Vangnet voor melkveehouder in de knel



Originele beschrijving

AgroZorgwijzer is een project van diverse partijen in de zuivel om een vangnet te creëren voor melkveehouders met psychosociale problemen. LTO Noord geeft regionaal invulling aan dit project, onder andere met trainingen voor medewerkers. ‘Aandacht voor de menselijke kant van ondernemen is ook vereniging zijn’, zegt Saskia Toor, manager Verenigingszaken LTO Noord.

Deel dit topic

Reacties

+13
slagroomvla
Het is net de hedendaagse veevoer industrie, eerst een kut rantsoen samenstellen zodat de boel in de verzuring gedrukt wordt, en dan de oplossing hebben met dure gisten,buffers en andere lapmiddelen.

Als die "bezorgde" organisaties nou is aan de voorkant hun werk deden, dan waren er geen boeren met verhang plannen!!
christo
Onze minister laat bij elke dode boer een traan, en de coalitiegenoten een glimlach. Ze wil zo graag helpen maar kan niet. Ze zou eens bij mij moeten gaan biechten. Dan kreeg ik haar wel tam.Dat zij zich er voor leent om dit beleid te voeren getuigd van geen enkele compassie. Christen onwaardig.
vedder
@christo Dat is altijd zo, de liberalen op landbouw roeiden ook de halve sector uit, zo stelt het altijd teleur omdat de bewindspersonen hooguit voodoopoppetjes zijn van het ministerie dat erachter ligt. Ik denk dat Carola persoonlijk wel compassie heeft, zeker in vergelijk met haar voorganger(s), maar als ze het niet mag tonen hebben we er geen flikker aan.
christo
@vedder Compassie zonder ruggegraat is nep. Soms moet je als mens durven kiezen.
christo
Annie is al maanden aan het proberen te helpen. Das knap. 0.0 resultaat. Het is bijna weer verkiezingen.
+2
Flinstone
Annie maakt zelf ook niks! zou boer Frans helpen maar gebruikte de knelgevallen om zelf weer op de buis te komen! Alleen maar druk met dr eigen herverkiezing @christo
christo
Carola wil helpen.Annie ook. En er gebeurt niks.
Flinstone
Ze laten met elkaar de boeren gewoon stikken! Varkensfosfaat,nertsenfosfaat verdwijnt gewoon en daar hadden ze heel wat melkveehouders mee uit de knel kunnen helpen!
Die afroming van 10% was eerst bedoeld om de korting teniet te doen maar heel misschien mogen de de rijke grootgrondbezitters daar nog een gooi naar doen!!
Dat ze dit laten gebeuren in ons mooie melkveehouderij land
+1
verbi
Beleid is heel simpel eerst de intensieve die het financieel moeilijk hebben en daarna de rest kapotmaken maar we gaan er aan allemaal. Hier stoppen er zeer veel vrijwillig of gedwongen dat weet ik niet.Als je het goed bekijkt is het hele fosfaat gebeuren grondgebondenheid en wat al niet meer flauwekul, boeren worden tegen elkaar opgezet en de overheid is lachende derde. Alles is geoorloofd om ons op te laten rotten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , zuivel , ondernemen , melkveehouders en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0