Fidelity meest ingezet door nederlandse melkveehouders

Fidelity is de meestgebruikte stier in het Nederlandse ki-jaar 2009-2010. De roodbonte Kianzoon werd zelfs vaker ingezet dan de koploper bij de zwartbonten, Beekmanshoeve Bertil (v. Willis).

Met bijna 60.000 eerste inseminaties streeft Fidelity vader Kian voorbij als meestgebruikte roodbonte. Daarbij moet vermeld worden dat Fidelity veelvuldig zwartbonten als partner kreeg. Mede hierdoor liep het marktaandeel van zwartbont holstein het afgelopen ki-jaar met vijf procent terug. Het gebruik van zowel roodbont als Belgisch witblauw steeg met enkele procenten.

O Man invloedrijk
De zonen van O Man laten zich ook dit ki-jaar nadrukkelijk gelden. Discovery en Cricket staan in de top tien van meestgebruikte, in Nederland geteste zwartbontstieren. Ook O Manzonen in hun eerste jaar als fokstier, zoals Fiction en Shogun, scoren hoog met meer dan 10.000 eerste inseminaties. Op de importmarkt was de invloed van O Man nog groter. Zoon Morningview Legend speelde daarin een hoofdrol met 16.000 eerste inseminaties in Nederland.

Een uitgebreid overzicht van de meestgebruikte stieren in Nederland staat in Veeteelt, die donderdag 11 november bij de Nederlandse veehouders in de bus valt.

Lees meer »

fokje114

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden bont , stier , roodbont , crv , stieren , holstein en zwartbont geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!