Chinezen hamsteren Nederlandse flesvoeding

De vraag naar goede flesvoeding is in China enorm gegroeid sinds de problemen met door melanine vervuilde babyvoeding. Daardoor werden veel baby's ziek. Honderdduizenden Chinezen kiezen nu voor de als goed bekend staande Nederlandse poedermelkmerken van Nutricia: Nutrilon en Friso.

De fabrikant bezoekt supermarkten om ze te overtuigen geen grote partijen aan tussenhandelaren te verkopen. Ook heeft marktleider Nutricia de productie fors verhoogd om lege schappen tegen te gaan.

Lees meer »

Tinus

Reacties

Tinus
Goed nieuws voor het imago van de Nederlandse zuivel.
Koe
Haha, dat gaat echt heel apart. Winkel waar ik werk hebben we zo in 1 uur €6000 extra omzet, als er weer een Chinees langskomt die al dat Nutricia spul meeneemt. Kopen standaard al extra in. Zal wel uitkunnen om dat weer in China te verkopen.

En waarom niet verkopen aan tussenhandelaren? is gewoon handel toch?
fendtjuh
Als jij nou melk gaat exporteren naar China frederik, zou dat geen mooie bijbaan zijn? :lol:
Koe
Denk zeker wel dat het uitkan 😛 Vindt het alleen verlakkerij om dat te gaan doen :lol: Mensen daar hebben het al niet allemaal breed, zoeken het beste voor hun kind (waar ze dr maar 1 van hebben), en dan willen ze natuurlijk van die dure baby-voeding, dat nog is duurder wordt door die verrekte handelaren.

Als Nutricia/Friso slim zijn gaan ze zelf naar China, al zal dat tegenvallen met die verrekte regering daar
fendtjuh
Tja, maar zelf met je fietsje naar nederland toe om voor je koter melk te gaan halen is ook zowat he :lol:. Der moet toch iets geregeld worden voor transport, en inderdaad, maar dat zullen ze ook wel doen als het mogelijk is. Aan de andere kant weet je niet hoelang ze die melk willen blijven hebben..
Tinus
Als het kan gewoon borstvoeding geven, goedkoper en makkelijker kan niet 😄
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden handel , melk , china , supermarkt , zuivel , nutrilon , friso , nutricia en poedermelk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!