Wie weet een goedkoop adres voor oormerken?

Ik ben op zoek naar een goedkope en goede oormerkleverancier (rundermerken). Ik heb momenteel veel last van uitval en ik vind het niet praktisch dat ik eerst de factuur moet betalen voordat het afgestuurd wordt.
Milkingpower

Wil je een koe kopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+2
van Ittersum
Deze logica snap ik even niet, kijk eerst even naar de uitvalpercentage, moet je uitval betalen en heb je de juiste tang wel. En dan is pas de prijs/ per oormerk belangrijk dunkt mij. Die betalingsvoorwaarde snap ik ook niet maar bij bflex heb ik deze niet. Moet echt zeggen , ze zijn razend snel met vervangende oormerken. Er zit (voor 12 uur besteld) 1 of 2 werkdagen tussen
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
kijk eerst even naar de uitvalpercentage

Waarom? Jij fokt toch niets zelf op...

F4All levert de tang bij overstappen voor niets bij de eerste bestelling.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam ik praat of denk niet altijd voor of in eigen belang.....😉.
chrisvanwerven
Inderdaad die oornummers van Farmers4all. nu sinds een jaar overgestapt en bevalt goed. over uitval kan ik nog weinig zeggen maar heb er nog geen oornummer gevonden. Betaalde altijd 1.95 en nu 95 cent scheelt op jaarbasis toch wel wat eurootjes, overstappen gaat gemakkelijk want nummering/bevoorrading blijft allemaal hetzelfde hoefde alleen maar mn UBN door te geven.
Milkingpower
@chrisvanwerven Ik zal eens kijken bij Farmers4all. Dit is een scherpe prijs. Hopelijk is deze kwalitatief dan ook goed.
van Ittersum
@Milkingpower vervanging van nog eigen vee is garantie, nieuwe (vervanging van bv. aangekocht vee) 1,11. Zoals gewoonlijk zijn de verzendkosten bij kleine aantallen de grootste kostenpost. Ze incasseren meestal binnen 10 dagen na factuurdatum.

Biopten (bvd) via hun 4,95 per monster, (verzamel-)inzending ik meen ook 4,95 per keer

(klik om te vergroten)

Milkingpower
@van Ittersum Ik heb mijn UBN inmiddels aan Farmers4all gekoppeld. Er vanuit gaande dat ik er op vooruit ga. is die €2 verschil van jullie prijs t.o.v. farmers4all mij te groot (voor vervangende merken). Bedankt
sorry
@Milkingpower kalveren die weggaan blikken met farmers 4all en de fok met dalton/chevilot dan is tot 30% vervangende blikken gratis incl verzendkosten

tobben voor een paar tientjes......
van Ittersum
@Milkingpower 16 cent bedoeld u, neem ik aan? En is de vervanging ook gratis? Verzendkosten moeten links of rechtsom betaald worden, wie betaald dat?
+1
Bekkink
@Milkingpower ik ben ook overgestapt. Vake buj te bange!!
broeker
Bij ons sinds een jaar ofzo ook veel uitval. Ik vind ook dat de oormerken dunner zijn. Pas nog een antiek exemplaar uit de grond bij het herinzaai perceel gevonden duidelijk een stuk dikker. Zelfde leverancier zelfde voerhek etc.
+1
Noordoost
Bflex, bevalt prima
grös
@Noordoost
Hier ook al paar jaar, sindsdien ook veel minder uitval, en ze zijn veel beter leesbaar als de Dalton die we hiervoor hadden.
jan w
@Noordoost
Hier ook. Veel minder uitval dan de vorige oormerken die we gebruikten. en makkelijk te regelen met opvolgende nummers. Tussendoor een serie met oorbiopten voor de vaarskalveren.
Milkingpower
Ik heb gekozen voor Farmers4all. €0.95 per set, gratis tang bij eerste bestelling en heb gehoord van collega's dat het om goede kwaliteit gaat.
wotan2
Hier in de buurt verschillende boeren die Tellus focus oormerken zijn gaan gebruiken, maar met ki daar geen klant (willen) zijn. Gevraagd waarom (ik wist niet eens dat ze oormerken hadden) met als bijvraag goedkoop? Was steevast het antwoord niet goedkoper, wel veel beter. Heb zelf nog geen ervaring.
Jawis
Eerst had ik hut...veel uitval en elk oormerk betalen. Nu b flex, nog steeds uitval maar, uitval is gratis, verzendkosten niet.
van Ittersum
@Jawis ongeacht het merk schijnt , dat je lange pin achter moet hebben , dus die komt uiteindelijk aan de binnenkant van het oor uit dat al veel te schelen in uitval. Waarheid of fabel? De oormerken moeten ook een soort opbreekkracht hebben om verminking tegen te gaan naar het schijnt. Dus ze zouden ze veel beter kunnen maken maar het mag niet, dat hebben ze me jaren geleden een keer verteld of dit nog geldt weet ik niet
Nick83
Quote Reactie van @Jawis:
hut...veel uitval en elk oormerk betalen

Hier ook hut. Uitval valt mee, en ik heb nog nooit een vervangend oormerk hoeven te betalen. Maar ik sprak pas een boer die bij hut ook alle vervangende oormerken gewoon moest betalen, dus snappen doe ik het niet.
+1
sjuu
Ga me toch echt niet druk maken om de prijs van een oormerk, vind kwaliteit toch wel iets belangrijker.
van Ittersum
@sjuu er was vroeger een database waar je de uitval kon bekijken van alle fabrikanten. Bestaat die Nog?
sjuu
@van Ittersum zou ik niet weten, de chevillot oormerken zijn de laatste jaren gelukkig veel beter geworden. Zelf zit ik op 2 % uitval.
Koeien boertje
@sjuu als je 100 koeien hebt en 200 oormerken vind ik 4 oormerken per jaar niet veel.
Ik bestel er wel een stuk of 15 op 100 koeien en heb q flex.
Waren beter dan Chevrolet zeiden ze een paar jaar terug maar ik heb weinig verschil.
jan w
@Koeien boertje
Kan hier het verschil duidelijk merken, heb nu bflex. Zit denk ik rond een kwart met vroeger.
Maar als je de Qflex nog maar een paar jaar gebruikt, heb je ook nog heel veel van die chevrolet merken, ben je zo 1,2,3 ook nog niet vanaf.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!