Actiegroep: Zeker 300 melkveebedrijven in zwaar weer

Volgens actiegroep ‘Innovatief uit de knel’ zijn veel meer melkveehouders in de problemen geraakt door de invoering van het fosfaatrechtenstelsel dan wordt gedacht.

In plaats van 130 tot 140 bedrijven die tot nu toe vaak worden genoemd, gaat het volgens de actiegroep in werkelijkheid om 300 tot 400 bedrijven.

Meer:
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Deel dit topic

Reacties

sorry
Op fb stond ook een verhaal...die moest boete betalen over...2016...?
+4
Dirk van Zetten
@sorry Schrijnend, je zal het maar zijn, een IKB gecertificeerd bedrijf die Fipronil in je stal spuit en de overheid laat je kapot gaan (ondernemersrisico). Een overheid die IenR fraude opblaast, bedrijven op slot gooit en de hele sector door het slijk haalt. Een overheid die tijdens de bouw van je stal zegt dat je de dieren niet mag houden. (ondernemersrisico) en vervolgens bezwaren zolang laat liggen dat je uiteindelijk 3 of 4 jaar na 2 juli 2015 definitief de vernieling in gaat. Echt schandalig hoe er met ondernemers in Nederland omgegaan wordt. Ik kan ook werkelijk niet begrijpen dat dit allemaal geaccepteerd wordt.

De bedrijven die nu in de knel zitten, zorgvuldig bekijken en maximaal de helft van de latente ruimte tot hooguit 75 % toedelen.
Dan kun je hier roepen gratis rechten uitdelen, dat is onjuist, iedereen heeft gratis rechten gekregen. Deze bedrijven zullen na de investeringen en de financieringen het nog niet makkelijk hebben bij 75 % bezetting, maar er is weer perspectief voor een aantal van hen.

Ik wil alleen niet dat er nog een keer generiek wordt gekort en volgens mij is dat niet nodig als je zeer beperkt die 130 of 300 bedrijven uit de problemen helpt. ONS NIETS MEER AFNEMEN EN DE ECHTE PROBLEEMGEVALLEN BEPERKT WAT GUNNEN / HELPEN
Dirk van Zetten
@sorry Wat triest voor deze ondernemers, zo gedreven en dan zo teruggeworpen worden. Sterkte !!
Flinstone
@sorry Tis jammer maar moet ik nou met zo iemand beklag hebben?? Ooit SLOM boer geweest en het melkquotum verkocht en daarvan in de varkens verder gegaan! Praktisch heel weinig grond( het staat er niet voor niks niet bij) en ook nog jerseys!
Hij heeft tenminste nog rechten gekregen en kan zn rekeningen nog betalen!
Dan zijn er nog wel schrijnendere gevallen volgens mij maar deze man kan het mooi brengen.
sorry
Quote Reactie van @Dirk van Zetten:
130 of 300 bedrijven uit de problemen helpt. ONS NIETS MEER AFNEMEN EN DE ECHTE PROBLEEMGEVALLEN BEPERKT WAT GUNNEN / HELPEN

misschien wil onze jos,wil, janet ,et al ....wel wat afstaan
+3
jg
@Dirk van Zetten Veel bedrijven is voor ca 100000 euro aan rechten ontnomen door de generieke korting . Mensen die jarenlang gewerkt hebben om die omzet bij elkaar te krijgen . Aan nu individuele groei-bedrijven voor een miljoen aan gratis rechten toedelen ? . Waar zijn de financiers , samenwerkingsverbanden , fosfaatmaatschappen etc
Dirk van Zetten
@jg het is net hoe je het bekijkt. Dan zou je ook kunnen zeggen dat bij afschaffing melkquotum tonnen aan euro's is afgenomen. En eerlijk is eerlijk de meeste van ons hebben het tweede kwartaal 2015 geen koeien geslacht en hadden op 2 juli 5 tot 10 % meer koeien. Ik ben ook 8.3 % gekort. Dat vind ik ook niet kunnen. Ik had in 2015 voer zat alleen wat mest over.
robbies
@Dirk van Zetten quotum was een recht om melk te produceren, niet om mest te produceren.
Erik 1979
@robbies met al die regeltjes rond om het fosfaat verhaal is het niet meer als een verkapt melkquotum. Alleen dan ook nog heel slecht uitgevoerd.
+1
de Haas
@Dirk van Zetten En wie gaat dan bepalen wat een knelgeval is?
Een jonge starter met een sneu verhaal in de krant wel, maar een investeerder die de gok waagde niet?
Iemand met een te grote stal te luxe en met subsidie gebouwd wel, maar de behouden spantjes prutser niet?
We zullen er nooit uitkomen. De overheid gaat echt geen rechten uitdelen dus zal er wel worden gekort op de stille meerderheid. Die zijn zo makkelijk te naaien.
Jammer dat de rechten niet fysiek zijn want ze hadden ze uit mijn dooie klauwen moeten trekken, ik heb ook een jong gezin te onderhouden.
+1
sorry
@Dirk van Zetten dat friponiel gebeuren dat was helemaal schandalig
+1
hans1980
Mooi eerst die 8,3% terug
+2
robbies
Quote Reactie van @hans1980:
Mooi eerst die 8,3% terug

Heb jij het artikel wel gelezen?? Er zijn blijkbaar al 4 boeren die als direct gevolg van de fosfaatproblematiek besloten hebben om er een eind aan te maken. Ga jij dan vertellen dat 8,3% korting erger is?
+6
ted9
@robbies Die zouden dat anders ook wel gedaan hebben als het al met fosfaat te maken had. Zeer triest natuurlijk maar word er gewoon bij vernoemd om maar serieus genomen te worden wat ik heel schadelijk vind. En maar hopen dat ze morgen in het nieuws komen met hun zielige verhaal. 8.3 afpakken is veel erger dan die verdubbelaars /stal spiegelaars die verkeerd gegokt hebben.
+3
robbies
Quote Reactie van @ted9:
Die zouden dat anders ook wel gedaan hebben als het al met fosfaat te maken had. Zeer triest natuurlijk maar word er gewoon bij vernoemd om maar serieus genomen te worden wat ik heel schadelijk vind. En maar hopen dat ze morgen in het nieuws komen met hun zielige verhaal. 8.3 afpakken is veel erger dan die verdubbelaars /stal spiegelaars die verkeerd gegokt hebben.

Ik gun jou nog wel een generieke korting van 8,3% met zoveel onzin. En liefst nog hoger
+1
christo
@robbies Ik wilde wat typen maar heb even tot tien geteld.
+1
ted9
@robbies Gelukkig ga jij daar niet over jij reageert teveel op emotie. Hoe weet jij nou of deze mensen er een einde aan gemaakt hebben om de fosfaatsoap. Kan toch van alles zijn.
robbies
Quote Reactie van @ted9:
Gelukkig ga jij daar niet over jij reageert teveel op emotie. Hoe weet jij nou of deze mensen er een einde aan gemaakt hebben om de fosfaatsoap. Kan toch van alles zijn.

Jij weet in ieder geval al te vertellen dat ze het sowieso gedaan zouden hebben
ted9
@robbies Dat denk ik ja. Of dat zo is weet ik natuurlijk niet.
+1
hans1980
@robbies jij weet niet wat er leeft op boerderijen waarbij geen nieuwe stal asbest oud en een minder gunstige peildatum 2/7 dan nog 8,3% korting...

