Onderzoek onthult misstanden bij Iers rundvee

Er is veel mis met de leefomstandigheden van Iers rundvee. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. In de winter staan de dieren maandenlang op stal, meestal op harde betonnen roosters. Veel jonge kalfjes lijden pijn door onverdoofde castratie en onthoorning. Bij een bezoek aan dertien boerderijen troffen onderzoekers geregeld erg vervuilde en bomvolle stallen … Lees meer

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
Schril contrast t.o.v een tijdje geleden. Oftewel zij kunnen beter iets van ons leren ad.nl/buitenland/…
zeppmann
Dit is de prijs van goedkoop.
+3
dijkstra uit w
De Nederlandse supermarkten verkopen dit vlees maar om een reden, en dat is dat zij hier het meest aan kunnen verdienen..
MARTIJN G
AH gaat het maar om 1 ding. Dat is geld verdienen. Het groene veld valt toch tegen.
Koeien boertje
Als ze alle dierwelzijn eisen Europees willen maken zijn wij er de komende jaren wel van af
diezel
Laat je niks wijsmaken.
Vandaag denk je als Nederlandse landbouw even een aai over de bol te krijgen van WD, maar tegelijk steekt kleine klote-broertje MD en overheidsvrint Royal Haskoning je een dolk in je rug. 😞
Overheid is veel te soepel met norm voor schadelijk fijnstof
bndestem.nl/binnenland/…
+5
matt
Dus als het over iers rundvee gaat,nemen we de “onderzoekjes” van wakkerdier wel voor waar aan..

Iets met #willen geloven#
ROORDAJ
Vorig jaar ook in oktober bezoek gebracht.Als ze daar al veel geld verdienen is het in iedergeval niet aan de huisvesting af te lezen.De 2,3 mnd overbruging gaat vaak gepaart met 2 tot 3 hondert % overbezetting of een buitenvoedering met de poten tot aan de knie,en in de modder.Overigens ook veel goede dingen gezien.
Pluto
In 1989 is op een bijeenkomst van vleesveehouders in DE Goudrijnet aan de a15 dit als concept van waker dier naar voren gebracht. In een tijd dat de zoogkoeien houderij opgang maakte werd dit als een bedreiging gezien voor de vleesveehouderij nog los van de val van de muur . AH zag er haar voordeel in om 2 redenen het werd gebracht door een dierwelzijns organisatie en er hoefde weinig tot niets gecontroleerd te worden dus de wereld was hun inkoop!. zij brachten het op de markt als greenfield waarbij het verhaal de hooft aandacht kreeg en de rest uit concurrentie oogpunt geheim moest blijven . Op de bijeenkomst werden destijds al vragen gesteld over het niet te controleren geheimzinnige verhaal wat ook nog nergens op gebaseerd leek. Afgelopen week trok de grote baas Thieme zich terug en werd er een item gezocht om haar vervanger te promoten , dit ierse onderwerp stond al op de agenda maar er was een probleem dat het niet de bedoeling was dat waker dier zelf de aanjager was van dit concept naar buiten kwam . Ten einde raad is toch besloten dit naar buiten te brengen met het idee dat de gemiddelde kiezer van haar partij het IQ van een woonerf nog niet haalt en daardoor toch niet door zouden hebben dat het hun eigen mensen die dit dierenleed veroorzaakten. Eigenlijk is er niks nieuw naar buiten gebracht , je kunt je beter afvragen waarom het 30 jaar stil is gehouden !!.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , stal , kalfjes , roosters , castratie , dieren , stallen , boerderijen , rundvee en dier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2.533