Taal gebruik.

beste prikkers.

kunnen we niet wat afspreken om de opmerkingen en taal gebruik wat te fatsoeneren.
dit kan een prima medium zijn om elkaar te informeren en op de hoogte te houden maar nu gaat het alle proporties te boven vind ik en haken mensen af daardoor of wekt het veel te veel agressiviteit.
dat kan toch niet de bedoeling zijn.....
t zal wel

Reacties

christo
Ik stem voor.
labella
Als je niet meer mag zeggen wat je denkt dan pas ik.
+5
Frans1
@labella zeggen wat je vindt is prima,maar wel op een normale manier,en ook zoals je dat face to face zou doen,anders kun je ook maar beter passen.anoniem met bagger gooien is laag bij de grond en forum onwaardig.
+1
labella
@Frans1 Pas
+2
t zal wel
@labella
kijk das de bedoeling t werkt al....:):)
van Ittersum
Ik erger me ook al tijden hoe persoonlijk men hier op de man speelt ook met de wetenschap dat die personen zich toch niet (kunnen) verweren. Niemand van al die besproken mensen hebben het alleenrecht om iets zelfstandig te beslissen. Ze hebben altijd de goedkeuring nodig van de organisatie voor wie ze werken of vertegenwoordigen. Denk met name aan de vertegenwoordigers van Campina, Rabo, LTO en zelfs onze minister.
+2
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
Ik erger me ook al tijden hoe persoonlijk men hier op de man speelt ook met de wetenschap dat die personen zich toch niet (kunnen) verweren. Niemand van al die besproken mensen hebben het alleenrecht om iets zelfstandig te beslissen. Ze hebben altijd de goedkeuring nodig van de organisatie voor wie ze werken of vertegenwoordigen. Denk met name aan de vertegenwoordigers van Campina, Rabo, LTO en zelfs onze minister.

Calon mag toch gewoon op persoonlijke titel boeren Fraudeurs noemen en collega-belangenbehartigers schofferen. Of denk je dat daar interne vergaderingen voor belegd zijn?
van Ittersum
@robbies u weet wel wat de strekking/boodschap van dit onderwerp is, laten we het daar maar bij houden voordat enkelen hier weer in herhaling vallen
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
u weet wel wat de strekking/boodschap van dit onderwerp is

eigenlijk niet.
+1
de hoef
Quote Reactie van @robbies:
eigenlijk niet.

over iedereen praat je normaal ,behalve over calon ,en over franske
+1
Frans1
@de hoef brandt maar los dan😁
matt
@Frans1 calon is een hele vriendelijke,bescheiden man.
+2
George
Quote Reactie van @matt:
calon is een hele vriendelijke,bescheiden man.

😂
+1
Frans1
@matt doelde meer op mezelf als franske zijnde😂
+3
matt
@Frans1 die had ik nog niet door 😂 Frans1 is nog vriendelijker,en bescheidener als calon 😇
Frans1
robbies
Quote Reactie van @de hoef:
over iedereen praat je normaal ,behalve over calon ,en over franske

Je vergeet Hans Huijbers nog.

Van Ittersum doet net of die mannen het beste voor hebben met ons, maar Calon, Keurentjens en Huijbers hebben veel verknald voor ons. Dat mag je ze best vertellen. En aangezien Calon laatst aangaf dat "die mensen op Prikkebord twijfelen of we representatief zijn", is het duidelijk dat ze hier weleens meegluren. Dan weten ze gelijk wat ik van hen vindt. Voor wat het waard is natuurlijk
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
Dan weten ze gelijk wat ik van hen vindt

Wel weer jammer dan dat je min of meer anoniem post. Ook Meulenbroeks refereerde overigens hier op de plaatselijke LTO-avond niet al te enthousiast aan het Prikkebord.
weurding
@Jack Rijlaarsdam kwam dat mede door jou inbreng jack? 😉
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @weurding:
inbreng

Het was na mijn inbreng in de vergadering: ik vroeg me af wanneer ik mijn deel van de € 15 miljoen die zuivel.nl over heeft van het fosfaatreductieplan terug gestort ging krijgen. De discussie hierover op prikkebord was hem bekend, gaf hij zelf aan.
demelkboer
@Jack Rijlaarsdam ze lezen het dus allemaal wel daar bij LTO. Nu dr nog wat mee doen........
christo
@demelkboer Jij droomt terwijl je typt?
+1
demelkboer
@christo ik droom de hele dag over van alles en nog wat ! Maar ik droom niet dat ik gratis rechten krijg om dat ik de stal niet vol heb
christo
@demelkboer Denk jij dat de lto er wat mee gaat doen?
spotmelker
Quote Reactie van @christo:
Denk jij dat de lto er wat mee gaat doen?

😁 Doe het zelf voordat een ander het voor je doet.
demelkboer
@christo nee joh natuurlijk niet. Zoals al eerder gezegd hier op het prikkebord: een voor allen, ieder voor zich.
+1
Wolswinkel
@Jack Rijlaarsdam Maar wat was zijn antwoord?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Wolswinkel:
zijn antwoord

Vrij vertaald: naar die centen kun je fluiten, er wordt wel een leuke besteding bedacht en daar wil hij eventueel best verantwoording over afleggen.
broeker
@Jack Rijlaarsdam op de plaatselijke lto-avond bij mij in de regio was deze vraag ook gesteld. Meulenbroeks voorganger zat in de zaal en wist de lto spreker (wilco) aan te vullen met de opmerking dat het bedrag uit 2 potten bestaat, aan de ene kant de inhoudingen op het melkgeld en aan de andere kant de boete ten tijden fosfaatreductieplan. Pin me er niet op vast want ik onthoud wie wat precies zei altijd slecht maar geloof dat de hij stelde dat vanuit één van die potten uitkeren de staat sowieso met staatssteun te maken krijgt 😕
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @broeker:
aan de ene kant de inhoudingen op het melkgeld en aan de andere kant de boete ten tijden fosfaatreductieplan

Klopt. Afspraak is dat het overschot aan boetes wordt uitgekeerd aan de onderschrijders in het reductieplan. Daarover is geen discussie, lijkt me. De inhoudingen op het melkgeld zijn gelegitimeerd met de AVV, die had als enige doel fosfaatreductie. Inzet voor andere doelen lijkt me dan in ieder geval niet volgens afspraak, om niet meteen van fraude te spreken. Het woord staatssteun wordt mij tegenwoordig iets te gemakkelijk in de discussie gegooid. Beide potten staan onder verantwoordelijkheid van Zuivel.nl, dus van staatssteun kan nooit sprake zijn.
robbies
@Jack Rijlaarsdam het uitdelen van het overschot aan middelen, vergaard ten behoeve van het fosfaatreductieplan is wel staatssteun. Er is namelijk Europees geld mee gemoeid dat afkomstig is uit de nationale enveloppe. Dat is echter geoorloofde staatssteun, terwijl ongeoorloofde staatssteun verboden is. Ik gok echter dat de dienstdoende bestuurder dat onderscheid niet gemaakt heeft in zijn uitleg.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
Er is namelijk Europees geld mee gemoeid dat afkomstig is uit de nationale enveloppe.

Kun je dat toelichten? Ik weet niet beter dan dat Zuivel.nl op onze zak teert.
robbies
@Jack Rijlaarsdam
Quote:
2. Bedrijfsbeëindiging- en krimpregeling
In de eerste helft van 2017 wordt een bedrijfsbeëindigers- en krimpregeling opengesteld om de veestapel te reduceren. De regeling is in eerste instantie bedoeld voor bedrijven die de melkproductie in het eerste of tweede kwartaal van 2017 geheel willen beëindigen.
Voor de regeling is 50 miljoen euro beschikbaar. Dat bedrag is gedeeltelijk afkomstig uit de ‘nationale enveloppe’ van het EU-steunpakket van juli 2016 (19 miljoen van de 23 miljoen euro), die door de zuivelsector wordt aangevuld met 25 miljoen euro. Daarvoor zal ZuivelNL de contributiebijdrage van melkveebedrijven gedurende 2017 verhogen met
€ 0,18 per 100 kilogram melk. Daarnaast draagt het Ministerie van Economische Zaken 6 miljoen euro bij.

