ZLTO-voorman stopt ermee: Hans Huijbers wordt weer fulltime melkveehouder

DEN BOSCH/WINTELRE - ZLTO-voorman Hans Huijbers draagt na negen jaar het stokje als boerenvoorman over. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. In het komend voorjaar neemt Huijbers afscheid als voorzitter van het bestuur van ZLTO, Dit maakte de boerenorganisatie vrijdag bekend.

 ZLTO-voorman stopt ermee: Hans Huijbers wordt weer fulltime melkveehouder (brabantn.ws)

DEN BOSCH/WINTELRE - ZLTO-voorman Hans Huijbers draagt na negen jaar het stokje als boerenvoorman over. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. In het komend voorjaar neemt Huijbers afscheid als voorzitter van het bestuur van ZLTO, Dit maakte de boerenorganisatie vrijdag bekend.

 Hans Huijbers zwaait af als voorzitter bestuur ZLTO (bd.nl)

Na ruim negen jaar zwaait Hans Huijbers af als voorzitter van het bestuur van ZLTO. Hij neemt in het voorjaar van 2019 afscheid.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
MARTIJN G
Voor vele zal hier de vlag uitgaan. Kritiek leveren is makkelijker dan zelf de kar trekken.
+1
BoerBart
@MARTIJN G
Hans Huijbers heeft enorm veel kennis en een prachtig netwerk.
Helaas riep de naam Huijbers, steeds meer weerstand op.
Hans draagt veel verleden mee en dan krijg je bestuurlijk niks meer voor mekaar.

Hopelijk blijft Hans betrokken en helpt hij zijn opvolger indien nodig.
Jannus
Quote Reactie van @BoerBart:
Hans draagt veel verleden mee en dan krijg je bestuurlijk niks meer voor mekaar.

Nou je zegt het zelf heel goed,als je niet transparant bent krijg je een verleden die niet helder is en verlies je het vertrouwen en krijg je niets meer voor elkaar,de manier waarop zijn foto is genomen zegt al genoeg,met de armen over elkaar,je bent niet ingetogen om de sector te dienen maar staat je mannetje maar voor hoelang,dat intereseerd hem niet want hij pakt wel wat hem past
familie pelle
@MARTIJN G Via een zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat er al een zeer goede kandidaat in beeld is. Deze betrouwbare bron wilde de naam van deze persoon niet zeggen maar hij luisterde naar de naam Puntertje....
+10
puntertje
@familie pelle Ach, ik wilde Hans echt niet altijd afbranden, hij heeft ook wel eens een juiste beslissing genomen. Zoals vandaag.
verbi
@familie pelle Dan is de ramp compleet.
+1
Erik 1979
Wat dom wat dom. Als ze een beetje verstand in de kop hadden gehad dan had hij de schuld voor het in vele ogen verkeerd oordelen over de tweeling fraude op zich genomen. Had hij publiek voor de landelijke pers excuses aangeboden en vertelt dat enkele melkveehouders wat domme dingen gedaan hadden en de rest tergoede trouw gehandeld hadden. En dat hij daarom denkt dat het vertrouwen in LTO geschaad is en daarom weg gaat. Daarmee had de melkveehouderij punten gescoord tegenover de roverheid. Was zo makkelijk geweest en precies het goede tijdstip. Nu is het te laat.
Jannus
Quote Reactie van @Erik 1979:
En dat hij daarom denkt dat het vertrouwen in LTO geschaad is en daarom weg gaat

Inderdaad,er lopen daar teveel blaaskaken rond die niet voor de sector gaan maar voor het eigenbelang door dicht bij het vuur te gaan zitten,heb ook een akkefietje gehad met LTO stropop,

Ze voelen zich te grootst om hun excuus aan te bieden maar smeren hem gewoon,ze durven de confrontatie met zichzelf nog niet aan en dan voor hun achterban??
Erik 1979
@Jannus toneel spelen was genoeg
Erco
@Jannus en er zit.er nu ook al eentje bij de RFC? 😄😉
+2
Koeienpraat
@Erik 1979 Calon zou dat moeten doen. Niet Huijbers..
weurding
Quote Reactie van @Koeienpraat:
Calon zou dat moeten doen

toneelspelen? 😉
+1
puntertje
Quote Reactie van @Erik 1979:
excuses aangeboden

Wie Hans? Z'n ego is als aan wolkenkrabber, dat gaat echt niet opzij. Nou ja, soms, zoals in New York, maar die vergelijking gaat me te ver.
+3
Wolswinkel
@puntertje Doe dat dan ook niet!
weurding
Quote Reactie van @puntertje:
Nou ja, soms, zoals in New York,

die ging niet opzij maar storte in, misschien hansiepansie ook wel 😉
+1
Grasbaal
Hier ZLTO bericht, 9 jaar is dan ook lang genoeg. Ik vind zelf 5 jaar max voor een dergelijke functie: zlto.nl/nieuwsberichten/2018/…
sorry
@Grasbaal rechtzaak tegen ps-brabant
BoerBart
@sorry 17 oktober uitspraak
diezel
Quote Reactie van @Grasbaal:
9 jaar is dan ook lang genoeg

Neem aan dat Rutte ook aan zijn laatste dagen als MP bezig is.
Hij spartelt nog een beetje... 😄
npostart.nl/live/npo-politiek/
+1
robbies
Ik kan niet zeggen dat ik teleurgesteld ben met dit nieuws. Huijbers heeft voor mij al heel lang afgedaan. Ik zal hem niet herinneren vanwege zijn constructiviteit, maar vooral vanwege de 1 miljard euro die mede onder zijn toeziend oog door Vion verbrast is. En waarvan hij het niet noodzakelijk vond om daar iemand verantwoording voor af te laten leggen.

