Nrc

Nrc adverteert al een paar dagen over een vlees item dat vandaag in de krant staat. Is het een eerlijk verhaal of is het weer een dreun voor de boeren??

Deel dit topic

Reacties

slagroomvla
Fantasie verhaaltje dus, gek genoeg blijft de gedachte dat alles maakbaar is altijd de boventoon voeren, ook in dit fantasieverhaal weer; hoogmoed komt voor de val...
+2
John Spithoven
Hoe zou een kop in de krant het doen als:

NRC jaagt in de toekomst miljarden mensen de hongerdood in.
robbies
Wat hersenspinsels van een redacteur presenteren als baanbrekend artikel. Alles voor de aandacht, zullen we maar zeggen. Toch vind ik het best goed dat er zulke artikels gepubliceerd worden. Het is in ieder geval voer voor discussie. Ik zou er alvast eentje in willen gooien: Hoe wil de Flevopolder Metropool Amsterdam van voedsel voorzien zonder maar één gram mest aan te voeren op de percelen?
mlkvhoudr
@robbies helemaal mee eens dat het goed is om er over na te denken. Juist door dat de melkveehouderij uit dieren grond en aanvoer (kracht)voer bestaat zijn er best mogelijkheden om deels tegemoet te komen aan het geschetste scenario
de hoef
@robbies mooi verhaal van hoe iemand zijn gedachte is ,zie er niet zon probleem in ,krant staat immers altijd leugens en onwaarheden in
maar vraag me wel af kunnen wij zelf geen tegen gas geven en hoe
+1
robbies
@de hoef Simpel, eenzelfde artikel schrijven. oe ziet de toekomst van Nederland eruit zonder dieren. Beginnen we dat de voedselvoorziening in elkaar klapt. de argumenten dat de akkerbouw wel voor voedsel kan pareren we door de vraag waar we mest vandaan halen. Zonder mest geen organische stofopbouw of behoud en dus minder CO2 vastlegging, waardoor er achteruitgang plaatsvindt in de klimaatdoelstellingen. Een beweging die we niet zomaar kunnen keren, want we kunnen niet aan mest komen. Of we moeten mest gaan importeren. De haven van Rotterdam krijgt minder economische waarde zonder agrarische sector. De reststromen in de mestvergisters gooien heeft geen enkele zin zonder dat er mest bij zit, want het enkelvoudig rendement van grondstoffen is niet zo groot zonder organische stof.

We kunnen hier met zijn allen vast nog wel wat onderwerpen verzinnen en dan charteren we de boys van Team Agro NL om er een mooi verhala van te maken. Sponsoren jullie trouwens allemaal al aan Team Agro NL?
Wolswinkel
@robbies Klopt! Dit soort artikelen kunnen zij mooi op inhaken/weerleggen!

Nog geen sponsor..! Niet verwarren met Agri NL dan he..!
BoerBart
@robbies
Jazeker. Je kunt echter beter the girls van Agro nl roemen. Caroline, Femke en Henny.
de hoef
Quote Reactie van @robbies:
Sponsoren jullie trouwens allemaal al aan Team Agro NL?

nee
robbies
Quote Reactie van @de hoef:
nee

Dat is je eerste antwoord op hoe geven we tegengas. Verwar Team Agro NL aub niet met Agri NL, die nieuwe club van Calon. Daar wil ik liever ook geen euro naar over maken
John Spithoven
Of zoiets als

Kweekvlees maakt van het kalf na de bloedroof een afvalproduct .
BertK
@John Spithoven Foto's van kweekvlees doen mij altijd denken aan een nageboorte die nog een week op de koe is blijven zitten.....
Wolswinkel
@BertK De vraag die dan overblijft; is dat met de lucht net zo..?
hookwood
Weidevogels keren terug? Wat is een weide zonder koe?
dwers
@hookwood #weidevogels keren terug# dachten ze op het eiland bij Grou ook.
Boeren moesten vertrekken om er een weidevogelgebied van te maken.
Boeren weg , weidevogels weg , nu willen ze graag dat de pachters er weer ruige stalmest heen brengen ( niet handig op een eiland )
de hoef
@hookwood wat is een weide vogel zonder weide zul je bedoelen
+2
hookwood
@de hoef als je geen vee meer hebt wordt er ook niet meer geweid en dus heb je dan ook geen weides meer dus idd dan kunnen er ook geen weidevogels zijn 🤔
+1
John Spithoven
Wie gaat dan 40 % van het wereldwijde grasland van laag waardig eiwit omzetten naar hoogwaardig. En als het blijvende grasland er niet meer is dan is het klimaatprobleem een stukje groter.
Hoe denkt men de wereld te voeden met 60 % v a n het wereldwijde areaal akkerbouw op biologische wijze zonder organische stof en mest?

Wanneer wordt het eerlijke verhaal is een keer verteld..

Klimaatverandering komt door verbranding van fossiele brandstoffen punt.
BoerBart
@John Spithoven
Aalt Dijkhuizen heeft het verhaal al vaak en helder gebracht. Aalt is niet de minste. Helaas weet Aalt dat zijn verhaal niet trendy is.
Voordeeldje; Als iedere Duitser biologisch wil eten, dan heb je heel Canada (het tweede grootste land van de wereld) nodig om het biologische eten te telen.
Schijnbaar trek je hier geen Nederlandse kiezers mee. Dus gooit Jesse het over een andere boeg.
Brutus64
Echt weer een artikel voor de grachtengordel , hoe vaak vliegen de lezers van deze krant wel niet, achja dat kopen ze af door een paar boompjes te planten.
+1
jg
@Brutus64 Vanavond in Kassa , item over de vliegtax / afkoop CO2 belasting .
sorry
@jg hopen dat fransje het heeft gezien....
producent
@Brutus64

Ze hebben zelfs een agrarisch ondernemer gevonden die heeft mee gewerkt.
Floor de Kanter, agrarisch ondernemer
dehooilanden.nl/contact/
ted9
@producent haha ik dacht al dat kan alleen maar z n type boer zijn. En dan ook nog op eigen website zetten dat je een voorbeeld bedrijf bent .
robbies
Quote Reactie van @ted9:
En dan ook nog op eigen website zetten dat je een voorbeeld bedrijf bent .

Ik zie in vakbladen ook intensieve opstallers met 100% maisteelt en een monovergister zichzelf een voorbeeldbedrijf noemen.
labella
@producent Die universiteit in wageningen kunnen ze ook beter gelijk maar sluiten als ze aan zulke bullshit hun medewerking verlenen.
+6
sorry
+1
hans1980
NRC is net als media en politiek extreem links en dat is een even groot gevaar als extreem rechts.
Jammer dat o.a. RFC en lto ook zwichten voor onzin als CO2

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0