Interview Calon: ‘Je moet er bovenop blijven zitten’

LTO-voorzitter Calon heeft er bijna 2 jaar op zitten. Een terugblik met reactie op de landbouwvisie.

Calon is van het type mannetjesputter. Iemand die alle registers opentrekt om zijn doel te halen. Slijmen, bullebakken en alles wat daar tussenin zit beheerst hij. Hij schuwt de confrontatie niet en spreekt ongezouten taal, daarbij voortdurend schakelend van ‘on the record’ naar ‘off the record’. Van valse bescheidenheid heeft hij geen last. “Ja, ik ben scherp”, zegt hij meerdere keren over zichzelf tijdens dit interview.

Deel dit topic

Reacties

+20
kanniewaarzijn
Sommige mensen hebben het erg getroffen met zichzelf.
+1
Elvis
@kanniewaarzijn hij begint ook nog over "die mensen op prikkebord"🤣🤣🤣
+12
weurding
Zou leuk zijn als de landbouw net zo content met hem was als hij met zichzelf
+3
sorry
Kloothommel
+14
demelkboer
" Je moet er boven op blijven zitten" Hij doelt waarschijnlijk op het pluche van de voorzitters stoel.
+1
putjesschepper
Heeft helaas geen spiegel in huis
+1
Flinstone
Je moet het ook maar willen, voorzitter zijn van zo’n club! En dan nog de meelifters die overal kritiek op hebben maar zelf geen poot uitsteken om de belangen van agrarisch Nederland te verdedigen!
Na enige scepsis ben ik eigenlijk wel blij met Calon en dat ie lid is van de PVDA dat vind ik eigenlijk wel een voordeel!
Het slechtste wat landbouw kan overkomen is alle boeren lid van CDA en nergens anders van!
sorry
@Flinstone 2 daagjes per week meer kan de lto niet betalen
+6
hans1980
Goh dat ie zo scherp is dat hij de vleesveehouders rechten heeft gegeven en jongvee opfokker ook.
Verder heeft hij de melkveehouderij afgedaan als fraudeurs tijdens I&R

Maar scherp hoor! Heb je al een lintje of liever een veer in je reet..
+4
Leo,s vriend
@hans1980 Jonge, jonge, wil je hem ook nog de schuld geven van de droge zomer ?
+4
hans1980
@Leo,s vriend nee maar bovenstaande klopt helaas ....
+1
Leo,s vriend
@hans1980 in jou ogen misschien, maar jij bent dan ook niet helemaal neutraal in deze.
+1
hans1980
@Leo,s vriend feiten hè...
Leo,s vriend
@hans1980 welke feiten?
MTSTAMMINGA
@hans1980
Hij had niet het laats woord Hans Dat is echter dat knullige meisje
Leo,s vriend
@hans1980 en hij heeft gezegd: met de huidige kennis van zaken(info ministerie) is het een grote schande dat er gefraudeerd wordt, en als het allemaal bewezen is ,zou het verstandig zijn om fraudeurs te royeren.
Das wat anders als DE melkveehouderij als fraudeurs wegzetten.
+2
hans1980
@Leo,s vriend heb destijds de uitzending gezien (na 22:00 uur journaal) waarin Calon uitleg gaf ...met kromme tenen....
hans1980
@Leo,s vriend

Ook in nieuwsuur had Calon het over fraudeurs terwijl dat zeer onterecht was!
+1
Erik 1979
@hans1980 Ik heb dit filmpje nog niet gezien. Wel andere. Maar dit is van LTO zelf. Wat verschrikkelijk. Hoe kun je zo je achterban afvallen. Die hebben echt niet begrepen wat belangen behartiging is.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @hans1980:
Ook in nieuwsuur had Calon het over fraudeurs terwijl dat zeer onterecht was

Ja, met de kennis van nu. Achteraf is het altijd makkelijk praten.
Ik vind overigens wel dat hij meer voorbehoud had moeten maken. Een zinnetje als : "laten we eerst even afwachten wat de werkelijke omvang van de fraude is." Had een heel ander beeld gegeven.

