Afvinklijstje voor het 'Zwarte Piet-seizoen': morgen rechtszaak tegen snelwegblokkeerders

Morgenochtend begint de rechtszaak tegen de 34 Friezen die vorig jaar de A7 blokkeerden om twee bussen met anti-Zwarte Piet activisten tegen te houden. Wat kunnen we dit jaar nog meer verwachten in deze nieuwe Nederlandse traditie: het Zwarte Piet-seizoen?

ad.nl/binnenland/…
Groen1

Laatste  |  

Reacties

+19
putjesschepper
Het veroorzaken van de gevaarlijke situatie zou je ze kunnen aanrekenen maar voor de rest een topactie. Handen af van kinderfeest en onze traditie.
+12
weurding
@putjesschepper politie doet het zelfde voor een betere cao...... en dat mag wel, totaal de weg kwijt in nederland, hulde voor diegene die de zaak blokkeerden, niks gevaarlijker dan het ontstaan van een file, alarmlichten aan klaar
+3
van Ittersum
Beter kun je het niet verwoorden (vanaf 3.30)
ofschoon het hele fragment het beluisteren ook waard is
Groen1
Snelwegblokkeerders wilden 'mooi sintfeest zonder schreeuwers erbij'
34 Friezen die ervan worden verdacht dat ze vorig jaar de A7 op de dag van de landelijke sinterklaasintocht blokkeerden, staan vanaf vandaag voor de rechter.
ad.nl/politiek/…
dwers
@Groen1 dus ipv één in een rooie mantel , naar één in een zwarte mantel.😄
pietjepuk
Rechter zag het ook al niet meer zitten en ging van zij stokkie. 😀
buorman
@pietjepuk
Sommigen gaan overal voor omliggen
+4
Detukkeroettwente
Waar hebben we het OVER, handen AF van ons kinderfeest. KNETTERGEK dat bint ze !!!
Frekie
@Detukkeroettwente en zo ist
Groen1
Gaat het vandaag in de rechtbank dan toch over Zwarte Piet?
De rechtszaak tegen de 34 mannen vrouwen die vorig jaar de snelweg blokkeerden om antipiet-demonstranten tegen te houden, gaat vandaag verder. Vandaag komen onder anderen de mannen van 'Kick Out Zwarte Piet' aan het woord. Het kan dus broeierig worden in de rechtbank Leeuwarden.
ad.nl/binnenland/…
Groen1
Blokkeerfriezen A7 horen strafeis
De 34 Friezen die worden verdacht van de blokkade op de A7 op de dag van de sinterklaasintocht vorig jaar, horen vandaag welke straf het Openbaar Ministerie (OM) tegen ze eist. Het is waarschijnlijk de laatste dag van de behandeling van de zaak.
ad.nl/binnenland/…
hans1980
Schandalige vertoning van Twan bij "late night show"
+3
pietjepuk
@hans1980 Daar kijkt toch geen hond meer na.
+2
Gerron
Waarom zijn die roetveegpieten al smerig wanneer ze op de boot uit Spanje komen? Ze zijn dan toch nog niet door de schoorstenen in NL of BE geklommen? Of heeft Sinterklaas in Spanje steenkolenmijnen waar hij ze aan het werk zet en niet eens de mogelijkheid geeft om zich te wassen? Bij dit soort uitbuiting horen volgens mij kamervragen!
van Ittersum
@Gerron pro- of antipietdemostranten is in willekeurige volgorde domme en superdomme mensen.

Dat men hier bijna een week lang zitting over gehouden heeft, hoe leg je dat je kinderen uit? Gaat totaal nergens over!!! Voor een beetje moord doet men er nog korter over. Waarschijnlijk gaat er ook nog een partij in hoger beroep, zal je nog meemaken ook.
+4
Harry K
@van Ittersum
"Dat men hier bijna een week lang zitting over gehouden heeft, hoe leg je dat je kinderen uit?"
idd, maar wie begon er mee...

Toch denk ik dat je de waarde van zo'n traditie zwaar onderschat.
Als ik kinderen in die leeftijd had zou ik me ook verzetten als me die traditie getracht werd door de neus te boren.

En deze quote kwam ik tegen, treffender kon ik het niet zeggen:

"En je mag demonstreren ja, maar dat doe je niet door als volwassene naast de kinderen zelf te staan krijsen dat je tegen zwarte piet bent. Verstoken van elk normbesef noemen we dat. Dank Friezen voor dat lesje fatsoen die jullie hebben uitgedeeld!"
van Ittersum
@Harry K oftewel het ging nergens over vanuit beide kanten bezien. De burgers(de gekleurde medemens en ouders) hebben zich opnieuw laten opruien door de media. Enige wat ik miste bij elke keer als dit in de media kwam was: " mede mogelijk gemaakt door John de Mol Producties" . Nieuws is er, maar nieuws kun je ook maken en sturen.
Harry K
@van Ittersum Al of niet mogelijk gemaakt door de media is niet relevant. Ging erom dat een kinderfeest verstoord zou worden.

Tekenend is ook de slot reactie van de anti zwartepietenclan op het statement van Twan, dat hij hoopt dat het dit jaar rustig blijft bij de intocht : "zonder zwarte pieten moet dat lukken..."
Zie ik als bedreigen. En wanneer je bedreigd wordt en over de rooie gaat gelden verzachtende omstandigheden.
Daarom is vrijspraak in deze te rechtvaardigen.
van Ittersum
@Harry K tis een mediahype
Hoe u thuis uw sinterklaas viert hoeft toch niet afhankelijk te zijn van een rechter ? Burgers zijn klanten en klanten is geld. Zie VI, zie BZV, zie politiek, zie actiegroepen, zie enz enz. Men wil u laten geloven dat u zelf niet na kunt denken, dat doen wij wel voor u.
Wolswinkel
@van Ittersum Idd, macht binnen de media is/wordt veel te groot van die man. Komt zeer aimabel over, maar is gewoon een kwalijke ontwikkeling!
hans1980
sorry
@hans1980 tjonge wat een draaikont....en op laatst nog blijven zitten ook .....als ze nog iemand zoeken bij de ...
+1
Harry K
@sorry Toch kon ze niet anders. Was een wijze beslissing. Weet niet of ze dat dan weer zelf bedacht had, of dat dit van Anker kwam.
Twan had juist gehoopt dat ze met zijn actie de tafel zou verlaten. Had hij een mooie scoop kunnen maken door dat dan als bewijs te zien dat ze racistisch zou zijn. Twan zocht heibel in de keet als strohalm voor zijn kijkcijfers, gooide zijn belofte daar voor ten grabbel.
+1
buorman
Het gaat hier niet [alleen] over de kleur van Piet mannen.
Het gaat hier over het feit dat 'het westen' wel even besluit hoe wij het hier in het noorden moeten doen.
Oftewel; over de stad die wel even bepaald hoe wij [veehouders op het platteland, in de breedste zin v/h woord] onze bedrijven moeten bestieren.
Sodemieter op, terug in je hok, hou je bek en bemoei je niet met onze zaken.
Blief je onze producten niet?
Prima, koop ze dan niet ook al zijn ze [te] goedkoop
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!