van weelde en als de prijs dan nog wat zak wordt het vast niet beter.💰💰💸💸💸
pietjepuk
Quote Reactie van @van Ittersum:
melkprijs onder de 35 cent gaat komen.

De wordt allemaal wel veel gezeurd over de fosfaatrechten maar als die niet geweest waren hadden we al een paar jaar onder de 30 centen moet melken. Hoe zou dan de stemming onder de boeren geweest zijn?
+2
van Ittersum
@pietjepuk dat is 100% zeker en daarom schreef ik gisteren ook dat die fosfaatrechten een zegen is. Alleen dat besef komt straks wel eens.
Noorderling
Quote Reactie van @pietjepuk:
zeurd over de fosfaatrechten maar als die niet geweest waren hadden we al een paar jaar onder de 30 centen moet melken. Hoe zou dan de stemming onder de boeren geweest zijn?

De euro kan beter regeren als de willekeur van de politiek. Nu weet je nooit waar je aan toe bent, vandaag kunnen de regels compleet anders zijn dan morgen waardoor je ook zomaar op slot zit. Weet wel dat mijn kostprijs met 30koeien extra 2-3cent lager zou zijn. Volumebeperking zonder (prijs)regulatie is het minste van twee uitersten.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
als ik de voerleverancier mag geloven gaan we nog een "feest" beleven als de melkprijs onder de 35 cent gaat komen. Dan is afwachten hoe snel het hele kaartenhuis in elkaar valt. We zullen het zien hoe het komt

Loopt iedereen dan te klagen bij de voerleverancier dat ze achter lopen met betalen? Daar loopt niemand mee te koop. Ik vind het gevaarlijk om op dergelijke borrelpraat in te gaan. Ze willen je altijd laten geloven dat je het super doet door hun advies en product. Je melkt altijd het meeste, betaald als enige de rekeningen, anderen hebben veel meer problemen, hebt hogere opbrengsten. Het is in mijn ogen niets anders dan ego strelen.
pietjepuk
@Noorderling kwam pas iemand pionieren van een ander voerfabriek. Had de koeien nog maar amper gezien en begon over mooie koeien en uiers. Nou dan ben je gelijk afgebrand. Bij iemand in zijn achterste kruipen doe je maar ergens anders.
Twentsch Land
@pietjepuk

Als hier iemand op het erf komt die ik niet ken en gelijk pluimpjes gaat geven ben ik erg op mijn hoede.
+1
van Ittersum
@Twentsch Land sommigen voerleveranciers komen hier al 25 jaar over het mat. Heb er vier Fuite, De Heus, FF, Agrifirm, iedereen krijgt wat , bijna op alfabetische volgorde 😉. zo leer je wel berichten en trends te scheiden
robbies
Quote Reactie van @pietjepuk:
De wordt allemaal wel veel gezeurd over de fosfaatrechten maar als die niet geweest waren hadden we al een paar jaar onder de 30 centen moet melken. Hoe zou dan de stemming onder de boeren geweest zijn?

Hoezo? Productiestijging hier had toch geen invloed op de wereldwijde melkprijs?
robbies
@pietjepuk Een pionier van een andere voerfabriek wilde graag mij klant maken en bood meteen krediet aan, wat niet nodig is. Doen ze ook niet als iedereen op tijd de rekening betaald
pieta
@robbies Ze zullen toch wel gedacht hebben dat je het hard nodig had. 😁 Hier vroegen ze eerst altijd direct naar de ambities mbt groei.
Twentsch Land
@Noorderling

Het is niet altijd borrelpraat .... toen tijdje geleden de melkprijs zo laag was hoorde ik van de krachtvoer voorlichter dat hij geen plezier meer had in zijn werk, bij hem in het rayon had hij een aantal melkveehouders waar hij iedere 2 weken kwam en dat bij het gesprek ook de dierenarts en een bankman aanwezig was hoe het draaide want het was een laatste strohalm en anders was het afgelopen en ging de bank ingrijpen.
+1
j h p
@van Ittersum Wie zegt dat ik me daar druk om maak, zo als ik al eerder schreef vroeg ik het me af, je maakt je druk omdat je denkt dat ik me er druk om maak, ik dacht er over na en deelde dat.
Btw ik houd van veilige marges.
de jonge
@van Ittersum ga lekker op 95% zitten is ook weer een een stelling die slaat als een tang op een varken. wat denk je van degenen die nog steeds wachten op de beslissing knelgeval etc. als je nu nog niets gehoord hebt had je dat van tevoren kunnen weten? dat ze ook bij de rvo niet kunnen tellen is nu wel duidelijk ja,. 6 weken is iets anders dan meer dan 6 maanden of niet,hoe kun je verwachten dat degenen die daarvoor hebben aangevraagd en nog nooit iets gehoord hebben, hierop konden anticiperen
van Ittersum
@de jonge daarom nog meer stress in huis halen terwijl je niet weet of je gelijk krijgt of niet. Wacht eerst het ene af en dan pas het andere. Klinkt gemakkelijk maar bij + + aan spanningen zal je gewoon de dingen die je onder controle kunt krijgen , ook doen. Anders loop je vast
de jonge
@van Ittersum zelf geen knelgeval begrijp ik. denk aub even logisch na. stel je zat op 2-7-2015 met ziekte waardoor je hoogst waarschijnlijk gezien word als knelgeval. je hebt netjes je brief voor de gestelde datum op de bus gedaan met de verwachting dat je binnen 6 weken wat zou horen,zou de uitslag dan negatief voor je zijn had je nog tijd gehad om dieren weg te doen. nu wacht je buiten je schuld om meer dan 6 maanden en je weet nog steeds niet waar je aan toe bent,en dan kun jij beweren dat je de dingen onder controle kunt krijgen ook zal doen. juist ja de dingen die jezelf onder controle kunt krijgen zijn niet de dingen die je door een staat die blijkbaar op deze knelgevallen schijt heeft,daar kun je zelf namelijk niets aan doen.6 weken is wel even wat anders dan 6 maanden !! ook al zou je iedere dag bellen je hebt het zelf niet meer in de hand want je bent overgeleverd aan de minachting die daar blijkbaar is. en dan zou jij dus lekker op 95% gaan zitten van je rechten die je hebt gekregen en niet rekenen met waar je recht op hebt als je knelgeval bent, komop zeg,ik geloof er geen snars van als het jezelf aan zou gaan.
van Ittersum
@de jonge heb de invoering van het melkquota bewust meegemaakt en ook hier en bij collega's speelden dingen die daardoor zorgden dat de stal voor de helft leeg stond. Het verschil met nu is waarschijnlijk de hypothecaire druk die menig één voelt ofschoon toen de rente echt van andere orde was, maar toch. Bij welke crisis dan ook, het zijn persoonlijke of gezinscrisis de mensen er om heen zullen dat heel anders bekijken. Ze knikken meelevend draaien zich om en zijn alles vergeten. Kortom jou probleem blijft jouw probleem en in hoeverre wil je dan op "scherp" blijven boeren in afwachting van.... Die keuze maak je zelf, je kunt het ook wat makkelijker maken naar mijn inzicht. Maar daar verschillen we duidelijk van mening
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!