Overigens, ik vond de reactie destijds van de nmv voorzitter op de vraag over royeren van echte fraudeurs ook niet sterk: Eh, ik heb geen idee of royeren statutair wel mogelijk is......
Getuigd ook niet echt van leiderschap.
Maar daar valt dan weer niemand over.
pieta
@Leo,s vriend Ik snap niet dat je het nodig vindt om hem te beschermen. Heeft ie niet verdiend met zijn acties. Niet dat alles aan hem ligt maar zijn bijdrage in de door Hans1980 genoemde zaken is toch wel heel matig te noemen zo niet erger.
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @pieta:
Ik snap niet dat je het nodig vindt om hem te beschermen. Heeft ie niet verdiend met zijn acties. Niet dat alles aan hem ligt maar zijn bijdrage in de door Hans1980 genoemde zaken is toch wel heel matig te noemen zo niet erger.

Beschermen vind ik ook weer een groot woord, maar het totaal afkraken van bv Hans vind ik te makkelijk, daar gaan we de oorlog ook niet mee winnen.
Erik 1979
@Leo,s vriend hij had moeten zeggen dat hij blindelings vertrouwen had in de melkveehouders die hij vertegenwoordigt. Hij ging met zijn stomme kop gewoon mee met diegene die de sector in kwaad daglicht wilde zetten. Is gewoon onvergeeflijk! Hij hoort excuses aan te bieden en af te treden.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
hij had moeten zeggen dat hij blindelings vertrouwen had in de melkveehouders die hij vertegenwoordigt

Volslagen onzin, stel dat het wel heel groot was geweest? wat dan?
Was de geloofwaardigheid van de sector volledig weg geweest.
+3
Erik 1979
@Leo,s vriend Als het echt zo groot geweest was dan moet je jezelf afvragen of je zo'n sector wilt vertegenwoordigen. En kon hij zonder gezichtsverlies te lijden openbaar aftreden en zeggen dat hij geen belangen wil behartigen voor fraudeurs. Nu hoort hij af te treden omdat hij de mensen die melkveehouders voor fraudeurs had uitgemaakt wel geloofde en de melkveehouders niet. Voor mij was het zo'n beetje als midden in de oorlog propaganda maken voor de vijand.
Wolswinkel
@Leo,s vriend Nee hoor. Ook hij kan zich vergissen. Nu vergist hij zich compleet de verkeerde kant op! Vervelend voor contributie betalers/donateurs..
+1
pieta
@Leo,s vriend Hij had moeten zeggen dat we in een rechtstaat leven. En dat ie geen veroordeling wil uitspreken voor de feiten bekend zijn.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @pieta:
Hij had moeten zeggen dat we in een rechtstaat leven. En dat ie geen veroordeling wil uitspreken voor de feiten bekend zijn.

Klopt, maar dat schreef ik toch ook hier 6 reacties boven?
+14
pieta
@Leo,s vriend Dat kan maar ik vind nog steeds dat je hem geregeld aan het verdedigen bent. Terwijl hij eigenlijk met veel bombarie af had moeten treden met als reden de schoffering van een hele sector. Dan had je de media kunnen halen om nog eens in het groot te benadrukken hoe achterbaks we te kakken gezet zijn. Dan had ie nog weer iets goeds gedaan.
+1
de hoef
@pieta plus 10
demelkboer
@de hoef plus 11
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
Dan had ie nog weer iets goeds gedaan
Laten we het zo zeggen: "hij zit er niet voor de boeren".
+1
Wolswinkel
@Leo,s vriend Heeft niet veel met “leiderschap”te maken, daar zal die beste man wel andere mensen voor hebben die dat weten. Kan hij zich met belangrijker dingen bezig houden.

Marc weet iig anders als alle andere LTO-ers wel hoeveel leden(waaronder ik)zij vertegenwoordigen namelijk ruim 70% van de sector is te horen in het interview met Twan Tan. Beetje jammer dat als het waar is daarom een groot gedeelte van melkveehoudend Nld dus compleet de poep van die man krijgt.. Ik had mn strot compleet vol na zijn grote woorden bij Twan Huys!

En jij wil na je bovenstaande reactie beweren dat je rijp bent voor een verandering van belangenbehartiging? Samen optrekken?😬
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Wolswinkel:
Heeft niet veel met “leiderschap”te maken, daar zal die beste man wel andere mensen voor hebben die dat weten. Kan hij zich met belangrijker dingen bezig houden.

Een lto voorzitter zit toch in exact dezelfde positie?
Als calon zich zo had uitgelaten hadden we hem ook massaal afgekraakt.

En jij wil na je bovenstaande reactie beweren dat je rijp bent voor een verandering van belangenbehartiging? Samen optrekken?😬

Ja, zolang een deel hier de lto volledig afkraakt is er zowiezo geen kans op samen optrekken.
Erik 1979
@Leo,s vriend je hebt gehoord wat de Rabobank voorspelt heeft over de varkenshouderij. Deze voorspelling geloof ik. Van de in 1995 varkensbedrijven blijven er nog geen 5% over in 2030. Nu gaan de varkenshouders zich weer verenigen. LTO speelt nu precies het zelfde spelletje als waar de ondergang van de varkenshouderij mee begonnen is. Als je dat niet wilt inzien dan ben je een deel van het spel.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
je hebt gehoord wat de Rabobank voorspelt heeft over de varkenshouderij. Deze voorspelling geloof ik. Van de in 1995 varkensbedrijven blijven er nog geen 5% over in 2030. Nu gaan de varkenshouders zich weer verenigen. LTO speelt nu precies het zelfde spelletje als waar de ondergang van de varkenshouderij mee begonnen is. Als je dat niet wilt inzien dan ben je een deel van het spel.

Wat wil je nu? Denk je echt dat de lto de "ondergang" van de varkenshouderij ook heeft veroorzaakt?
In jou thuisland gaat het net zo hard, ook de schuld van de lto?
+2
Erik 1979
@Leo,s vriend LTO liegt al heel lang over leden aantallen. Dat was ten tijde van de Brink al een kwestie wie groter was NVV of LTO. En nu weer. Ze mogen er fiscaal gezien niet zo'n bende van de leden administratie maken. Dat is namelijk strafbaar. Dus even een vrouwtje erop zetten die even netjes aangeeft welke melkveehouders er lid zijn en dan is er èèn probleem opgelost. Maar dat willen ze niet omdat het er niet zoveel zijn na het gescheld van Calon. Ze maken er al jaren een bende van. Ik denk niet dat bij een goede instelling van LTO de varkenshouderij minder hard gesaneerd was. Maar de pijn om gesaneerd te worden door corrupte collega's is wel heel erg!
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
LTO liegt al heel lang over leden aantallen. Dat was ten tijde van de Brink al een kwestie wie groter was NVV of LTO. En nu weer. Ze mogen er fiscaal gezien niet zo'n bende van de leden administratie maken. Dat is namelijk strafbaar. Dus even een vrouwtje erop zetten die even netjes aangeeft welke melkveehouders er lid zijn en dan is er èèn probleem opgelost. Maar dat willen ze niet omdat het er niet zoveel zijn na het gescheld van Calon. Ze maken er al jaren een bende van. Ik denk niet dat bij een goede instelling van LTO de varkenshouderij minder hard gesaneerd was. Maar de pijn om gesaneerd te worden door corrupte collega's is wel heel erg!

Nou nou, liegen,bende maken,strafbaar,gescheld,nogmaals bende,corrupt. Je haalt er nogal wat bij.
Je conclusie is dus wel dat de rol van de lto bij de sanering niet groot is geweest, dat dan weer wel.
Dat van die corruptie vraagt wel uitleg,
Erik 1979
@Leo,s vriend als ik dat hier schrijf wordt dat toch weg gehaald. Heeft geen enkele zin. Door het weghalen worden discussies verdraaid. BTW corrupte collega's zitten niet alleen bij LTO maar zijn overal te vinden. Dat was zeer zeker niet alleen op LTO bedoelt. Ik heb daarover echt geen zin om aangeklaagd te worden.
+2
CorP
@Leo,s vriend Slaap je naast Calon?
weurding
@CorP lto,s vriend
Leo,s vriend
Quote Reactie van @CorP:
Slaap je naast Calon