Bron: verklaring NZO van 16 december 2016. Dat was ook de reden dat ontvangers uit het reductieplan een Deminimis-verklaring moesten afgeven. Zo'n deminimisverklaring bewaakt de grens tussen geoorloofde en ongeoorloofde staatssteun.

Ik zit er dus niet ver naast dat de bestuurder staatsteunregels aanvoerde, maar daarbij geen onderscheid maakte tussen geoorloofde en ongeoorloofde staatssteun?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
Ik zit er dus niet ver naast

Durf ik niet te zeggen. Zuivel.nl heeft ingehouden geld van melkveehouders in kas, de discussie gaat niet over het overheidsgeld dat in de stoppersregeling is gestoken. Voor zover ik weet is er geen euro overheidsgeld in de fosfaatreductie gestoken, inhoudingen werden uitgekeerd aan onderschrijders. Enige punt van aandacht is wellicht het feit dat RVO een deel van de uitvoeringskosten heeft genomen. Zuivel.nl is privaat, het ingehouden geld is direct afkomstig van de sector, dus ook privaat. Zolang er geen EU-steun wordt uitgekeerd, lijkt mij van enige vorm van staatssteun geen sprake.
robbies
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Zuivel.nl heeft ingehouden geld van melkveehouders in kas, de discussie gaat niet over het overheidsgeld dat in de stoppersregeling is gestoken. Voor zover ik weet is er geen euro overheidsgeld in de fosfaatreductie gestoken,

prikkebord.nl/topic/162299/ Hier begon de discussie toch over? Die 15 miljoen is het saldo dat overblijft na alle kosten,stopperregeling incluis. En de stoppersregeling is mede gefinancierd door crisisgeld. Dat mag gewoon terug naar de boer, want het valt onder geoorloofde staatssteun. Dat geld was bestemd voor de boeren, maar niet uitgedeeld in 2016.
broeker
@Jack Rijlaarsdam helemaal mee eens 👍🏻
robbies
@Jack Rijlaarsdam
Quote:
betrekkelijk anoniem
daarom staat er ook voor wat het waard is.

Wel benieuwd wat Meulenbroeks opmerkte over PB. Hij kan niet ontkennen dat er hier ook over zinnige zaken gediscussieerd wordt.
Erik 1979
@Jack Rijlaarsdam ik hoop dat ze zich aangesproken voelen. Dat is in ieder geval wel de bedoeling. Ik houd mijn woede hier nog in. Ik weet hoe het knokken is voor vakbonden om iets klaar te krijgen. Die moeten 10 × zoveel hun best doen als LTO om het zelfde te bereiken. Dat is gedeeltelijk omdat LTO ze bewust tegen werkt. Misschien kom ik doe tob bestuurders van LTO nog wel een keer tegen. Ik beloof jullie dat ik mij dan echt niet inhoud. Face to Face. Recht in de ogen kijken om te laten weten dat ze zoooo verkeerd bezig zijn. Ik heb daar zin in!
pieta
Quote Reactie van @Erik 1979:
Ik weet hoe het knokken is voor vakbonden om iets klaar te krijgen. Die moeten 10 × zoveel hun best doen als LTO om het zelfde te bereiken

Daarom zijn die vakbonden ook compleet waardeloos. Zoals jij dus schrijft ze willen hetzelfde bereiken als LTO alleen moeten ze er 10 keer harder voor werken. 😁
Erik 1979
@pieta fout. Ze werken er voor weinig meer als 10 keer harder voor. Tenminste was dat in de tijd dat mijn vader nog een bestuurs functie had.
Wolswinkel
@Jack Rijlaarsdam Kon ie niet ingelogd komen dan ofzo? Zulke mannen moeten qua evt kritiek tegen een stootje kunnen dus dat kan het niet zijn..
christo
@Jack Rijlaarsdam De discussie zou moeten zijn waarom hij dat vind.
de hoef
@robbies hans huibers ben ik nog niet uit, de rest heb ik niks mee
+7
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
Campina, Rabo, LTO en zelfs onze minister.

