Opstap Calon/Meulenbroeks/Keurentjes

Zouden voor een sterke koerswijziging binnen het melkveebolwerk deze heren niet beter gewoon op kunnen stappen?
robotmelker

CAT telefoons - Goedkoop en machtig sterk!

Barst in je telefoon? Knikker dat ding weg! Kies voor degelijkheid.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+1
pietjepuk
Ik stem voor
putjesschepper
Gaat toch niet gebeuren zitten lekker op zn plek.
robotmelker
@putjesschepper gaat niet gebeuren? 2 dagen verder met die mafketels aan het roer.. en weer een berg nieuwe lijken uit de kast gevallen.... durf een standpunt in te nemen en dit te verwezenlijken
putjesschepper
@robotmelker voor alle duidelijkheid ze mogen van mij vertrekken.maar het feit dat keurentjes langer mag blijven zitten is kenmerkend hoe ze elkaar handen boven het hoofd houden.
+12
John Spithoven
Zet Marjolein en Werner er ook maar bij. Vervolgens een WOB verzoek om de bestuurlijke anticipeerders boven water te krijgen en dan ruimt het flink op.

RFC brengen ze naar de rand van de afgrond, het vanuit het verleden mooie LTO breken ze af en de complete melkveehouders zijn ze naar de knoppen aan het helpen. Waarom, niet toe willen geven dat ze zelf onoverkomelijk fouten hebben gemaakt.

Dus ik zou zeggen doet de achterdeur maar open.
+2
Slimmeboer
@John Spithoven het is te hopen dat we straks met die hele bende de kerstboom kunnen versieren en calon als piek er bovenop
+1
John Spithoven
@Slimmeboer Mooi doel. Daar gaan we met z'n allen naar toe werken🤩
+6
broeker
@Slimmeboer en na de kerst aftuigen?
hans1980
@John Spithoven marjolein en werner zegt mij even niet wat
+5
John Spithoven
@hans1980 Dat zijn de slimsten van het rijtje, zorgen dat ze op de achtergrond blijven, maar zitten wel aan het stuur, de rest zijn maar passagiers in de bus naar de afgrond.
cowboys
@John Spithoven wat is de eerste letter van de achternaam van marjolein en Werner ?
+1
Arum
@hans1980 Buck voorzitter duurzame zuivelketen.De Kreij N.Z.O.
sorry
Quote Reactie van @Arum:
De Kreij

denk dat er sonneveld wordt bedoeld
+2
puntertje
Quote Reactie van @John Spithoven:
Vervolgens een WOB verzoek om de bestuurlijke anticipeerders boven water te krijgen en dan ruimt het flink op.

Je moet het vooral in de periferie rond de beleidsbepalende bestuurders zoeken, de bestuurders zijn dan wel niet allemaal briljant, de meesten zijn ook weer niet zo dom dat eigen bevoordeling bij het eerste het beste onderzoek boven water zou komen.
Bovengenoemde heren doen overigens nu hun best de zaak in beweging te krijgen, het enige dat je ze kunt verwijten is dat ze niet het lef hadden dat op tijd te doen. En het Maoïstische idee om alles en iedereen weg te sturen en alles af te breken en dan vanaf de grond weer op te bouwen blijkt in onze geschiedenis ook nergens te hebben gewerkt. Animal Farm van Orwell is wat dat betreft wel een passende vergelijking.
Hans van Bergen
@puntertje Als er iemand op moet stappen zijn het smerige linkse leugenaars als johan van den hout. Kwijlen bij mensen met een uitkering. Beloven dat de huren omlaag gaan en de uitkerings omhoog. Ondertussen hun linkse agenda uitvoeren en proberen boeren kapot te maken. De arbeider en de sociale huurder in de kou laten staan. Dat soort zouden ze uit de bestuurslaag moeten trappen.
diekman
@John Spithoven Hier in de buurt ook samenwerkingen,buren zelfs kaartclubjes oplopende spanningen. Wat een flop allemaal! Dit is niet duurzaam!
+1
brabantboer1
@John Spithoven Het is niet te geloven dat NMV bestuurders zich verlagen tot zulke uitspraken. Volgens mij moet je het samen zien te klaren. Of het moet niet de echte john spithoven zijn, maar een faker. Misschien nog een keertje wat fosfaat weggeven?
+2
John Spithoven
@brabantboer1 Met het fosfaat ben ik een jaar geleden op dezelfde manier begonnen. Reacties waren niet van de poes. En zie daar na een jaar, er was geen woord van gelogen. En helaas is het op een ander dossier hetzelfde. LTO beslist over de sector maar vertegenwoordigd nog geen kwart van de melkveehouderij. RFC haar toekomst hangt aan een zijden draadje en het aantal stoppers in de sector is gigantisch. Velen zien geen toekomst en stoppen. Zelfdodingen, 5 stuks in een half jaar. Verschrikkelijk.

