Wereldwijde top 20 melkverwerkers 2018

Eens in de 2 jaar publiceert Het Dairy Research Network IFCN een lijstje met een top 20 van de belangrijkste melkverwerkers van de wereld. Deze groep krijgt het voor elkaar om 25,4% van de wereldwijde melkmarkt te bezetten, dat is in totaal 211 miljoen ton melk per jaar. De melkprijs in 2017 was geschat tussen de 50 cent en 2 euro per kilogram melk.

Op nummer 1 komt Amerika met het bedrijf Dairy Farmes of America dit bedrijf is in zijn eentje goed voor 29,2 miljoen ton per jaar, met 5 miljoen minder komt Fonterra uit Nieuw Zeeland met ruim 23 miljoen ton melk per jaar, nummer 3, 4 en 5 zijn het Franse bedrijf Groupe lactalis met 19,6 miljoen ton per jaar , Arla Foods uit Zweden met 13,9, Nestlé en FrieslandCampina met bijde ongeveer 13 - 14 mijoen ton per jaar.

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN