Qlip

Is daar soms een personeelsoverschot, want er zijn steeds minder boeren, maar er zijn vaker controles.

Deel dit topic

Reacties

+3
pietjepuk
Ik heb 3 controles gehad in 1 jaar en 9 maanden. Heb gezegt dat ze pas in 2020 weer welkom zijn.
van Ittersum
@pietjepuk waarvoor?
+2
pietjepuk
@van Ittersum gewonen controle. Een half jaar na de normale controle was ik de gelukkige om bij een steekproef hercontrole te zitten. De zelfde papieren weer door nemen en verrek alles was weer goed. Afgelopen januari zijn ze weer geweest. Toen ze belden zijde dat het weer twee jaar geleden was. niet dus. Maar 2020 kan ik wel onthouden voor de volgende keer.
jan w
@pietjepuk
Volgend jaar loopt het contract af tussen qlip en rfc.
+11
de hoef
@pietjepuk hier in febr geweest alles gelukkig oke
belde ze 14 dagen terug ,wij komen morgen om 9 uur langs
ik zeg ben morgen een dag met school weg ,zegt die muts ijskoud u hoort thuis te zijn
ik zeg succes ik ben er niet
cjw73
@de hoef opstandige boer!! 😜😜
Twentsch Land
@de hoef

Heel goed even protest terug anders lopen wij boeren binnenkort met enkelband.
+1
de hoef
@Twentsch Land ik belde binnendienst voor opheldering ,meneer u wordt binnen 4 dagen terug gebeld ,ik zeg wablief ,ik moet zorgen dat ik er ben en jullie kunnen me niet te woord staan ,
en wat denk je na 4 dagen geen antwoordt ,mail gestuurd ,volgende dag had de adviseur wel effe tijd voor ons .
+1
de hoef
@Twentsch Land heb er best begrip voor als je tobt mee de kwaliteit maar dat was niet geval
+2
Twentsch Land
@de hoef

Uitzonderingen kunnen er zijn maar als dat niet het geval is heb ik geen begrip voor iemand die zegt je hoort morgenvroeg thuis te zijn.
+15
de hoef
@Twentsch Land we zijn als boer in de positie gekomen dat iedereen zig met je en over je bemoeit ,en je op je eigen erf niks te vertellen hebt
+3
robbies
@de hoef Voorheen deelweidegang gedaan en vorig jaar een jaartje niet. Werd gebeld door een medewerker van FrieslandCampina waarom dat ik geen weidegang deed. Ik mijn motivatie uitgelegd, krijg ik als antwoord dat ze niet blij waren dat ik gestopt was met weidegang. Ik heb hem met hele scherpe woorden uitgelegd dat ik zelf bepaal hoe ik mijn bedrijf run. Maak het ff
+3
weurding
@de hoef en dan zeggen sommigen nog " we leven in een vrij land " 😉
Jawis
@de hoef dankzij een zekere standorganisatie...
de hoef
Quote Reactie van @Jawis:
standorganisatie...

zit meer in dat niemand nog weet wat we doen ,we doen er zelf ook niet veel tegen ,en wakker dier doet de rest ,de standsorganisatie is niet je vijand
pietjepuk
@de hoef Als je er niet was weet je zeker ook niet of ze geweest zijn.
+2
de hoef
@pietjepuk hebben een beste hond war ,houd niet van controleurs
+1
Twentsch Land
Altijd zo met dergelijke instanties,

Ze zorgen er wel voor dat ze werk houden, lijkt het iets minder, maken ze er wel regeltjes bij waar ze op kunnen controleren.

Voorbeeld ?

Kijk eens waar 10 jaar geleden naar werd gekeken en vergelijk het eens waar nu allemaal naar wordt gekeken.
+1
cjw73
@Twentsch Land is nu alleen nog maar papier waar ze naar kijken, verder niks.
+1
Twentsch Land
@cjw73

Zijn ze de laatste 10 jaar niet bij jou geweest ?
cjw73
@Twentsch Land ja vorig jaar nog. Binnen 20 maanden na het bezoek ervoor.
+2
Jotke
@cjw73

Je bent zeker dat die controleur niet steken blind was?

Onkruidsprietje op het erf, losliggend steentje op den kuilplaat, vlekje op de vloer, tegeltje los in huis(!!!), spleetje tussen deur/muur, gaatje in deur of muur, te lang gras, kippenren bij koeienstal... Ge kunt't zo gek nie bedenken of ze zeiken d'rover.

Dat tyfusvolk zeikt op elke snaar die ze kunnen raken!
+2
van Ittersum
@Jotke je zal maar in een supermarkt komen waar je struikelt over de dozen in een smerige gangpad, de schuifdeuren niet meer werken, de muizenkeutels naast de hagelslag liggen, enz enz. Zou u daar weer willen komen of zegt u ook , die winkelketen sla ik over?

En zoals u het nu schetst , klopt niet , maar scoort hier wel😉
jan w
Quote Reactie van @van Ittersum:
de muizenkeutels naast de hagelslag liggen,

Moet je in Amsterdam een rondkijken in de restaurants, op hoeveel plekken dat je daar katten ziet rondlopen
van Ittersum
@jan w het lijkt wel een boerderij, of niet soms.?
jan w
@van Ittersum En alleen om de ratten de baas te blijven
van Ittersum
@jan w ratten op een boerderij... Geen bruikbare voedsel geen ratten. 1+1=2 terugkomend, ook Qlip is ontstaan uit iets of naar aanleiding van, niet vanuit het Melkertbaan principe. Helaas maar waar. We leven in een ik.wil.garantie.en.alles.moet.herleidbaar.zijn maatschappij. Wij doen er aan mee en er wordt van ons verwacht dat..
+1
Frans1
Quote Reactie van @van Ittersum:
Geen bruikbare voedsel geen ratten.

Voedsel is er altijd wel,er moet reen rommel liggen of kleine loze ruimtes waar ze ongestoord onder of tussen kunnen zitten
van Ittersum
@Frans1 klopt daarom horen bv. Kippen niet overal en nergens rond de stal te lopen. Waar kippen zijn, zijn ook ongedierte. Zo is de cirkel weer rond.
jan w
Quote Reactie van @van Ittersum:
ratten op een boerderij..

Ik doelde op ratten in de amsterdamse restaurants, daarom zie je daar zoveel katten binnen rondlopen.

Om eerlijkheidhalve te zeggen, wij zijn het afgelopen jaar ook niet geheel rattenvrij. Onze jager waarschuwde er vorig jaar al voor, dit omdat het langs de sloot achter ons huis wemelde van de ratten. Zie nu de rattenvangers van het waterschap ook weer rijden met de qaud's
van Ittersum
@jan w Hier in Fryslân rond Sneek zitten ze zonder werk lijkt het wel
cjw73
@Jotke daar krijgen ze opdracht van van rfc maar ze doen het bij in opdracht van aware en dan kijken ze daar niet na. We zijn niet eens in de melkstal geweest en in de koeienstal was in 2 minuten klaar. Hele bedrijfsbezoek duurde net 20 minuten.
+1
van Ittersum
@cjw73 campina ook, maak ik mijn melkstal superschoon en wat denk je...geen stap er in. Dus ik zei, hallo hierro... zegt hij: je kiemgetal is al twee jaar stabiel dus geen reden om daar te kijken....oftewel uit de data halen ze vooraf al veel. Mijn dagdosering kroop langzaam omhoog dus dat voor hem een attentiepunt om daar op te focussen. En weer dus, uit de data vooraf....Die link hebben ze ook gebruikt bij het hele i&r verhaal, wie, wat, waar. Kwestie van data vooraf koppelen en zo rolt er wel een gemiddelde situatie uit. Zo werkt dat ben ik nu achter
+1
cjw73
@van Ittersum klopt helemaal. Hier was het alleen even focussen op het droogzet beleid. Werd na 4 koeien gevraagd hoe ik die droog gezet had. Het meeste moet hier met orbeseal vanwege het celgetal. Alles klopte en weg was ze weer.
Jotke
@cjw73

Ik weet het. Het Royale FC wil van de kleintjes af.

Grootste melkveehouder in de omgeving hed na laatste controle 'n rechtszaak aangespannen, hed in 4 van de 6 aandachtspunten van Qlip gelijk gekregen. RFC meteen de deur gewezen.
+2
Noorderling
@Jotke
Het lukt ze hier in het noorden vooral om de grote niet weidegang bedrijven richting Heerenveen te jagen. Wordt in Groningen alleen al gesproken over 10% van de RFC melk vertrekt. Zullen er in Friesland en Drenthe ook nog wel een paar achteraan gaan.

De kleineren zijn het onderhand beu en stoppen er ook mee, of ze vertrekken en melken nog een paar jaar koeien om de 5cent oprotpremie te kunnen incasseren. Grote bedrijven ontvangen ca 15cent/kg melk van RFC, gaat om enkele tonnen per bedrijf, kopen de rechten van de kleinere bedrijven er bij en de schaalvergroting gaat gewoon verder.
Elvis
@Noorderling Aware zit vol schijnt
cjw73
@Elvis nog lang niet hoor.
van Ittersum
@cjw73 nou, een ieder praat vanuit zijn eigen straatje, maar ze worden wel selectiever. Nu zou ik deze collega die geweigerd is(netjes geformuleerd: u past niet binnen onze kaders) ook niet een voorbeeld collega willen noemen maar geeft wel aan dat niet iedereen welkom aan boord is
cjw73
@van Ittersum er zijn grenzen aan alles.
+1
Nick83
Quote Reactie van @Jotke:
losliggend steentje op den kuilplaat

nou ... dan zouden ze het bij ons heel druk met schrijven hebben, kuilplaten bestaan bij ons uit gebroken puin 😄
@Jotke Ben ik effe blij dat ik van die Sicherheits Dienst af ben,eind juni gestopt!! Dat volgen van deze melkbedrijven neemt ernstige vormen aan ,wat vroeger de S.D heete.
+1
cjw73
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl die komen er nog wel meer. Die om alle bullshit er omheen er mee kappen.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cjw73:
Die om alle bullshit er omheen er mee kappen.
En laat dat nu net de bedoeling zijn van het hele getreiter!
+1
van Ittersum
@kanniewaarzijn zal de laatste zijn die overal mee eens is, ofschoon ik met mijn relativeren anders doen overkomen. Maar je moet geen achtergrondgevecht beginnen. Weidegang, VLOG, topzuivelmelk, fosfaatrechten allemaal gepasseerd station. Accepteren of stoppen. Wil je iets veranderen moet je als sector zelf de lijnen vooraf uitstippelen. De maatschappij veranderd zo hard, hoe dom kun je dan zijn om stug vol te houden alsof je nog in de jaren 80 leeft. Dan word je voor gevoel afgeslacht of getreiterd. In de woeste natuur zeggen ze: eten of gegeten worden en die omslag moeten wij binnen onze sector nog maken. Kan alleen door te stoppen met dat kinderachtige wijzen naar onze eigen sectorleden. Wees wijs met Qlip ondanks alle kromme beredeneringen en dubbele eisen/voorwaarden , wil je de NWVA de keuringen laten doen, dan heb je pas feest!!!
labella
@van Ittersum Dat feest kon nog wel eens eerder beginnen dan menigeen lief is. Ik las ergens dat vanaf 2020 de roverheid de keuringen gaat doen ipv qlip.
van Ittersum
@labella weet u ook nog waar u dat heeft gelezen? Onlangs hier nog met de Qlip over gesproken. Qlip is een ingehuurde organisatie met een alom goedkeuring . Dat deze onder de vleugels van de NVWA gaat werken zou me niets verbazen. Gaat mij om, zijn ze dan nog laagdrempelig
labella
@van Ittersum Sorry, dat weer ik niet meer.
van Ittersum
@labella of het klopt of niet dat kunnen enkele prikkers dit dan wel bevestigen of ontkrachten. Toen met het I & R gedoe is de NWVA ook bezig geweest andere zaken op die bedrijven te bekijken die geblokkeerd waren. Ze komen voor het één maar uiteindelijk wordt je ook beoordeeld voor het ander. En bij sommigen bleek meer dan alleen het i&r niet te kloppen maar ook zaken die normaal onder Qlip vielen. Dat wordt dan gerapporteerd en zo zou dat verhaal in de wereld kunnen komen dat straks alles onder de NVWA komt. Administratieve onregelmatigheden spelen nooit op één vlak , niet expres maar door de jaren ingeslopen
labella
@van Ittersum Ik heb iets gevonden, wel een ander bericht dan ik gelezen had maar met de zelfde strekking: Om ook in de toekomst te blijven voldoen aan de eisen van overheden,derde landen en afnemers is behoefte aan een toekomstbestendig systeem waarin alle onderdelen een samenhangend geheel vormen. Lto,nmv, knmdv,cpd,nzo,gd en de stichting koekompas werken daarom samen aan 1 borgingssysteem. Zo kunnen zij inspelen op huidige en toekomstige wensen van overheden, nvwa, cokz en afnemers. Hierbij zijn de partijen voortdurend in overleg met de overheid. De overheid geeft aan vanaf 2020 een onafhankelijke en jaarlijks uit te voeren controle op melkveebedrijven noodzakelijk te vinden. Deze controle zal een plek krijgen in het nieuwe systeem.
van Ittersum
@labella duidelijk in de lijn die ik ook wat verwachte. De verscheidenheid, de uitleg en de uitvoering roept nog te veel vragen op en vooral bandbreedte. Dat willen ze voorkomen. Grootste nadeel is dat we zelf niet meer mogen nadenken over hoe dat in te vullen. Hier ligt NU een taak voor onze organisaties. Niet iedereen streeft 5000 of 10000 kg per koe op een grupstal of high-tech bedrijf na. De weg naar Rome moet vele wegen blijven houden met in achtneming van de wensen van de eindgebruiker
kanniewaarzijn
@van Ittersum Nee, dan is het beter om je een hoop onzin aan te laten praten die bakken vol geld kosten. Veel zaken (neem de mestwet) zijn aantoonbaar onzin en er op gericht om de veehouderij in het vervuilende verdomhoekje te zetten. En dat terwijl we met elkaar al lang van die hele onzin af hadden kunnen zijn. Maar goed, kennelijk ben jij blij als je i.p.v. hard geslagen iets minder hard wordt geslagen. Ik kies dan voor niet geslagen worden.....
+1
van Ittersum
@kanniewaarzijn nee,, we hadden in het begin mee aan tafel moeten zitten dan had het niet zover gekomen. Maar u leeft nog steeds in de gedachte van wij-zij. Helaas die slag zal u met die instelling altijd verliezen, dit jaar misschien niet, volgend jaar ook misschien niet maar het gaat gebeuren terwijl het anders kon.
kanniewaarzijn
@van Ittersum "We" zaten toch mee aan tafel? Met "we" bedoel ik dan de LTO. Maar juist omdat die LTO precies dezelfde denkwijze heeft als jij, heeft het zo diep kunnen zinken. Een betere weg was geweest om vanaf het begin zaken te weerleggen i.p.v. proberen het "minder erg" te maken. Veel bedachte onzin had meteen de kop ingedrukt moeten worden!
wotan2
@van Ittersum aan tafel zitten kan constructief zijn. Maar als je van te voren aanvoelt dat je weinig of niets in te brengen hebt kun je beter weg blijven, en die tijd in lobby met de eigen richting steken. Anders krijg je later te horen dat je erbij was toen dat en dat ingevoerd was, en dat dat in goed overleg is afgesproken.
+2
van Ittersum
@wotan2 als je altijd weg blijft en dan weer aanschuift heb je en creëer je geen medestanders. Ook hier is het een kwestie van volhouden, meepraten, proberen te sturen enz. 10 partijen aan tafel is 10% kans op je doel halen. Maar 10% is beter dan 0. Tis net politiek
+1
wotan2
@van Ittersum als daar 6 milieu ridders bij zitten kun je al beter bedanken, dan is dat 10 % verhaal van jouw bulshit.
+2
van Ittersum
@wotan2 dan kun je beter wegblijven en alles over je heen laten komen ongeacht of het uitvoerbaar is of niet. Is dat dan de beste oplossing? Links heeft/krijgt altijd gelijk als rechts weg blijft .

Weglopen en niet de discussie aangaan , dat geeft pure bullshit
cornelissen
Quote Reactie van @van Ittersum:
Links heeft/krijgt altijd gelijk als rechts weg blijft .

Waren ze maar weg gebleven bij de fosfaatellende , hadden we misschien een meer grondgebonden melkveehouderij i.p.v. het roven van latente ruimte,( waardoor ik in grote moeilijkheden zit). PvdA is gewoon voorstander van een meer grondgebonden melkveehouderij, maar heeft zich door de VVD laten overrulen en het feit dat Van Dam het op laatst weinig meer kon schelen, was al weg voor er een nieuwe minister was.
+3
de hoef
Quote Reactie van @cornelissen:
het roven van latente ruimte,( waardoor ik in grote moeilijkheden zit

verkoop wat grond en koop fosfaat en klaar ben je weer
pieta
@de hoef Hij wil het niet oplossen. Hij wil de rechten krijgen.
cornelissen
@pieta Juist helemaal geen rechten, geef die maar aan niet grondgebonden melkveehouders. Ik wil zoals zo veel hier in de buurt zonder rechten grondgebonden produceren als randvoorwaarde . Maar het lijkt er op dat dat wensdenken is misschien als de PvdA weer groter wordt en invloed krijgt , maar dat duurt nog wel even en dan is het nog hopen,dat ze liberaal socialistisch denken
Ik ben lid van een club ,die tegen fosfaatrechten was,maar je kent het verhaal .
Treurig ,dat je nou via loting, (wat allemaal nog moet) een gedeelte van je latente productieruimte misschien voor 5 jaar als ontheffing terug kan krijgen om enig inkomen te verkrijgen, over staatsinvloed gesproken
pieta
@cornelissen Dat je via loting eea voor elkaar moet krijgen is inderdaad treurig. Je hoop op de PvdA vestigen is nog treuriger. En zelf gewoon het probleem oplossen door verkoop van een paar ha grond en daarvoor fosfaatrechten terugkopen is natuurlijk helemaal idioot. He zou het probleem toch eens opgelost hebben.
cornelissen
Quote Reactie van @pieta:
Je hoop op de PvdA vestigen is nog treuriger.

Dat is voorlopig allemaal wensdenken en moet het ten zijner tijd nog zien. Misschien dat het er in zit, dat alleen grondgebonden melkveehouders rechten mogen kopen, raakt de waarde er wat af , maar ik weet het ook niet Laat de PvdA eerst maar eens richting kiezen en ze zullen ook weer kiezers moeten hebben. Maar ik heb hier ook al eens uitgelegd de "smerige "streek van Helma Lodders van de VVD en ik dacht ,dat dat een liberale partij was Ik zal morgen maar even het artikel in elsevier lezen: ziet vvd de echte ondernemer nog wel staan?
pieta
@cornelissen Dat de VVD het (mede) verkloot heeft in de persoon van Lodders zijn we het over eens.
van Ittersum
@cornelissen in uw situatie wel. Maar de helft( naar ik gehoord heb) van alle fractievoorzitters komen uit Brabant en ons kent ons, zou je kunnen denken.

Feit blijft dat waar u ALTIJD maar op terug komt een gepasseerd station is. Weer een constatering dat je , als je in het begin erbij of nog beter als sector zelf met plannen kwam dit wellicht anders had kunnen lopen. Maar dat is achteraf en een ezel stoot nooit....tenzij je boer bent dan geldt deze regel kennelijk niet
jan w
Quote Reactie van @cornelissen:
hadden we misschien een meer grondgebonden melkveehouderi

Dat komt straks van zelf, als we 65 % eiwit van het eigen bedrijf moeten halen.
Elvis
@jan w zit als intensieve al aan 77%
de hoef
@Elvis leg even uit
+1
Nick83
@de hoef waarschijnlijk incl. eiwit aangekocht van buurman akkerbouwer. Dat mag je namelijk meetellen binnen 20 km. Maar als in de toekomst die beste man andere gewassen gaat telen - bijv. omdat die beter renderen - dan heb je een probleem. En tevens ... als die doorkrijgt dat je hem echt nodig hebt, dat je niet om hem heen kunt, dat je afhankelijk bent van hem, dan is de kans aanwezig datie wat meer gaat rekenen. Meer dan de gemiddelde marktprijs. Geen fijne situatie, het is dan gewoon slikken of stikken.
Elvis
@Nick83 koop alleen een paar vrachten pulp voor de benutting
Noorderling
Quote Reactie van @Nick83:
En tevens ... als die doorkrijgt dat je hem echt nodig hebt, dat je niet om hem heen kunt, dat je afhankelijk bent van hem, dan is de kans aanwezig datie wat meer gaat rekenen. Meer dan de gemiddelde marktprijs. Geen fijne situatie, het is dan gewoon slikken of stikken.

Als dat de basis is onder een samenwerking kun je er beter niet aan beginnen. Wat een instelling.
Een straal van 20km is 1250ha. Daar is vast wel iemand te vinden die met je wil samenwerken.
Belangrijk is dat je er samen beter van wordt, hier is veel vraag naar schone grond voor de teelt van pootgoed. Als die akkerbouwer in ruil voor de grondhuur tarwe of bijvoorbeeld bonen kan verbouwen en daarmee globale inschatting maakt van de kosten/opbrengsten kun je ook de marktprijzen afdekken.

Als die akkerbouwer toevallig 10ton meer oogst of de aardappelen 5cent duurder zijn ga ik ook niet zeuren over een huurverhoging. Daarnaast is er na een droog jaar als deze, zonder de mogelijkheid tot beregenen ook geen sprake geweest van een huurverlaging. Op de lange termijn middelt dat wel. Ik kan mn mest goed kwijt en zorg dat dit er zo snel mogelijk op ligt zonder schade wanneer het land schoon en droog is. Dat valt met loonwerk in een tijdsvenster van 2 weken ook nog wel eens tegen. Groenbemester moet er ook zo snel mogelijk in en het is ook zomaar weer 1 september.

Als je elkaars land kapot gaat rijden en wantrouwen de basis is onder de samenwerking moet je vooral alleen verder gaan.
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @Noorderling:
Een straal van 20km is 1250ha.

en de rest
hookwood
@pietjepuk Idd x 100
weurding
@hookwood niet dus 😉
weurding
Quote Reactie van @pietjepuk:
en de rest

een straal is rond, 20 x 20 x 3,14 is 1256 ha, 20 vierkante km is wel 2000 ha,
+2
cjw73
@weurding foutje chef want hectares en kilometers kun je niet zo bij elkaar rekenen. Het is 20000 meter x 20000 x 3.14= 1256000000 m2 ÷ 10000 om op hectaren terug te komen en dan komt de zakjapaner toch echt op 125600 hectare
buorman
@cjw73
En hoeveel ha viswater zit daar bij jou bij? 😁
+1
cjw73
@buorman een redelijk stukje.😜😜
+2
hookwood
@cjw73 Arend is gewoon twee keer een nul vergeten. Nu is een nul niks maar in dit geval toch een factor 100
weurding
@cjw73 klopt 😅
Twentsch Land
@weurding

Nee nee .... De straal was 20 km dus de diameter is 40 km.
+1
weurding
@Twentsch Land klopt ook, heb het mis gerekend
pieta
@weurding Als je nou zou moeten schatten Arend? Je neemt je eigen boerderij als middelpunt en pakt de landkaart. Straal van 20 km. Dus 20 km naar boven, beneden, links en rechts en daar zouden dan 25 boerderijen van 50 ha in liggen?
+1
weurding
@pieta sorry, heb het mis 😃, echter zou het hier wel opgaan, veel sbb en natura2000 😂
+2
buorman
@weurding
Arend for president/belangenbehartiger, niet omdat hij nou zo goed kan rekenen maar.....
Hij durft z'n fouten tenminste openlijk toe te geven, kunnen de huidige beleidsmakers en 'belangenbehartigers' noch veel van leren
+1
weurding
@buorman beetje dom van me wa, dacht aan 20 vierkante km maar waren er 400 😂
+1
de hoef
@weurding gift niks war kwibes
BertK
@pieta Hier Noordzee, Botlek, Westland en zeker zeven steden.....
+1
j h p
@pietaHier een stuk minder keuze, oost op 150 meter Dld, zuid op 500 meter Dld, noord nog even op 1000 meter Bargerveen, blijft alleen het vrije westen over. 😉
BertK
@j h p Hier net zo iets, zeven steden, Nieuwe Waterweg en Europoort, Westland, Noordzee. Misschien bieden volkstuintjes mogelijkheden? Floating Farm?
+1
j h p
@BertK Zeewierteelt, oppervlakte genoeg aan de westkant lijkt mij en geen last van nitraat in het grondwater. 😂
+1
pieta
@j h p Je snapt wel dat je ook minder concurrentie hebt? 😁
j h p
@pieta Als jij dan even gaat praten met de natuurgeile provincie hier en de staatsboskabouters scheelt dat meteen al denk ik want die weten het nog niet geloof ik. 😖
brabo
Quote Reactie van @j h p:
oost op 150 meter Dld, zuid op 500 meter Dld,

Mogen de gronden niet in het buitenland liggen dan?
20 km is 20 km. Hier valt ook een gedeelte van die cirkel in België.
j h p
@brabo Wordt lastiger als stront er ook naar toe moet met dat ene Europa.
Kootst
@brabo telt alleen voor NL grond
Noorderling
@cjw73 even met de nulletjes in de war. Kun je nagaan dat dat hele grondgebondenheidverhaal even weinig voorstelt als de amvb.
+1
pieta
@weurding Een straal is niet rond Arend. 😁
+1
weurding
@pieta goed gekeken vanmorgen? 😬
pieta
@weurding Die straal van mij boog af naar beneden. 😁
Nick83
Quote Reactie van @Noorderling:
Als dat de basis is onder een samenwerking kun je er beter niet aan beginnen.

Is gewoon een stukje economie. Vraag en aanbod bepalen de prijs.

Zelfde met boeren die in de zomer 2015, toen de fosfaatrechten toebedeelt werden toebedeeld, hun jongvee uitgeschaard hadden. Meeste van hen moesten er gewoon de volle prijs voor betalen om ze over te nemen. Je kunt jaren lang goed met elkaar samen werken, maar als er plots voor 1 van de partijen een zooitje extra geld te verdienen valt, dan is de kans groot dat je toch opeens tegenover elkaar komt te staan.
+1
de hoef
Quote Reactie van @Nick83:
groot dat je toch opeens tegenover elkaar komt te staan.

heb ut hier aan de hand ,verloopt nog steeds vlekkeloos ,een lichte verhoging gehad ,sommige mensen hebben graag dat ze geld beuren ,en sommige vertellen dat ze veel kunnen beuren ,daar zit nog al een verschil tussen
kanniewaarzijn
@van Ittersum Nee, dan is het beter om je een hoop onzin aan te laten praten die bakken vol geld kosten. Veel zaken (neem de mestwet) zijn aantoonbaar onzin en er op gericht om de veehouderij in het vervuilende verdomhoekje te zetten. En dat terwijl we met elkaar al lang van die hele onzin af hadden kunnen zijn. Maar goed, kennelijk ben jij blij als je i.p.v. hard geslagen iets minder hard wordt geslagen. Ik kies dan voor niet geslagen worden.....
grös
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
Is maar net welke controleur je treft, de een struint het hele erf en kuilplaten over, en de ander kijkt even gauw rond en legt de medicijnregistratie onder een vergrootglas.
labella
@grös Ze weten alles al als ze komen, alleen de laatste keer niet toen qlip hier kwam want toen hadden ze de gegevens niet kunnen uitlezen.
+1
dwers
Ze komen altijd netjes om de twee jaar , zijn nooit vaker geweest.
+2
hans1980
@dwers die grupstal boeren hebben streepje voor bij RFC
dwers
@hans1980 ze hebben groot gelijk , zonde om daar nog tijd en geld in te steken. 😄
+1
willemkopalt
Hier ook 3 keer in een jaar alle keren geen opmerkingen veel te veel mensen bij qlip
jan w
Heb dit jaar ook al 2 keer een controle gehad , Voor een paar weken terug en in maart. In maart had ik de reguliere conrole gehad en nadien hebben ze nog tot 4 x toe gebeld voor een afspraak. De 2e keer had ik net een dag van te voren de uitslag gekregen. Vroeg of het noodzakelijk was, dit omdat ik net de utislag binnen had. Dat was dan een foutje in het systeem. in de daarop volgende week nog 2 x gebeld.
Systeem maakt geen fouten, mensen wel.
van Ittersum
@jan w computer is niet dom, alleen de persoon die er achter zit (bv. Ik dus)
+1
bio boer
Zijn hier al jaren niet geweest er gaat iets fout daar op kantoor waar door ik al heren wordt vergeten 😂
Nick83
Volgens mij ligt het aan je melkfabriek, die geeft bij Qlip aan hoeveel hercontrole / extra controles ze willen en hoe streng ze moeten controleren.
JappieJo
Ben nu in anderhalf jaar tijd 3 maal gecontroleerd, kost ff een uurtje tijd. Die kerel zei ook nog doodleuk tot binnenkort ivm vlog melk 😆
van Ittersum
@JappieJo in welke categorie bent u ingedeeld met de VLOG (risicofactor)
JappieJo
@van Ittersum de laagste...
van Ittersum
@JappieJo dan theoretisch om de 2 jaar tegelijk met je Qlip controle, als je lief blijft
+2
Frans1
Quote Reactie van @van Ittersum:
dan theoretisch om de 2 jaar

Ze snoepen daar wel steeds een paar maand af is de ervaring hier
+1
George
@Frans1

Die lamzakken hebben anders geen flikker te doen en komen gewoon steeds eerder.

Dat ze een echte baan gaan zoeken , slaat allemaal helemaal nergens op.
+2
weurding
@George volk dat bij qlip werkt komt niet in aanmerking voor een normale baan. Net als bij nvwa
JappieJo
@weurding net of die qlipper de regels bedenkt, hij voert zijn taak gewoon uit, dat lijkt me ook heel logisch als je loondienst bent. Lijkt mij helemaal niks dat werk, al die zure boeren tegen je te mekkeren, nee ik benijd die qlippers niet.
paul1
@van Ittersum nee hoor je hebt nog de onverwachte controle en de tussentijdse controle.
+2
JappieJo
@van Ittersum we zien het wel, maak me er niet druk om, steek liever mijn energie in andere zaken dan me druk maken over qlip
van Ittersum
@JappieJo "vrees die wat te vrezen hebben" 😉
+1
sjoerd de melker
We hebben hier vaste dag in de week voor de zogenaamde erfbetreders. Qlip blijft stug bellen van we komen op een bepaalde dag. Hierbij 80% kans dat dit de verkeerde dag is. Geeft nix zegt die vriendelijke mevrouw dan. Een afspraak voor over een paar weken willen ze niet. En een maand later begint het dan weer overnieuw met 80% kans op de verkeerde dag.
Flinstone
Hier dit jaar twee keer controle gehad voor weidegang! Begrijpelijk want het gaat over best veel geld!
Steekproeven over de normale qlip controle heb ik begrip voor maar vandaag bellen en morgenvroeg komen dan heb ik ook een smoes!
Ben toch wel een PAAR uurtjes nodig om de boel voor elkaar te krijgen!
labella
@Flinstone Je kunt ook een onaangekondigde controle krijgen.....
+3
van Ittersum
@Flinstone beetje gemeen en ontzettend foeiii maar tegelijk een koekje van eigen deeg (hoop dat al die instanties niet mee lezen maar tis wel een feit) kun je zeggen Bij overheden, semi-overheden en dit soort instanties:

- betreffende persoon die verantwoordelijk is voor afspraken is volgende week er weer.
* ook wij werken part-time en niet 24/7*

- (direct afkappen en zeggen)ik zit midden in een bespreking, kunt u over een uur weer eens proberen.
* irritant toch, dat die telefoon afgaat*

- heb nu even geen inzicht in de agenda, kan uw helaas even niet helpen
* straks ruzie met de vrouw of komt er al iemand *

- verantwoordelijke persoon die u moet hebben kunt u beste even mailen, dan (uiteraard per ongeluk) .....@.......com doorgeven ipv .nl.
* die één heeft dit, een ander heeft dat, pfff*

Heel veel bedrijven of (semi-) overheden bellen met nummerherkenning (anders neemt het gros de telefoon niet eens op) en die kun je opslaan , aan u de keuze wat dan te doen...
* hoe vaak worden we zelf wel niet eens weggedrukt*
Flinstone
@van Ittersum dat laatste wat je zegt dar klopt zeker en als ik dan toevallig toch een keer opneem want sommigen(ziekenhuis) bellen ook anoniem en het is zo’n Pipo dan krijgt ie de volle laag!! Doen ze het nooit weer😂😂
+3
schoppenboer
Wat een negatief gezeik hier. Zorg dat je de zaakjes voor elkaar hebt dan stelt het allemaal niks voor!
+2
labella
@schoppenboer Dan moet je niet de pech hebben dat ze met z'n tweeën komen, een keer meegemaakt dat er eentje kwam die het nog moest leren toen heb ik erg mijn best moeten doen om hem niet met de mestvork de stal uit te jagen.
+2
weurding
@labella net als met 2 agenten. ... zoeken zo lang tot ze wat vinden😅
van Ittersum
@schoppenboer Bij de gemiddelde boer is het wel goed. Maar zoals het woord al aangeeft is het gemiddeld, daarbuiten heb je een bandbreedte van hier tot aan Tokio. Mooie is, soms denk ik wel dat een bepaalde groep in die bandbreedte HIER overal een punt van maakt
+2
jan w
@schoppenboer
Misschien als je jouw eens een oor aannaaien, dat je dan ook anders gaat reageren.
Als je wilt samenwerken , zal het van 2 kanten moeten komen. En niet zoals nu altijd maar van 1 kant en dat je alles maar moet accepteren.
j h p
@schoppenboer Een keer van de één advies gekregen om het anders te doen, het was wel goed maar kon duidelijker, was voor de ander een reden voor een strafpunt want het was niet duidelijk genoeg. 😕 +/- 10 jaar geleden.
cowboys
@schoppenboer zeker met de stoppers regeling meegedaan? bij qlip vinden ze altijd wel iets.laatste keer moesten ze ook de mestvarkens bekijken.
labella
@producent Overdrijven is ook een vak. Een beetje weerstand opbouwen kan geen kwaad.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
139
DEELNEMERS
39
WEERGAVES
0