Dat gezegd hebbende; voor veel Brabantse collega's heeft hij de belangen bijzonder goed verdedigd. Hij stond voor intensivering en schaalgrootte en dat is hele lange tijd mogelijk geweest in Brabant. Dat het nu als een boemerang terugkomt met verstrengde ammoniakregelgeving en een commissie grondgebondenheid mag hij zichzelf echter ook aanrekenen. Maar Hans kennende zal hij daar ook geen rekenschap van geven.

Benieuwd wie ZLTO nu weer uit de hoed tovert. Gaan ze eindelijk creatief worden of komen ze nu weer met Verstraten op de proppen. "t zal mij benieuwen. Eén ding weet ik wel zeker: Hans wordt never nooit fulltime melkveehouder. die komen we straks weer tegen als voorzitter van een zelfhulpgroepje voor gestopte boeren.
+1
Hans van Bergen
Het landbouwbeleid wordt gemaakt door de zlto. Bij nlto denken ze dat Volkert van der Graaf, hier onder de naam Puntertje opererend het landbouwbeleid maakt. Dat zijn bange domme poeperts. De situatie rondom Vion was tuuk een megablunder maar verder is het een topbestuurder. Uit alleen het feit dat Puntertje hem telekns afbrand kun je aflezen dat hij het supergoed gedaan heeft.
christo
@Hans van Bergen Is puntertje onze mislukte Volkert? Eentje die op zijn eigen manier zijn gelijk haalt. Vandaar zijn naam. Jagers schieten ook niet graag met platte kogels.
puntertje
@Hans van Bergen als ik Volkert was zou ik Hans omarmen. Als de man die de veehouderij het ravijn instuurde.
BoerBart
@puntertje
Jij beticht Hans van alles. Hans staat keurig in de duurzaam top 100 van Trouw.

Misschien dat de ZLTO Melkveehouderij, iets te weinig moeite gedaan heeft om weg te blijven van de intensieve veehouderij. Hier in Brabant is dat ook erg lastig. De achterban wil gehoord worden en heeft moeite met veranderingen. Hans Huijbers kreeg vaak zijn zin en had ons kunnen behoeden voor de intensiveringssticker, die we nu opgeplakt krijgen. Hans koos een andere lijn.

Nu hoop ik op een meegaander type. De huidige ramkoers jegens de provincie is treurig.
+1
verbi
@BoerBart Ik weet niet wie de ramkoers ingezet heeft maar zeker Hans niet wat denk je van Spierings en v Hout die de regels even van 2028 naar 2022 schuiven en dan te denke dat spierings nu voorzitter is geworden van D66 landelijk en het baantje in Den Bosch blijft ze er gewoon bij doen. Ben iji zo n meeloper,die hoopt op een vriendelijker type nou ik niet kan mij niet hardt genoeg gaan tegen de provincie. Als hun zo doen dan wij ook.
+1
BoerBart
@verbi
Dat verlies je.
verbi
@BoerBart Dan is dat maar zo.
+1
BoerBart
@verbi
Hans Huijbers heeft naar alle waarschijnlijkheid wat toezeggingen gedaan, in zake het stikstofbeleid.
Hier is Hans destijds op aangevallen. In reactie hierop heeft hij middels een persoonlijk bericht zijn kant van het verhaal verteld. Respect voor Hans!
Hans kwam er toch wat beschaamd uit en vervolgens mocht/moest Janus Scheepers de ramkoers inzetten. Verder onderhandelen had geen zin.

Smerig politiek spel. Hier zitten meerdere mensen bewust problemen te maken.
Johan van den Hout en Anne Marie Spierings lieten ZLTO'er Hans Huijbers links liggen.

De vraag is; Heeft Hans te weinig empathisch vermogen getoond of zijn de provinciebestuurders gewoon laf?
+2
Coen
@BoerBart , zeker te weinig empatisch, maar vooral veel te arrogant en dominant.
+1
puntertje
@Coen Als je in de landelijke LTO organisatie zit, maar om het fanatieke smaldeel van je ZLTO tevreden te houden continue als vertegenwoordiger van een een actiegroep opereert komt het niet goed. Je kunt het bij je fanatieke achterban niet waarmaken, en bij de rest wordt je gezien als een doordrammer. Het kan misschien eventjes werken, maar niet als je vergroeid raakt met het pluche.
pa
Heel mooi om te lezen dat het Brabantse no heel wat kwaliteiten beschikbaar heeft voor de functie van voorzitter. Geeft vertrouwen op een goede afloop
+5
de hoef
Hans heeft mij niks misdaan ,dus ik wens hem succes
als ik 50% slimheid van hem had ,kwam ik er ook wel
mensen afzijken is het makkelijkst ,wat zelfs iemand zonder verstand kan
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden voorjaar , melkveehouder , opvolger , zlto en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!