Nee, naast mijn Leo
+1
Flinstone
@Erik 1979 hou op over de NVV en van den Brink, die hebben de varkenshouderij meer kwaad dan goed gedaan destijds! Ja Vogelaar van de NMV die had het goed begrepen toen ie vakgroep voorzitter werd van LTO maar de NVV wilde blijven actievoeren en van al die kopstukken van NVV is er nou geeneen meer varkensboer!
Vakgroep melkveehouderij had met JC een talentvol en krachtig voorzitter hoewel ik het niet altijd met hem eens was maar dat terzijde! Van den Brink vertrok met ruzie uit de vakgroep van LTO en bleef actievoeren met leuzen als Killer Brinkhorst en die domme varkensboeren kronkelden bijna van genot als ze hem ook maar de hand mochten schudden!
Jij Erik lijkt mij ook zo’n type!
+1
robbies
Quote Reactie van @Flinstone:
hou op over de NVV en van den Brink, die hebben de varkenshouderij meer kwaad dan goed gedaan destijds! Ja Vogelaar van de NMV die had het goed begrepen toen ie vakgroep voorzitter werd van LTO maar de NVV wilde blijven actievoeren en van al die kopstukken van NVV is er nou geeneen meer varkensboer!Vakgroep melkveehouderij had met JC een talentvol en krachtig voorzitter hoewel ik het niet altijd met hem eens was maar dat terzijde! Van den Brink vertrok met ruzie uit de vakgroep van LTO en bleef actievoeren met leuzen als Killer Brinkhorst en die domme varkensboeren kronkelden bijna van genot als ze hem ook maar de hand mochten schudden!Jij Erik lijkt mij ook zo’n type!

In die periode waren er nog 25.000 varkensboeren, dus de activistische houding van NVV had echt nog wel impact. Vandaag de dag moet je zulke acties niet meer willen. Door de jaren heen is NVV wat gematigder geworden en hebben ze echt wel resultaat geboekt. De teruggave van de Ausjeszky gelden ( in totaal een dikke 11.000 euro op ons kluchtje vleesvarkens) is een prima voorbeeld van belangenbehartigen. Er waren grote zeugenhouders die enkele tonnen terugkregen, geld waar LTO leden naar konden fluiten.
+6
Erik 1979
@Flinstone 🤣🤣🤣 beetje wereld vreemd ben jij wel. NVV heeft gevochten voor de varkenshouderij. Nu zijn er melkveehouders die vechten om melkveehouder te blijven. Die hebben gewoon niets maar dan ook helemaal niets te verliezen. LTO schelt 7700 melkveehouders uit als fraudeur en er liggen nog een paar boeren achter LTO aan te lopen als tieners achter een stel naakte wijven.
+4
George
Quote Reactie van @Erik 1979:
iggen nog een paar boeren achter LTO aan te lopen als tieners achter een stel naakte wijven.

Nou kan ik die tieners nog wel begrijpen. 😄
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
LTO schelt 7700 melkveehouders uit als fraudeur

Niet liegen Erik.
Overheid noemt mogelijk 7700 fraudeurs, calon heeft het over vermeende fraudeurs. en hij had met de kennis van toen ook niets anders kunnen zeggen.
Als je het interview bekijkt kan je zien dat twan hem telkens afbreekt, misschien( hoop ik ) had hij wel een voorbehoud willen uitspreken, maar kreeg de kans er niet voor.
Erik 1979
@Leo,s vriend Dat heeft hij gezegd. Dat is geen leugen. Als ik de inkomsten zie en het verdien model van de bedrijven dan weet ik dat hij de waarheid spreekt. Is zeker niet bij alle zo. Maar bij veel wel.
+2
jg
@Leo,s vriend Voor een Lto-topman is het noodzakelijk dat soort gesprekstechnieken te kunnen handelen.
sorry
@jg wees blij dat ze meulenbroeks niet nebben gestuurd
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @Flinstone:
als ze hem ook maar de hand mochten schudden!

En terecht, die man was op en top boer! daarnaast kwam hij wel oprecht op voor het boerenbelang was het een rasondernemer en een snoeiharde werker!!

