Laat de overheid verantwoordelijkheid nemen!

Dit is nog een reactie op het topic: Herbeschikking voor melkveehouderijen die onterecht fosfaatrechten hebben gekregen: prikkebord.nl/topic/162480/

In dit topic wordt gesproken over mogelijke maatregelen die de overheid zou kunnen nemen om toch onder het plafond te komen mocht dit overschreden worden. Nog een extra kortingsronde, extra fosfaatklasse, onterecht uitgegeven rechten terug vorderen.. maar dit is toch geen van allen acceptabel?!

Aangezien het de overheid is die blunders maakt, is het ook de overheid die het mag oplossen. Mij lijkt de meest logische oplossing dat de overheid zelf rechten gaat opkopen totdat we weer onder het plafond zitten en voldoende ruimte hebben voor knelgevallen. Het is toch de wereld op zijn kop dat we bestolen en tegen elkaar uitgespeeld worden?! Ik ben er klaar mee dat de overheid overal mee weg komt en dat wij dit nog accepteren ook!

Deel dit topic

Reacties

+3
demelkboer
Ik kijk geen GTST meer. Ik volg nu deze soap......
+1
Erik 1979
@demelkboer is in ieder geval een stuk spannender. Is de vraag wanneer de eerste neergeschoten wordt 😉
+2
AJ oet Twente
Helemaal mee eens , de vervuiler betaald.
Maar dan begint het Zwarte Pieten ,onder anderen LTO en RFC zaten ook aan tafel .
Zij hebben er mee ingestemd te veel rechten uit te geven , ondanks (Zoals ik lees in andere topics)dat J.Spithoven (NMV) aangeeft,dat dit niet kan van EC .
Het zal ook wel de reden zijn dat LTO , het stelen van de Vleesveehouders steunt .
En hoe moeten we het oplossen met de rechten van vleesveehouders die verkocht zijn en e 100,- duurder zijn geworden.
We weten waarschijnlijk nu waar RFC afgelopen vrijdag over moest vergaderen .
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @AJ oet Twente:
En hoe moeten we het oplossen met de rechten van vleesveehouders die verkocht zijn en e 100,- duurder zijn geworden

Niet?!

Gat is hier nog ff groter als € 100,- overigens.
AJ oet Twente
@Jack Rijlaarsdam Hoe bedoel je?
Verkoper , makelaar en koper hebben niets verkeerd gedaan .
Volgens mij allen schade claimen bij de overheid .
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @AJ oet Twente:
Hoe bedoel je?

Met de huidige herbeschikkingen wordt vleesveehouders geen onrecht aangedaan. Er worden weliswaar rechten ingetrokken, maar de dieren waarvoor zij waren uitgegeven mogen nu rechtenloos gehouden worden. Een vleesveehouder die gewoon door rommelt of zelfs wil groeien heeft daarom geen schade. Het knelpunt zit natuurlijk bij de reeds verhandelde rechten die van productiedoel vlees naar melk zijn veranderd. Rvo trekt ook deze rechten gewoon in en stelt zich op het standpunt dat zij niets van doen hebben met eventuele handel. Dus antwoord op jouw vraag "hoe moeten we het oplossen?" is gewoon niet oplossen.

Voor de korte termijn de transactie terug draaien en vervolgens de rechter laten beslissen. Verkoper en koper moeten zich vooral niet tegen elkaar uit laten spelen, beiden hebben schade. Verkoper moet koopsom terug betalen en koper heeft gestegen marktprijs aan de broek. Dus geen schade op elkaar verhalen, maar claimen bij de overheid. Beiden hebben te goeder trouw zaken gedaan en zijn immers benadeeld door het handelen van de overheid. Waarbij het aanhouden van veel transacties in het nadeel van de overheid spreekt, de aard van de problematiek was dus al lang bekend en er is schade ontstaan door overschrijding van de reactietermijn van acht weken.

Het zal er in de praktijk wel op neer komen dat verkopers het geld vast houden en niet terug wensen te betalen, zodat koper dit terug gaat claimen bij de rechter en de overheid veroordeeld wordt met een paar tientjes per dag voor overschrijding van de reactietermijn en voor vervolgschade buiten schot blijft.
Noorderling
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Voor de korte termijn de transactie terug draaien en vervolgens de rechter laten beslissen. Verkoper en koper moeten zich vooral niet tegen elkaar uit laten spelen, beiden hebben schade. Verkoper moet koopsom terug betalen en koper heeft gestegen marktprijs aan de broek. Dus geen schade op elkaar verhalen, maar claimen bij de overheid.

Heeft de vleesveehoudende verkoper niet een probleem? Die heeft zich niet aan de levering voldaan. Moet dus rechten kopen voor ca 260euro momenteel en verkopen aan de koper voor de afgesproken prijs? Oftewel schiet er financieel behoorlijk bij in.
+4
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Noorderling:
Die heeft zich niet aan de levering voldaan
Jawel hoor, alleen RVO schrijft ze niet over.
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Noorderling:
Die heeft zich niet aan de levering voldaan

Als hij op basis van de oorspronkelijke beschikking netjes een overdrachtsformulier heeft ondertekend, heeft hij aan z'n verplichtingen voldaan. Dat RVO de rechten niet overschrijft of zelfs achteraf terug vordert, is hem niet aan te rekenen. Ook een visie. Kortom het onderling zwartepieten kan beginnen en de overheid ontspringt de dans...
robbies
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Als hij op basis van de oorspronkelijke beschikking netjes een overdrachtsformulier heeft ondertekend, heeft hij aan z'n verplichtingen voldaan. Dat RVO de rechten niet overschrijft of zelfs achteraf terug vordert, is hem niet aan te rekenen. Ook een visie. Kortom het onderling zwartepieten kan beginnen en de overheid ontspringt de dans...

Dat koper en verkoper niet samen een kort geding aanspannen begrijp ik niet zo goed. Er is momenteel wel een spoedeisend belang
Todi
@Noorderling Als het goed is staat er een regeltje tussen de kleine letters van [ overheidswegen veranderingen komen....] of zoiets.
AJ oet Twente
@Jack Rijlaarsdam Het terugbetalen door verkoper zal het probleem niet zijn ,volgens mij.
Als ze maar gezamenlijk de overheid aanpakken .
+2
labella
@AJ oet Twente Ik denk dat het voor een deel van de verkopers wel een probleem is omdat dat geld is besteed aan extra aflossing of zo als hier in de buurt bij een jongveeopfokker die er een eigen woning van gekocht heeft.
+1
Coen
@labella , het is (althans zo was het in het melkquotumtijdperk) toch gebruikelijk dat door de koper de gelden werden gestort op een zgn derdenrekening, pas bij definitieve overschrijving door RVO werd de verkoopopbrengst vanaf de derdenrekening doorgesluisd naar de verkoper.