Maar we zijn op de goede weg en we houden koers.

Sorry maar zulke mensen horen net zoals ik niet vooraan.
+1
pieta
Quote Reactie van @John Spithoven:
het aantal stoppers in de sector is gigantisch. Velen zien geen toekomst en stoppen.

En daarom zijn de rechten zo duur?
+1
demelkboer
@pieta veel stoppers waren anders wel eerder gestopt. nu effe gewacht op de fosfaat rechten.
Erik 1979
@demelkboer veel stoppers wilde helemaal niet stoppen anders hadden ze voor einde melkquota wel het melkquotum verkocht!!!! Is gewoon pure ellende en frustratie dat ze nu stoppen!
+2
pieta
@Erik 1979 Lul toch niet man. Dan hadden ze meer als 10 jaar geleden al moeten stoppen. Die waren toen het melkquotum een fatsoenlijk beetje waard was echt wel gestopt als ze daar toen aan toe waren. Ik kan hier na de stoppersregeling niet één stopper opnoemen in mijn omgeving. En ja, er zullen er heus wel wat stoppen door de waarde vd fosfaatrechten en de impact van alle regelgeving. Vooral in het brabantse hoor ik het.
weurding
Quote Reactie van @pieta:
Dan hadden ze meer als 10 jaar geleden al moeten stoppen

waarom? stel je had toen de leeftijd nog niet (of eventuele mankementen)en nu wel?
pieta
@weurding Ik stel alleen dat Erik1979 lult. Ik snap dat de omstandigheden gewoon verandert kunnen zijn. Gezondheid, regelgeving, leeftijd, motivatie bla bla bla. Ze stoppen niet allemaal van ellende wil ik maar zeggen. En ook niet iedereen stopt omdat iets veel geld waard is. Nu zijn het fosfaatrechten toen melkquotum.
Jan S
Quote Reactie van @pieta:
Ik stel alleen dat Erik1979 lult. Ik snap dat de omstandigheden gewoon verandert kunnen zijn. Gezondheid, regelgeving, leeftijd, motivatie bla bla bla. Ze stoppen niet allemaal van ellende wil ik maar zeggen. En ook niet iedereen stopt omdat iets veel geld waard is. Nu zijn het fosfaatrechten toen melkquotum.

De mensen die hier de laatste tijd gestopt zijn deden dat niet uit weelde op een paar 65 plussers na.
+1
pieta
@Jan S Met wat Erik zegt stelt ie dat ze allemaal van ellende stoppen. Anders hadden ze volgens zijn redenatie wel gestopt toen er nog melkquotum was. En dat klopt gewoon niet.
+1
Erik 1979
@pieta Ik lul niet. Het is veel triester als jij wilt zien. Het klopt dat als ze verkocht hebben dat ze een paar miljoen overhouden. Maar ze willen niet stoppen. Doorgaan is daar ook geen optie. Gewoon onbetaalbaar. Het klopt dat dat van alle tijden is. Probleem wat ik hiermee heb is dat ze gouden bergen beloofd zijn na bevreidingsdag. De enige gouden bergen die gekomen zijn is voor een enkele melkveehouder die geluk gehad heeft. En enkele corrupte bestuurders. Rest is gewoon bestolen en voorgelogen.
+2
Twentsch Land
@Erik 1979

Gouden bergen hebben belooft naar Bevrijdingsdag ......... nou die gouden bergen ! Er is toen al verteld dat we de eerste jaren rekening moesten houden met lager en schommelende melkprijzen.
+1
pieta
@Erik 1979 Op sommige plekken is het triest. Op genoeg plekken niet. Maar dat wil jij niet zien. En ja, in Brabant stoppen er. En er stoppen er ook waar je het niet van verwacht. Maar ook dat is van alle tijden.
Erik 1979
@pieta natuurlijk zijn er veel bedrijven waar het goed gaat. Is ook goed zo. Wat niet goed is is dat door wanbeleid het met veel slecht gaat. Dat wil jij niet zien.
+2
pieta
@Erik 1979 Dat er wanbeleid is gevoerd zijn we snel eens. Dat bestuurders die zich door voorkennis een goede positie hebben weten te verwerven moeten aangepakt worden. Zijn we eens. Maar de echte knelgevallen door de fosfaatregeling zitten er ook veel bij die wel heel veel ineens wilden. En bij goed beleid had men het ze verboden. Maar dat klinkt ook wel wat betuttelend, de echte ondernemer die eigenlijk tegen zichzelf in bescherming genomen moet worden. Ze geven iedereen de schuld en slaan best wild om zich heen maar een beetje zelfreflectie ontbreekt.
+1
Jan S
Quote Reactie van @pieta:
Maar de echte knelgevallen door de fosfaatregeling zitten er ook veel bij die wel heel veel ineens wilden. En bij goed beleid had men het ze verboden. Maar dat klinkt ook wel wat betuttelend, de echte ondernemer die eigenlijk tegen zichzelf in bescherming genomen moet worden. Ze geven iedereen de schuld en slaan best wild om zich heen maar een beetje zelfreflectie ontbreekt.

Wie stonden er langs de zijlijn te schreeuwen dat iedereen zich moest voorbereiden op "bevrijdingsdag", dat ze alle melk zouden afnemen, dat stilstand achteruitgang was of "verdubbelen of verdwijnen"
+2
pieta
@Jan S Al sta jij nog zo hard te schreeuwen dan mag ik nog steeds zelf nadenken. En het sluit ook niet alle risico's uit. Er werd ook gewezen op plek voor 10% extra dieren en 10% voor efficiëntie. Dat geluid verstomde ook enigszins onder het enthousiasme van sommige (boeren).
George
Quote Reactie van @Jan S:
fnemen, dat stilstand achteruitgang was of "verdubbelen of verdwijnen"

Je zou de boot maar eens gemist hebben. 😄
Erik 1979
@pieta daar ben ik het wel mee eens. Het zijn ook niet alleen de knelgevallen. Ook de normale gezinsbedrijven die gewoon de stal vol hebben en even 8.3 % gekort worden. Klopt je begroting ook niet meer. Ook zijn er gewoon pech gevallen die door bepaalde omstandigheden even veel minder dieren hadden. (En dan praat je alleen nog maar over Nederland) Het is na het einde van het quotum veel moeilijker geworden voor veel melkveehouders.
+1
cjw73
@pieta bijzondere omgeving daar bij jou. Hier de ene na de ander die er mee kapt.
Boerderijen zat te koop hier.
pieta
@cjw73 Ik hoor ook de verhalen. Maar hier in de directe omgeving hoor ik niets over stoppers.
grondlozeboer
@cjw73 word er bij jullie wel wat verkocht?

Hier gaan de boerderijen tot nu toe nog grotendeels naar de akkerbouw.

Begin oktober grond verkocht bij inschrijving. Ging boven de 70 weg, gebouwen komen leeg te staan.
cjw73
@grondlozeboer staat nogal wat te koop maar hoor weinig handel.
Erik 1979
@pieta Ik ben ook een Brabander. Ik schrik er iedere keer van als ik hoor wie er stopt. En ik schrik er helemaal van als ik hoor wie er nog door wil gaan maar de bank gezegd heeft dat ze maar een bordje in de tuin moeten zetten. Vaak mooie gezinsbedrijven met stallen uit de jaren 80 en 90. Leveren vaak tussen de 750.000 en 1.500.000 kg melk. Moeten in 2022 aan extra eisen voldoen.
John Spithoven
@pieta Woensdag komt de fosfaatmonitor derde kwartaal uit. Productie ligt rond de 80 miljoen kg fosfaat
Tweede kwartaal was 80.7.
Forfaitair is wel iets hoger.
En Schouten heeft er 85.5 uitgedeeld

Dus ik snap dat ook niet.

We wachten gewoon weer af en beginnen wee te laat te reageren. Maar ik sta wel voor mijn uitspraken

Een voorzitter als Calon die roept bij vermeende fraude van 6600 bedrijven we gaan ze het lidmaatschap afnemen staat in ieder geval niet voor zijn uitspraken.
Erik 1979
@John Spithoven Colan kennen wij van zijn vroegere baantjes. Iedereen heeft recht op een tweede kans. Maar die heeft hij compleet verkloot. Hopelijk is zijn derde binnenkort in een andere sector.
pieta
@John Spithoven Die productie is gebaseerd op de door jou verfoeide bex/KLW berekening.
John Spithoven
@pieta KLW als management tool prima goed ding rest ...

Forfaitair zit we er ook fors onder a maar rekenen. ( heb ik ook gedaan)
demelkboer
@John Spithoven dit rijmt niet echt met het feit dat er toch heel wat mensen boven hun rechten zitten te melken.
John Spithoven
@demelkboer We wachten woensdag als CBS de cijfers bekend maakt. Ik kan dan ook forfaitair rekenen en dat moet een klein beetje matchen met het aantal uitgedeelde fosfaatrechten.

De dure handel komt ook door constucties.
100 % Leverbaar verkopen en meer 0 % terug kopen. Maar ik hoor ook bedrijven die er heel veel boven zitten en dan zich nergens aan storen. En dan niet alleen verjaardagspraat.
Erik 1979
@John Spithoven die zouden nog wel eens gelijk kunnen krijgen. De wet zit niet goed inelkaar.
putjesschepper
@John Spithoven klopt hier 1 in de buurt gaat er 6000 kg eroverheen.
John Spithoven
@putjesschepper Als je de kluit belazerd, doe het dan goed. Maar ik weet niet of dit goed gaat...
de hoef
Quote Reactie van @putjesschepper :
r 1 in de buurt gaat er 6000 kg eroverheen.

was daar nog redding voor dan
+1
pietjepuk
@de hoef kop in het zand en door. Maar hij heeft nog niet in de gaten dat hij een hele grote steen tegenkomt.
+1
putjesschepper
@de hoef het is een familiebedrijf wat al tientallen jaren nergens om regels geeft un de brede zin dan😏
John Spithoven
@John Spithoven Waar blijft de fosfaat monitor derde kwartaal?!
christo
@John Spithoven Marjolijn is er met de kont op gaan zitten denk ik.
christo
@christo Jij bent 1 van de weinigen die het een hebbedingetje vind. Het ding kan wel eens heel snel naar poeplucht gaan ruiken. Maar hoe krijgen we dat vrouwtje er af?
weurding
Quote Reactie van @pieta:
En daarom zijn de rechten zo duur?

dit jaar, de meute stoppers komen volgend jaar los, gewoon afwachten, hoop dat ik ongelijk heb
Erik 1979
@brabantboer1 het is John. Ik heb hem zelf aan telefoon gehad. Geloof jij niet dat ik Erik ben stuur een pb krijg je mijn telefoon nummer. Hebben ondertussen meerdere prikkers. Niets anoniem aan. Wij staan voor onze uitspraken. Als ik achteraf geen gelijk heb en iemand kan dat zwart op wit geven ben ik bereid in het openbaar mijn excuses te maken en woorden terug te nemen.
+1
cowboys
@John Spithoven ik zou als ik bestuurder was ook mijn mond houden als ik met voorkennis me verrijkt had over de rug van de betaalende achterban in 2015 en dan in 2017 tegen de achterban zeggen dat het een goed plan is om nog wat meer koeien te ruimen want de bestuurder met voorkennis wist al wat er ging gebeuren dus roep ik ze op om er geen twijfel over laten bestaan om zelf hun veeadministatie openbaar te maken .
+1
Detukkeroettwente
@John Spithoven LTO heeft niks in DE MELK te brokkelen, staan op een doodspoor. RABO en RFC maken de dienst uit.
+7
MARTIJN G
Wat een triest niveau hier. Gezellig online samen huilen.
+2
John Spithoven
@MARTIJN G Als je fouten maakt moet je toegeven en repareren. Als je dat niet doet krijg je deze vertoning zoals hierboven.
Slimmeboer
@broeker nog beter zo de versnipperaar in
+2
Noordoost
Je vergeet die pipo van de Rabo
wally
@Noordoost ja precies die zijn het ergst
door de p rechten kunnen blijvers mooi helpen de risicovolle hypotheken van sommige bedrijven af te lossen
rabo mooi geen schade en veel geld de sector uit. en dan zeggen dat ze landbouw zo belangrijk vinden . Hoezo dubbele agenda ?!!
peter5555
Ledenmelk is te duur voor RFC. Melkveehouders/leden kunnen beter stoppen en hun inkomen halen uit dividend. Laat RFC maar op de wereldmarkt inkopen.
boer aad
robotmelker ga jij dan op hun plek zitten.
+1
robbies
@boer aad zo kun je elke discussie platslaan.
Jan S
Deze mensen stellen hun eigen functioneren nooit ter discussie. En de leden luisteren ze toch niet naar. Laat staan niet leden, die ze wel met hun ellende opschepen. Nee we moeten dankbaar zijn dat er nog mensen willen besturen. Ze worden alleen aan de dijk gezet als de andere bestuurders zoals politicie, NZO-ers ect. de poten onder hun stoel wegzagen. Ooit heb ik op een vergadering eens gevraagd of ze niet wilden peilen hoe de leden over controversieel voorstel dachten. Maar dat kon natuurlijk absoluut niet. Ze willen het niet weten.
John Spithoven
Maar wat vinden jullie dan. Doen de genoemde personen goed werk. Hebben ze visie? Vertegenwoordigen ze een meerderheid van de sector? Handelen ze juist bij crisissen? Zijn ze er voor de leden?
J.v.G
@John Spithoven 5 keer nee
+1
jan.1
Quote Reactie van @John Spithoven:
Maar wat vinden jullie dan. Doen de genoemde personen goed werk. Hebben ze visie? Vertegenwoordigen ze een meerderheid van de sector? Handelen ze juist bij crisissen? Zijn ze er voor de leden?

Ja ze doen zeer goed werk,(zou heden ten dage niet in hun schoenen willen staan)alleen kunnen ze het nooit voor iedereen goed doen!!En waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt,ook door bestuurders...
Visie....wie heeft er tegenwoordig nog een visie,de verdeeldheid en tegenstellingen zijn zo groot ,en vergroot dat een visie niet genoeg meer is... In vroeger tijden waren er duidelijk visies met de abtb,ulg en cbtb,(Utrecht)– Nu is alles ontzuild...

De vraag die we kunnen stellen is,
Wat is ons bestaansrecht?
– Waar staan we voor?
– Hoe gaan wij intern en extern met elkaar om?
– Wat zijn onze normen, waarden en overtuigingen?

Wie daar een antwoord op kan geven heeft een visie..

Soms kan een minderheid een meerderheid worden...
Handelen bij crisis vraagt daadkracht en goed leiderschap, Is er een gezicht die de leiding durft te nemen en tevens de stem vd organisatie is?
Veel vragen dus,waar in de toekomst zeker een antwoord op komt..
Jan S
Quote Reactie van @jan.1:
Soms kan een minderheid een meerderheid worden...Handelen bij crisis vraagt daadkracht en goed leiderschap, Is er een gezicht die de leiding durft te nemen en tevens de stem vd organisatie is?Veel vragen dus,waar in de toekomst zeker een antwoord op komt..

Ze hebben de crisis zelf veroorzaakt, door hun visieloze beleid. Of nog erger, door doelbewust hun door hun zelf uitgestippelde beleid van grondgebondenheid bewust te torpederen. Dit soort mensen die deze ellende veroorzaakt hebben al genoeg bewezen dat het een stel hopeloze bestuurders zijn.
De verdeeldheid waar je het over hebt dat is juist ontstaan door hun beleid, ze hebben het zelf veroorzaakt. Ik weet niet hoe bont bestuurders het bij jou mogen maken voordat je ze ter verantwoording roept. Maar kennelijk blijven alleen nog een stel kontekruipers over als lid van de LTO.
+2
Bekkink
Als deze mensen moeten opstappen.....wie neemt dan het stokje over?? Welke grote schreeuwer in deze topic durft!!
+2
John Spithoven
@Bekkink Is dat dan maar een reden alles maar te laten gebeuren. Er zijn altijd mensen te vinden die en de kwaliteiten en de overwicht hebben om de sector te leiden. Er zal toch een keer consistent beleid gevoerd moeten gaan worden. Nu zit er totaal geen lijn in beleid. Men kijkt naar elkaar en houd elkaar in de benen. Om iedereen die reageert als grote schreeuwer te bestempelen, gaat wat ver. En als ik terugkijk het laatste jaar naar de bovengenoemde personen zaten daar ook schreeuwers tussen.
+1
jan.1
Quote Reactie van @John Spithoven:
Is dat dan maar een reden alles maar te laten gebeuren. Er zijn altijd mensen te vinden die en de kwaliteiten en de overwicht hebben om de sector te leiden. Er zal toch een keer consistent beleid gevoerd moeten gaan worden. Nu zit er totaal geen lijn in beleid. Men kijkt naar elkaar en houd elkaar in de benen. Om iedereen die reageert als grote schreeuwer te bestempelen, gaat wat ver. En als ik terugkijk het laatste jaar naar de bovengenoemde personen zaten daar ook schreeuwers tussen.

Bekkink vraagt aan jou ,,WIE,, neemt het stokje over....
John Spithoven
@jan.1 Ik kan geen namen noemen, ben geen lid van LTO en mijn melk gaat naar een andere coop dan RFC. Ken ben voor democratie en niet voor benoemingen. De leden horen hun leider uit hun midden te kiezen. Deze zal dan de opdracht krijgen om zich te beperken tot hun belangen. Als je nog geen 25 % van de sector vertegenwoordigd, is het niet legetiem om dan namens de sector te spreken. Een DDB, netwerk Grondig, VBBM , Natuurweide, NMV enz doen niet anders. Geen grotere broek aan trekken dan die je past. Maar als huidige bestuurders zich naar hierboven beschreven procedure handelen, komt er ook meer evenwicht.
Todi
@John Spithoven Dus zolang de jongs zitten te rollebollen neemt Carola de regie wel in handen.
robotmelker
@John Spithoven de grotere broek aantrekken dan past. Dit is wel door de LTO tot op de dag van vandaag gedaan. Ik weet ook niet hoe je daar als niet lid zijnde invloed op kunt uitoefenen. Ook RFC met hun reductieplan had een te grote broek uit de kast getrokken. Wist alleen snel en handig die knuppels van de NZO der bij te betrekken. Ook de NZO vond de broek erg groot en hebben Schouten bereid gevonden om ook in deze broek te passen. Met deze 3 partijen zit de broek als gegoten. Maar voor de boeren zelf blijft de vraag over... hoe nu verder met het bedrijf....en ook de belangenbehartigers
Bekkink
@jan.1 juist!!!WIE!!!
+1
overstekend wild
@John Spithoven Rabo en RFC zouden zich helemaal niet zo openlijk met politieke keuzes bezig moeten houden. Ze zijn alleen helaas te machtig geworden, en dat hebben we zelf laten gebeuren. Ik denk nog steeds dat de fusie van camping en Friesland nadelig is voor de totale melkveehouderij
spotmelker
Quote Reactie van @overstekend wild:
de fusie van camping en Friesland nadelig is

Zal wel vakantiebaantjes opleveren 😅
robotmelker
@Bekkink zijn zeker geschikte personen te vinden...slechter als dit trio kun je toch ook niet treffen...
cornelissen
@robotmelker Het minste wat je kunt doen is waarschuwingen zelf serieus onderzoeken in plaats van ze meteen weg te wuiven
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!