De rest van de vergadermeuk met Calon voorop zijn gewoon werkschuwe baantjesjagers die hun boerderij als opstap gebruiken.
Erik 1979
@slagroomvla ik kende hem persoonlijk. Hij was voor mijn vader als een vriend. Buiten het zakelijke was het een hele prettige man.
+3
Leo,s vriend
Quote Reactie van @slagroomvla:
De rest van de vergadermeuk met Calon voorop zijn gewoon werkschuwe baantjesjagers die hun boerderij als opstap gebruiken.

Deze uitspraak zegt volgens mij meer over jou als over de vergadermeuk.
+2
Erik 1979
@Leo,s vriend nee het klopt gewoon. De boerderij is gewoon iets waar ze proberen quite te draaien. Het geld komt van de bestuurs functies. Heeft mij een plaatselijke boer ( van mijn oude gemeente) met veel bestuurs functies letterlijk zo gezegd.
+4
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
Heeft mij een plaatselijke boer ( van mijn oude gemeente) met veel bestuurs functies letterlijk zo gezegd.

Oh ja, en ik heb ook van een oude boer met veel bestuursfuncties gehoord dat morgen de wereld vergaat, ben geneigd dat niet direct te geloven.

Schei eens uit met dat eeuwige tweespalt zaaien,en probeer constructief mee te denken of ga je duitse belangenbehartigers bestoken.
Wat denk je hier mee te bereiken?
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
zegt volgens mij

Dat jij je aangesproken voelt!
Leo,s vriend
Quote Reactie van @slagroomvla:
Dat jij je aangesproken voelt!

maak je niet bang, ik voel me niet aangesproken door dat soort laag bij de grond se uitspraken.
Erik 1979
@Leo,s vriend 🤣🤣🤣
sorry
Quote Reactie van @Wolswinkel:
namelijk ruim 70% van de sector

hij is slecht op de hoogte, een advertentie specifiek voor de melkveehouderij dmv een losse flyer bij nieuwe oogst dan houdt het met een 10000 wel op, dus hooguit een kleine 60% krijgt de nieuwe oogst en dan is er nog de vraag of deze allemaal aktief melkveehouder zijn
+2
John Spithoven
@Wolswinkel Er wordt binnenkort een onderzoek gepresenteerd over de ledenaantallen van diverse organisaties. Het zal je verrassen en verbazen.
+5
de hoef
@Leo,s vriend hij heeft jou ook gehersenspoeld geloof ik , het siert je dat je het opneemt voor hem ,maar fout is fout en een sterk man geeft een fout toe ,en dat hebben we nog effe gemist
+2
demelkboer
Ik heb al eerder gezegd : als he bestuurder ben moet je ook consequenties aan eigen handelen durven verbinden. Dat durft Calon niet. En dat is een probleem dat zich meer bij lto manifesteert. Dit gaat ten koste van een heleboel goeie vooral regionale bestuurders
+5
Flinstone
@demelkboer manman mag die vent nou niks verkeerd doen dan?
Wees blij dat je zo’n voorzitter hebt die af en toe geen blad voor de mond neemt!! Dat is het probleem van mensen die zelfs op belangengebied niks presteren dat ze alle details onthouden van wat je verkeerd doet maar al het goede dat zijn ze direct vergeten!
Populisme is heel makkelijk maar daar bereikt een belangenbehartiger niks mee
+1
demelkboer
@Flinstone populisme kunnen we na de i en r zaak wel bij schrijven op het CV van Calon geloof ik.
+1
Erik 1979
Wel grappig dat hij over minas begint. Minas 2.0 terwijl minas ook al niet klopte.
kanniewaarzijn
@Erik 1979 Net zomin als nu de kringloopwijzer, deze is op precies dezelfde rekenfout gebaseerd.
+1
Erik 1979
@kanniewaarzijn mijn zus is RA. In de begin fase van de minas werkte ze bij de ABAB en is ze afgestudeerd op de controleerbaarheid. Mijn vader zat bij de NVV. En ik op de MAS. Dat gaf leuke discussies. Mijn zus natuurlijk enthousiast. Mijn zus werkt allang niet meer bij de ABAB. Nu weten we wie gelijk had. Het grappige was dat mijn zus regelmatig zei: Hoe weet jij dat? Heel simpel wij boeren kennen de praktijk. En daarom kunnen wij de theorie en praktijk bijelkaar brengen. Dat kunnen die niet! Maar ze willen wel de wetgeving bedenken en controleren. Afgelopen jaren is het heel vaak voorgekomen dat theorie en praktijk niet samen ging en dat de boeren daarvan de schuld kregen. Minas is een goed voorbeeld. Dat LTO zoiets nog promoot zegt wel heel veel.
+1
christo
@Erik 1979 Lto projecten!
+2
kanniewaarzijn
@Erik 1979 Haha, afgestudeerd op de contoleerbaarheid van MINAS? Nou ja, "papier is geduldig" zullen we maar zeggen! Maar het is natuurlijk wel treurig dat men deze onzin nu al 20 jaar in de benen weet te houden; weliswaar onder verschillende benamingen, maar toch. De hele ellende van het fosfaatdebacle zoals beschreven in het topic met de 400 reacties (weet even de titel niet meer) vloeien ook voort uit de volkomen foute rekensystematiek die bij MINAS begon. Maar goed, boeren willen nu eenmaal graag belazerd worden en houden zelfs enthousiast het vermeende milieuprobleem in stand. Ook de controlerende instanties (beide kamers, rechterlijke macht) functioneren niet. Helaas! Dus kan de overheid "gewoon" haar gang gaan. En ook de LTO is hier inderdaad bij betrokken Christo.
hans1980
Waarom denkt marc calon een minas 2.0 te kunnen optuigen terwijl voor een simpele bex of bep geen ruimte is?
Ook kringloopwijzer werd als fraudegevoelig bestempeld?
+2
hans1980
@hans1980 hoeveel pilots zijn er al wel niet geweest van die BEP , als je zoveel vertrouwen had in al die cijferbrij waren er geen fosfaatrechten geïntroduceerd...