Jij weet niet wat er speelt en ja das heel triest, maar dat speelt landelijk na lto's bevrijdingsdag
robbies
@hans1980
Quote:
jij weet niet wat er leeft op boerderijen waarbij geen nieuwe stal asbest oud en een minder gunstige peildatum 2/7 dan nog 8,3% korting

Hier ligt een paar 1000m2 asbest en ik woon ook nog eens in Brabant. Jij mag in je oude stal nog wel ff doorboeren. Hier moet een nieuwe staan op 1 januari 2022. Dat is lekker nieuws als je midden in een overname zit en wat niet begroot is.
+6
John Spithoven
@robbies En daarom maak ik mij zo druk. Ok roven bij een ander ben ik niet voor. Maar mensen die vreselijk knel zitten en dan als overheid en belangenbehartiging de andere kant opkijken, zo zit ik niet in elkaar.

Je moest eens weten wat voor telefoontje of berichten binnen komen, dit gaat niet zo.
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @John Spithoven:
wat voor telefoontje of berichten binnen komen, dit gaat niet zo.

Probleem is echter om de echte knelgevallen er uit te filteren. Zijn er ook een hoop die doen alsof ze al failliet zijn maar waar niets aan de hand is.
+5
John Spithoven
@pietjepuk Als de vrouw des huizes belt is er meer aan de hand dan toneel...
robbies
Quote Reactie van @John Spithoven:
En daarom maak ik mij zo druk. Ok roven bij een ander ben ik niet voor. Maar mensen die vreselijk knel zitten en dan als overheid en belangenbehartiging de andere kant opkijken, zo zit ik niet in elkaar.Je moest eens weten wat voor telefoontje of berichten binnen komen, dit gaat niet zo.

Dat het een puinzooi is ben ik al vanaf moment 1 met je eens geweest. Ik vrees alleen dat ook jij niet veel kunt doen.
jg
@John Spithoven Bedoeling is extra druk op het landbouwoverleg te zetten neem ik aan .
+6
sorry
Quote Reactie van @John Spithoven:
belangenbehartiging de andere kant opkijken,

die zijn in hun nopjes met een volgepropte stal...
Twentsch Land
@robbies

Waren bij die 4 er ook die dit hebben gedaan omdat ze 8,3 % gekort waren ?
+5
robbies
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Waren bij die 4 er ook die dit hebben gedaan omdat ze 8,3 % gekort waren ?

Weet ik veel, maar ik vind een verlies van een mensenleven nog altijd erger dan het verlies van een paar koeien.
+2
Twentsch Land
@robbies

Ja dat vindt ik ook, maar het komt veel vaker voor om een tal van redenen en er is altijd een oorzaak en zeker is het altijd verschrikkelijk erg voor de persoon zelf en nabestaanden.
Maar tja...in het hele fosfaatgedoe zijn genoeg redenen waarom iemand zich geraakt wordt....denk aan de uitbreider denk aan de niet uitbreider denk aan die gekort zijn denk aan die latente ruimte niet kunnen vullen met het beoogde enz enz

Hoe wil je die allemaal uit de panerie helpen ?

Weg met de fosfaatrechten ?

Oké en dan ?

Alleen grondgebonden ?

Nee dat kan ook niet want dan zijn er ook wat die het niet meer zien zitten.

Nogmaals het is verschrikkelijk erg maar blijf het wel helder zien.
putjesschepper
@robbies dat ben ik met je eens maar hoorde via mn neef in noord Holland dat vorig jaar een jonge knaap in de stal hing.en waarom dat KLOTEFOSFAAT.
putjesschepper
@robbies dat ben ik met je eens maar hoorde via mn neef in noord Holland dat vorig jaar een jonge knaap in de stal hing.en waarom dat KLOTEFOSFAAT.
Erik 1979
@putjesschepper echt heel triest. Wat ik niet begrijp is dat er nog niemand neer geschoten is. Als mensen zo diep zitten psychisch dan is het een ander knopje die doordraait en die legt even een verantwoordelijke minister of bestuurder om. Of laad ergens een bom ontploffen. Gebeurt elders in de wereld iedere dag. Tot nu toe nog niet in Nederland. Verbaast mij heel erg gezien de vele trieste situaties. En de vele zelfmoorden. (Niet dat ik het goedkeur, maar mensen die zelfmoord plegen zijn ziek en moeten vooraf geholpen worden maar die kunnen vooraf ook andere dingen in hun hoofd halen)
+7
robbies
@Erik 1979 een bom ontploffen?? Jij hebt ze echt niet alle 24 in het kratje he
Erik 1979
@robbies google maar even. Gebeurd regelmatig in niet oorlogsgebied.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Erik 1979:
bestuurder om.

Er zijn ook bestuurders die het niet meer volhouden
Erik 1979
@MTSTAMMINGA er gebeurd heel veel in de banken wereld. Even google op zelfmoorden. 2 mensen die voor mij zaken geregeld hebben voor onderandere onze bank hebben zelfmoord gepleegd. Als het in het hoofd niet goed meer zit kun je rare dingen doen.
+1
christo
@MTSTAMMINGA Voor sommigen zou het goed zijn.
+4
Flinstone
@Erik 1979 het is goed dat jij in Duitsland zit want daar weten ze wel raad met dat soort denkbeelden! Grote kans trouwens dat je al in de gaten wordt gehouden!
Hou nou toch eens op met dat belachelijke gestook van je ga aan het werk!
Wij leven hier in Nederland en niet in een of andere politiestaat!
Zie het allemaal langskomen de een vindt zichzelf nog zieliger als de ander maar het dreigen met zelfmoord of het omleggen van personen raakt kant nog wal!
Deze week al twee zielige verhalen van boeren die een te grote stap hebben genomen voorbij zien komen waarvan ik denk jij wou toch de grote JAN uithangen en als het gelukt was dan hadden ze ons uitgelachen!
Ik moest me ook redden toen het zeker niet makkelijk was en wordt nu ook 8,3% gekort i.p.v. 10 % groei! Die 8,3% daar hadden we ooit melkquotum voor gekocht en dat moeten we dan maar weer opnieuw kopen😢
cornelissen
Quote Reactie van @Flinstone:
Die 8,3% daar hadden we ooit melkquotum voor gekocht

Ik neem aan, dat dat bij het einde van de quotering was terugverdient
+3
J.v.G
@cornelissen lever je bunders die je te veel hebt dan ook maar in, neem aan dat je er vast wat terug verdient hebt!
cornelissen
@J.v.G Wat is dat weer voor een antwoord, ik neem aan ,dat degene die melkquotum gekocht hebben, de investering in ieder geval terug hebben verdiend en dat ze nu na de quotering er echt iets aan willen . verdienen. Duidelijk is ,dat dat voor sommigen( de niet grondgebonden niet groeiers na 31 maart 2015 ) dit ook verprutst is door het management van NZO/LTO resp P.Boer/ K. Romijn
Erik 1979
@Flinstone Ik dreig niet. Ik constateer. Hierin heb ik geen belang. Ik heb alleen niet zo'n roze bril op. Er zitten veel mensen in zwaar weer. Komen er een paar verkeerde gebeurtenissen op een hoop dan draaien mensen door. Er is niet zo'n groot verschil tussen je zelf omleggen of een ander. In de banken wereld gebeurt het heel veel. Ga maar even google. Pim Fortuyn is ook omgelegd vanwege de veehouderij.
Flinstone
@Erik 1979 dat weet ik van Pim en dat was om zijn standpunt over de nertsenhouderij maar 90% weet dat niet! Maar ik acht de veehouders toch wijzer als een extremist zoals Volkert Vd Graaf👻
Erik 1979
@Flinstone ik weet hoe verstandige mensen gek kunnen worden. Heeft niets met iq of wat dan ook te doen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik 1979:
Pim Fortuyn is ook omgelegd vanwege de veehouderij.