Sorry maar er zitten gewoon een hoop lamme schooiers bij. Ik ga me hier echt niet mooier voor doen dan dat ik ben en post dit onder eigen naam.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
Campina, Rabo, LTO en zelfs onze minister.
Daar noem je ook wat.
+9
Jan S
Quote Reactie van @van Ittersum:
Denk met name aan de vertegenwoordigers van Campina, Rabo, LTO en zelfs onze minister.

Jij kijkt nog tegen die mensen op. Ik niet. Ik beoordeel die mensen op de resultaten. En die zijn allerbelabberst ( voor ons boeren althans). Zij doen niets voor ons en zullen dat ook nooit gaan doen. Ze werken gewoon voor degene met het meeste geld. En dat is niet sinds een paar jaar, dat gaat al jaren zo. Of heb je na die 1,8 miljard divdent belasting die ze aan de rijke buitenlandse belastingbetalers wilden weggeven nog steeds niets geleerd?

En ik weet schelden heeft geen zin. Maar daarom moeten we de daden van dit soort bestuurders hier op het prikbord breed uitmeten. Vinden ze niet fijn, maar ze maken het er na. Dat Calon uberhaupt nog anderen durft te beschuldigen na al zijn eigen frauderen en wanbestuur is echt helemaal van de pot gerukt. Iedereen die zo'n man tolereert als zijn hoogste belangenbehartiger mag zich wel eens afvragen of hij zelf wel eerlijk en oprecht is, in plaats van te zaniken over de woordkeus van een aantal mensen hier op het prikkebord. Zoveel woede en agressiviteit maken dat soort bestuurders in mensen wakker.
+5
Detukkeroettwente
We zetten het hier allemaal wel eens wat (te)scherp neer ook ikke, wel goed om ff bij stil te staan . MAAR ook niet meer dan dat het is een donderse bende veroorzaakt door lto /rfc/nzo /rabo en de minister.
groeier
@Detukkeroettwente
Ja maar bij 75% van de bedrijven waar een en ander mis gegaan is met fosfaatrechten, hebben zelf zitten slapen begin 2015
groeier
@Detukkeroettwente
Daar kan LTO ook Niets aan doen.
+1
christo
@groeier Nee, die hebben zelf de stal vol.
groeier
@christo
Ieder wist 31-3-2015 dat volle vrachtwagens met koeien uit buitenland onderweg waren naar ons land.
J.v.G
@groeier beetje te simpel geredeneerd! Anticiperen word niet beloond werd er continu gezegd! Als er ook nog maar iets van recht was, zouden deze koeien grotendeels weer afgevoerd moeten worden! Dan hadden het zelfde gezegd, je wist het toch!
+1
christo
@groeier Ook na 2-7. Paar daagjes maar. Voor 2-7 vooral naar de hogere kringen.
+1
groeier
@christo
De buurman hier kocht ruim voor 2-7 ook nog 70 vaarzen erbij en nooit ergens aan of bij gezeten.
+1
demelkboer
@groeier gewoon een man met visie dus
vrije boeren
@demelkboer of een hoop geluk
CorP
Quote Reactie van @groeier:
en nooit ergens aan of bij gezeten.

Hoeft ook niet, gaat er om dat je dan de juiste mensen kent
groeier
@CorP
Wat denk je wel niet, 't melkquotum was toch voorbij, zowat elk bedrijf kon vanaf toen een flink stuk meer koeien melken.
+4
zoeff
This voor sommigen ook wel eens goed om het hart te luchten, hoe ongenuanceerd en cru het ook overkomt. Het lucht wel op. This niet niets wat melkveehouders (sommigen) te verstouwen krijgen. Als dat beperkt wordt, gaat het karakter van Prikkebord verloren. De frustraties zijn hoog, goed dat dat er uit komt, door de tegen-reacties (gegeven door collega boeren) ontstaat er enigszins een genuanceerd beeld voor een ieder. Censuur werkt averechts!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!