Excuses van Milieu Defensie .........

Milieudefensie wil een andere koers gaan varen en met boeren de strijdbijl begraven in de discussie over duurzaamheid. Bond de organisatie tot op heden nog op een activistische wijze de strijd aan met de landbouw, nu wil Milieudefensie samenwerken met boeren en zegt ze ‘spijt te hebben’ van de polariserende rol die de organisatie heeft gespeeld in het maatschappelijke debat over landbouw.

Bron

AVG & Cookiemelding
melkvee.nl

Deel dit topic

Reacties

+13
Frans1
Boer,pas op je kippen
Twentsch Land
Linksom of rechtsom....bemoeien met een ander zijn eigendom.
+3
van Ittersum
If you can 't beat them, join them!

Altijd in gesprek gaan, de tijd is rijp
+2
demelkboer
@van Ittersum het is de truc om milieu defensie ons verhaal te laten vertellen. Daarvoor zullen wij wat slimmer moeten opereren
ej-van-de-voort
@van Ittersum

Tis makkelijk zeggen zonder daden, gezien het verleden mogen ze wat mij betreft eerst bewijzen dat stuk ideologie, minder is het niet, overboord gegooid te hebben voordat er gepraat word met.
+1
van Ittersum
@ej-van-de-voort in de jaren 86-87 "actief" aanwezig geweest op vliegbasis Woensdrecht, Volkel en later mijn thuis basis Leeuwarden. Roerige tijd waar we in het begin als dwazen tegenover elkaar stonden, hun letterlijk met zakken stront en wij met onze gummieknuppel Alles op basis van argwaan en verschillende ideeën, maar nooit met elkaar gesproken. Totdat we op de opleiding in Gilze Rijen (Princenbosch) in gesprek gingen met dit soort "tuig". Hun gebruikten uitspraken die me tot de dag van vandaag hebben achtervolgd namelijk : wij krijgen op den duur altijd gelijk omdat wij hebben de tijd hebben, in besturen zitten en het geld hebben, wat uiteindelijk jullie eigen geld is.

Dat tuig van toen hebben de zakken stront ingeruild voor een Tesla, wonen in huis met 0 op de meter en vooral, zitten op strategische bestuurs- en belangenorganisaties die dus dik gesponsord worden door hun medestanders die weer bij de overheid zitten. Kortom, als je de kans krijgt om samen te werken waarom zal je die dan weigeren. Links of rechts om krijgen ze hun zin toch wel.
ej-van-de-voort
@van Ittersum heb je helemaal gelijk in. Nu ben ik niet afhankelijk van een boerenbedrijf qua inkomen, maar overleg en samenwerken met een club als md zou ik niet beginnen zonder een hard bewijs van goede wil. Ben met mn eigen bosgrond wel zo principeel dat als ze me spreekwoordelijk gezien ‘af willen knallen’ ze ook zelf het gat mogen graven, ik verrek het om ook maar de spaai aan te geven.
Melkveehouder.
@van Ittersum Who can beat ( or not can beat) who?
+1
van Ittersum
@Melkveehouder. "Je kunt niet van ze winnen wel van ze verliezen"
Erik 1979
@van Ittersum mijn familie zit bij milieu defensie. Èèn tip..... praat er nooit mee. Ze zijn niet te vertrouwen. Als je eerlijk bent win je het. Moet alleen een lange adem hebben en een boven menselijk doorzettingsvermogen!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik 1979:
praat er nooit mee
Klopt. nooit gaan praten met lieden die op jouw ondergang uit zijn!
+3
van Ittersum
@kanniewaarzijn dan weet je één ding zeker, je gaat het verliezen met nieuwe regels waarbij de sector niet is gevraagd of deze toepasbaar zijn. Ik kan er niet bij dat anno 2018 jullie niet beseffen dat je met hakken in de grond blijven staan denkt dat je daar verder meekomt. Je hoeft niet overal mee eens te zijn maar dat geldt visa versa. Kijk nu eens de afgelopen 10 jaar terug, hoeveel dingen zijn er nu geopperd of besloten op basis van eenzijdige informatie, te veel. Geen wonder dat jullie argwanend tegenover iedereen buiten jullie eigen dam staan, je geeft hun niet eens de informatie dan ook niet raar opkijken dat hun met de meest idiote voorstellen komen. Zij bedenken dit op basis van hun kennis die hun vergaard hebben. Hoe moeten hun nu weten hoe het werkelijk werkt als je ze niet toelaat, informeert en in gesprek gaat.

Kortom, als je de sector naar de .... willen helpen moet je vooral de deur bij voorbaat dicht houden, Hulde!!!!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
Kijk nu eens de afgelopen 10 jaar terug, hoeveel dingen zijn er nu geopperd of besloten op basis van eenzijdige informatie,
En dit ONDANKS dat de LTO overal bijzat. Jij moet zo langzamerhand eens gaan begrijpen dat MD helemaal niet uit is op overleg op basis van redelijkheid. Integendeel, zij hebben een heel andere agenda.
+1
van Ittersum
@kanniewaarzijn het zit voornamelijk tussen uw en uw tegenstander haar/zijn oren denk ik en daarom blijft de patstelling zoals deze nu is met als gevolg... de hele sector naar de …. wegens onbegrip visa versa. Met deze instelling zoals u dat ventileert winnen hun altijd!!!!!
verbi
@van Ittersum De sector gaat toch naar de klote met open of dichte deur wen er maar vast aan.
+1
van Ittersum
@verbi zwaar leven heeft u als dat uw dagelijkse gedachte is
+2
van Ittersum
@Erik 1979 ik heb ook verganisten, vegetariërs en laag en hoog opgeleide mensen in mijn familie, vrienden en kennissen. Tis de wijze waarop je met hun praat. Als je er in stapt van: ik heb gelijk en als ik niet gelijk heb, heb ik toch gelijk. Denk dan zo, dat denken hun ook dus daar kom je niet verder mee. Je moet met ze meevaren, proberen in te leven waarom ze zo denken en dan er een draai aangeven, leven is simpel! Iemand die geen vlees eet, moet je niet bij voorbaat zeggen dat hij/zij daarom zo bleek ziet, altijd chagrijnig is maar gewoon inleven en vertellen waarom jij wel vlees eet en ook zorg draagt voor mens en dier , enz, enz.

Leukste voorbeeld was de reactie van een jonge griet(veganist) die ik de stal liet zien vertelde dat die groep koeien(de droge koeien) met zwangerschapsverlof was. Haar ogen werden opeens groter, toen ik ook antwoordde op haar vraag, hoe lang? Ik zei 8 weken, was haar spontane reactie: jeetje, en wij krijgen maar 6 weken!!! Toen wist ik: hole-in-one score.

Tegen extremisten doe je niets, maar dat zijn sommigen onder ons ook, die wereld van dat soort mensen is in het algemeen al klein, dus steek daar maar niet te veel energie in. Maar nu MD zelf oppert om in gesprek te gaan, denk dan na en denk wanneer zou ik in gesprek met "mijn vijand" gaan. Hoeveel uitgestoken handen krijgen we nog of wat moet er nog afspelen voordat er een tweede mogelijkheid komt.
+3
Erik 1979
@van Ittersum mijn buurman in Duitsland is een groene. Zeer hoog opgeleid (promoveert en zo). Goede vriend van mij. Hij vind dat wij met de dieren het goed doen. Hij koopt zelf altijd bio. Hij weet dat ik probeer bio te vermijden wegens subsidie die erop zit. Ik moet hem iedere keer uitleggen waarom wij iets doen en dan komt er begrip. Maar dat kun je niet vergelijken met die milieu clubs uit Nederland. Dat zijn gewoon criminelen die de veehouderij willen uitbannen.
+3
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
ik heb ook verganisten, vegetariërs en laag en hoog opgeleide mensen in mijn familie, vrienden en kennissen.

Ik gelukkig niet , sorteren heet dat. 😄
van Ittersum
@George horen wat u horen wil en de rest skippen? 😉
+2
Twentsch Land
@George

gevolg op den duur....oogkleppenvisie.
+1
van Ittersum
@Twentsch Land idd, ga maar eens luisteren aan de bar in de 3e helft bij een voetbalwedstrijd. elke week hetzelfde praat, waarom, dezelfde oogkleppen op. Niemand deugt, de scheidsrechter niet, hun baas niet, hun vrouw zekers niet, politiek niet (behalve de afgetreden minister van minimaal 5 jaar geleden), enz, enz.

maar niemand die de werkelijke oorzaak(bron) of de angel kan verklaren.
oerne
.
+2
oerne
.

(klik om te vergroten)

Milieudefensie krijgt een giga-subsidie van Hugo von Meijenfeldt (Ministerie Buitenlandse Zaken), 58% begroting, 15% loterijgeld, 10 procent leden-contributies

(klik om te vergroten)

Voor WIENS BELANG ‘pleit en beïnvloedt’ Milieudefensie met wel 10 miljoen euro subsidie per jaar verstrekt door Hugo von Meijenfeldt van Ministerie van Buitenlandse Zaken
slagroomvla
Het verhaal is pas geloofwaardig als ze zichzelf per direct opheffen!
+2
George
Quote Reactie van @slagroomvla:
Het verhaal is pas geloofwaardig als ze zichzelf per direct opheffen!

Gelijke tijd met LTO dan maar.
+2
MARTIJN G
Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
BertK
Quote: 'de strijdbijl begraven in de discussie over duurzaamheid.'.

Is dit een citaat van milieu-defensie? We zijn het over de rest dus nog niet eens!
John Spithoven
Vorig jaar had MD de actie Eerlijke melkprijs. Groot verhaal weinig van terecht gekomen.

Vervolgens heeft AH hun programma eisen overgenomen voor 30 % minder geld

Waar zijn jullie nu? En wij worden weer de sluitpost.
demelkboer
@John Spithoven hebben ze wel in een half jaar meer mee bereikt dan alle belangenbehartigers bij elkaar...........
John Spithoven
@demelkboer Ze hebben de discussie op de kaart gezet. Maar boter bij de vis nee.

Heb het zelf ervaren.
Kootst
Keep your friends close,
keep your enemy's closer.
+1
J.v.G
@Kootst is dat de slogan voor een ledenwerf actie van lto?
Kassa
Waarom wil buitenlandse zaken MD sponseren?
kanniewaarzijn
@Kassa Dat vroeg ik me ook af!
+1
Pluto
Milieu defensie heeft met al haar gezwets en aanvallen op de veehouderij de weg vrij gemaakt voor de intensivering in alle lagen van de sector . Tuurlijk er zijn bedrijven aan ten onder gegaan met eindeloze procedures maar het had wel tot gevolg dat wanneer er bij de gemeente een aanvraag werd ingediend dit met behulp ging van allerlei adviseurs die juridisch goed wisten hoe de regels door de rechters werden uitgelecht . Zonder mensen van milieu defensie en andere activisten als Arend Boscher was er nooit een bedrijf als de Knorhof van de grond gekomen .
Ik denk eerder dat er bij milieu defensie steeds meer de gevolgen van hun gedrag en de gevolgen van hun handelen tot een schrik effect hebben geleid .
Erik 1979
@Pluto nee dat is het niet. Hun verdien model is actie voeren. Zij worden betaald door leden om te schoppen. Vertellen ze de leden nu dat de veehouderij het goed doet zijn ze werkeloos. Dat gaan ze dus nooit doen. Ze worden gewoon steeds creatiever. Nu de varkenshouderij zo gekrompen is in aantal varkenshouders zoeken ze de volgende slachtoffers. Dat zijn de melkveehouders.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , milieu , milieudefensie , duurzaamheid , samenwerken , varen en defensie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
37
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0