Daar geloof ik helemaal niks van. Hij dreigde teveel invloed te krijgen, dát was (naar mijn idee) het probleem. En dat de schutter een milieuactivist was, is bijzaak.
+2
Erik 1979
@kanniewaarzijn nee was om de veehouderij.
kanniewaarzijn
@Erik 1979 Ze moeten het érgens aan ophangen.
+4
Flinstone
@kanniewaarzijn daar moet ik Erik toch gelijk in geven! Fortuin is vermoord omdat hij het tegen het wetsvoorstel voor een verbod op de nertsenhouderij zou stemmen!
Daar hadden die clubs van Volkert net een meerderheid voor in de kamer en dat zou met de politieke aardverschuiving door de snelle opkomst van de LPF om zeep geholpen worden en daardoor kwam Volkert tot zijn daad!!
Wie beweert dat het anders is die heeft zn huiswerk niet goed gemaakt!
+2
Jan S
😀
+4
Flinstone
@robbies vind ik een gevaarlijke!
Mensen die zichzelf van het leven beroven om de fosfaatrechten daar geloof ik niet in! Geeft hier ook best wel spanning ben ook 8,3% gekort en had 10% willen groeien!
Stal niet vol en een ton armer als wij hem weer vol willen hebben!
Kop op en weer verder!
+1
Teunis D
@Flinstone Het zal vaak een opeenstapeling zijn van jaren achter elkaar stress en allerlei regelingen, referentieperiodes en zo meer achter elkaar. Dan kan al het gedoe met de fosfaatrechten de doorslag geven. Vreselijk triest.
sorry
@Teunis D het past wel mooi in het verhaal van henk antonissen....
+2
demelkboer
Ik v9nd het zeer betreurenswaardig dat mensen de meest radicale uitweg kiezen. Ik kan van achter mijn scherm alleen niet beoordelen wat er nog meer bij speelt.
Bedenk alleen er ook bedrijven, groeiers en niet groeiers, zijn die die 8.3 % ook had nodig hebben om een rendabel bedrijf te hebben.
+8
Noorderling
En wat als mestafzet 50euro per kuub had gekost en een ton mais 200euro? Pachtland ivm amvb 2500euro?

De meest beperkende factor kost gewoon veel geld. Dat kun je betalen van de winst van de leveranties van afgelopen jaren. Daar passen bij welke beperking dan ook of economische wetten geen verdubbeling of nog groter bij. En dat is in bijna iedere sector ook buiten de landbouw het geval.
+11
George
Wat een bende van ellende. Ik herhaal het nog een keer , Europese melkquotering afschaffen was een historische vergissing! LTO koos de verkeerde weg en zette veehouders op het verkeerde been samen met NZO ,voerleveranciers , banken en andere belanghebbenden. Ja ze hebben het zelf gedaan maar ze zijn ontzettend opgenaaid en nu is het voor deze mensen bitterzuur en geen weg meer terug. Het is in en- in triest beleid wat er gevoerd is en wat er nog steeds gevoerd wordt! Allemaal ten kosten van de boeren.
Twentsch Land
@George

Probeer eens een keer een andere bloem tussen die geraniums te zetten.
+7
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Probeer eens een keer een andere bloem tussen die geraniums te zetten.

Nee ik draai geen millimeter bij en blijf ervan overtuigd dat er gruwelijk wanbeleid door LTO , RFC en NZO en dergelijke is gevoerd! En nu is het niet meer op te lossen zonder dat het voor een heleboel mensen enorme financiële pijn doet! Ik weet wel de oorzaak van de ellende maar niet meer de oplossing.
+4
J.v.G
@George Ze noemden het bevrijdingsdag maar wisten dat de strijd nog moest beginnen! Zonder of met grond beperkingen hadden ook velen het loodje gelegd door aan de ene kant een lagere melkprijs! En aan de andere kant het gigantisch opdrijven van de kostprijs door de groeibedrijven. Grondhuur, voerprijzen en mestafzet zou de pan uit rijzen! Mijn vermoeden is dat lto verwachte zo de kleinere melkveebedrijven en de varkenshouderij wel even uit te roken!
+1
Jaap40
@J.v.G niet alleen kleinere uitroken. Eigenlijk zou je verder gaan denken. Het lijkt erg op een vooropgezet onderliggend plan gesmeed door overheid LTO rfc bepaalde banken, om de complete landbouw in Nederland ver in het slot te gooien. Koste wat het kost. Ingegeven door de grachtengordel en alles wat daar mee sympathiseert.
+1
grös
@Jaap40
Vroeger als ze te weinig grond hadden ploegden ze een stuk heide om, maar tegenwoordig bouwen ze gewoon een stal bij en bellen ze auto met voer en een mestauto. Ja de veestapel is sinds 1980 alleen maar kleiner geworden, maar het grondareaal ook! Nederland word volgebouwd met huizen, vliegvelden, snelwegen, natuurgebieden. Allemaal milieuproblemen, en de landbouw geven we de schuld, makkelijk toch.
Twentsch Land
@George

Ik bedoel geen omdraaien maar meer voor je zelf, met de geraniums bedoel ik dat je het altijd maar over 1 ding hebt en met een andere bloem er tussen bedoel ik...laat in je hoofd eens wat anders toe.....je bent nog geen 80 jonge 😉
+1
jg
Het pleidooi is om 1,2 mln kilo extra fosfaat voor de 300 bedrijven beschikbaar te stellen : 4000 kilo per bedrijf . Is dat realistisch ??
Twentsch Land
@jg

Als dat zo is is het wel weer heel duidelijk.....alleen voor de verdubbelaars.
hans1980
@jg ongelofelijk ..
hans1980
@jg Das toch bij huidige marktwaarde €1.000.000,- / bedrijf

Had ook heel stuk minder gekund en dan die oneerlijke 8,3 korting naar bv 4% te brengen.

Iedere boer is toch getroffen?
ted9
@hans1980 Deze innovatieve bedrijven kunnen straks toch gewoon fosfaat aanvragen bij de fosfaatbank??
putjesschepper
@ted9 ja kun je 60 kg krijgen is berekend.want alle bedrijven waar de boer jonger is als 40 dingt dubbel mee.schiet lekker op
Henry1
@putjesschepper lees eerst even hoe de regeling werkt! Want je loopt onzin te vertellen
ted9
@putjesschepper Was ook sarcastisch bedoeld
cornelissen
@ted9 Ik ben bang ,dat ver weg de meeste niet grondgebonden zijn, want ik hoor niets over "geroofde" latente ruimte. Dat zou allemaal eerst wel , grondgebonden groeien, maar volgens K.Romijn moest iedereen de mogelijkheden hebben , ondanks waarschuwingen
+4
Flinstone
@cornelissen dat op de man spelen richting K Romijn daar zijn we nu wel klaar mee! Verkoop een paar ha grond en koop P rechten en schei uit met drammen!
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Flinstone:
dat op de man spelen richting K Romijn daar zijn we nu wel klaar mee!

Je moet het in combinatie met lto zien,maar hij was het gezicht van lto melkveehouderij.
Ik zal het te pas en te onpas noemen, maar mijn naam staat er boven, dus lees je het toch niet.
En vermijdt openbare bijeenkomsten omtrent landbouw in z-o- friesland, hoef je het ook niet te horen.
Coen
@ted9 , fosfaat gedurende 5 jaar in bruikleen
ted9
@Coen nou als ze dat niet willen is hier nog wel een gegadigde
+4
pieta
@jg Als ze 4.000 kg moeten krijgen om het te redden dan zijn ze toch heel ver de verkeerde kant op gegaan en is het maar de vraag of je het ook nog wel gezinsbedrijven kunt noemen.
+15
hookwood
@jg zoveel heb ik niet eens... Hier ook uitgebreid, low budget. Is allemaal betaald maar ook hier de stal niet vol. Kan binnen de NB vergunning nog wel 20% koeien en 50% jongvee bij. Ondertussen wel 8,3% gekort. Dan gaat het er bij mij niet in dat die bedrijven er zo fosfaat bij krijgen omdat ze een dure stal hebben gebouwd. Ik heb het zelfde argument, ook bij mij heeft de overheid de vergunning afgegeven. Zou mij financieel ook wel passen als ik mijn vergunning vol kan melken zonder fosfaataankoop....
+1
kanniewaarzijn
@hookwood Zou ook te gek zijn voor woorden. Maar er gebeuren wel meer gekke dingen in dit land.
sorry
@hookwood er zijn ook gevallen waar geen andere mogelijkheid was,geen stikstofruimte ,te dicht op burgerwoning ,etc
+2
cjw73
@sorry die zullen er vast een paar zijn. Maar het gros is hoogmoedswaanzin en het moet groter dan de buurman, want die zullen we wel even uitroken.
+7
henkschoonveld1
@hookwood Ondernemen is risico nemen. Je bent er zelf bij hoeveel risico je neemt.
demelkboer
@henkschoonveld1 Is dit een uitspraak op persoonlijke titel of als LTO melkveeman?
+2
familie pelle
@demelkboer wat doet t er toe? In beide gevallen heeft hij gelijk.
robbies
Quote Reactie van @henkschoonveld1:
Ondernemen is risico nemen. Je bent er zelf bij hoeveel risico je neemt.

Het gros van de boeren zijn geen ondernemers, maar vakmensen die gewoon koeien willen melken.
+2
BertK
@robbies Ook die bepalen zelf hoeveel risico ze willen nemen!
Twentsch Land
@robbies

Handtekening zet je zelf ... punt.
+3
robbies
@Twentsch Land Henk zegt dat je zelf bepaalt hoeveel risico neemt. Nu zijn er boeren die risico gelopen hebben zonder risico te nemen of door zelfs niks te doen en toch een korting aan de broek hebben. Dat is gewoon in- en intriest.
+9
Twentsch Land
@robbies

Dat is zeker, dacht dat het doelde op de forse uitbreiders met recente handtekening,

Ken ook een paar melkveehouders die al 20/30 jaar lang de zelfde hoeveelheid vee hebben en voer/mest contractjes met buren, dus niet grondgebonden en gekort.....hun voelen het echt als diefstal en dat hun korting naar de grote uitbreider moet is niet verteerbaar voor hun.
+1
robbies
@Twentsch Land ik ken er een paar die meer dan 1000 kg latente p-plaatsingsruimte hadden op 2 juli. Je kunt wel raden wat die denken. En zo hebben we allemaal wat. Realiteit is dat de knelgevallen niet geholpen worden, de korting niet teruggedraaid wordt, extensief niks aangevuld krijgt en daardoor de KLW kansloos wordt gemaakt. Wie wat wil is allang met de advocaat in de weer. Wie dat niet is moet het met dit systeem doen en niet hopen op cadeautjes.
Twentsch Land
@robbies

Jaja jonge wat een vergelijk !

Die ene groep denkt wat te missen wat ze niet hebben ( begrijp wel hun standpunt want ook ik heb wat latente ruimte )

Maar de andere groep mist iets wat ze hadden!

Wel heel verschillend.
+1
robbies
@Twentsch Land ze hebben het allebei nodig. Dat is de overeenkomst
pieta
@robbies Die met latente plaatsingsruimte is niets concreets afgepakt. De plaatsingsruimte is er nog en op de fosfaatrechten zijn ze niet gekort. Maar ik ben het wel met je eens dat er niemand iets gaat krijgen. Als ze al onder het plafond komen gaat het gebruikt worden voor uitkomsten vd rechtszaken en als er over is gaat het (misschien) naar de fosfaatbank.
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Die met latente plaatsingsruimte is niets concreets afgepakt.

Bij niemand is iets afgepakt Piet. We hebben allemaal heel veel bijgekregen
+1
pieta
@robbies Terug naar school jij. Bij mij is gewoon bij wet geregeld dat er 8,3% van mijn koeien die ik op 2 juli 2015 had wegmoeten. Dat is afpakken in mijn beleving. Dat ze het proportioneel vinden is niet meer dan een mooi woord voor geoorloofd afpakken. Dat ik ook wat krijg in de vorm van fosfaatrechten doet daar niets aan af.
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Terug naar school jij. Bij mij is gewoon bij wet geregeld dat er 8,3% van mijn koeien die ik op 2 juli 2015 had wegmoeten. Dat is afpakken in mijn beleving. Dat ze het proportioneel vinden is niet meer dan een mooi woord voor geoorloofd afpakken. Dat ik ook wat krijg in de vorm van fosfaatrechten doet daar niets aan af.

Dus als jij na het quotumtijdperk met 10% gegroeid bent, dan vind jij 8,3% inleveren nog steeds afpakken? Ik zie dan dat je 1,7% gegroeid bent.
cornelissen
Quote Reactie van @Twentsch Land:
.hun voelen het echt als diefstal en dat hun korting naar de grote uitbreider moet is niet verteerbaar voor hun.

Zijn die geen lid van een standsorganisatie en zorgen ze er dan niet voor ,dat de vergaderingen heftiger verlopen. Want een kortingspercentage voor de niet-grondgebonden melkveehouders is een keuze, bij het melkquotum in 1984 hadden de niet-groeiers een lager percentage.
+3
christo
@henkschoonveld1 Trieste uitspraak. Je veegt je eigen compassieloze straatje schoon. De geschiedenis leert mij dat wegkijken altijd op die manier goedgepraat werd.
Even ter zake: ondernemen doe je binnen de wettelijke en maatschappelijke kaders. Jij bent een van de hoofdschuldigen die kan goedpraten dat je een heel andere eigen waarheid verkondigd dan die van jaknikker Cees Romijn.
Zo doet ons lievertje Carola het ook. Eerst de boeren lekker laten maken door haar voorgangster en dan keihard met de zweep over de sector. Zie kamerbrief 2013. Of kun je daar ook weer een vorm van kinderlijke ontkenning op loslaten?
Dan wordt ondernemen wel heel lastig. Maar jij had je zaakjes net als Jos vast wel goed geregeld op 2 juli.
Jaap40
@christo prima verwoord @christo
Alle remmen waren los, melk mocht er komen, subsidie op stallen.
Maar de risico's dien je ook zelf in te schatten. Waar gefinancierd is ligt meestal een goed plan dus daarom,
Knelgevallen helpen moet echter wel kunnen.... die zijn er zeer zeker!
+1
Noorderling
@Jaap40
17.000 inderdaad, iedereen had zijn toekomst anders ingeschat.
+2
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Jaap40:
Alle remmen waren los, melk mocht er komen

Maar ook met de waarschuwing Denk er om het kan wel eens een tijdje voor een kwartje moeten !!!!
Druk
@MTSTAMMINGA
Maar toch ook dat onbeperkt meer melken niet mogelijk was?
+2
spotmelker
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Maar ook met de waarschuwing

Regel het, anders doen wij het! (vm ssc Bleker) En diegene die riepen voor een kwartje te kunnen melken zijn nu opvallend stil. Even overbruggen kan (bijna) iedereen wel maar structureel lukt niemand dat.
pieta
@spotmelker Structureel melken voor een kwartje wil ik niet. Al zou je het vol kunnen houden de spoeling is mij dan veel te dun.
Druk
@pieta
Het beleid van FC houdt die tsunami van melk tegen, anders hadden we hier geheid vaker moeten melken voor een kwartje. Nog steeds wil men binnen het fosfaatplafond maximaal melken, jongvee eruit en maar melken voor een kwartje.
vrije boeren
@hookwood wat let je ga na de rechter
hookwood
@vrije boeren ik acht de kans vrij klein dat ik daar beter van wordt gezien de eisen die aan knelgevallen worden gesteld. Ik kan mijn energie beter steken in andere dingen.
Rob07
Er is helaas geen weg terug. De verkeerde inschatting in het begin heeft veel ellende veroorzaakt.
+8
koeboer
Het blijft ondernemerschap,dat is meer dan rekensommetje maken.In andere sectoren zij tijdens de crisis ook bedrijven omgevallen, Er was in te zien dat onbeperkt groei niet mogelijk was. En om dan aan te voeren dat je stal zo innovatief vind ik geen sterk argument.
sorry
Quote Reactie van @koeboer:
nnovatief vind ik geen sterk argument.

dat deden alleen om meer koeien te kunnen houden binnen de nb vergunning

en ids subsidie in combinatie met mdv
van Ittersum
Misschien verlicht dit over 30 dagen bij sommigen de zorgen een beetje mijn.rvo.nl/nieuwspagina/-/…
t zal wel
Ik vind het eigenlijk niet waard om te reageren op :""collegas"" die zo reageren als sommige hier die de echte knelgevallen zo af vallen. ja er zullen er zijn waar het mee kan vallen en er meer speelt. maar als er zoveel menselijk leed het gevolg is van een falende overheid en wij daar onze neus voor ophalen dan heb je waarschijnlijk nog niet veel meegemaakt in het leven. laten we onze energie aub steken in opbouwende kritiek en oog hebben hoe er met de sector omgegaan word. heb een enorme hekel aan onrecht en mensen die dat niets interesseert. tot dat ze zelf aan de beurt zijn.......dan begrijpen ze het misschien. emphatie is een eigenschap kun je niet aanleren.
wolfje
Ja als die 130 geholpen worden, ben ik ook knelgeval. Hier ook 1400 kg latente fosfaatplaatsingsruimte afgenomen. Stelen is bij wet geregeld met notabene de ChristenUnie in de regering.
Nee hoe erg ik het ook vindt voor degene die het betreft, iedereen heeft een plan moeten maken....
+4
pieta
Quote Reactie van @wolfje:
Hier ook 1400 kg latente fosfaatplaatsingsruimte afgenomen.

Wat een onzin. Je mag er gewoon mest op plaatsen.
+6
Brutus64
@t zal wel deze groep harde groeiers, hebben flink geïnvesteerd zonder goed op te letten welke grote risico’s ze namen, of ze hebben gegokt.
Bleker heeft als stas al gewaarschuwd dat onbeperkte groei in Nederland niet mogelijk is, ook Dijksma waarschuwde een aantal keren, als je dan de gok neemt en het gaat mis is het je eigen schuld.
+3
kanniewaarzijn
@Brutus64 Daar komt nog bij dat voor veel van die bedrijven geldt dat zij het ook niet zouden redden als de fosfaatbeperking er niet zou zijn.
+1
Twentsch Land
@Brutus64

Zo is het wel, veel forse uitbreiders dachten zeker dat als hun het doen nauwelijks zou aantellen niet beseffend dat ze allemaal zo dachten.....met gevolg dat van alle uitbreiders de som samen het over het plafon heeft laten gaan.
t zal wel
Ik heb het over knelgevallen niet over collega die grote risicos namen met de kennis die op het moment van investering aanwezig was.alhoewel t triest is en blijft. er word hier direct gebagataliseerd en alles over een kam geschoren. DE MENING DIE JE HEBT ZEGT MEER OVER JEZELF DAN OVER N ANDER...
+1
Brutus64
@t zal wel Bleker waarschuwde al in 2009,vroeg genoeg
+2
pieta
@t zal wel Wie geen groot risico nam is in de meeste gevallen geen knelgeval.
+2
Brutus64
@pieta daarom knelgevallen niet compenseren
+2
cjw73
@t zal wel laten we het anders stellen. Wie en wanneer ben je een knelgeval. Iedereen die boer is is ook verantwoordelijk voor zijn eigen doen en laten. Maar er wordt altijd weer de nodig bullshit bij gehaald.
+7
Flinstone
Afgelopen weken twee gevalletjes knelgevallen hier besproken! Die serrestal wilde van 80 naar 135 en bouwt voor 180 op 40 ha dat noem ik onverantwoord risico nemen!!
Dan die ijscosheik van een paar koeien naar ongeveer 10 keer zoveel met praktisch geen grond maar wel een mooi verhaal maar stel nou eens dat die doordat we allemaal onze wensen om een paar koeien meer ingevuld hadden dan had hij het met pak m beet 30€ per kuub mestafzet ook niet gered!
Ze kunnen wel wijzen naar de overheid maar een klein beetje risicoanalyse was niet verkeerd geweest voordat ze begonnen en daar heeft een bank of accountant ze vast wel op gewezen en stas Bleeker en Dijksma hebben er ook op gewezen!
Voor degenen die latente ruimte niet in kunnen vullen geld hetzelfde!
Gratis geld bestaat niet en gratis groei in de veehouderij in Nederland ook niet!
christo
@Flinstone Gelul. BAnken financieren geen plannen die niet haalbaar zijn. DAt heet zorgplicht. Zoek op www maar eens dat woord.
Coen
@christo , banken financieren op basis van voldoende dekking, onze bedrijfsplannen kunnen ze niet interpreteren 😞
+1
de hoef
Quote Reactie van @Coen:
voldoende dekking
rendement tegenwoordig
cowboys
@Coen banken financieren al sinds 2009 op rendement en zeker niet op onderpand
+5
cjw73
@christo er zijn er ook genoeg die geen geld kregen van de bank, en toen naar andere manieren uit geweken zijn. En nu blijkt dat het niet kan moet de rest daar voor bloeden. Nou vergeet het maar. Da's ondernemersrisico.
+3
demelkboer
@cjw73 grond verkopen en in erfpacht weer terug en daar een stal van bouwen. Je was op een gegeven moment bíjna een lulletje rozewater als je nog eigen grond had
+4
cjw73
@demelkboer zo ongeveer ja. Maar dan nu niet janken.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @christo:
BAnken financieren geen plannen die niet haalbaar zijn

Banken hebben zat plannen gefinancierd die niet haalbaar zijn, maar dat zagen ze zelf ook niet. Nu zijn ze er zo langzamerhand achter gekomen/ er achter aan het komen, vandaar dat ze nu van alles aan het bedenken zijn om anderen ervoor op te laten draaien, als zij hun geld maar binnen harken.
+1
spotmelker
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Banken hebben zat plannen gefinancierd die niet

fiscaal doorgerekend zijn. De rente overleeft iedereen wel maar met een hoge(re) aflossing ga je fiscaal op je bek en dat zien ze helaas nog steeds niet....
+2
de hoef
@christo ook gelul .er is overal gebouwd op het kunnen van de ouders ,omdat die goed geboerd hebben
de jeugd had nog niks bewezen
+2
demelkboer
@de hoef hier is er gebouwd op een manier die bij de cacapiteiten van de jong boer past. Spantjes prutsen dus🙈🙈
+2
Flinstone
@demelkboer precies dat moest ik een aantal jaren geleden ook en wij hebben ons erover verbaasd hoe anderen na ons die het vast niet beter deden toch in een keer een gloednieuwe verdubbelaar konden bouwen?
Hier moesten broers en zussen en ouders ook nog een paar cent mee hebben en terecht!
+1
demelkboer
@jg antonissen claimt gemak halve 1.2 miljoen kg fosfaat voor 800 knelgevallen. Da's 1500 kg x240 euro = 360000 euro per bedrijf. Plus de 250.000 innovatieve subsidie is dat 600.000 euro. Toe maar.
Coen
@demelkboer , fosfaatrechten gedurende 5 jaar in bruikleen en tot maximaal 125 kg P2O5 per hectare GDI-opgave, net als bij fosfaatbank
demelkboer
@Coen dat lees ik nergens.
Coen
@demelkboer , zo zou/zal het moeten gaan; tijdelijk gebruik en daarna weer inleveren bij fosfaatbank, tevens toekomstbestendig met outlook naar grondgebonden Melkveehouderij.
demelkboer
@Coen das mooi maar er zit maar iets van 150.000 kg in de fosfaatbank en die is al verzegd. waar moet de fosfaat vandaan komen die nodig is voor die 1.2 miljoen kg. Stoppers? Varkens? Groeiers? Niet groeiers? Kippen? Geiten? Kalveren? Nergens?
+5
Flinstone
Waar kan ik me melden voor 500 kg P dan zijn wij ook gered! Was het melkgeld ook hard nodig maar ook geen fosfaat rechten genoeg!
Ik gun ze het allerbeste maar die ten onrechte uitgegeven fosfaatrechten daar hebben de bedrijven die 8,3% gekort zijn het meeste recht op!
Dan zijn we ook van de markt af en zakt de prijs van fosfaat en dan kunnen die zelfbenoemde knelgevallen goedkoper hun stal vullen!
In elk uitbreiding/bedrijf plan in de melkveehouderij is in de jaren voor het afschaffen van de quotering rekening gehouden met een substituut voor melkquotum anders was je roulette aan het spelen!!
John Spithoven
Er zijn ook nog legio andere oplossingen voor de uitzichtloze situaties. Zoals ik al eerder gemeld heb is er 1 miljoen kg varkensfosfaat wat bij LNV op de plank ligt. Wordt niet gebruikt en is met de EU crisis gelden betaald . Daarnaast de sanering van de varkenshouderij daar komt ook voldoende fosfaat vrij. Daarnaast zou je net zoals bij de slom boeren de rechten in bruikleen kunnen geven of ve verplichting tot gebruik

Maar als niemand iets wil komt er geen oplossing . LTO RFC NZO LNV alles hangt aan de rem. En vervolgens is er niemand van die organisaties die aan geeft dat de systematiek van de berekening over moet.

Maar goed op een keer zullen we het ze wel leren, vraag maar aan HH.
Flinstone
@John Spithoven wie is HH?
Het is niet zo dat ik ze geen fosfaat gun maar dan eerst die korting terug! Varkensfosfaat vind ik best maar dan liever die korting terug i.p.v. een paar waaghalzen uit de shit helpen!
Veel van de knelgevallen destijds met de superheffing die kwamen op een oneerlijke manier aan extra melkquotum hier in de buurt en velen hebben later hun quotum verkocht!
Daar zijn er een aantal nu weer van begonnen en die voelen zich nu knelgeval!
Daar heb ik heel grote moeite mee!!
+1
John Spithoven
@Flinstone Maar dat geeft ik aan, alternatieven anders dan roven. En herberekening. Maar waar geen wil is....

Hans H. zo beter. Heeft gekozen om weer koeien te gaan melken een tijdje terug nadat hij zo'n beetje half zuid Nederland branden achter laat. En daar heeft veel afgespeeld achter de schermen voordat dat besluit kwam om weer koeien te melken.
t zal wel
@John Spithoven
HH had net voor 2-7-15 een koppeltje koeien aan geschaft heb ik me uit betrouwbare bron laten informeren..... al stonden ze niet bij hem thuis.
+3
John Spithoven
@t zal wel Er is een lijstje namen.....

Laten die nou net vooraan zitten.

Wordt weer tijd dat de achterdeur open gaat gezien de puinhoop op gebied van fosfaat, klimaat en RFC.
t zal wel
@John Spithoven
wees er zuinig op. kan goed van pas komen.....
de deur is al van het slot...
+4
Leo,s vriend
Quote Reactie van @John Spithoven:
Er is een lijstje namen.....

Nou, publiceren dat lijstje !!
Zijn we in een keer van alle dubbele agenda's af, of van alle speculatie.

En ik beloof je dat ik dan per onmiddellijk mijn lto lidmaatschap opzeg als er flink wat lto kopstukken werkelijk de zaak bedonderd hebben.
maar dan ook de namen van de andere bestuursleden van belangenbehartigers.
+1
@John Spithoven Bliksem john, het begint spannend te worden , vandaar dat we niks horen van LTO , tijd voor parlementaire enquete,
+3
weurding
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
vandaar dat we niks horen van LTO ,

lto heeft het druk met de compensatie die de belgen aan de boeren geven ivm droogteschade......... jaja, onder mom van ongelijk speelveld.... potverdikke wat zijn de fosfaatrechten dan voor NL? zeverzakken
+1
@John Spithoven Zit er een strafrechtelijke vervolging in voor de personen / bestuurders/ex bestuurders die met voorkennis hebben gehandeld, en die de echtte probleem gevallen gewoon laten stikken ???
John Spithoven
@Detukkeroettwente Bewijslast is het probleem. Er zijn best mensen in deze problematiek gedoken, maar bewijs maar of iemand met voorkennis handelt terwijl we allebei wel beter weten. Ze zijn niet allemaal zo eerlijk als Jos die netjes hiet meld dat hij gebruik heeft gemaakt van zijn voorkennis. Of het slim was is een tweede.
+1
@John Spithoven Waarom is bewijslast het probleem , is toch gewoon te controleren via I en R, iemand die van af januari 2015 veel meer vee heeft aangekocht dan normaal, is verdacht /had voorkennis.
+1
Twentsch Land
@Detukkeroettwente

En toch valt het niet altijd aan te geven ..... ken ook wel een bestuurder die begin 2015 veel vee heeft laten aankomen maar tja...zijn stal was in 2014 al compleet af.
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Waarom is bewijslast het probleem , is toch gewoon te controleren via I en R, iemand die van af januari 2015 veel meer vee heeft aangekocht dan normaal, is verdacht /had voorkennis.

Nou, zo,n slecht argument heb ik zelden gelezen tukker, er zijn duizenden bedrijven die na jan.15 flink aan het kopen zijn geslagen, immers het quotum ging er af, en de( nieuwe) stal moest vol.
Allemaal voorkennis?
Schei toch uit man.
+2
pieta
@Leo,s vriend Ze hadden het toen gewoon moeten controleren. Wie dan niets verkeerd heeft gedaan is vrijgepleit. Wie niets te verbergen heeft is er ook niet op tegen. Zeker de mensen aan de overlegtafel hadden gecontroleerd moeten worden. En transacties kort bij 2 juli 2015 en de meldingen na 2 juli met terugwerkende kracht. Is niet gebeurd en daarmee blijft het altijd verdacht.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @pieta:
Ze hadden het toen gewoon moeten controleren. Wie dan niets verkeerd heeft gedaan is vrijgepleit. Wie niets te verbergen heeft is er ook niet op tegen. Zeker de mensen aan de overlegtafel hadden gecontroleerd moeten worden. En transacties kort bij 2 juli 2015 en de meldingen na 2 juli met terugwerkende kracht. Is niet gebeurd en daarmee blijft het altijd verdacht.

Is al eens eerder over geschreven, meen dat rvo wel gekeken heeft naar vreemde transacties rond 2-7, maar niks gevonden heeft.
En nogmaals, het stikt hier van de verdachtmakingen, en ze weten het allemaal zeker, tot aan lijstjes met namen toe, nou ,laten ze dan een kerel zijn en die lijstjes openbaar maken, of voor mijn part aangifte doen, whatever.
Zijn we in een klap van corrupte bestuurders af, of van een aantal prikkers.
+1
pieta
@Leo,s vriend Als je met dat summiere onderzoekje op de proppen komt houdt het voor mij op. Ze hadden gewoon een gedegen onderzoek moeten doen. Er wordt veel te veel geluld om obv dat onderzoekje mensen te laten geloven dat alles in de haak is. Dat zal altijd zo blijven en dat hadden ze gemakkelijk kunnen voorkomen.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @pieta:
Als je met dat summiere onderzoekje op de proppen komt houdt het voor mij op. Ze hadden gewoon een gedegen onderzoek moeten doen. Er wordt veel te veel geluld om obv dat onderzoekje mensen te laten geloven dat alles in de haak is. Dat zal altijd zo blijven en dat hadden ze gemakkelijk kunnen voorkomen.

Ben ik met je eens, maar nogmaals, laten die mensen hier die van alles beweren dan ook met namen komen.
Zoals ze het nu stellen geeft een hoop onrust, en ze vinden straks vast weer een uitvlucht als het allemaal opgeblazen blijkt te zijn ( dat hoop ik, misschien tegen beter weten in.)
familie pelle
@John Spithoven is dat de reden dat HH weg moest bij zlto?
+1
John Spithoven
@familie pelle Ik denk de laatste druppel..

Het feit dat er niemand van de partijen wil reageren op de bevindingen van Geesje Rotgers zegt genoeg. Dit terwijl het een controle is van wat Brussel aangeeft. De fosfaatwetgeving wordt niet goed uitgevoerd. Op dit moment is de politiek er mee bezig in de tweede kamer. Daar gaat het er wel hard aan toe.

Maar het niet willen reageren op fouten waar je leden veel last van hebben of krijgen geeft wel aan hoe de bestuurders over de leden denken. En dan niet alleen de LTO. Ook NMV is er stil van...
+2
christo
@John Spithoven Ik geef ze tot morgen 12.00 uur om te reageren. Na 12.00 gaat het gas er op.
+6
pieta
@John Spithoven Maar met wat jij roept wil je ook wat in de fik zetten. Sommige zaken vind ik prima maat bijv het overhevelen van varkensfosfaat daar ben ik op tegen. Er is melk zat in NL en we zitten nu al boven N-plafond. Dus dat is gewoon geen optie.
Ik zou er iig voor pleiten om per direct de tabel met normen p[ te rekken en zelfzuivelaars er uit/repareren.
christo
@pieta Dit jaar is de bex al twee keer aangepast. Daardoor is N een probleem gemaakt.
+1
kanniewaarzijn
@christo Laat me eens raden.....andere rekenregels??
+1
christo
@kanniewaarzijn Wat kun jij goed raden! Zo houdt de lto de druk er op.
de hoef
Quote Reactie van @pieta:
Maar met wat jij roept wil je ook wat in de fik zetten

wanneer gaan we het veranderen ,
ben overigens bij hans huibers op de dam geweest ,maar heb daar echt niet veel koeien gezien ,
pieta
@de hoef Je bedoelt de tabel en de zelfzuivelaars? Dat zal de wetgever moeten veranderen op aandringen vd belangenbehartigers.
+2
de hoef
Quote Reactie van @pieta:
Je bedoelt de tabel en de zelfzuivelaars?

ik bedoel als er werkelijk gesjoemeld is horen er koppen te rollen ,
maar wat is voor kennis ,iedereen had voor kennis ,ik schrijf al van af 2013 dat we alles aan houden ook stieren ,jij weet dat nog wel want jij deed dat ook ,dus iedereen had dat kunnen doen daar hoef je niet voor in lto te zitten

maar in mei 2015 zij iemand tegen mij koeien kopen ,er komt nog een datum ik heb hem voor gek verklaard maar hij had gelijk ,
+1
pieta
@de hoef Heeft hier ook iemand gezegd. Geen bestuurder. Ik ben ook niet zo van het zomaar beschuldigen. Ik vind wel dat ze data rond 2 juli 2015 na hadden moeten kijken. Daar zijn echt wel dingen gebeurt die niet klopten. En elke bestuurder die op de hoogte was van de plannen uitvoerig controleren.
+2
demelkboer
Ben ik dan de enige die niet van de aanstaande peildatum afwist. Weer lekker solidair in de melkveehouderij 😉
+2
Coen
@pieta , elke Bestuurder screenen: aantallen 1 april 2015 en 2 juli 2015, pro-actief door hunzelf.zo moeilijk is dat toch niet? Daarna verklaringen voor grote afwijkingen, waarnodig corrigeren in het Algemene Belang.
Elvis
@Coen ze hadden de nieuwe stal in 2014 al vol
@Coen Onder ede bij de rechtbank .
m uut m
@de hoef
Juist door jouw types hebben we nu zoveel geouwehoer.
Doodsbenauwd om een referentie te missen.
+1
pietjepuk
+1
weurding
@m uut m denk dat je hem helemaal maar dan ook echt helemaal verkeerd inschat
robbies
Quote Reactie van @weurding:
denk dat je hem helemaal maar dan ook echt helemaal verkeerd inschat

Het is natuurlijk wel zo dat de angst voor referenties er overal goed inzit. Tot dusver is overal gebleken dat de voet op het pedaal houden nog altijd het beste is. Er is maar één remedie voor en dat is flink sanctioneren bij het overtreden van het fosfaatquotum. Maar als je dat zegt wordt je weer als matennaaier betiteld. Niks geen coulanceregeling bij overtreding dit jaar, als straks blijkt dat 2018 weer een referentiejaar wordt, dan zijn degenen die nu erover melken weer spekkoper.
putjesschepper
@robbies er zijn genoeg die er over heen melken.
cjw73
@robbies gas erop houden !!
+1
m uut m
@weurding
Vertel.
Wat ik alle keren van hem lees dat hij niets anders doet dan de stal klem volproppen weer een stuk bijbouwen en weer volproppen. Louter en alleen om zo hoog mogelijk referentie te verkrijgen.
Wat zie ik dan niet goed.
Als iedereen dit had gedaan dan hadden we voor 2015 al fosfaatrechten gehad.
jan.1
Quote Reactie van @m uut m:
Wat ik alle keren van hem lees dat hij niets anders doet dan de stal klem volproppen weer een stuk bijbouwen en weer volproppen. Louter en alleen om zo hoog mogelijk referentie te verkrijgen.Wat zie ik dan niet goed.Als iedereen dit had gedaan dan hadden we voor 2015 al fosfaatrechten gehad.

Hij denkt misschien een paar stappen verder als jij,niet iedereen kan dat..
+2
m uut m
@jan.1
Niet iedereen wil dat.
Ik zie het als graaien meer meer meer.
Het allerergst vind ik dat hij hier elke keer voor wordt beloond met weer een hoge referentie. Terwijl deze werkwijze juist de veroorzaker is.
Meer een kwestie dus van een ander niets gunnen.
+1
jan.1
Quote Reactie van @m uut m:
Niet iedereen wil dat.Ik zie het als graaien meer meer meer.Het allerergst vind ik dat hij hier elke keer voor wordt beloond met weer een hoge referentie. Terwijl deze werkwijze juist de veroorzaker is.Meer een kwestie dus van een ander niets gunnen.

Zo mag je denken,als je een ieder maar in zijn waarde laat.
+1
weurding
@m uut m wat is er mis om beetje bij beetje van je l.r. een paar vakken bij te bouwen en natuurlijk laat je die niet leeg staan. meest gezonde uitbreiding, de ver(3)bubbelaars klapt de bel eerder in elkaar dan daar
buorman
Quote Reactie van @m uut m:
Als iedereen dit had gedaan dan hadden we voor 2015 al fosfaatrechten gehad.

Nee hoor, kon PAS na 1/7/15
En dus werd het 2/7/15
+2
de hoef
Quote Reactie van @m uut m:
Doodsbenauwd om een referentie te missen.

je mag vinden wat je wil ,wij hebben altijd kleine stapjes vooruit gedaan ja ,en verder niks ,elk jaar stukje spant eraan gepruld en nu nog maar dat is renovatie ,welke conclusie jij trekt mag je zelf weten ,maar voel me nergens voor verantwoordelijk ,
pieta
@de hoef Woont Hans niet meer bij het bedrijf dan?
+1
de hoef
@pieta wat ik gezien heb liep er maar een koppeltje koei ,niks voor een grote groeier
maar misschien heeft hij nog een bedrijf
robbies
@de hoef Ga jij op je vrije dag door Brabant toeren?
de hoef
@robbies nee was een dag van crv in een zaaltje bij hun op het erf ,
robbies
@de hoef Ik dacht al. rare hobby's heeft die Hoef
+1
de hoef
@robbies is wel een hobby van me ergens rond neuzen
robbies
@de hoef Op afspraak??
de hoef
@robbies kan ook,jij mag gerust een keer komen buurten hoor,maar je bleef liever anoniem ook prima is jou keus
+1
robbies
@de hoef Moet nog wel een keer een krat bier op komen pikken volgens mij
t zal wel
@de hoef
wat ik me heb laten vertellen is dat HH een koppel koeien gekocht had voor 2-7-15 en die bij zn familie (schoonouders?)had staan.
maar ik ben er niet op uit om roddels te verspreiden dat gebeurt al genoeg... alleen heb ik n hekel aan dergelijke praktijken als ze waar zijn.
het lijkt mij ook handiger om het vee door een ander te laten kopen of op naam zetten als je zoiets doet.
bewijslast is het probleem zoals john al schetst..
+2
pieta
Quote Reactie van @t zal wel:
wat ik me heb laten vertellen is dat HH een koppel koeien gekocht had voor 2-7-15 en die bij zn familie (schoonouders?)had staan.maar ik ben er niet op uit om roddels te verspreiden dat gebeurt al genoeg.

Jezus, wat ben jij een lulletje rozenwater. Je houdt niet van roddelen maar ....
+1
buorman
@pieta
En dan nog; wat is er mis met het kopen van koeien en deze bij derden stallen?
Alleen als dit een actie was naar aanleiding van voorkennis van de datum kun je er wat van zeggen, maar dan wel ook onderbouwen
+1
pieta
@buorman Daarom ben ik ook niet zo van het zomaar beschuldigen. Ik had liever gezien dat de NVWA/RVO een gedegen onderzoek er naar gedaan hadden.
t zal wel
@pieta
bedankt voor de titel die je me geeft.
ik reageer op reactie van hoef dat ie er maar een koppeltje koeien had zien lopen....
om aan te geven dat dat niet alles verklaart.
als ik de info niet uit betrouwbare bron had zou ik niets op prikkebord gezet hebben.
ik zie dat niet als roddelen maar goed dat ziet u wel blijkbaar.
prettige dag verder.
pieta
@t zal wel Tja t zal wel. 😁 Ik zie het gewoon als roddelen. En het kan best waar zijn wat je schrijft. Maar dat doet voor mij niet ter zake. NVWA/RVO hadden eea moeten onderzoeken.
+1
Jan S
😀
pieta
@Jan S Je bent in NL onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Vandaar dat ik het onder roddelen schaal en het roddelen blijf vinden tot het bewezen waar is. Wat je er persoonlijk van vindt mag je gerust zeggen van mij maar zeg dan niet dat je een hekel aan roddelen hebt. En wie met voorkennis gehandeld heeft mag van mij gerust gepakt worden. Ik vind het meest verwerpelijk dat ze er in mijn beleving niet naar gekeken hebben.
Jan S
😀
sorry
Quote Reactie van @pieta:
NVWA/RVO hadden eea moeten onderzoeken.

en wat dan nog? hij doet niets illegaals....blijkbaar is bestuur zo rot dat ze hem zolang hebben laten zitten
+1
sorry
En jos ..... ook gewoon gekozen en zit nu in de vakgroep
sorry
Wilco .....hebben we ook al wat over gelezen.....
christo
@sorry Wat als naar buiten komt dat naast Jos de overige bestuurders hetzelfde kunstje hebben gedaan? Denk je dat ze dan vrijwillig toegeven dat ze handelden met voorkennis?
+2
@christo JAAAAAAAAAAAAAAAAA dit moet naar buiten komen, ik weet dat op dit moment veel bestuurders zeer ongemakkelijk zitten, dat geld voor RFC/ LTO/NZO en ook ledenraadsleden. En al deze bestuurders worden gedwongen om de bek DICHT te houden, het deksel moet en zal op DE BEERPUT blijven, ook al kost het honderden bedrijven de kop. Wat kan die bestuurders dat verrekken , helemaal NIKS!!! Men is alleen druk met het vege lijf te redden, en maar LACHEN !!!
+1
christo
@Detukkeroettwente Er wordt aan gewerkt. Niet door mij overigens.
@christo SUPER onvoorstelbaar wat een klerezooi .
christo
@Detukkeroettwente Het woord redemptionday heb ik al eerder gebruikt.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
JAAAAAAAAAAAAAAAAA dit moet naar buiten komen, ik weet dat op dit moment veel bestuurders zeer ongemakkelijk zitten, dat geld voor RFC/ LTO/NZO en ook ledenraadsleden. En al deze bestuurders worden gedwongen om de bek DICHT te houden, het deksel moet en zal op DE BEERPUT blijven, ook al kost het honderden bedrijven de kop. Wat kan die bestuurders dat verrekken , helemaal NIKS!!! Men is alleen druk met het vege lijf te redden, en maar LACHEN !!!

Geloof je het zelf ? volgens mij ben je dan aardig van het padje af.
de hoef
@t zal wel als ik in lto bestuur zou gaan zitten is dat in eerste instantie om er zelf beter van te worden ,en niet om me hier af te laten zeiken ,
als je kort bij het vuur zit hoor je wel is wat ,en mag je daar gerust wat mee doen ,.bedoel niet wagens vee aan voeren
+3
familie pelle
@de hoef maar goed dat jij geen bestuurder bent dan.....😬
+1
sorry
Quote Reactie van @de hoef:
als je kort bij het vuur zit hoor je wel is wat ,

allemaal niet erg ,maar ze maken er wel een grote tyfuszooi van...waar ze zelf gunstig mee wegkomen

jonvee uitscharen...net het jongveegetal... etc

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
218
DEELNEMERS
51
WEERGAVES
0