dat zal nu toch niet veel anders gaan?
+2
labella
@Jack Rijlaarsdam Het lijkt mij sterk dat rechten die overgeschreven zijn zomaar terug gehaald kunnen worden. Deze zijn notabene door rvo zelf goedgekeurd en is dan in mijn ogen pure diefstal.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @labella:
Het lijkt mij sterk dat rechten die overgeschreven zijn zomaar terug gehaald kunnen worden

Is al gebeurd. RVO schuift de verantwoordelijkheid hiervoor naar de verkoper.
+1
Twentsch Land
@Jack Rijlaarsdam

En bij eventueel terug betalen kan een bijkomend probleem zijn.....heeft de verkoper alle centen nog wel....die in 2016 en 2017 hebben verkocht hebben waarschijnlijk ook al een deel moeten afdragen aan de fiscus en al een gedeelte op een andere manier gespendeerd.
AJ oet Twente
@Twentsch Land Nee ,verkoper kon pas Januari 2018 leveren. Na de beschikking.
Als het goed is , is hij pas uitbetaald na definitieve levering .Het moment dat RVO de transactie heeft goedgekeurd en bijgeschreven bij koper .
Ik heb nog niet gehoord dat ook deze worden teruggedraaid .
de jonge
@AJ oet Twente er zullen waarschijnlijk ook gevallen zijn die in 2017 een bedrijfsoverdracht gedaan hebben......
hans1980
@Jack Rijlaarsdam ja ok en voor diegene die na 2/7 pinken laten optrekken is er niets aan de hand melkvee houder heeft ruim p door jongvee op naam voor 2/7 en opfokker heeft geen rechten nodig.
+1
verbi
@Jack Rijlaarsdam Ja,ja lekker simpel en als verkoper de centjes elders geparkeerd heeft of al opgemaakt heeft wat dan? Dit geeft nog een hoop gesodemieter.
Todi
@AJ oet Twente Hoeveel fosfaat is er dan totaal in de rundveehouderij? Dus incl. vleesvee.
AJ oet Twente
@Todi Weet ik niet .maar volgens mij boven het plafond .
+3
Hans van Bergen
@AJ oet Twente 2.1 miljoen kg p. As ze de P van vleesveehouders terughalen en deze menseb vleesvee p geven dan kan de korting terug van 8.3 naar 3.5 oid
hans1980
@Hans van Bergen Justice for All !
Erik 1979
@Hans van Bergen gewoon vleesvee en jongvee opfok gelijk trekken. Dus jongvee opfok bedrijven die geen melk leveren vleesvee fosfaat. Dan komt er meer melk. Dat is dan pech voor Campina. Moeten ze maar naar A ware. Wel probleem opgelost. Bedrijven die fosfaat van vleesvee gekocht hebben moeten gewoon een tweede ubn nummer nemen op andere bv. En daar die fosfaat rechten op zetten.
bio boer
@Erik 1979 ik heb nu mijn jonvee tijdelijk op mijn naam om mijn jongvee opfokker geen rechten heeft gekregen om ze toevalig toen op onze naam stonden hoe zou dat dan komen als de pijldatum nu is krijgt hij geen rechten om hij geen vee heeft om dat hij fosfaat rechten nodig heeft hij heeft ze half jaar op zijn naam en half jaar bij ons
+2
de jonge
Als ze er voor zouden staan,werd er nu gezegd,wij hebben deze categoriën er onder laten vallen, zo is de wet ingegaan en wij zorgen ervoor dat het netjes opgelost word. dus alle herbeschikkingen terugdraaien, en degenen die de rechten willen,zullen die krijgen,degenen die mee willen doen aan de vrijstelling onder de voorwaarden die gesteld zijn mogen meedoen, we halen de kilo,s die in de fosfaatbank er zitten eruit en kopen het restant wat nodig is op. geld is bij de staat geen probleem als het gaat om de dingen die ze zelf willen. er kunnen miljarden naar griekenland ed gestuurd worden onder het motto over 100 jaar kijken we weer hoeveel ze terugbetalen moeten en dat is 0,0 want tegen die tijd is er niemand die er nog van weet/ die nog leeft dus het word gewoon geschonken. Dan doen ze dat nu ook maar in deze zaak.
kanniewaarzijn
@de jonge Ja maar dan kunnen ze mooi weer spelen, dat is bij de boeren niet aan de orde.
Kootst
@de jonge de rechten uit de Fosfaatbank mogen daar niet voor gebruikt worden, staat in de wet.
Daar los van er zijn legio knelgevallen die hopen op rechten uit de Fosfaatbank, omdat die, naar alle waarschijnlijkheid, sneller vrijkomen, dan via de rechter de fosfaatrechten toegewezen krijgen.
de jonge
@Kootst ja als we zo gaan....... de rechten die vleesveehouders en jongveeopfokkers toegekend zijn en horen te krijgen staan ook in de wet
+1
vremanfarm
Tussen 2010 en 2014 7 ton melk gekocht,als ik nu deze poppekast zie was het een koopje en nu geen stress
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @vremanfarm:
Tussen 2010 en 2014 7 ton melk gekocht,als ik nu deze poppekast zie was het een koopje

Wat kostte dat quotum per kg melk? Mijn fosfaatrechten kostten omgerekend € 0,45 per kg melk, trammelant krijg je er voor niks bij.
demelkboer
@Jack Rijlaarsdam hebben z3 jou zo'n 4000 tot 4500 gekost dus. Da's netjes. Supereffing was hier twee jaar 0.2783 dus 55 cent. Maar dan wel voor deel voor melkvee fosfaat referentie en AMvB grobdgebondenheid. En met vliegende start 2015 in en geen stress natuurlijk 😁. In 2014 en 2015 had echter niet zon grote mond. Toen waren alle reserves wel verdampt. En meer dan dat....
hans1980
@Jack Rijlaarsdam maar die rechten waren toch van jongvee? Die moet je toch nog inleveren en terug kopen?
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @hans1980:
Die moet je toch nog inleveren en terug kopen?

We zullen zien. Voorlopig is dit nog een roddelrubriek.
+5
Frans1
Quote>>>Mij lijkt de meest logische oplossing dat de overheid zelf rechten gaat opkopen totdat we weer onder het plafond zitten en voldoende ruimte hebben voor knelgevallen
+1
de hoef
Quote Reactie van @Frans1:
rechten gaat opkopen

waarschijnlijker is het dat de minister ons nog een beetje gaat korten
Frans1
@de hoef dat was een quote van de topic opener, mijn antwoord daarop was dat we ons zelf saneren laten Door de 10% korting.daardoor is op Den duur geen extra korting nodig verwacht ik.kunnen echte knelgevallen geholpen worden en weer over op de orde van de dag
robbies
@Frans1 die 10% is niet weg hè. Wordt gewoon weer uitgegeven
+2
labella
@robbies Ga er maar van uit dat zolang er teveel rechten zijn, die niet weer uitgegeven worden.
Frans1
@labella dat denk ik dus ook
bio boer
Als het snel opgelost wordt blijft de schade beperkt dus elke dag dat ze langer wachten wordt de gaos groter of het is een storm in een glas water en er is geen probleem
+1
John Spithoven
Ik had op de vorige topic antwoord gegeven op een vraag hoe verder. Doordat die vol was niet gepubliceerd.

Maar persoonlijke mening is hoe verder
of doormodderen met p rechten over 14 maanden geen derogatie gevolg 30 % vee reductie.

of doen zoals Brussel wil gevolg miljarden claims

of ander systeem met opnieuw het feest van vooraf aan.

Ben bang dat het de eerste word en met mestafzetprijzen van nu al boven de 20 euro en dan nog hoger wordt het alleen maar verliezen. En dan over kringlooplandbouw hebben.
Coen
@John Spithoven , je kunt wel nagaan waar de politiek voor gaat kiezen 😞

maar als sector hadden we natuurlijk allang pro-actief een strakke grondgebondenheid moeten voorstellen, nu zal de politiek dat in een hele korte termijn gaan dicteren aan onze mooie sector.
John Spithoven
@Coen Denk ik ook
bio boer
@Coen er is deel van de sector die is daar vel op tegen dus staat LTO in de spagaat niet elke veehouder ziet wat in die grondgebonden heit persoonlijk heb ik altijd iets gehad van de markt regelt het wel boeren moeten gewoon hun mest weg doen die zij niet kunnen plaatsen wordt dat teduur dan koeien weg of land er bij dat mag niet van Europa maar warom niet als er niet meer mest op het land komt dan mag komt het milieu toch niet in gevaar
+3
de jonge
@John Spithoven nee,niet gaan veranderen. de staat heeft dit zo gewild en zo gedaan. er zijn al zat die rechten hebben gekocht verkocht etcetc. om nu weer opnieuw datums te willen prikken is enorm gemeen tov degenen die gewoon op de oude voet zijn doorgegaan,die worden dan nogmaals benadeeld door de cowboys die vol gas zijn gaan melken en al het jongvee hebben uitbesteed. dat is not done!!!! de staat hoort gewoon zijn verantwoording te nemen. komop zeg. hoeveel mensen hebben hier hoeveel jaar aan gewerkt en wat heeft dit allemaal wel al gekost. ze hebben het maar op te lossen,dan doen ze maar een graai uit hun grabbelton waar miljarden inliggen
+1
John Spithoven
@de jonge Duidelijk. Ben het met je eens dat de overheid het moet oplossen.

Maar weet ook waar het eindigt dan. Krimpen krimpen krimpen

Kijk naar de varkenshouderij.

Coalitie Zuivel/LTO aan het roer en hebben het tien het moest vorig jaar niet opgelost en gaan het ook nooit oplossen.
demelkboer
@John Spithoven en de grote vraag wordt het van krimp misschien niet beter. Onze opbrengt prijs is net iets boven de wereld markt prijs. Da's op zich mooi. Maar onze kostprijs is veel te hoog. We hebben dit eigenlijk met schaal vergroting nooit goed kunnen maken. Een ondeel van deze hoge kostprijs is dat we met vrij veel boeren op een klein stukje willen boeren. Dat houdt een keer op.
de jonge
@John Spithoven krimpen krimpen is het doel sowieso van de overheid. maar om dit over de rug van een paar te laten gaan is niet correct,dan vind ik dat iedereen en ook iedereen dus niet alleen niet grondgebonden bedrijven maar ook grondgebonden bedrijven dit keer wat in moet leveren zodat iedereen hetzelfde heeft
John Spithoven
@de jonge Ja maar de krimp gaat anders lees maar iets verderop in de volgende reactie
de jonge
@John Spithoven ik neem aan dat als er nog een kortingsronde komt om alles op te lossen de derogatie gewoon blijven kan. nu moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik niet precies weet hoeveel % er dan door IEDEREEN ingeleverd zou moeten worden, en de staat gaat maar met de billen bloot bij brussel. griekenland heeft ook miljarden gekregen en andere landen zijn ook zal geholpen met andere zaken,dus je mag verwachten dat de eu nu voor dit probleem wat gemaakt is ook wel een oogje dicht kan doen. papier is gewillig,een verkeerde rekensom is snel gemaakt,alhoewel ze daar nog een jaar langer dan gepland voor nodig waren,blijkt nu in deze zaak ook wel. dan maken ze nog maar een keer een verkeerde rekensom dat het op papier allemaal wel klopt,en raken ze de berekeningen maar kwijt,er missen wel vaker bonnetjes......... de staat is anders ook niet zo vroom
Coen
@de jonge , krimp zal weggelegd gaan worden bij de intensieve melkveehouderij, ga daar je bedrijfsplan alvast maar op maken
cornelissen
@Coen Zo staat het ook in de fosfaatwetgeving,alleen met een ander jaar om de grondgebondenheid te toetsen. ( 2018 ? )
+1
de hoef
Quote Reactie van @John Spithoven:
En dan over kringlooplandbouw hebben.

kringloop klinkt gewoon lekker voor de minister ,mais voer contract was kringloop bij uitstek ,daar had ze toch echt niks mee op
maar ik had nog een derde vraag aan jou ,wat kunnen wij zelf doen
+2
John Spithoven
@de hoef Eigenlijk heb ik dat antwoord al gegeven. De rode draad verhaal is
als jullie verder willen met de huidige coalitie NZO/LTO, want die hebben het voor het zeggen dan blijft het doormodderen.
opnieuw in gebreke stelling door Brussel weg derogatie nu wordt er P recht gekocht voor 15 cent per kg melk kosten en mestafzet in 2020 12 cent en allemaal biologisch want programma's zijn gebaseerd op geen gewasbescherming en geen kunstmest.

Succes er mee
christo
@John Spithoven Het is nzo/lto/WNF. DE lto/nzo heeft al lange tijd buikpijn van het linkse krimpgeluid. Ze hebben geen flauw idee hoe ze daar mee om moeten gaan. Dus gaan ze er in mee.
John Spithoven
@christo Dus doormodderen.
+1
de jonge
@John Spithoven nee niet doormodderen,ingetrokken beschikkingen teruggeven,degenen die niet mee willen doen afstand laten doen en een generieke korting dan hebben ze veel en veel minder rechtzaken en kan iedereen verder en is er duidelijkheid met nieuwe datums is echt niet eerlijk,dan worden degenen die het jongvee de afgelopen 2 a 3 jaar allemaal weg hebben gedaan of elders ondergebracht en de koeien op de turbostand hebben gezet om er halve melkfabrieken van te maken weer beloond. dat kun je niet maken voor degenen die gewoon zijn blijven melken, netjes zelf de kalveren zijn blijven opfokken en niet met de dieren hebben lopen slepen. ook met het oog op insleep van dierziektes vind ik dat persoonlijk een kwalijke zaak wat er de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden
+1
John Spithoven
@de jonge Ik snap je wel, maar de probleemstelling is dat de wet volgens Brussel niet goed uitgevoerd is/wordt. En als dat niet veranderd kun je net zoveel korten wat je wil, het blijft een in gebreke stelling door Brussel. Kijk wat er nu gebeurt, de P productie komt ver onder het plafond dit jaar, maar toch blijft Brussel problemen maken. Waarom men heeft een wet opgezet waarbij men appels en peren met elkaar vergelijkt. En dat gaat niet, zegt Brussel, al kort je generiek iedereen 30 %.
de jonge
@John Spithoven dan zorgen ze in brussel maar dat het daar kloppend word zoals het was. brussel heeft het hele plan tenslotte zelf goedgekeurd. dan hebben ze daar ook nog zitten slapen. het is makkelijk zat,als wij een fout maken kunnen ze ons ook heel goed vinden en moeten we het zelf maar zien op te lossen. nu maken zij een fout en zorgen ze maar dat er een zinnetje bij of af gaat om het passend te krijgen. en anders maar een nexit,haha
+2
ted9
Ik begrjp ook waarom het nog steeds niet bekend is wat voor n boete er op staat bij overschrijding van je p rechten. In deze kutzooi kun je toch niks goed doen koop je rechten krijg je ze niet overgeschreven! Neem aan dat er volgende in de toenaangevende agrarische bladen wat staat ovet deze soap. Zo kun je toch niet werken man
pietjepuk
Quote Reactie van @ted9:
niet bekend is wat voor n boete er op staat bij overschrijding van je p rechten

Het is een economische delict. Verdiep je even in de straffen van een economische delict en je weet genoeg. Zal ook gelijk verklappen dat deze boetes EN de gemaakte kosten die samenhangen met het misdrijf niet fiscaal aftrekbaar zijn.
+1
de jonge
@pietjepuk nee dat kunnen ze wel. daarmee dreigen tot 6 jaar gevangenisstraf en 80000 euro boete,zelf hebben ze de rotzooi niet op orde,wettelijke termijnen dik en dik overschrijden en je dan afkopen met een fooi in verhouding, gaan zij nu dan de bak in en betalen ons allemaal een boete???
+1
@de jonge Onvoorstelbaar wat hier gebeurt, hou er rekening mee dat er een ``Botte bijl`` OPLOSSING KOMT die nog meer bedrijven de kop gaat kosten, het kan LTO /RABO/NZO/RFC helemaal niks schelen dat dit gebeurt.
+1
de jonge
@Detukkeroettwente ben ik met je eens dat het inderdaad onvoorstelbaar en schrijnend is,en toch vind ik dat dit niet op een klein groepje hoort te worden afgeschoven. de staat heeft er een rotzooi van gemaakt en wij mogen bloeden,zo is het, en dan is het eerlijker dat iedereen een paar drupjes bloed moet afstaan dan dat er een paar moeten doodbloeden. niemand die hier schuld aan heeft dus ook niemand die we het in de schoenen moeten schuiven,alleen de staat.
+2
John Spithoven
@Detukkeroettwente daar zal ik voor strijden dat dat niet gebeurd, maar kan dat niet alleen. Ik vind het al heel wat dat we met een paar mensen zover gekomen zijn.
+2
robbies
Quote Reactie van @John Spithoven:
Ik vind het al heel wat dat we met een paar mensen zover gekomen zijn.

Zonder je werk te bagatelliseren, maar wat heb je precies bereikt? Er is een probleem aan de kaak gesteld, maar eigenlijk weet niemand of het daadwerkelijk een collectief probleem gaat vormen of alleen voor de transacties tussen melkveebedrijven en vleesvee/jongveebedrijven. We moeten er ook voor waken dat er paniekvoetbal gespeeld wordt en de belangenbehartigers standrechtelijk geëxecuteerd worden.
+2
christo
@robbies Jij bent nogal fan van de huidige belangenbehartigers? Wanneer je in staat bent er zo'n grote rotzooi van te maken heb je niet het recht om langer op je plek te blijven zitten.
+7
John Spithoven
@robbies Sorry dat het bij jou over komt als op de borst kloppen, want dat is het laatste wat ik wil en wie ik ben. Belangenbehartigers standrechtelijk executeren vind ik ver gaan, maar het volgende is wel het geval. In 2015 stelt het ministerie je de vraag, hoe moet ik als stas jullie sector beteugelen, vervolgens ga je in op die vraag en je helpt de stas met haar keuze. Vervolgens kiest men in het overleg voor 1 peildatum, communiceert dat men enkele.
Dan vervolgens de uitvoering, tijdens overleg in 2017 over de kortingen zie je dat de wet verkeert uitgevoerd wordt, maar negeert dat en gaat mee met de stas. Vervolgens zie is dat op 1 januari 2018 de wet ingaat en verkeert uitgevoerd wordt, maar zwijgt. En dan was er nog 1 dissident die alles uit de kast haalt om de sector duidelijk te maken dat het niet goed gaat zo. En dan niet vijf over twaalf maar s avonds laat (bij wijze van spreken) komt de sector er achter dat de wet niet goed uitgevoerd wordt en dat dat voor ieder bedrijf gevolgen heeft. Sorry, maar dan schiet je toch stevig te kort als belangenbehartiger. Ok bijltjes dag gaat te ver, maar een welgemeen sorry zou op zijn plek wezen. Om vervolgens op democratische wijze een oplossing te zoeken, in plaats van een zuivelnl 2.0 op te richten om de problemen te maskeren.

En dan zal ik wel een te grote mond hebben, maar iemand zal toch een keer een stok tussen de spaken moeten steken.
+3
m uut m
@John Spithoven
Peildatum van 2 juli kwam niet uit de koker van lto dat weet je ook wel.maar dat kwam bij de landsadvocaat vandaan.
+2
de jonge
@John Spithoven volgens mij heb je bepaald geen grote mond,maar begrijp je heel goed wie er wat niet goed geluisterd,hebben en de kop in het zand gestoken en de onschuldigen daarvan nu de dupe zijn. en dat onrecht kun je niet verteren,althans dat maak ik persoonlijk eruit op als ik je reacties hier lees
matt
@John Spithoven die peildatum van 1 dag wanneer wist jij dat?
+1
John Spithoven
@matt Was daar niet bij betrokken, ben pas oktober 2016 in dit dossier gestapt. De NMV was niet voor 2 juli 2015 betrokken bij proces. Daarna wel, een tijdje in de regiegroep, vervolgens er uitgestapt omdat er rond februari 2016 fosfaatrechten geen garantie gaven op toekomstige derogatie. Bij het fosfaatreductie plan werden ze er weer bij betrokken. Dus over het moment van de peildag wist ik en de NMV niets.
bio boer
@John Spithoven toch jammer dat ze die 2014 niet hebben aangehouden en 2 juli 2015 voor de knelgevallen hoe Sharon het heeft voorgesteld was veel beter plan toen des tijd hoort er nooit iemand over zal de enige zijn?
matt
@John Spithoven okay je weet dus ook niet waarom er voor een peildatum van 1dag is gekozen wie er wel van wist en wanneer.
En waarom het onder de pet wordt gehouden (Van dam gaf geen antwoord in de kamer)
robbies
@John Spithoven ik vind niet dat je aan borstklopperij doet hoor. Het was een oprechte vraag en eerlijk gezegd heb ik geen antwoord. Wat heb je met de kleine groep mensen bereikt, anders dan een topic van 400 reacties te realiseren. Vat het niet op als kritiek, ik probeer het helder te maken.
John Spithoven
@robbies Dat snap ik ook wel. Nog helemaal niets als een hoop onrust. Maar ook dat z'on 11000 lezers het gezien hebben. En een waarschuwing aan iedereen. Kijk uit wat je doet want je kan de toekomst van je bedrijf op het spel zetten. Mensen betalen vermogens voor rechten terwijl het systeem niet pluis is. En dan ook de in mijn ogen uitzichtloze gevallen van gewoon pech gehad, Maar het zal je lot maar wezen. En dit verhaal wordt ongetwijfeld verder getrokken door een aantal mensen.
robbies
@John Spithoven als ik iets geleerd heb in de afgelopen jaren is dat je je niet moet laten leiden door de waan van de dag. (Valt niet mee). Als je van plan bent om rechten te kopen en je krijgt het gefinancierd, dan moet je dat vooral doen. Wat je hebt hou je en je lijdt het meest van het lijden dat je vreest.

Daarmee wil ik overigens niet de belangenbehartiging het handje boven het hoofd houden, want dat werd me hierboven al verweten. Van mij mag er een grote schoonmaak komen. Laat de jeugd er maar inkomen. Hans Huijbers en Wil Meulenbroeks zitten volledig vastgeroest in het schaaldenken en technocratische oplossingen.
hans1980
@robbies vraag me af welke kant rechten op gaan , bij minder verhandelbare rechten (geen jongveerechten?vleesvee en nog een generieke korting?) krapte maakt normaliter duurder maar kan ook dat na deze openbaring
alles zakt?
Maar dit jaar nog gewoon aan de wet voldoen toch John?
John Spithoven
@hans1980 doe ik wel.
John Spithoven
@robbies Waan van de dag is dit verhaal niet.

Zelf heb ik er geen last van. We hebben een goed draaiend bedrijf met verschillende takken van sport. Kan daar ook helemaal in op gaan. Maar daar naast wil ik ook een steentje bijdrage aan een eerlijke toekomst voor collega's. Er is misschien niet voor iedereen plek. Soms ligt dat aan de persoon zelf. Maar wat er de afgelopen jaren gebeurd is kan niet. Mensen komen totaal buiten hun schuld om in de problemen. En dan wordt er de andere kant op gekeken. En ik kan hard zijn maar als mensen niet meer in hun waarde gelaten worden, vind ik dat er iemand voor ze op moet komen. Ik ga er nog al eens vanuit als jij niet een ander helpt, zal je ook nooit hulp van een ander hoeven te verwachten.

Kijk kan het ook anders bekijken. Heb 10622 rechten, kan ze 6 jaar verhuren, vervolgens 128 ha grond exploiteren als verhuren aardappelland, tarwe/mest/ glb en slecht land voor 2000 euro per ha in plas dras. Ben ik heel duurzaam bezig en schiet er een boerderijtje over na 6 jaar. Maar dat is de weg van de minste weerstand en die kies ik niet.
+1
de jonge
Even reactie op deze wijze nav vraag van iemand, bij mijn weten zijn nog niet alle herbeschikkingen verstuurd,dat is allemaal nog gaande. sommigen hebben al gehad,anderen zullen dus nog krijgen
+1
bio boer
Ik moet nog zien dat het allemaal zo gaat lopen kan ook zo storm in een glas water zijn maar ja ik ben geen expert in deze, zaken heeft al iemand wat gevraagd hier over bij de belangen vertegenwoordigers wat zegen die hier over lijkt net of is dit alleen bekend op het prikkebord de politiek hoor je ook niet met kamer vragen lijkt mij nenoeg slime menen toch die hier ook achter zijn gekomen?
Flinstone
Het lijkt me toch allemaal makkelijk op te lossen! RVO vordert de fosfaatrechten van de zoogkoeienhoiders terug want niemand heeft gezegd dat je er een waarde aan moet hangen! Je geeft die rechten aan degene die
8,3% gekort zijn en het probleem is opgelost! Hoe moeilijk kan het zijn!
Dat er dan schadeclaims komen van kopers of verkopers van fosfaat rechten dat moet de staat maar oplossen maar procederen tegen de staat verlies je vaak
John Spithoven
@Flinstone Zo zou het opgelost moeten worden, maar LNV is bang voor de claims want ze lossen het zo niet op. Ze vragen op vleesveehouders vrijwillig willen inleveren en van de vrijstelling gebruik willen maken en richting jongvee opfokkers is volgens mij nog niets ondernomen.
bio boer
@John Spithoven de belasting dienst heeft ook wel ooit teveel geld betaald dat vorderen ze ook gewoon terug al ik perongeluk een factuur 2x betaal is het ook fijn dat het geld terug krijgt
KuikenenKoe
@John Spithoven
Vrijwillig inleveren ?
Lijkt mij dat je dan van lotje getikt bent ,mochten ze je voor enkele tonnen aan rechten in de schoot geworpen hebben om dan te zeggen Ik hoef ze niet.
Verzilveren die handel en op een ander zijn naam lekker in de vrijstelling wat door gaan was toch het meest voor de hand liggend lijkt mij.
John Spithoven
@KuikenenKoe Groot gelijk en daarom is de oplossing niet makkelijk, de fout is niet meer te corrigeren.
de jonge
@Flinstone zo werkt het niet,want die waarde hangt er nu dus wel aan en ze horen er per wet in,tevens is het zo dat er al diverse transacties zijn geweest. betaal jij dat verschil dan even wat er nu is tussen de toenmalige koop en nu?
John Spithoven
Hier is de goedkeuringsbeschikking voor de liefhebbers. Het is wel in het engels.

/C:/Users/…)_–_The_Netherlands_Introduction_of_a_system_of_tradable_phosphate_rights_for_dairy_cattle%20(1).pdf
John Spithoven
@hookwood Dank je De link had ik niet goed gedaan. Sorry
Maar wat vind jij er allemaal van?
+2
@hookwood Ja hookwood wat vind jij ervan ??? Of mag je geen antwoord geven ??? Ik weet zeker dat morgenvroeg heel veel vergaderingen staan geplant, en ook de rest van de week, en dat velen het vege lijf proberen te redden, of door DE EER aanzich zelf te houden, of door de feiten te verdraaien, of door het weg te lachen en arrogant op de doodlopende weg door tegaan. Zeg hookwood zat er vandaag veel of weinig methaan in de lucht??? En gaat RFC nu nog door met geneuzel over CO2 en al die andere onzin !!!
+2
hookwood
@Detukkeroettwente Wat ik er van vind? Dat er hier op het prikkebord heel veel complottheoriën worden geventileerd. Jij had ook een topic geopend over de ledenraad geopend. Wij hadden met onze districtsraad ook een vergadering afgelopen vrijdag. Dit betreft een reguliere vergadering voorafgaand aan de najaarsbijeenkomsten. Fosfaat is geen onderwerp van de vergadering in ieder geval.
+1
BoerBart
@hookwood
Ik wil mijn FC wel adviseren om fosfaatrechten probleem op de agenda te zetten.
Het is hoogstwaarschijnlijk mede door mijn FC bedacht.
Dan moet je het in gang gezette proces scherp volgen.
Dit is geen kritiek jegens FC. Er wordt mij al teveel gezwarte Piet hier.
Puur een tip, van een betrokken lid.
Erik 1979
@BoerBart Ik wil FC heel dringend adviseren om heel ver van deze discussie weg te blijven. Ga gewoon je werk doen en melk verwaarde. Laat de veehouders zich samen inzetten voor duurzame oplossingen.
+1
hookwood
@BoerBart Volgens mij zijn de fosfaatrechten door Dijksma op 2 juli 2015 aangekondigd. De zuivel is er met name in betrokken geraakt op het moment dat van Dam zijn handen ervan af trok en de 'sector' het probleem mbt de fosfaatreductie moest oplossen om de derogatie te redden.

Nu zijn de fosfaatrechten ingevoerd en is dit mijns inziens een issue van LNV. Het is in ieder geval geen onderwerp bij ons op de agenda.
+3
cornelissen
Quote Reactie van @hookwood:
'sector' het probleem mbt de fosfaatreductie moest oplossen om de derogatie te redden

En dat hadden jullie nooit mogen doen,dit is jullie opdracht niet en zijn jullie niet voor gekozen en er was m.i. geen enkel gevaar voor enorme onderbezettingsverliezen voor RCF, als onverhoopt de derogatie niet was doorgegaan, mogelijkerwijs misschien wel wat minder melkaanvoer, maar die moest toch voor de verwaardig wat worden geremd
Leo,s vriend
Quote Reactie van @cornelissen:
er was m.i. geen enkel gevaar voor enorme onderbezettingsverliezen voor RCF, als onverhoopt de derogatie niet was doorgegaan, mogelijkerwijs misschien wel wat minder melkaanvoer,

wat minder? 300000 duizend koeien minder geeft heel wat minder.
Brown Swissel
Als jongveeopfokkers een herbeschikking krijgen op fosfaarechten geeft dat niet extra kansen om de P rechten efficienter te benutten? Kan elke melkveehouder dan ergens een stalletje huren van een stopper, nieuw ubn aanmaken, daar het jongvee heen plaatsen en volle bak fosfaat benutten voor melkkoeien?
+1
John Spithoven
@Brown Swissel Weer een die het snapt.
demelkboer
@John Spithoven dus ontkom je voor een goed oplossing eigenlijk niet aan een systeem met alle en rechten voor melkkoeien?!?!
hans1980
@Brown Swissel ja en voor wie dat voor 2/7 heeft besloten is de Sjaak
bio boer
@Brown Swissel ook nog nieuw KVK nummer en relatie nummer bij rvo en je hebt een los staant jongvee bedrijf
Twentsch Land
@Brown Swissel

Daarom fosfaatrechten voor jongvee bedoeld voor de melkveehouderij laten bestaan. Indien dit toch wordt vrijgesteld zal wel via de melkfabrieken een eis komen van een bepaald percentage jongvee aan te zetten.

Opzich hebben jongvee voor de melkveehouderij ook een hele doelstelling dan voor de vleeshouderij.
robbies
@Twentsch Land laat de melkfabriek aub niet dit probleem ook mee oplossen. De verwevenheid tussen belangenbehartiging en de zuivelsector is al klef genoeg
Twentsch Land
@robbies

Ja zo is het Robbies, denk er net zo over.
ted9
@Brown Swissel Een herbeschikking wil nog niet zeggen dat ze geen rechten krijgen of alle rechten moeten inleveren. Laat mij eens zien in welke brief of op welke overheids websites dat staat dat een jongvee opfokker zn rechten moet terug geven. Ik ben benieuwd
+1
George
Quote Reactie van @ted9:
aat mij eens zien in welke brief of op welke overheids websites dat staat dat een jongvee opfokker zn rechten moet terug geven. Ik ben benieuwd

Ik ben al ruim 11 jaar jongveeopfokker en heb nog geen brief ontvangen. Ik heb alleen enkele maanden terug mijn hoeveelheid Kilo's fosfaatrechten toegekend gekregen.
Grasbaal
@Brown Swissel Het gaat natuurlijk niet en en worden (als het gaat veranderen).
+1
pink
@Grasbaal Ik ben ook jongveeopfokker en heb een brief van rvo gekregen dat de verkochte fosfaatrechten zijn overgeschreven naar de melkveehouder die ze had gekocht
Dus worden blijkbaar gewoon overgeschreven ondanks dat ik jongveeopfokker ben
hans1980
@pink ja maar stel je koopt van dat geld spullen dan moet je rekening houden met beslaglegging ??? Nee weet het ook niet???
John Spithoven
@hans1980 Ze zullen dit probleem niet direct oplossen. Het heeft 15 maanden geduurd voordat ze in actie komen ovet het vleesvee foutje en dan komen ze ook nog met een verkeerde oplossing want ze hadden helemaal geen rechten mogen hebben. Dan dan za het wel rond 2020 wezen voordat ze met een oplossingkomen voor jongveeopfok bedrijven. Ik dat er eerder rechtspraak is voor de gene die te veel vee hebben in 2018 daan dat ze een oplossing hebben. Maar goed ik wacht geduldig af en we zien het wel.
hans1980
@John Spithoven De oplossing is toch wat Calon predikt nl. Minas 2.0 ze (RFC/LTO)willen gewoon zo snel mogelijk van fosfaatrechten af omdat dit totaal mislukt is door snel alles richting een geborgde minas met stempel van Brussel erop te krijgen hebben a. RFC mensen hun zin kringloop minder melk b.fosfaatdrama kan geschiedenis boeken in.

Vraag gaat het Calon lukken wat eerder met minas 1.0 niet lukte?
+1
John Spithoven
@hans1980 afwachten. Wat ik van Minas kan herinneren is dat je altijd begon onder de streep wat wenselijk was om vervolgens omhoog te rekenen.
hans1980
@John Spithoven zelfde als BEX
Coen
@John Spithoven , net zoals Chinezen het doen, rekenen van onderen naar boven 😄 😄
@hans1980 Is er nog strafrechtelijke vervolging mogelijk, voor dit geduvel ??? Hoeveel drachtige koeien pinken zijn er voor niks dood gemaakt !!! Hier kan de top/ledenraad TROTS op zijn, het was geen fosfaat probleem , maar een melk probleem, dat RFC zelf eerst heeft gepromoot/aangemoedigd !!! Hoe groter de stallen hoe beter , hoe meer melk hoe liever !!!
Wolswinkel
@Detukkeroettwente meen dat er bij ons op de ledenvergadering een overgroot deel voorstander was dat RFC zich actief zou gaan bemoeien met het fosfaatverhaal toen vermoed werd dat het P plafond weer overschreden zou gaan worden.. Waarschijnlijk niet een antwoord waar jij op zit te wachten maar wel een realistische blik op de waan van die tijd..
@Wolswinkel Hoeveel fosfaat is minder uitgespoeld per vierkante meter of per HA zo je wilt??? Fosfaat is DE stok om de hond te slaan.En 30% meer mest per ha hoeveel gram fosfaat is dat per vierkante meter extra , en hoeveel spoelt daarvan uit ??? Ik weet het niet.
Wolswinkel
@Detukkeroettwente Weet ik niet, maar dat zei ik ook niet!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
en hoeveel spoelt daarvan uit ??? Ik weet het niet.

Ik wel: 0,0!
buorman
@John Spithoven

Een paar dagen geleden schreef je in het vorige topic;
'' Niet dat de EC zegt dat de wet verkeerd is uitgevoerd. Dit is gisterenmorgen naar buiten gekomen.''
Het zal hem aan mij liggen, ik zal iets gemist hebben; Maar waar staat dat Brussel heeft geoordeeld dat Ned bij het toekennen van de P rechten een fout heeft gemaakt en dat dat zou lijden tot staatssteun.
Het kan zijn dat het in het kamerstuk staat, maar heb je dan ook een art nummer?
Mijn Engels is niet toereikend om dergelijke stukken van A tot Z te lezen en dan ook nog te begrijpen
John Spithoven
@buorman In het stuk heeft men het over non dairy farms en definitie omschrijving. Verder klopten de aantallen bedrijven niet tov van het CDM rapport 17800 tov 24600.

Aan de hand daarvan zijn we vragen gaan stellen aan de EC. En vervolgens geeft men aan dat als vleesvee en jongvee opfok bedrijven rechten krijgen dat het ongeoorloofde staatssteun is of te wel niet uitgevoerd conform de richtlijnen. Er is mail verkeer geweest. Kamerstukken zo ver is het nog lang niet.
de jonge
@John Spithoven nu nog misschien wel een hele domme vraag hoor. maar stel een ondernemer heeft alle koeien op code 120 en het jongvee op code 101 102 met fokdoel melk, dan is dat jongvee toch wel dairy en horen daar toch fosfaatrechten aan toegekend.
John Spithoven
@de jonge Dat is de vraag. vanuit het CBS fosfaatplafond beredeneerd. Eerst type bedrijf en dan welke dieren daar staan . Want dat zegt de EC nu eigenlijk.
demelkboer
@John Spithoven volgende mij gaat het om" melk leverend"
John Spithoven
@demelkboer Type dairy of non dairy farms. Dus melkveebedrijf of niet melkveebedrijf. Die definitie bepaling daar is bij de EC en LNV ruis over.
labella
@John Spithoven Dus komt het er op neer dat er een melkinstallatie aanwezig zou moeten zijn.
hans1980
@labella of mini-melker
demelkboer
@hans1980 melken met de hand!
+1
KOC1981
@John Spithoven en het ministerie krijgt het niet uitgelegd aan de EC dat al die gekke Nederlanders, als je het uitvoerd zoals het hier omschreven wordt, alle jongvee verplaatsten naar een Non-Dairy locatie en er dus per saldo veel meer dieren/fosfaat komt? Daar in Brussel zijn ze toch ook niet helemaal dom of wel?
demelkboer
@KOC1981 daarom moet je pleite voor mekvee rechten op 17800 bedrijven op 2 juli 2015.
+1
John Spithoven
@demelkboer Kijk dat bedoel . Er klopt niets meer van de systematiek van berekening van kortingen enz. Eigenlijk moet het overnieuw maar er is handel gedaan en misschien hebben mensen wel te veel rechten gekocht want ook dat kan.
demelkboer
@John Spithoven ja das ook k#t. Maar voor een dergelijk systeem moet jecteryg naar af. En daarna kijken naar compensatie / herverdeling voor kopers van rechten. Vind maar eens zin zwaar gewicht due deze keuze druftvte maken. Niet carola iig Nu ligt het systeem op dak koers
de jonge
@demelkboer is in mijn ogen niet correct. de wet is ingegaan zoals die is ingegaan en daar horen ze hun mee te redden om nu weer hele herverdelingen te gaan doen zijn ze te laat mee,daarvoor is al veel te veel gebeurd mbt handel en sommigen die na 2-7-2015 toch weer zijn gaan melken omdat het jongvee op code 101 en 102 melkleverend stond. We zijn nu meer dan 3 jaar verder in deze soap en dan hoor je niet codes meer af te gaan pakken die 3 jaar lang er wel onder vielen,ik blijf er bij dat dit een smerig streekje van de staat is en ze het zelf horen op te lossen en niet over de rug van mensen die niets verkeerd hebben gedaan
ted9
@KOC1981 beetje dom wel
John Spithoven
@KOC1981 Politiek is niet te volgen soms
Twentsch Land
@KOC1981

Om die reden moet jongvee voor de melkveehouderij gewoon in het fosfaatrechten stelsel blijven en ook opfokbedrijven die jongvee opfokken voor de melkveehouderij.
John Spithoven
@Twentsch Land Maar LNV is aan zet en Brussel keurt goed of af........
+1
hans1980
@John Spithoven maar Brussel heeft het fosfaatrechten systeem goed gekeurd dus het is niet correct om tijdens de wedstrijd de spelregels te veranderen
hans1980
@John Spithoven En vergeet Calon niet ! Die kan netwerken/slijmen/op de man spelen, corrigeren en niet bang!
Dus de Juiste man! Voor een reis naar Brussel 👍
+1
Harry K
@hans1980
"En vergeet Calon niet ! Die kan netwerken/slijmen/op de man spelen, corrigeren en niet bang!
Dus de Juiste man! Voor een reis naar Brussel 👍 "

Grapjas.
Die neemt echt niet het risico dat het hem niet lukt.
Die bereid zich reeds voor op zijn volgende baan. Eigen belang vóór boerenbelang.
Pas wanneer in deze de EC overtuigt is, dan pas gaat hij bij de winnaars staan.
Heel gebruikelijk in de politiek:
dumpert.nl/mediabase/7510517/…
+1
demelkboer
@hans1980 zolang het een enkele reis is ben ik voor 😉
de jonge
@John Spithoven dus dan komt het er op neer dat iemand bv 100 koeien op code 120 had staan en bv 100 stuks jongvee op code 101 en 102 met fokdoel melk en na 2-7-2015 dus ongeveer 40 koeien is gaan melken dat illegaal doet. dat kunnen ze toch niet maken.
Hans van Bergen
@de jonge Wat een onzin weer. NIEMAND had tussen 01-04-2015 en 03-07-2015 code 120 koeien. Alleen mensen die Wiebren Verstralen geloofde met zijn verhaal dat je gerust koeien weg kon doen. Wat an sich knap was want met de invoering van varkensP, kippen P nertsen P, kalkoenen P en melkvee P was er ook een datum die in het heden lag en kon juridisch gezien nooit een datum in het verleden gekozen worden.
de jonge
@Hans van Bergen er waren zat melkveehouders die koeien op code 120 hadden staan,en ze zijn er nog. dus onzin????????? kijk even verder dan je neus lang is
+1
Erik 1979
@John Spithoven Wat maakt die extra melk dan uit. Worden ze niet in Nederland gemolken dan worden ze wel ergens anders gemolken. Fosfaat rechten of andere beperkingen hebben op langere termijn weinig tot geen invloed op de melkprijs.
Egbert D
Er zitten wel meer gaten en open einden in de fosfaatregelgeving. Productie boven de 10624 geeft forfaitair geen hogere productie (maximaal 49,3 kg P). En als je als (groot) hoog productief bedrijf zorgt dat je de (minimaal) de helft 'zelfzuivelt' (Even pasteuriseren en een beetje afromen bijvoorbeeld) kun je gewoon rekenen met 7500 kg melk (39,1 kg P)
Dat scheelt nogal wat fosfaat rechten kopen of leasen.
Jannus
Laat de individuele boer zijn eigen verantwoording nemen,beetje nuchter boerenverstand
de jonge
Laat ze er maar een paar nieuwe categoriën met de melkproductie bijzetten,kijken hoeveel dat scheelt.
Hans van Bergen
@de jonge Die komen er, denk ik, ook wel. Nu zijn ze erniet omdat

1 Niemand of bekant niemand leverde zoveel melk per aanwezige melk koe

2 Bij de laatste aanpassing is alles gelijk gebleven omdat men geen goede cijfers kon produceren wegens de inkrimping
Koeienpraat
@Hans van Bergen als ze maar wel de referentie mee veranderen. Er zijn namelijk ook melkveehouders die al jarenlang 11.000-12.000 liter aan het melken zijn en die worden dan serieus benadeeld!
bio boer
@Koeienpraat ja dat wordt een puntje dacht ook al kunnen ze de tabel nooit meer aanpassen alleen verlagen
Hans van Bergen
@Koeienpraat Nee dat is niet waar
+4
Frans Z.
Waarom horen we niks van de " officiele " kanalen?
@Frans Z. Ja frans dat moet je FRANS vragen, misschien dat FRANS het weet, maarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr FRANS kan het ook niet weten, dat weet je maar nooit bij FRANS.
buorman
@Frans Z.
Is er wel nieuws, of is alles een pb hoax
+1
Arum
😀
Frans Z.
Grappig
John heeft 3 dagen dag en nacht op prikkebord gezeten,zie m ff nie meer.
hans1980
@Frans Z. Zal nu wel zwijggeld krijgen 😉
+1
sorry
@Frans Z. calon is er bovenop gaan zitten....
+1
hans1980
@Frans Z. Maar heb het al eerder geschreven ben blij maar tegelijkertijd ook helemaal niet!
Na lang geauwehoer over rechten kortingen terug kopen rechten etc. Ben ik er wel een keer klaar mee , wil rust en duidelijkheid net zoals velen.
Kijk rechten zijn misschien duur maar wanneer ze blijven is het te doen weer een basis om door te gaan en wat wil men nu? De boel opblazen en nieuwe (fraudeuse )referenties?
Nee mag hopen dat jongvee jongvee blijft ook op opfok bedrijven desnoods onder andere categorie of zo heb ik geen verstand van maar een systeem omver te werpen waarin nu miljoenen omgaan dat gaat te ver afspraak is afspraak
@hans1980 Hans een probleem wat niet bestaat kun je niet oplossen. Men wilde vroeger in de OOST blok landen ook alles van boven af regelen, compleet mislukt !!!
sorry
Quote Reactie van @Frans Z.:
,zie m ff nie meer.

onze "behulpzame"beleidsmedewerker zien we ook al niet meer sinds john zijn verhaal...

wat een geblunder
Slimmeboer
@sorry De beleidsmedewerker heeft nu een nieuw baantje, heeft vast zwijgplicht... Kan hij zijn rfc boefjes niet veraden.
+1
John Spithoven
@Frans Z. Ik leef nog maar er moet ook nog werk gedaan worden, bij mij teministe. En ik heb het duidelijk gemaakt. Nu kijken wat er gebeurt. Er is er herstelnotitie gemaakt en de vraag is wat Brussel daar van vindt. Ok denk dat ik het antwoord wel weet. Maar we wachten gewoon weer een paar maanden. Ik ga weer aan het werk
@John Spithoven Dan is het DECEMBER !!! En dan ???
Frans Z.
@Detukkeroettwente Sint en kerst.
sorry
Quote Reactie van @Frans Z.:
Sint en kerst.

en wat voor kado zullen we dit jaar krijgen van frans....?
buorman
@sorry
Ik denk de zwarte piet.

ps; He das leuk, de zwarte piet is fout volgens spellingscontrole, en gewoon zwarte piet is discriminatie [volgens sommigen].
Ik kon wel veehouder zijn, je doet het nooit goed....
familie pelle
@Detukkeroettwente lekker prikken onder de kerstboom!
+1
arjank110
Er zijn lto melkveehouderij bijeemkomsten deze week met wil meulenbroeks, dirk bruins en nog een paar..... ik ben benieuwd wat daar gezegd wordt
hans1980
@arjank110 laat horen wat ze te melden hebben (zullen ze zelf hier niet doen)ben zelf niet uitgenodigd 😝
+1
de hoef
@hans1980 zorg dat je in het bestuur komt ,kun je mee de kar trekken
hans1980
@de hoef die kar is niet meer te trekken
Frans Z.
Tis stil.
+1
putjesschepper
Toch beweerde mn boekhouder vanmorgen dat jongveeopfokkers wel recht op fosfaat hebben als je aantoon dat ze naar melkveehouder gaan om te melken.
John Spithoven
@putjesschepper We wachten gewoon rustig af wat en wanneer er iemand of iets beweegt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
181
DEELNEMERS
51
WEERGAVES
0