GEDONDER !!!

Is er binnen LTO een enorme ruzie ontstaan over het fosfaat ?
Detukkeroettwente

Zelf uw fosfaatrechten kopen of verkopen??

Fosfaatrechten zijn nu het nieuwe melkquotum, bekijk hier actuele vraagprijzen en het aanbod.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

familie pelle
Verklaar je nader!
BoerBart
@familie pelle
Suggestief...
Een keer flink donderen en door, zou qua timing prima passen.
+1
Dirk van Zetten
@familie pelle Het gedonder zal wel meevallen. Ze zitten behoorlijk op 1 lijn, geen knelgevallen en geen generieke korting. Als het bestuur representatief was voor de sector zaten er waarschijnlijk ook knelgevallen in het bestuur en was er discussie over een sobere knelgevallenregeling. Echter in het bestuur zitten geen knelgevallen, dus geen discussie, iedereen tegen knelgevallenregeling want anders worden deze bestuurders mogelijk generiek gekort.
pa
@Dirk van Zetten VRIJE boer zeker????????
Detukkeroettwente
Een gerucht in het gehucht, kwildeffwetenofttwaaris.
+1
Slimmeboer
Komen de leugens van de beleidsmedewerker langzaam bovenwater
John Spithoven
Niks gehoord. Nu vertellen zij ook niet zo veel meer aan mij.
Wolswinkel
Ruzie kan haast niet enorm zijn, immers weinig leden over toch?!?😉

Bar veel HUILGAS vandaag, dat wèl!!
+4
Pluto
Er is ook behoorlijk buiten de lijntjes gekleurd . Het valt ook niet mee om alle kikkers in de kruiwagen te houden maar er zijn uitspraken en afspraken gemaakt waar je maag van omdraait
Het hele fosfaat dossier is inmiddels gierend uit de klauw gelopen en waarbij minister EN LTO zich de inmiddels menselijke slachtoffers zwaar aan moeten rekenen !!.
+2
Kringloper
@Pluto Carola is ook geen aanwinst voor de sector☹️
christo
@Pluto Ik praat liever over mensen dan over kilo's fosfaat.
+4
van Ittersum
Stel je hebt 10 bestuursleden, 1 is het er niet mee eens en die uit zich op een lauw feestje dat hij er niet mee eens en dat dus niet iedereen binnen in het bestuur op 1 lijn zit, is er dan crisis? Of is dit een voedingsbodem voor roddelaars en opstokers?
de jonge
@van Ittersum kan wel leiden tot een crisis, als er maar 1ntje is die de mond opentrekt en een paar meeneemt die ook wel twijfelden maar alleen niet durfden,kan het heel goed crisis zijn binnen een dag
+10
van Ittersum
@de jonge als, indien, kan....in deze tijd van totale gekte, nepnieuws en gefrustreerde collega's die kennelijk hun ei niet kwijt kunnen en vooral hier, is het zaak om niet bij elk wolkje bijna te suggereren dat het einde der tijd is aangebroken.

Ik geef toe dat hele fosfaatinvoering mij op bedrijfsniveau een rustgevende factor en passend is geworden . Geen derogatie, moeten melken(werken) tegen de klippen op en ook nog tegen 0 euro, nog meer gefrustreerde collega's en hopen dat vooral een ander naar de kl#ten gaat want dat geeft mij ruimte......geef mij dan dit maar. Zo kan ik gecontroleerd en op verantwoorde wijze groeien als ik dat wil , niets moet alles mag. Ik weet dat ik niet de enige ben die zo denkt maar die zitten hier niet op deze site
+4
Twentsch Land
@van Ittersum

Die zitten ook zeker op deze site 😉
jg
@van Ittersum Wat is verantwoorde wijze ?
+7
van Ittersum
@jg op financieel gebied: je verbaasd je constant dat koste wat het kost: DIE STAL MOET VOL-principe !!!! En dan ziet dat ze (al) minimaal 35 cent/kg nodig hebben om alleen maar gelijk te draaien dus eingelijk bij een melkprijs van 36 cent maar 1 cent/kg verdienen de meest rare constructies worden bedacht in mestafvoer , voeraankoop, lease van machines en rechten enz. Enz. Feitelijk zichzelf voor de gek houden en daardoor "gek" worden. Dan is het ook niet gek dat ze hier al flippen om alles. Dus als je wat doet moet het een verrijking zijn in groei op financieel gebied.

In het verlengde daarop ook op sociaal en lichamelijk gebied, groot aan de voorkant en achter je breekt alles bij de poten af.....ga maar eens op zondagochtend even toeren, wandelen of fietsen.. 11 uur in de ochtend staan ze nog voer te mengen en een bende op het erf....., ja zelfs gebieden waar ze het nodig vinden om op zondag te bemesten. En op vergaderingen meuren ze als de ziekte en na een uur ze aan het knikkebollen zijn Een brug te ver denk ik dan. Dan zou een paar honderd kilo fosfaat verkopen een positiever bijdrage zijn dan een paar honderd kilo fosfaat aankopen.

En dan weer, afvragen wil je groeien om het groeien of is het een verrijking voor jezelf en je bedrijf
putjesschepper
@van Ittersum vond je het altijd meuren dan in de stolp in sneek🤣😂
+1
van Ittersum
@putjesschepper Old Spice he😁

Ach ja, als je in De Stolp bent bent denk je echt: back to the '80.maar ja die kan het waarschijnlijk doen voor 20 euro vergoeding per aanwezige op zo'n vergadering
putjesschepper
@van Ittersum bedoel het niet opzich van de stolp maar als voorbeeld als je op vergadering bent bij rfc en je buurman meurt.
+1
Erik 1979
@van Ittersum jij hebt hierin volkomen gelijk. Hier in Duitsland redden de meeste die 35 cent break-even ook niet. En dan heb je nog geen eens die hoge mestafzet kosten. In Nederland kunnen ze misschien technisch iets beter maar dat maakt de mestafzet alweer kapot. Laat staan de stomme fosfaat rechten. Daar ligt ook het hele probleem. Als je weinig schulden hebt en daarbij een redelijke omvang dan kun je een stapje terug nemen. Melkveehouders met een hoge financiering kunnen dat niet. Die kunnen alleen stoppen of volgas verder.
+2
van Ittersum
@Erik 1979 of hoge kostprijs . En die schulden, als je nu fosfaatrechten koopt en je kunt ze financieel niet binnen 3-5 jaar binnen je bedrijf wegwerken , dus buiten je gewone lasten om. Je zelf bezig bent om een strop om je eigen nek te plaatsen. Zag je met het MQ ook, nu nog boeren wel steeds gekocht, de afschrijvingen wel gepakt , nu 0 op de afschrijving maar nog wel de aflossingsverplichting. Kortom , wel inkomen en belasting maar geen geld voor aflossingen en die lopen totaal vast. Die hebben aan 50 cent/kg melkgeld nog niet eens genoeg om een inhaalslag te maken
Erik 1979
@van Ittersum Ik schrijf hier niet voor niets dat gezinsbedrijven moeten oppassen met groeien omdat de groei er pas uitkomt boven de 10.000.000 kg melk. Bedrijven met 200 tot 500 koeien moeten verdubbelen of zelfs verviervoudigen of gaan stoppen. Gezinsbedrijven zijn alleen niet gewild anders kregen ze in Brabant onder een bepaald aantal koeien wel vrijstelling voor stal aanpassingen.
+6
pieta
@van Ittersum Gisteren hier nog discussie gehad met een voervoorlichter. Die vond dat er nog wel wat koeien bij konden in NL. Ik zeg ja dat is goed voor jouw afzet. Maar al die uitbreidingen hebben de prestatietoeslag van RFC al mede naar de klote geholpen. Ik doe liever wat minder voor een beetje meer.
van Ittersum
@pieta 2x3 of 3x2 principe gaat steeds meer het onderlinge verschil maken op het boerenerf. Eén groot probleem van 2x3 naar 3x2 lukt altijd wel als je iedereen maar volgt(meestal uit hun eigen belang) maar andersom van 3x2 naar 2x3 is bijna onmogelijk. Dan kiest met al snel voor nog minder naar 4x2 alleen nu wel met dezelfde uitkomst 6, oftewel ze lopen compleet vast op alle fronten en komen ze in een 1e fase waar iedereen om hun heen het fout heeft....vooral die LTO, Rabo, Campina, enz enz.
Erik 1979
@van Ittersum dat verhaal ben 2x3 of 3x2 ben ik het totaal niet mee eens. Van Bakel is nu een mooi voorbeeld. Die melken nu 2000 koeien over een paar jaar 5000. Loopt dat gaan ze naar 10.000. Zo simpel is het. Als het lukt met die stal kan iedereen inpakken met hun mooie milieu vriendelijke praatjes. Die hebben dan een stal met 0 emissie. Diervriendelijk is dan een thema maar daar vinden ze ook wel wat op. Dan kun je het vergeten met de meerprijs. Alleen bio kan dan nog wat meer opleveren. En dat was het.
+3
robbies
Quote Reactie van @Erik 1979:
Van Bakel is nu een mooi voorbeeld

Wat je mooi noemt.
Erik 1979
@robbies het voorbeeld is mooi. Over van Bakel wil ik niet oordelen. Het enige wat ik vind van hun is dat ze de koeien geweldig managen. Handelen heb ik er nooit mee gedaan.
+3
demelkboer
@Erik 1979 van bakel groeit niet uit rendement. Anders waren bontrup en koolen niet nodig
huske
@demelkboer jij klopt nooit aan bij de bank. Zie geen verschil tussen een bank of private investeerder
demelkboer
@huske ik zal het wel verkeerd zien. twas vast uit weelde
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Erik 1979:
Van Bakel is nu een mooi voorbeeld. Die melken nu 2000 koeien over een paar jaar 5000. Loopt dat gaan ze naar 10.000

Voer is er genoeg, stal staat zo, koeien geen probleem. Alleen moet je wel goed personeel hebben dat met koeien wil en kan werken. Dat is in heel veel melkveegebieden op de wereld de grootste schaarste.

Veel Nederlanders lopen zelf nog een stapje harder en rennen heel het bedrijf bij elkaar. Dat doen ook de Nederlanders in het buitenland. Als daar iemand van uitvalt of men denkt nog even verder uit te breiden, dan houdt kan schaalgrootte ook gauw tegen je werken en gaat het nog veel harder van je af. Als je alles en iedereen meeneemt, ook monteurs en veeartsen houdt het bij 95% van de bedrijven met 60koeien per persoon gewoon op.

Mensen uit oost europa willen hard werken, maar ze zijn opgegroeid met 1 koe in de tuin en zien niet wat wij vanaf jongs af aan al zien. En of je die koe tochtig of net een dag eerder kreupel ziet maakt uiteindelijk wel het verschil. En willen zij over 5jaar nog een shift van 8uur melken van middernacht tot sochtends als het licht wordt als ze het ergens anders makkelijker kunnen verdienen? Komen de mensen dan nog verder weg, durf het niet te zeggen maar het wordt nog wel een hele opgave.
demelkboer
@Erik 1979 krijg je in Nederland geen vergunning voor. Schaalvoordeel is trouwens een optimum kromme die specifiek is voor het gebied waar je boert. Je geeft zelf ook al aan dat er bij jou veel bedrijven zijn die voor minder dan 35 cent niet kunnen melken. Dat is bij Mega bedrijven in de VS ook zo, en dat is dan nog inc alle steun vanuit de overheid en Mexicanen.
+1
Erik 1979
@demelkboer wat jij zegt over schaalvoordelen heb je gelijk in. Je hebt een bepaald minimum nodig. Als je dat hebt gaat de kostprijs omlaag tot op het denk laagste punt rond de 100 koeien alleen. Dan gaat de kostprijs hard omhoog als je richting de 200 koeien gaat. Dan gaat die weer langzaam omlaag richting de 1000 koeien. Boven de 1000 koeien kunnen de betere managers de 100 koeien bedrijven verslaan met kostprijs per kg melk als je de uurlonen van de familie leden niet mee telt. 200 tot 500 koeien is gewoon waardeloos in mijn ogen. Veel te duur personeel. Melktijden te kort. Te weinig kalveren om iemand goeds erop te zetten. Allemaal half werk.
robbies
@Erik 1979 En tussen 500 en 1000 zit niks?
Erik 1979
@robbies begint weer te komen. Makkelijk is het niet. Dat zijn mijn eigen ervaringen. En wat ik op meerdere plaatsen zie. Melkveehouders die een nieuwe stal bouwen voor 200 koeien tekenen naar mijn mening hun eigen ondergang. Als je met 2 man het zaakje wilt regelen kun je het natuurlijk wel makkelijk met 200 koeien. Dat geeft geweldige schaalvoordelen als je niet teveel speelgoed koopt. Niet vader zoon. Vader stapt dan uit en de zoon kan niet zo'n goedkope knecht betalen. Vader zoon moet je als èèn zien. Die 200 koeien bedrijven gaan grootste deel stoppen na de overname als vader een stap terug doet.
+1
huske
@Erik 1979 200 koeien kan je zat alleen doen. Daar hoeft geen knecht bij. Drie botjes erin, Landwerk uit besteden aan loonwerker en je werk inrichten zoals ze dat in de varkenshouderij doen
pieta
Quote Reactie van @Erik 1979:
Boven de 1000 koeien kunnen de betere managers de 100 koeien bedrijven verslaan met kostprijs per kg melk als je de uurlonen van de familie leden niet mee telt

Je blijft lachen met jou. Maar er zullen zeker bedrijven met 100 koeien zijn die een hogere kostprijs hebben dan bedrijven met 1000 koeien. Maar dat ligt vooral aan de omstandigheden vg bedrijf en hoe je aan de aantallen bent gekomen.
Erik 1979
@pieta Klopt. Ik schrijf het behoorlijk zwart wit. Maar het is behoorlijk grijs. Grote lijnen denk ik dat het klopt wat ik schrijf.
pieta
Quote Reactie van @Erik 1979:
Die melken nu 2000 koeien over een paar jaar 5000. Loopt dat gaan ze naar 10.000. Zo simpel is het

En wat hebben ze dan bereikt? Dat ze voor KK 10.000 koeien mogen melken op pensioengerechtigde leeftijd?
+1
Erik 1979
@pieta of als ze 80 zijn😂😂😂
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
2x3 of 3x2 principe gaat steeds meer het onderlinge verschil maken op het boerenerf

Nou, leg maar uit. Jij zit lekker op je handen en draait best aardig, ik heb nieuw gebouwd en dobber in m'n bootje. Jij 2x3 en ik 3x2 in jouw beleving. Welke component in melkprijs en/of kostprijs maakt dat jij "3" pakt en ik maar "2" overhoud?
pieta
@Jack Rijlaarsdam Financiering
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @pieta:
Financiering

Bij het huidige renteniveau? Dat zou niet best zijn.
+2
pieta
@Jack Rijlaarsdam Jij weet ook wel dat aan een financiering vaak investeringen ten grondslag liggen. De ene investering schrijft af, een andere weer niet. Maar de meeste financieringen hebben een overeenkomst en die is onder andere dat er afgelost moet worden. En aflossing drukt op je liquiditeit.
Coen
Quote Reactie van @pieta:
En aflossing drukt op je liquiditeit.

aflossing drukt slechts op je liquiditeit als er geen afschrijvingen tegenover staan.
+4
pieta
@Coen Aflossing drukt op je liquiditeit. Punt.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam aflossing. Ik ken dat praat wel: wie gaat er nu aflossen , waardestijging enz enz. Financiering is meer dan alleen rente. Tot het moment dat het fiscaal afgeschreven is en de schuld nog bestaat. In al die jaren kan ik rustig zeggen, aha zo zat dus bij anderen. Rente PLUS aflossing drukt je marge. Mooi dat iemand ervoor gaat maar hou dat dan mooi binnenkamers als anderen de spelregels veranderen, niemand had je beloofd dat we met vaste spelregels zouden werken, (dit laatste is in het algemeen bedoeld niet persoonlijk.)
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
Rente PLUS aflossing drukt je marge.

Aflossen is achteraf sparen. Jij pot op, ik los af. Zie het verschil niet. Is dit nu het enige om de 2x3 contra 3x2 te verklaren? Zwakke onderbouwing.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam uiteraard!
Coen
@Jack Rijlaarsdam , aflossen is reserveren voor vervanging, voor dat deel dat is gerelateerd aan afschrijvingen.
aflossen is sparen voor dat deel waar geen afschrijvingen tegenover staan
groeier
Quote Reactie van @van Ittersum:
DIE STAL MOET VOL

Halfvol kost ook meer dan de stal opbrengt.
+1
van Ittersum
@groeier bij mij brengt een stal sws niets op. Elke koe meer kost bij dat soort bedrijven bij die stal altijd meer, het verdunt alleen daardoor lijkt het anders per koe. Waar we het hier over hebben zitten nooit met 1 probleem binnen hun bedrijf dat zijn er meerderen anders hadden ze de stal inmiddels al voller gehad. De wet van de vermeerderde minder (netto-)opbrengsten treedt dan in werking
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
Elke koe meer kost bij dat soort bedrijven bij die stal altijd meer,

Van je boekhouder gehoord zeker?
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam zelf bedacht, goed he,

Niet helemaal waar, de bank zei dat toen ik vroeg om mijn investeringsplan te financieren en we aan de keukentafel bezig waren alles te bespreken en ook terug te kijken
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
dat hele fosfaatinvoering mij op bedrijfsniveau een rustgevende factor

Dat gevoel heb ik nu juist niet, terwijl de meerderheid daar nu juist op zit te wachten: duidelijkheid. Wanneer de kaders eindelijk vast staan, kan men zich weer richten op de normale bedrijfsvoering in plaats van continu op de hoede zijn voor veranderende regelgeving en voortdurend opflakkerende referentiekoorts. Onzekerheid is het slechtste wat een mens kan overkomen. Kortom, het dossier afwerken, uithuilen en weer door. Zo zou het moeten gaan.
Twentsch Land
@Jack Rijlaarsdam

Heb je volkomen gelijk aan, anderzijds die geen sprongen hebben gemaakt zitten niet met onzekerheid, althans ik niet, melkprijs iets beter dan paar jaar terug en dat past mij goed. Maar idd die in onzekerheid zitten is te hopen dat het snel duidelijk wordt waar ze aan toe zijn want onzekerheid sloopt op den duur iedereen die in zo'n situatie zit.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Twentsch Land:
anderzijds die geen sprongen hebben gemaakt zitten niet met onzekerheid,

Grootste piepers hier in de regio zijn degenen die niets veranderd hebben, maar wel 8,3% gekort worden. Het viel in het reductieplan al niet mee om de afvoerkoeien aan te wijzen en dat wordt per koe lastiger voor die mensen. De stap om "gewoon" wat rechten bij te kopen is daarbij voor sommigen een hele grote.
Twentsch Land
@Twentsch Land

Piepers en onzekerheid is niet idem maar kan in sommige gevallen samen gaan.
+1
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam gelukkig verschillen we hier van gedachten, zou niet best als er te veel gasten als mij waren. Nu denk ik dat je me zeker daarin gaat gelijk gaat geven.
Maar zo denk ik erover, fosfaatrechten geven de sector zekerheid . Tien keer beter dan jojo-en en Deense toestanden .misschien niet voor iedereen maar dat hadden we in 1983 ook niet en ik weet bijna zeker, kon de redding wel eens zijn voor de gemiddelde gezinsbedrijf , ofschoon ik ook niet in de toekomst kan kijken maar dat kan niemand
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
dat je me zeker daarin gaat gelijk gaat geven

Dat weiger ik uit principe...

Quote Reactie van @van Ittersum:
fosfaatrechten geven de sector zekerheid

Wat voor zekerheid? Dat er elk jaar opnieuw een middel is om de veestapel met één knip van de vingers in te krimpen. (Korting op) Fosfaatrechten zijn het middel om de sector onder druk te zetten. Ik begrijp je enthousiasme voor het alternatieve pensioen, maar de nadelen wegen voor mij zwaarder.
vrije boeren
@van Ittersum ook een duimpje van de RVO
+4
demelkboer
Er zijn steeds meer boeren die denken baat te hebben bij het mislukken van fosfaat rechten. die hopen op gedonder. de wens is de vader van de gedachte
putjesschepper
Het feit is wel zo dat het wel erg stil is vanuit lto hoek.
+1
christo
@putjesschepper We zijn op het punt aangekomen dat duidelijk is wat hun functie geweest is in de laatste jaren.
+1
groeier
@christo
Wat wil je daarmee zeggen? Vanaf eind maart 2015 was melkquotum al verdwenen hoor. Volgens mij hadden we in 1985 exact dezelfde onrust, maar alles bleef voor 98% zoals 't was.
christo
@groeier Meer zeg ik er niet over. Ik luister veel muziek. O.a Bob Marley.
jg
@christo is gonna be Allright ....
+2
robbies
@christo
Quote:
Bob Marley

No woman no cry?? 😂
+2
m uut m
@robbies
Is niet erg gepast!
Na de opmerking van vremanfarm.
+1
pieta
@m uut m Een voorzet mag je inkoppen. 😁
robbies
@m uut m gaan we dat weer oprakelen? Dit was er 1 die je in de kroeg ook maakt.
christo
weurding
@putjesschepper werken druk aan een oplossing 😂
groeier
@weurding
Voor de 3% knelgevallen incl bijzondere situaties komt ook nog wel wat, financiele gevallen zullen we helaas toch blijven houden, dat was vroeger ook zo.
+3
robbies
@putjesschepper is er iets te melden dan? Ondanks alle drukte hier zijn er toch geen veranderingen in dit dossier?
+7
cjw73
@robbies nee alleen onrust stoken van het inmiddels bekende groepje.
henkschoonveld1
Nee geen gedonder. Uitgangspunten staan overeind. LTO heeft geen belang bij chaos.
christo
@henkschoonveld1 Het blijft lachen met jou. Zet er voor de gein maar een smiley achter.
+3
George
Quote Reactie van @henkschoonveld1:
LTO heeft geen belang bij chaos.

😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
Waarom hebben ze dan zo'n gigantische chaos gecreëerd ?
sorry
Quote Reactie van @George:
Waarom hebben ze dan zo'n gigantische chaos gecreëerd ?

ze wisten het al dat het 2july zou gaan worden de boel rustig houden door te liegen en de rest vonden ze wel gescheten
+1
George
Quote Reactie van @henkschoonveld1:
. Uitgangspunten staan overeind

😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂
christo
@George Leer mij dat ook eens om zulke mooie gezichtjes te maken.
George
@christo
Typ maar dubbele punt dan krijg je allerlei smileys. 😄
kanniewaarzijn
@George Wel eerst een spatie.
cjw73
@George die staan hier gewoon op het toetsenbord 😎😎
vrije boeren
@henkschoonveld1 LTO heeft er juist een chaos van gemaakt
sorry
Quote Reactie van @vrije boeren:
@henkschoonveld1 LTO heeft er juist een chaos van gemaakt

kees voorgedragen,dattie een lintje moest hebben...
jg
@henkschoonveld1 Vervelend voor de vakgroep melkveehouderij dat er nog steeds zoveel geruchten over handel met voorkennis tav 2 7 2015 zijn.. Reden voor een diepgravender onderzoek ??
+2
Teunis D
@jg Dat zou misschien een goed idee zijn. Komt eindelijk eens boven tafel om hoeveel melkveehouders het gaat in plaats van geruchten. Er zal best van voorkennis gebruik gemaakt zijn, maar het zou mij niet verbazen als het er maar een paar zijn. Nu blijft het bij elke discussie aangehaald worden als voorbeeld van onbehoorlijk bestuur en besmet alle bestuurders die er part nog deel aan gehad hebben.
henkschoonveld1
@Teunis D Moet je puur op basis van zwartmakerij dit gaan doen? Dat 2 juli de definitieve datum was is pas achteraf bepaald. Eerst was er sprake van een gemiddelde over 2014. Ik was destijds geen bestuurder , maar iedere boer kon toch weten toen Dijksma in april aankondigde dat er ingegrepen werd dat er iets ging gebeuren. Overigens was dat in 2013 ook luid en duidelijk medegedeeld door de stas. Dus ook voor iedereen die nu aangeeft ik wist van niks is het misschien zaak om de volgende keer bij een forse investering even de wereld om je heen te bestuderen.
+3
Teunis D
@henkschoonveld1 Dit is niet waar en dat is inmiddels ook al door verschillende personen bevestigd. 2 juli was (kort) van tevoren bekend bij een kleine groep mensen en niet pas daarna. Op 2 juli is de brief van Dijksma eruit gegaan met de mededeling en de peildatum.
+1
jg
@henkschoonveld1 Je moet alleen vragen om een onderzoek. Dat hoef jezelf niet te doen. Dat referenties op basis van historie niet mochten was al voor 2 juli bekend . Je moet niet op de stoel van een onderzoeksrechter gaan zitten .
+3
robbies
Quote Reactie van @henkschoonveld1:
Dus ook voor iedereen die nu aangeeft ik wist van niks is het misschien zaak om de volgende keer bij een forse investering even de wereld om je heen te bestuderen.

Jouw collega had dat beter kunnen doen. Op 16 maart was er nog geen vuiltje aan de lucht.
lto.nl/zoeken/10859353/…

Ik vind overigens het verwijt hierboven van een zeer bedenkelijk niveau Henk. Ik verwacht van een vakgroeplid van LTO dat hij niet gaat vingertje wijzen. Dat er geen vervangende begrenzingen waren, is jouw bestuurlijke voorgangers aan te rekenen. De individuele veehouder kan niet overzien wat zijn individuele keuzes voor het collectief betekenen. Het sparen van de kool en de geit is de reden van de chaos, niet de keuzes van de individuele veehouder.
christo
@robbies Lto jongens blinken niet uit in dossierkennis. Ze naaien daarnaast graag een collega een oor aan door zelf te handelen met voorkennis. Nu komt de fase dat men probeert voor zichzelf te redden wat er te redden valt.
m uut m
@christo
Volgens mij ben jij ook een lto man waarom wist jij dan nergens van.
demelkboer
@robbies LTO of af aan dat de discussie over grobdgebondenheid nog niet was afgerond. dus allerlei open einden maar wel beperkingen. jij heb het ggb misschien iets te veel alleen van uit de latente ruimte opgevat. iedereen wis dat dat voor 66% van de veehouders niet speelde
Detukkeroettwente
@henkschoonveld1 Slaap je wel rustig ??? Net zon ddik vel voor de kop als je vriendjes ???
+2
hans1980
@Detukkeroettwente ken henk als goede boer ondernemer, is na 2/7 gedoe begonnen bij lto zit middenin de puinhopen.
Toch wel weer respect, tis alleen niet de bedoeling dat hij oud beleid gaat verdedigen😖
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!