Vrijstellingsregeling fosfaatrechten vleesvee open

Vleesveehouders die hun bedrijf willen vrijstellen van fosfaatrechten, kunnen zich vanaf vandaag melden bij RVO. Dit kan tot en met 6 november.

Deel dit topic

Reacties

+4
de jonge
Voor LTO Nederland houdt het werk hier niet op. Hartendorf: "Met LNV en RVO.nl zijn we in overleg over nog tal van praktische vragen over het fosfaatrechtenstelsel. Binnenkort verwacht ik hierover meer informatie, via ons of via RVO.nl." Dit lijkt mij een zeer vies zinnetje,denkende aan de correspondentie van dhr spithoven............
+1
christo
@de jonge Een hele categorie boeren gaat een nare kerst tegemoet. Velen weten nog niet wat ze te wachten staat.
+1
robbies
@christo hoezo niet? Heeft er iemand geen beschikking gehad? De boeren die gekocht hebben van vleesvee en jongvee bedrijven zijn besodemieterd, maar dat zijn er ook geen duizenden. Die mogen van mij gerust gematst worden door de overheid. Diegenen die moedwillig gekozen hebben om erover te melken hebben gewoon gegokt en verloren. Niks geen onzekerheid aan.
de jonge
@robbies voor die bedrijven die besodemieterd zijn gaat het wel om vele duizenden euro's. het is een schande dat de staat zo met mensen omgaat
christo
@robbies Omdat naast een punt wat ik nu niet wil noemen maar uitermate veel pijn gaat doen DE DEROGATIE er hoogstwaarschijnlijk aangaat. Ik ga dat nu niet toelichten. Dat zou mijn belang schaden. Alles op zijn tijd. Maar denk niet dat Brussel niet in de gaten heeft wat ze in Nederland afspeelt.
cowboys
[quote="@christo" p="1567622"]. Maar denk niet dat Brussel niet in de gaten heeft wat ze in Nederland afspeelt.[/ ik denk dat je daar gelijk in hebt.

[@christo]
christo
@cowboys Het is oorverdovend stil aan de andere kant. Dat is geen goed teken. Iedereen die nu beweegt krijgt de volle laag. Door stil te blijven mogen de boeren de last gaan dragen. De verantwoordelijken hoor je niet of werken al weer op een nieuwe plek. Met of zonder lintje.
christo
@de jonge Dan heb je twee partijen bij elkaar die het belang van de boeren niet op nummer 1 zetten. Kan niets goeds van komen.
Erik 1979
Is er al wat bekend over vrijstelling voor jongvee opfok bedrijven?
christo
@Erik 1979 Nog niet. Niemand heeft zich aan een reactie in het openbaar gewaagd. Het is nog steeds stil. We wachten maar af. Ben wel benieuwd of men in dit stadium het lef heeft om te proberen nog een plakker te plakken. Heel benieuwd zelfs.
de jonge
@Erik 1979 het is angstvallig stil............van niemand die er over gaan, lees je ook maar iets of hoor je iets
christo
@de jonge Dat gaan ze niet lang meer volhouden.
+1
demelkboer
@Erik 1979 van waar jouw interesse? Wil je in Nederland je jongvee oplaten fokken?
Todi
Wat een sensatie topic?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vleesvee , rvo en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0