Vleesveesector blij met vrijstellingsregeling fosfaatrechten

Belangenorganisaties voor de vleesveehouderij reageren positief op de vrijstellingsregeling.

Voorzitter Wouter Hartendorf van de LTO-vakgroep vleesveehouderij verwacht dat er veel gebruik gemaakt zal worden van de regeling. “De fosfaatrechten zijn niet bedoeld voor de vleesveehouderij en dus was er veel kritiek vanuit de vleesveehouders. Nu er een regeling is, verwacht ik ook dat er veel gebruik van zal worden gemaakt.”

Deel dit topic

Reacties

labella
Als je alle mitsten en maren gelezen hebt ben je al een heel stuk minder blij.
PIONIER
Gezien de marges in de zoogkoeien houderij denk ik dat er van die kant weinig belangstelling is voor de vrijstelling. Gaan heel veel van cashen.
cowboys
@PIONIER er is wel belangstelling maar niet door degenen die p rechten hebben wel door die geen p rechten hebben en die hebben ook iets langer de tijd om zich aan te melden.
sil
Ik vraag het me af, die gekke rechten zijn toch zomaar een kapitaal waard.....moet je veel vleesvee voor vetmesten om dat te verdienen.
Grasbaal
@sil je land leeg laten is voor de echte liefhebber geen optie. Als ik zelf straks door al die regelgeving geen jongvee meer mag weiden. Dan ga ik ook (weer) voor vleesvee met vrijstelling.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0