Henkie!!!!!!!

Oud-bewindsman Bleker demonstreert tegen beleid opvolger Schouten
Het gebeurt zelden: een oud-bewindspersoon die demonstreert tegen het beleid van zijn opvolger. Vandaag staat Henk Bleker tussen de koeienstront op het Binnenhof. Hij wil de Nederlandse export van jongvee ‘van de ondergang redden’.

Deel dit topic

putjesschepper

Laatste  |  

Reacties

+14
weurding
Henkie had altijd al wat met "jong spul ' 😁
+2
Jaap40
@weurding jongvee export lijkt sowieso historie te worden als gevolg van fosfaat wetgeving. Er wordt toch weinig meer opgefokt in toekomst.
Ze kunnen beter de import aan banden leggen, vooral van kalveren trouwens.
Teunis D
@Jaap40 Dan ontneem je mensen ook de mogelijkheid om in het buitenland hun jongvee op te fokken.
+4
cjw73
@Teunis D als alles hier goed geregeld was dan hoef dat ook niet. Vee op en neer slepen moet niet nodig zijn.
+3
grös
@cjw73
Ze geven als argument dat we door al die kalveren onze poedermelk beter kwijt kunnen, maar volgens mij kan dat ook wel als ze over de grens staan, waar wel ruimte voor mest is, en sowieso word daar ook al bergen plantaardige olie (oerwouden) in verwerkt.
buorman
Quote Reactie van @grös:
maar volgens mij kan dat ook wel als ze over de grens staan

Hoe was het ook alweer; 'wel de lusten, niet de lasten'?
j h p
@cjw73 Gesloten bedrijven + 2 ct/kg, net niet gesloten, af en toe aanvoer, +1 ct/kg.
Meer mag natuurlijk ook. 😁
wolfje
Precies, snap um wel als vz van logistiek nederland, lekker slepen met vee, buitenlandse mestkalveren hierheen, exportvaarzen naar buitenland. lang leven het transport
+1
Grasbaal
Vaarzenexport goed voor 275 miljoen euro

Volgens Bleker levert de export van vaarzen jaarlijks 75 miljoen euro op aan omzet en zorgen de vaarzen ook nog voor 200 miljoen euro aan export van kennis, diensten en producten als huisvesting. ‘Er dreigt aan een traditie van 150 jaar export van runderen een einde te komen door de fosfaatwetgeving. Het is gewoon een weeffout in de wetgeving.’

Met vaarzen op het binnenhof
Bleker staat vandaag met een aantal vaarzen op het Binnenhof en hij deelt brochures uit over het plan voor vrijstelling. ‘Exportvaarzen zijn verantwoordelijk voor minder dan 1 procent van de totale runderpopulatie van Nederland. Binnen de fosfaatwetgeving moet daar toch een oplossing voor te vinden zijn.’

Meer: veeteelt.nl/economie/nieuws/…
Jaap40
@Grasbaal melkveehouderij korten op fosfaat maar wel export in de benen houden zodat de vaarzen maar duur blijven in Nederland en handel en logistiek een gunst bewijzen?
Ook al is dat maar 1% van totaal fosfaat, mag net zo goed dikke streep door. Dan moet iedereen het maar voelen..... dat dat fosfaat grote gevolgen heeft, ook Henkie...
+2
Nico96
@Jaap40 de fout zit hem vooral dat veel boeren zich gedwongen voelen om hun jongvee van de hand te doen, daar komt alleen een hoop ellende van. De gevolgen voor de vaarzenexport zijn daar maar een onderdeel van.
+3
Jaap40
@Nico96 eens Nico, maar Henk neemt het op voor zijn sector waar hij de aanvoerder is.
Zo zie je maar weer eens hoeveel bedrijven gerelateerd zijn aan landbouw. Met het inkrimpen van de totale landbouw in Nederland gooien we meer weg dan menigeen echt in de gaten heeft.
+3
Weidezicht
Hij trekt in ieder geval ten strijde en komt op voor de belangen van de achterban die hij vertegenwoordigt. Van Drie heeft daar ook mensen voor lopen. Wakker dier enz zorgen ook dat ze in de media zijn. Allemaal bereiken ze (al dan niet gedeeltelijk) hun doel.
Erik 1979
@Weidezicht Hij moet wel uitkijken voor zijn imago 😋
broeker
Henk heeft wel vaker te doen gehad met export. Dat kan Henk op een briefje geven.
bio boer
Krijg je dan niet dat de vaarzen 1 dag in Duitsland staan op papier dan dood leuk weer terug
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!