Waar blijven al die mestfabrieken die de LTO wou???

O ja visie van paar jaar geleden kan zo de prullenbak in! Net als deze minas 2.0
Los eerst het bloedbad op wat jullie hebben veroorzaakt met introduceren van fosfaatrechten!!!

Heb je dat voor elkaar dan borstklopperij!
+1
demelkboer
@hans1980 Als je structureel te veel mest heb ga je van alles verzinnen om die te mogen gebruiken zeker met de mestafzetprijzen van de laatst jaren. Alles wordt in het werk gesteld om krampachtig vast te houden aan net iets te veel dieren. De varkenshouders beginnen nu in te zien dat deze laats 5 tot 10% te veel zorgt voor een enorme kostprijs verhoging. Aan de ene kant door de mestafzet maar vooral door steeds strenger regelgeving. Als je nu steeds weer de BEP of MINAS of KLW probeer weer meer dieren in Nederland te persen houdt je probleem van een oplopende kostprijs of krimpende marge. Schaalvergroting op bedrijfsniveau blijf gewoon doorgaan. Daar is ook niks mis mee mits op een gezonde manier en op plekken waar de ruimte er voor is. Op nationaal en sector niveau gaan we het op de massa toch nooit winnen met onze kostprijs. De vraag is wil je 1000000 liter met 4 cent marge of 900000 liter met 5 cent marge
hans1980
Lijkt erop dat die Calon in dienst is bij RFC, helaas zien en horen wij hem weinig maar schijnt duizenden euro's voor elk bedrijf te verdienen??
hans1980
En Calon ,het maakt mij echt niet heel veel uit of die p rechten nu 100/200/of 300 euro waard zijn heb en met mij vele behoefte aan rust en duidelijkheid!
Vele getroffen boeren door opgelegde korting 8,3% en boeren die knelgeval zijn hebben weer geïnvesteerd in rechten puur voor toekomst perspectief.

Nu de sector weer lekker maken met een papier verslindende fake kringloop is not done!

Nogmaals eerst dit bloedbad oplossen
+1
robbies
@hans1980 Die heb je nu toch? Er zijn fosfaatrechten en er ligt een visie over grondgebondenheid. Hoeveel duidelijkheid wil je nog meer hebben? Jij hebt toch geen fosfaatrechten gekocht, dus dat hele gedoe aan vleesvee en jongvee gaat aan jouw deur voorbij. Dat er iets ligt dat je niet past moet je niet afdoen als onduidelijkheid
hans1980
@robbies Calon heeft het over afschaffen fosfaatrechten en introduceren minas 2.0

Hoeveel onduidelijkheid wil je hebben?
demelkboer
@hans1980 afschaffen fosfaatrechten gaat minimaal 20 jaar duren. De overheid moet zich nog 20 jaar verantwoorden over dit rechten systeem aan brussel
+1
Erik 1979
@hans1980 Ze praten al jaren over afschaffen van de varkensrechten. Ga er maar vanuit dat ze dat nog vele jaren daar over praten. Misschien dat als er een oorlog of ernstige ziekte of een andere natuur ramp gebeurd dat het praten over afschaffen ophoudt.
+1
demelkboer
@Erik 1979

The measure will enter into force on 1 January 2018 and has no end date. The
Dutch authorities have committed to renotifying the measure 20 years following
the date of adoption of this decision.
hans1980
@demelkboer ok zwetszak die calon
pieta
@robbies Hij heeft wel gekocht.
+1
hans1980
@pieta doet niet ter zake in discussie, gaat om het feit dat de fosfaatrechten nig steeds een bloedbad is en Calon doodleuk over afschaffing zwetst terwijl een kringloopwijzer niet eens geborgd kan worden...
Erik 1979
@hans1980 kringloopwijzer borgt de inkomsten van LTO. Dat is ook wat😉
pieta
@hans1980 Ik wou het robbies maar even melden. Doet verder inderdaad niet ter zake.
robbies
@pieta Dat heb ik dan even gemist. Hans prikte vooral dat de prijs zou gaan dalen, dus ik dacht dat hij wel ff zou wachten
pieta
@robbies Als je het hier één keer neerzet zie ik het ook wel. 😁 Ik ben niet net als jij dat ik get even mis! 😁
+1
robbies
@pieta Geen idee wat je bedoeld 😂
hans1980
@robbies wachten wordt beloond..ja hij zakt
weurding
@hans1980 als de rek eruit is zakt er meer😂
+5
oerne
.
hans1980
@oerne oei die gast heeft nogal wat op zijn kerfstok....
En dat wordt bij de LTO binnengehaald pfff
+2
A. Eshuis
@hans1980 Ik mag toch hopen dat dat niet onbekend was? Misschien bij jou, maar niet bij LTO? Ik wist het omdat het groot nieuws was destijds.... Snap daarom ook niks van de keus om hem binnen te halen bij LTO
+2
weurding
Quote Reactie van @A. Eshuis:
Snap daarom ook niks van de keus om hem binnen te halen bij LTO

een zinkend schip krijgt een muiter als vervangend kapitein 😉
+1
weurding
@oerne zoo hee, nog erger dan ik dacht
+2
demelkboer
@weurding in het kader van fraude dachten ze bij lto: " it takes a crook to catch one"
jan.1
Calon houd zich met grote lijnen bezig,dan vind ik dat hij de sleepvoet ook nog wel kan verdedigen,die maken meer kilometers dan zijn auto in 25 jaar,of moeten we volgend jaar allemaal met water sjouwen om een paar boeren die rond 2000 gebieden zitten meer ruimte te geven.
sorry
@jan.1 meende dat jy ook geen nb vergunning had voor 1 july'15 en dus ook baat had met de pas
+1
Twentsch Land
@sorry

En hoeveel baat kan dat dan zijn ?

Als ik het goed heb begrepen is met die pas op 1-7-15 gelegaliseerd .......het hoogste aantal in 2012 of 2013 of 2014.

Dus die in 2015 nog even flink hebben uitgebreid hebben hier geen voordeel van genoten.
sorry
@Twentsch Land alle uitbreidingen na 2004 zonder nb vergunning waren in principe illegaal,er werd alleen niet op gehandhaafd
sorry
Quote Reactie van @jan.1:
Calon houd zich met grote lijnen bezig,dan vind ik dat hij de sleepvoet ook nog wel kan verdedigen

als ze de bodemvruchtbaarheid promoten laten ze dan maar pleiten voor lichtere machines,bij de lto hebben ze gewoon poep in de ogen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's boerderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
101
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN