Sleepvoetverbod in 2019 is ondenkbaar

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft meer bekendgemaakt over het verbod op de sleepvoetbemesters. De kwestie is inmiddels bijna een hoofdpijndossier geworden. Boerenbusiness inventariseerde of een verbod per 1 januari wel haalbaar is.

Bron

Deel dit topic

Reacties

Frekie
Weer veel tekort dag en niet werkbaar
+1
Nick83
Quote Reactie van @Frekie:
tekort dag

het zou eigenlijk in 2014 al verboden zijn hé 😐
friesboertje
Ik maak me totaal geen zorgen dat de sleepvoet verboden wordt. Met een beetje droogte sla je nog geen spijker de grond in op de droge klei.
grondlozeboer
@friesboertje dan moet je t maar in de scheuren laten lopen 😉
casev
@friesboertje denk je nu echt dat er in denhaag nog mensen rondlopen die dat weten? Die kunnen het verschil tussen veen/zand/klei niet eens zien, behalve als het op papier staat....
Nick83
@casev ze weten het wel, maar het interesseert ze niks.
Nick83
Quote Reactie van @friesboertje:
Met een beetje droogte sla je nog geen spijker de grond in op de droge klei.

daarom heeft men bedacht dat het met 1/3 water ook toegestaan is...
puntertje
Ondenkbaar? Dan ben je vergeten dat we in Nederland zijn. Overigens zouden we een andere discussie hadden gehad als er dit jaar verplicht in de kleigrond gesneden was, graszode dood, bodemleven om zeep en burgers die moord en brand schreeuwen over de schandalige handelswijze van boeren.
Nick83
Quote Reactie van @puntertje:
andere discussie hadden gehad als er dit jaar verplicht in de kleigrond gesneden was

Hoe bedoel je? In verband met de droogte? We kunnen volgend jaar weer een droog jaar krijgen, dan zou het dus toch moeten. Of water erbij.
+2
Frekie
@Nick83 maar weer gewoon de KETSPLAAT en verder geen kletspraat 😀
grondlozeboer
@Frekie lekker ketsen is nog niet zo verkeerd 🙊

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur en carola schouten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN