‘Melk drinken is racisme’

AMSTERDAM - Volgens PETA, de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, is het drinken van melk een teken van ‘blanke overheersing’. Mede om die reden zouden mensen moeten stoppen met het drinken van deze koeienzuivel.

De internationale organisatie, die ook een tak in Nederland heeft, brengt die boodschap op Twitter en verwijst daarbij naar een verhaal waarin wordt beweerd dat koemelk ‘de drank bij uitstek is voor de overheersers’ en dat de witte motor al lang is omarmd als een symbool van blanke suprematie. Symbolen van (een glas) melk, stelt PETA, worden ook gebruikt door extreem-rechtse personen.


Bron

Deel dit topic

Reacties

jg
De massai stam die vee houden en melken als doel heeft zal er anders over denken .
+9
Grasbaal
Hoe ziek kun je zijn om hier een punt van durven te maken....
+1
kanniewaarzijn
@Grasbaal Dat komt omdat racisme en discriminatie altijd scoren.

En inderdaad: ZIEK! Tijd om een paar gekkenhuizen bij te bouwen.
+8
Brutus64
Achja wat een zwarte piet discussie, je kunt toch ook chocolademelk drinken, probleem opgelost
dwers
En sojamelk is zwart ?
putjesschepper
Jodekoeken ook in de ban
Bekkink
Soja sonee...that's the question
+3
paul1
Is de melkveehouder nu de zwarte piet ?
+2
Greetje
Wij krijgen regelmatig mensen van allerlei afkomst en huidskleur op bezoek die graag een flesje melk kopen, die heb ik nooit ergens over gehoord..

Sterker nog, zij maken er producten van met recepten die uit de tijd stammen dat wij hier nog in berenvellen rondliepen..
Greetje
Dus ik denk dat het met het racisme reuze meevalt en ga dus niet met PETA in discussie, hoeft ook helemaal niet want het overgrote(en snelst groeiende deel) van de wereldbevolking gebruikt zuivel.
van Ittersum
Tis ook pure discriminatie, zoiets lekkers voor zo weinig geld, pure discriminatie van de blanke boer.

Zo dit ook weer opgelost!
+1
dewittemotor
Ik ben toch benieuwd hoe RFC dit gegeven in regelgeving om gaat zetten komende weken. Dit moeten we niet willen met z'n allen.
Herbert
@dewittemotor verplicht meerdere rassen gebruiken in de fokkerij, melk van alleen maar holstein of fleckvieh is ook racistisch 😂
+1
dorpsrandhoeve
Je kunt toch met melk doen wat je wilt; B.v. chocomel van maken, en zelfs dan kun je meer of minder cacao toevoegen om de chocomel donkerder dan wel minder donker te houden. Ook kun je het mengen met aardbeiensap, dan heb je meer een roze tot rode kleur.

Fantastisch spul toch?
Jannus
@dorpsrandhoeve Ja,fantastisch spul....gender neutraal zelfs ook nog voor-zover-ik-weet 👙

Ligt goed in de markt.!!
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Jannus:
Ligt goed in de markt.!!

Vind je?
Rudolf
Doe de moedermelk en de babymelkpoeder ook maar in de ban.
Zo,n wit lijntje doet wonderen schijnbaar.
+2
robbies
Als de racisme-kaart gespeeld wordt zijn de inhoudelijke argumenten op. Als dit het nieuws is dat PETA wil brengen, mogen ze van mij elke dag roepen dat melk racistisch is, of een privilege voor blanken. Maken ze alleen maar zichzelf mee belachelijk. En dat vind ik niet alleen. Dat is de mening van zo'n beetje heel Twitter. Zelfde met de Zwart Pieten discussie; Heel de grachtengordel ligt overhoop met elkaar, maar in de tussentijd halen 800 commissies Sinterklaas binnen met pikzwarte Pieten. Vanochtend stuitte ik op dit stukje literaire werk van de anti-pieten. Chronisch verontwaardigd die lui oneworld.nl/achtergrond/niet-welkom-aan-tafel/
+2
de jonge
@robbies die oneworld.nl doen zelf aan racisme. hij zegt dat het zwart op wit stond. wil hij daarmee zeggen dat zwart hoger in de rangorde is dan wit?????? oooo wat voel ik mij gediscrimineerd,niet best dit heb er nu een gigantisch trauma van. jongejonge. laat ze aan het werk gaan dan hebben ze de kracht niet meer om zoveel onzin uit te kramen
kars-fielmich
Na a long time retour hier de inlogdrempel is wat hoog tegenwoordig
hookwood

dwers
' Zwarte koffie drinken is racisme ' , drink 'm met melk.
cjw73
@dwers doe toch maar gewoon zwart.☕
+1
spotmelker
Ik wil graag zwart betaald worden, is dat nu niet anti-racistisch?
groeier
En hoeveel oerwouden worden vandaag de dag niet gekapt voor de productie van soja, maar ook nog meer voor de bananen teelt. Het eten van een banaan is dan al helemaal drie dubbel zo racistisch tov melk drinken.
pietjepuk
@groeier wat te denken van de arme landen waar ze van de honger niet te vreten hebben. Ze fokken als konijnen en de vrouwen zijn aan het werk. Dat is natuurlijk allemaal ethies verantwoord.
van Ittersum
Dit is toch het soort nieuws wat de overheid voor zichzelf wil voorkomen rondom de verkiezingen '#fakenieuws ???
Pluto
Ja nachts is het donker en zwart buiten , kan niet tegen deze vorm van discriminatie ???moeten ze toch eens wat aan doen.
sjoerd de melker
Snel bespreken op de najaarsvergaderingen van RFC: black line melk
jordi 1455
Die mensen van peta zijn knettergek, net als vele van die extreem linkse gekkies daar in Amerika.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's telegraaf , dairy en peta geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN