Niet weiders Cono betalen 1 cent/kg

Kan het bericht niet openen alleen de titel lezen, wieowie wel

Als Campina dit zo invoeren was dit forum te klein vrees ik, alleen al omdat het Campina betrof😉
van Ittersum

Laatste  |  

Reacties

+2
grös
Weidepremie word sowieso deels door de niet-weiders betaald/ingehouden, bij FC of welke fabriek dan ook.
En dat gold ook voor de kwantumtoeslag, die werd ook door de kleinere boeren betaald!

Echter, bij de Cono lopen ongeveer 92% van de koeien "buiten", dus het word grotendeels al door de weiders zelf betaald..
van Ittersum
@grös is dit het begin van een groter gat? 92% is geen 100% weidemelkfabriek
+1
cjw73
@grös dus Cono wil ook al boeren kwijt!!
Erco
@cjw73 die 20 boeren? Weet zeker dat ze animo genoeg hebben dan 😉
cjw73
@Erco je bedoeld animo van nieuwe weiders die er graag bij willen.
Erco
@cjw73 jep.
+1
cjw73
@Erco denk eerder dat ze wel wat boeren kwijt willen om een goede prijs te kunnen blijven uitbetalen. En dan zijn in hun situatie die handvol opstallers de ideale oplossing om ze te lozen.
Erco
@cjw73 waarom zouden ze? Ze hebben juist extra leveranciers aangenomen.
newholland6640
@Erco

weiders aagenomen ja
cjw73
@Erco dan is er maar 1 conclusie ze willen die laatste opstallers lozen om het logistiek veel gemakkelijker te maken.
+1
nieuwoord
@cjw73 zou het ook kunnen dat deze melk bij deze fabriek de laagste marge maakt en daar door een prijsdrukkend effect heeft?
cjw73
@nieuwoord en dus willen ze het graag kwijt.
van Ittersum
@cjw73 of te koop lopen met echt 100% gegarandeerd weidemelk. Cono staat bekend om net iets meer uit de markt te halen. Daar staat dus wel een inspanning op boerenerfniveau tegenover, niets gaat vanzelfs. Jammer dat men dat nooit erbij verteld als men weer eens de "kale" prijs aan het vergelijken is
nieuwoord
@cjw73 nee willen graag dat ze gaan weiden of deelweiden
cjw73
@nieuwoord dat doet een echte opstaller toch niet.
Erco
@grös volgens mij zelfs meer dan 95%
+1
van Ittersum
@grös als ik het goed heb zaten de niet weiders hoofdzakelijk in Flevoland. Op gok genomen 2 miljoen kg melk/bedrijf x 3 cent lijkt me serieus geld. Kun je wel een koeophaler/paaltjeszetter voor aannemen
bio boer
@grös bij willig 100%
+1
dwers
We zullen straks voor de toplinemelk ook wel inleg moeten betalen , als ik het goed begrepen heb willen ze naar minimaal 120 dagen weidegang 6 uur per dag ( nou dan durf je wel 😄
bio boer
@dwers dat is de eis nu al toch
+6
slagroomvla
Is het niet beter om niet-weidende veehouders kaal te scheren, en op een platte kar door het dorp te rijden en ze vervolgens op het dorpsplein op te hangen? Die veehouders deugen gewoon niet, alles is geoorloofd voor duurzaamheid en om onze planeet te redden!!

Slaat het wedstrijdje verpissen om je nog te onderscheiden van andere zuivelaars niet een beetje door Cono?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @slagroomvla:
Slaat het wedstrijdje verpissen om je nog te onderscheiden van andere zuivelaars niet een beetje door Cono?

Dit is nog niet alles...
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam wat zit er nog meer in de kan? Tis heel eenvoudig geconcludeerd, de "voorlopers" van nu is de norm van morgen. Kan 1 of 2 jaar duren maar het gaat gebeuren, ook bij Aware alleen die brengt het nu nog anders omdat ze melk nodig hebben.

Hoeveel verschilt toplinemelk van Campina (nog)met Cono zijn duurzaamheidsprogramma?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
wat zit er nog meer in de kan?

Glyfosaat.
pieta
@Jack Rijlaarsdam Die zit eigenlijk niet meer in de kan. 😬
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @pieta:
zit eigenlijk niet meer in de kan

Fout. Hij blijft in de kan.
demelkboer
@Jack Rijlaarsdam ben ik met je eens. Het imago van de plofkoe hangt als donkere wolken boven de melkvee houderij. Als bijv hier wakker zijn pijlen op richt hebben we een probleem. Dat zien de zuivel fabrieken wel in. Het mantra van efficiëntie kan zich ook tegen je keren. Zie de varkens houderij
van Ittersum
@demelkboer de "natuurlijke" , "maatschappelijke aanvaardbare" en economische koe toch straks op ca. 8000 kg? Reken en kijk maar eens goed naar je eigen bedrijf Wat willen ze nog schrappen of veranderen en wat is er nodig om +8000 te kunnen melken. Weeg dat maar eens af tegen een + of een - op je melkprijs. De ontvangen melkprijs wordt straks op bedrijfsniveau bepaald, let maar op. Een stapelmelkprijs.
demelkboer
@van Ittersum weidegang, vlog, geen/minder maïs, natuur inc, levensduur, elk jaar een kalf, antibiotica , kringloop , geen kunstmest.....

Zo maar een paar dingetje waar je aan niet gaan voldoen. Je moet wel heel erg kicken op mpr lijsten om strak 5 tot 7 cent minder te gaan beuren geloof ik. Dat ga je met verdunnen niet meer goed maken denk ik
van Ittersum
@demelkboer nu doe ik even de "hatelijke onvriendelijke melkfabrieksjup" na. We maken er een bonus/malus systeem van en door de leveranciers betaald. Niks uit de markt enz enz.
demelkboer
@van Ittersum zo is het nu ook.
mh79
@demelkboer verschil is al hoger dan 5 cent. alleen weidegang al 3. vlog 1. bepaalde programma.
zie appie hein ook minimaal 2.
en gaat nog meer komen. bv energie neutraal of zoiets. extra natuur. gaat gewoon richting dubbeltje
cjw73
@mh79 dat zal ook wel moeten. Als je straks met lappen grond zit en geen of te weinig liters hebt om de kosten over uit te smeren zal er toch meer betaald moeten worden. Anders keert de wal het schip gewoon. En haalde zonet de krant uit de bus. Nou voorkant lc dan doen we niet veel goed zo slecht gaat het qua natuur. Dus we zijn er nog lang niet. En dat er minder koeien in Nederland komen is voor mij wel duidelijk. En hoe, links of rechtsom maakt niet uit.
+1
demelkboer
@cjw73 volgens mij zijn dr een aantal veehouders die snapt wat de politieke en maatschappelijke trend is en dat is de trend die jij schets. Minder vee meer natuur en meer combinatie van die twee. Een grote groep klamp zich vast aan de klw op nog meer koeien in Nederland te persen. Da's een verloren strijd denk ik. Het scenario van iets minder koeien iets minder liters per koe iets meer natuur in je bedrijf leidt tot iets meer melkgeld per liter (of uit niet minder net hoe je het wilt) en iets lagere variabele kosten en dus meer marge. Het probleem zit hem voor velen in een hoog niveau vaste kosten en dat wringt op dit moment.
+1
verbi
@demelkboer De maatschappij en de politiek willen maar 1 ding weg met dat vee, en hoe doet men dat nou gewoon een hoop gezeik op die boeren afsturen en als er nog niet genoeg stoppen dan nog meer gezeik tot boerlief er de schijt van krijgt en stopt Enkel hier en daar nog een Ot en Sien boerderij met een boer met stront laarzen aan en een ouderwetse melkkar waar hij zich te pleuris kan werken voor niks.Kortom geleuter om niks maar we zitten er maar mee. Raar he dat niemand het nog over wil nemen. Geef ze ook nog groot gelijk.
Brutus64
@cjw73 oorzaak droogte, hier verdroogt ook een natura 2000 gebied het Wierdenseveld, de boeren worden dit maal niet genoemd, het weer is de oorzaak
bio boer
@cjw73 uit ruwvoer melken kun je best scherp draaien mijn kostprijs is niet veel hoger vergeleken met regulier zonder aflossing alleen gaat bij ons wel 18 cent per liter in aflossing zitten
cjw73
@bio boer hier ook bijna 14 cent er voor nodig.
ted9
@bio boer Klopt maar de meeste melkveebedrijven hebben hun veestapel nog niet dusdanig aangepast om van ruwvoer melk te maken. Of in ieder geval er voor te zorgen dat de koe met wat minder kv kan.
bio boer
@mh79 is bio zijn veel simpeler
dwers
Ik vindt de voorstellen voor toplinemelk voor weidegang en natuur vrij soft.
familie pelle
@dwers is dat al helemaal duidelijk dan? Je moet hoog scoren op bepaalde criteria (CDM, kalfOK, klimaatmodel, afvoerleeftijd enz., zoals ik het begrepen heb. Hoe hoog weet ik niet.
pieta
@familie pelle Ik heb het ook zitten lezen. Ze hebben heel wat eisen die het alles bij elkaar toch wel moeilijk kunnen maken.
+3
mh79
@dwers je kan natuurlijk niet een programma in elkaar zetten met alleen extremen. dan heb je geen liters en bij het minste of geringste voldoe je er niet aan. hier leveren we appie melk. moet er idd wat voor laten. maar kan in eerste instantie wel met 2 cent uit de voeten. ben een 8000 liter melkee. dus beetje natuurgras is wel in te passen. we hebben hier het geluk dat we ook natuurcontracten af kunnen sluiten. dus dat probeer ik waar kan beetje te combineren. lukt overigens niet met alles. al met al past het hier gewoon goed. en is dit de richting die ik zelf ook op wil gaan. schaalvergroting en intensiveren past niet bij mij. en ok vrees ook niet goed in nederland
+1
pieta
@dwers En de basiseis voor het niet aanbinden van dieren? Vind je die ook te soft?
dwers
@pieta ach daar was ik al lang vanuit gegaan, is het zelfde als opstallers die mogen ook niet meedoen.
+1
de jonge
@dwers vind je de eis van de koeborstels ook soft?? dat is een eis die nergens op slaat. ten eerste is het in sommige stallen levensgevaarlijk,het hangt op een hoogte waar je zelf je hoofd makkelijk aan kunt stoten,wat nou vca? en als koeien tochtig zijn en ze bespringen elkaar kunnen ze er ook makkelijk tegenaan knallen,dus dieronvriendelijk. dan nog de stroom die het neemt en we moeten terug in het stroomverbruik,kortom ze zijn zo vreemd bezig dat het niet meer te vatten is
van Ittersum
@de jonge daar heb je een punt waar niet over nagedacht is, heb per 20 koeien een mechanische veeborstel(vink) , zeer duurzaam maar niet als zodanig erkend....uhm.....niet over nagedacht!
pietjepuk
@van Ittersum Zo is het met alles. Het moet allemaal duurzamer en milieuvriendelijk. Maakt links om of rechtsom uiteindelijk geen drol uit. Las weer een artikel over de accus in de elektrische autos.
van Ittersum
@pietjepuk duurzaam het woord is zo mooi, aaibaar en tevens verfoeibaar. Tis big business en politiek en andere machten misbruiken dit. "Ik ben aan het vervuilen" of "Ik ben duurzaam aan het vervuilen" wat klinkt minder erg?
de jonge
@van Ittersum en als ze mij gaan verplichten om aan de koeborstels,tekenen ze maar even een papier waarbij ik alle schade die ik daardoor ondervind bij hun kan verhalen. ik zal wel vreemde dieren hebben volgens de fabriek maar als er hier tochtigheid is,kan ik wel pijltjes plaatsen en bordjes met let op koeborstel maar daar letten ze dan echt niet op als ze van geeftum gaan. en wat dan als daardoor 1 er tegen aanbeukt, uitglijd en het kruis kapot heeft,of als er een ab-er is die zijn hoofd er tegen aanstoot omdat hij snel aan de kant moet,hebben de geleerden daar wel over nagedacht ?
dwers
@de jonge dat willen ze toch graag natuurlijk gedrag , daarom mag ik met grupstal niet mee doen.
+2
brabo
Quote Reactie van @de jonge:
waarbij ik alle schade die ik daardoor ondervind bij hun kan verhalen.

tjonge jonge, wat een gezeur.
Je bent duidelijk nog geen electrische koeborstel gewent.

Het is juist andersom, de oude starre borstel die met een veer vast zitten aan een spant, daar kunnen ze wel eens tegen aan knallen en zich mogelijk bezeren. Een electrische hangende borstel kan zoveel meebewegen zodat ze zich daar echt niet zeer aan doen.
Je moet alleen zelf af en toe uitkijken dat als je er kort langs loopt dat de borstel net niet van de koe zijn rug afschiet en dus tegen je aan kan komen.
de jonge
@brabo je hoeft het niet te lezen,jij jou mening,ik de mijne, er is in mijn ogen 1 die zeurt en dat is de partij die dit soort onzin als eis stelt om in een bepaalde lijn mee te mogen doen. grote monden over dierwelzijn etc en minder stroomverbruik en dan zoiets verplicht stellen bij een nieuwe lijn.
bio boer
@de jonge Denemarken is het verplicht bio ook geloof ik
sorry
@van Ittersum een roterende borstel
nieuwoord
@de jonge je hebt helemaal gelijk. maar deze argumenten worden wel gehoord. Maar niet gewaardeerd. dus is hangt er nu één
+1
Boerma
@de jonge hier koeborstel extra opgehangen voor de appiemelk van aware. Gevaarlijk vind ik ze nou niet echt. Zijn zo geel dat je ze wel ziet. En koeien hebben er evht wel schik mee. En hoef de koetjes nu niet meer te scheren. Niet alleen de nadelen zien zou ik zeggen
+3
CorP
Quote Reactie van @Boerma:
En hoef de koetjes nu niet meer te scheren

Kleine tip, scheer de staartpluimen maar wel, voordat ze rondje mee gaan met de borstel..
+2
dwers
@CorP ho ho , pluim hoort aan de staart koe moet natuurlijk gedrag kunnen vertonen.
pietjepuk
@dwers miscchien mag met de pluimstaart aangebonden aan een koeborstel wel. 😂 Is wel een dure aangelegenheid voor iedere koeplaats een borstel.
dwers
@pietjepuk borstel de koeien handmatig, dan maar een ronde in de accuboor. Is het roterend.
Boerma
@CorP jaa dat wel. Anders slaat die me in de bek
bio boer
@dwers toch nog wel zo scherp dat jij niet mee mag doen
verwijderd
Coen
@diezel , het verschil in uitbetalingsprijs met industrie- cq stalmelk zal (bij gelijke gehaltes) binnen afzienbare tijd oplopen tot > 10 cent 😄
dewittemotor
@Coen jij snapt alleen niet, dat jij dan geen 10 cent meer krijgt, maar de opstallers cent minder. Dus beweiden gaat jou ondanks de verschillen niets opleveren. En daar zit nu net het probleem
dewittemotor
@dewittemotor opstallers 10 cent minder bedoel ik
Coen
@dewittemotor , natuurlijk snappen wij dat wel; dat wordt integraal de nieuwe standaardprijs.
+4
diezel
@Coen
Snap je smiley niet zo goed.
Hoe is het toch mogelijk dat zelfs agrarisch Nederland zich zo in laat pakken door een paar van die radicale linkse bakfiets-yuppen met hun dubbele agenda's op velerlei gebied. 😞
Grasbaal
Nogmaals: het 100% kopieren van Boerderij.nl berichten is hier niet toegestaan. Maximaal een intro tekst plus link is toegestaan. Wie artikels deze wel compleet wil lezen moet maar een abonnement nemen.

Ik heb geen zin om dit als een strenge schoolmeester te blijven te herhalen. Wie deze hier blijft knippen en plakken wordt voor een week geblokkeerd om mee te doen.
Groen1
WNF Nederlander nauwelijks bewust van oorzaak natuurverlies
Nederlanders zijn er niet of nauwelijks van op hoogte dat voedselproductie en -verspilling wereldwijd de grootste oorzaak is van natuurverlies. Dat blijkt uit onderzoek dat Wereld Natuur Fonds (WNF) dinsdag publiceert in het kader van Wereldvoedseldag.
nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Groen1:
voedselproductie en -verspilling wereldwijd de grootste oorzaak is van natuurverlies

Onmiddellijk stoppen met voedselproductie, de beste oplossing!
grös
Quote Reactie van @Jowi:
Allemaal politieke vluchtelingen

Ja topic is zelfs al verwijdert, moet je nagaan.
putjesschepper
Heb gehoord dat rfc nog geen afnemer heeft voor topline. Als dat niet lukt moeten die niet deelnemen alsnog gaan financieren net zoals weidegang.
ted9
@putjesschepper Is dat zo gek dan iedereen heeft topmelk toe aan. Kon het referentie volume ook wel eens wat bijgesteld gaan worden naar beneden
dwers
@putjesschepper ach rustig blijven, het is net als met jumpstart it heeft even z'n tijd nodig.
+3
cowboys
Het is een race to the bottom om je eisen aan je leden alsmaar aan scherpen om net iets duurzamer te zijn dan je concurent de gemiddelde consument intresseert alleen de prijs.
en voor de linkse milieu freaks is het toch nooit genoeg.
tok achterhoek
Heb je dadelijk meer dan 10 soorten melk in het schap staan. Kan dus nog steeds gekker
de jonge
@tok achterhoek ja vraag mij af wat de meerwaarde van al deze gekkigheden zijn. de consument pakt toch vaak de goedkoopste optie,het verhaal hebben ze wel,maar de daden.......
van Ittersum
@de jonge de fase of het de mogelijkheid tussen uit je koe en in de schappen liggen. Heeft niks met meerwaarde te maken maar meer het kunnen afzetten van. Het is een kopersmarkt. Bij huizen is het bv. nu verkopersmarkt, die bepalen nu
Erco
En jawel cono gaat gebruik van glyfosaat verbieden vanaf 2020. Wel alleen bij gebruik voor teelt eigen ruwvoer maar weer n regeltje erbij...
dwers
@Erco RFC ook voor de toplineboeren.( voorstel)
putjesschepper
@dwers als het herverdeling melkgeld weer wordt houdt Schumacher niet aan zn woord.immers ze wilden zich onderscheiden van aware.
dwers
@putjesschepper het aandeel in de markt van dit soort zuivel zal heel klein zijn , de afnemer heeft de macht.
Met 120/6 weidegang zonder jongvee weiden en 10 % natuur/beheer bied je mijn inziens te weinig, RFC zal wel vol inzetten op co2 neutrale melk .
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @dwers:
RFC zal wel vol inzetten op co2 neutrale melk

Dat is inderdaad één van de pijlers. Deze week de ledenadviseur op de koffie, ik scoorde best goed, alleen had 1400 CO2-eq per kg melk, waar voor de Topline 1100 eq de max is. Jammer genoeg kon hij dan weer niet vertellen waar de score vandaan kwam, door de zonnepanelen zijn we energieneutraal.
putjesschepper
@Jack Rijlaarsdam hoe ziet zo'n berekening eruit dan jack?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @putjesschepper :
hoe ziet zo'n berekening eruit dan

Hij had op z'n tablet een cirkel met allemaal taartpunten. Des te meer blauw gekleurd, des te beter de score. Zou ook op melkweb staan, maar ik kan 't niet vinden. Weet dus ook niet hoe de berekening is, maar schat in dat het veel info is uit de KLW.
+1
dwers
@Jack Rijlaarsdam staat wel op melkweb, naar foqus planet en dan naar inzicht klimaat , kringlopen en natuur.
dwers
@Jack Rijlaarsdam wat ik vreemd vind is dat ammoniak berekent wordt per HA, en CO2 per liter.
+2
kanniewaarzijn
@dwers Er is één ding héél zeker: de achterlijkheid in dit land neemt hand over hand toe.
+1
Tobber
@Jack Rijlaarsdam ongelooflijk jack waar jij je allemaal voor leent!
pieta
@Jack Rijlaarsdam Wij zitten op 1054. Ik weet ook niet hoe. Maar wij hebben 81% blijvend grasland.
van Ittersum
@Erco ben wel eens aan het experimenteren met heel zout heet water, alleen meer op plaatselijke onkruidbestrijding en stoeien met een uierbrander. Daarom is het nu zaak nu het nog mag je onkruid op het land onder controle te hebben/krijgen
sorry
Quote Reactie van @van Ittersum:
n stoeien met een uierbrander.

probeer het eens met azijn
van Ittersum
@sorry ook al gedaan, al die middelen werken het beste bij een felle zon. Zout lost slecht op, azijn is al vloeibaar maar relatief duur in de verhouding
+1
Boerma
@Erco en det is nu een extra regel die ik wel heel zwaar vind. Kweek hou je toch nooit in de hand zo. Wordt een dikke bende.
van Ittersum
@Boerma er zijn geen alternatieven c.q bij gekomen omdat er glysofaat is of is het financieel (nog) niet interessant om een nieuwe middel op de markt te brengen en opnieuw, omdat er glysofaat (goedkoop) bestaat?
+1
Boerma
@van Ittersum en dan vinden ze een ander middel uit maar die zijn dan vaak net zo schadelijk als glyfosfaat. Nu ga je veel andere middelen gebruiken voor onkruid( voor de mais en in gras) terwijl een keer met glyfosfaat je alles kwijt ben.
bio boer
@Boerma vals zaaibed word veel door bio akkerbouw gedaan en vaker wisselen met perceelen wil ook helpen
bio boer
@Boerma in het voorjaar zaaien goede ervaring mee door het nieuwe gras zo masaal groeid het eerste jaar verstik de kweek en andere onkruid soorten
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @bio boer:
in het voorjaar zaaien goede ervaring mee

Op klei gras zaaien in het voorjaar is hopeloos. Ik ga zo direct nog 5 ha inzaaien, dat slaagt beter.
pietjepuk
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
ga zo direct nog 5 ha inzaaien, dat slaagt beter.

dat weet jij nog helemaal niet. het is en blijft een raar jaar
putjesschepper
@pietjepuk heb in september 15 ha doorgezaaid maar heb er een hard hoofd in.zo weinig water gehad weet toevallig dat in noord Holland meer water gevallen is. Hebben daar veel familie zitten.
cjw73
@putjesschepper had 5 opnieuw ingezaaid maar het is mooi opgekomen, maar het heeft nu een pisgele kleur door dat het te droog is om de voedingsstoffen op te nemen.
+1
putjesschepper
@cjw73 heb nog nooit meegemaakt dat we wel wat water kunnen gebruiken in oktober
pietjepuk
@putjesschepper eerst gaf hij voor volgende week regen op maar dat is weer verdwenen.
+2
van Ittersum
@pietjepuk idd, de pompjes van de waterbak lagen al lucht te happen, in oktober de waterinlaat nog open gezet, wie had dat kunnen bedenken.
cjw73
@putjesschepper en bij mij geeft buienradar wel 2 mm aan voor de komende 14 dagen dus dat zal zeker helpen!!!! 😰😰😰
cs-agrar
Quote Reactie van @putjesschepper :
noord Holland meer water gevallen is.

Is hier best wat gevallen maar wordt nu ook wat droog. de tulpen welke geplant zijn worden al beregend om ze wel te laten wortelen
bio boer
@Jack Rijlaarsdam zit hier ook op klei om je het dan die zomer meteen 5x maait maai je het onkruid er mooi uit en kan de concurrentie van het gras en klaver niet aan rode klaver pakt stukken beter met voorjaar inzaai om dat het de hele zomer kan ontwikkelen voor de winter zit hier ook op klei je heb een risico dat het wat droog wordt
newholland6640
@bio boer alle dingen die jij noemt gelden hier juist precies andersom. Veel liever najaarsinzaai
+1
achterhoeker2
@bio boer Kweekgras kun je niet verstikken, als je er weinig last van hebt komt dat door intensief weiden.
tok achterhoek
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Kweekgras kun je niet verstikken, als je er weinig last van hebt komt dat door intensief weiden.

Vroeger kon dat wel, maar mag tegenwoordig niet meer
bio boer
@achterhoeker2 heb stuk opnieuw ingezaaid waar redelijk wat kweek in zat dat is goed als verdwenen mechien meer geluk dat wijsheid je kan het ook altijd nog laten uit drogen door vrezen dat paar keer met de wiedeg er door
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!