D66-leider Pechtold stapt op: 'Tijd voor nieuw leiderschap'

Alexander Pechtold stapt op als fractievoorzitter van D66. Dat maakte hij zojuist bekend op het najaarscongres van de partij. Naar eigen zeggen is het tijd voor een nieuwe generatie. ,,Na 12,5 jaar maak ik de balans op: ik heb alles gegeven en heb er alles uitgehaald."

ad.nl/politiek/…

Deel dit topic

Groen1

Laatste  |  

Reacties

+1
Twentsch Land
Je weet niet wat er voor terug komt, even voorzichtig nog.....maar opzich voor nu natuurlijk wel enorm goed nieuws...
Flinstone
+1
Druk
@Twentsch Land
Zolang die gedeputeerde van D66 uit Brabant het op de lange termijn maar niet wordt 😞
van Ittersum
+1
BoerBart
@van Ittersum
Hopelijk valt ons kabinet niet. Wanneer D'66 populistisch probeert te scoren legt dat een bom onder de huidige coalitie. Zelfs "Rubberen Rutte"kan niets lijmen dat al kapot is.

D'66 blijf je verantwoordelijkheid pakken en snap dat je met een huidige verkiezing je eigen glazen ingooit.
ej-van-de-voort
@BoerBart

Tja, das een leuk verschil van mening...van mij mogen ze😁
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @BoerBart:
snap dat je met een huidige verkiezing je eigen glazen ingooit.

Dat had Pechtold al ff zelf geregeld
+1
van Ittersum
@BoerBart enige grote nadeel is als er weer een partij van allure (maakt niet uit of je nu voor of tegen hun bent) zo klein wordt dat de versnippering in partijen nog weer groter wordt. En zo is de kans "eten of gegeten worden" nog dichter bij elkaar gekomen. De emotie of de waan van de dag gaat het beleid bepalen en dat is zorgwekkend voor ondernemend Nederland
Groen1
Peiling: Pia Dijkstra favoriet als opvolger Pechtold
Wie o wie moet Pechtold opvolgen? Dat besluit valt dinsdag pas, maar in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond wordt D66-Kamerlid Pia Dijkstra het meest genoemd.
ad.nl/binnenland/…
van Ittersum
@Groen1 Toch maar naar een hoog aaibaarheidspartij toe?. Zo uit mijn hoofd, zijn er meer vrouwelijke partijleiders bij op dit moment in het middensegment? Altijd kiezers die daar gevoelig voor zijn.
walker1
Met provinciale staten verkiezingen stem ik Forum voor democratie.
forumvoordemocratie.nl/
verbi
De meeste stemmen gaan naar een jonge vrouwlijke kandidaat dat kijkt gewoon lekker en daar zijn er een hoop gevoelig voor.
Ouwe Gerrit

Was altijd wel lachen.
+1
Pluto
Het is veroorzaakt door zijn arrogantie naar de kiezer .Zijn houdbaarheid bleek ver over datum , anders was hij echt niet vertrokken .
+1
MARTIJN G
@Pluto Blij dat die achterbakse teflonpop van het toneel verdwijnt. Stef Blok kleineren terwijl hij de waarheid sprak.
+2
walker1
@MARTIJN G Maar als Stef Blok ballen had gehad, dan was hij bij zijn woorden gebleven i.p.v. nederig excuses aan te bieden. Van dhr Hiddema had hij al een lidmaatschap van Forum voor Democratie gekregen, dus hij had zo over kunnen stappen.
Groen1
Rob Jetten nieuwe fractievoorzitter D66: 'Een grote eer'
Rob Jetten is de nieuwe fractievoorzitter van D66. Dat heeft de partij zojuist bekendgemaakt. Jetten (31) is daarmee de opvolger van Alexander Pechtold, die dit weekend liet weten na 12,5 jaar in de Kamer te vertrekken.
ad.nl/politiek/…
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!