'Vaste lasten gaan volgend jaar 700 euro omhoog'

De vaste lasten voor Nederlanders gaan volgend jaar flink omhoog. Huishoudens met drie personen zijn per jaar gemiddeld bijna 700 euro meer kwijt aan zaken als gas en licht, huur en verzekeringen, berekende vergelijkingssite Pricewise. Alleenstaanden moeten rekening houden met een stijging van 450 euro.

ad.nl/economie/…

Deel dit topic

Reacties

vrije boeren
Geweldig dank u meneer Rutte
+1
weurding
@vrije boeren koopkracht ging ook 900 omhoog meende ik 😉
+2
ej-van-de-voort
@weurding

Als die 900 de in het nieuws genoemde 1,5% is teken ik direct voor dat salaris en neem die 700 eraf wel voor lief😁 uitgaand van 1,5% stijging dekt dat voor mij die 700 iig niet.😬
+1
van Ittersum
@vrije boeren bedankt ALLE kiezers kunt u beter zeggen, dus bedank uzelf. U bent ook een onderdeel of medeverantwoordelijk dat bv. de gezondheidszorg dit jaar 100.000.000.000 euro gaat kosten.

Kortom : niks 1 persoon die schuldig is.
+2
ej-van-de-voort
@van Ittersum

Alle kiezers? Dus degenen die op een partij gestemd hebben die in oppositie beland is zijn medeschuldig? Leuke gedachtespinsels...als kabinet dit beleid in verkiezingtijd uitgesproken had durf ik er een krat op te zetten dat ze fors minder stemmen gekregen hadden...op bordje kiezers gooien als verantwoording is wat goedkoop😉
+1
van Ittersum
@ej-van-de-voort "ik ben tegen" roepen is makkelijk. Alternatief bedenken die ook nog goed uitvoerbaar blijkt te zijn kunnen er niet velen. Voorbeeld: vele partijen roepen wat vele kiezers trekt : eigen risico omlaag. Een mooie gedachte, verdiep je erin dat kom je ook tot de conclusie dat wij met zijn allen nooit met de premie alle kosten kunnen dekken. Ik meende nu al een tekort van 155 miljoen. Zeg dan ook (en de kiezer moet dat ook inzien), prima maar dan accepteren we wel hogere belastingen. Maar als alle oppositiekiezers applaudisseren bij dit soort loze uitspraken de oppositie dit blijven verkondigen en de regeringspartijene altijd de klos zijn want zij moeten de begroting wel rond breien. Dus hogere lasten, ontkomt je helaas niet aan tenzij je aan de uitgavenkant flink gaat snijden. Wat weer nieuwe politieke discussie geeft.

Tegen Campina, LTO, NZO, Rabobank aanschoppen (ook nog op de man) is makkelijk, tegenaan schoppen en ook nog met een alternatief komen die alles weer recht trekt kunnen er maar weinig. Je moet elkaar wel scherp houden, politiek en op bedrijfsniveau maar om altijd maar één iemand als boeman aan te wijzen.... of je links of rechts bent, voor of tegen uiteindelijk ben je op elkaar aangewezen.
+1
ej-van-de-voort
@van Ittersum

Vraag me af hoe de situatie was geweest als men het zo toegejuichde marktwerking in zorg niet doorgezet had. Kennis van ons zit op behoorlijk niveau bij een zh, die is zelfs van mening dat dat 1 van de oorzaken van stijgende premie is.

Verder is een partij mi nooit helemaal af te rekenen op het niet inlossen van alle verkiezingsbeloftes, das onmogelijk met coalitie vormen, maar rotgeintjes als dividenbelasting afschaffen er ‘tussendoor’ drukken is toch echt voor Rutte zn conto, daar had geen enkele kiezer weet van...
+1
van Ittersum
@ej-van-de-voort marktwerking in de zorg is omgeslagen in bureaucratie. Juist omdat we marktwerking wilden maar tegelijk wilde voorkomen dat het oncontroleerbaar werd, moesten ze elke handeling, idee, verandering in den treure verantwoorden en nog scherper. Dit als gevolg dat op de werkvloer de situatie onwerkbaar en onbetaalbaar werd. Te veel mensen die eigenlijk niet bezig zijn met het echte zorg verlenen maar feitelijk met bijzaken bezig zijn. Een never ending story, want diegenen die dat kunnen veranderen willen het niet veranderen want dat zou ten koste gaan van hun functie.

Maar dat terzijde, de kern van de discussie was, kun je iemand persoonlijk afrekenen of beschuldigen . Ik zeg nee, want hij fungeert in een team of directie en heeft (in dit geval) nooit het alleenrecht.
+1
ted9
@van Ittersum Dat het zo duur is geworden komt mede door dat het meeste te verhalen is bij verzekeraars. En als iets te claimen valt zal niemand hier een laag of op kostprijs gebaseerd bedrag voor vragen.
pieta
@van Ittersum Hetzelfde verhaal kun je vertellen als we het niet geprivatiseerd hadden. 😁
+2
van Ittersum
@pieta ik verbaas me gewoon wat iets mag kosten, sommige dingen worden niet (meer) vergoed en vraag dan (in het ziekenhuis) om "Mijn prijs". Dit is een fractie, in hetzelfde ziekenhuis, zelfde arts dan het voorheen kostte(kun je nakijken op je historie van je ziekenfondssite). Zijn niet veel mensen die politiek gezien de bezem door de gezondheidszorg durven halen, dat betekent politieke zelfmoord en einde partij. Net zoals vliegen, links of rechts, niemand durft dat openlijk te veroordelen qua vervuiling en het taxfree die hun genieten. Veel beter is om andere beroepsgroepen het leven zuur te maken die toch geen meerderheid en eensgezindheid vormen
+1
ej-van-de-voort
@van Ittersum

Voor een aantal onderwerpen presenteerd rutte zichzelf wel als de initiator/aan cq doorduwer, als iemand zichzelf die houding aanmeet is diegene mi wel degelijk daarop aanspreekbaar, al zijn het meerdere die de uiteindelijke goedkeuring moeten geven.
jan.1
Gaan we toch gewoon door berekenen.
Bekkink
@jan.1 aan Fransie??
jan.1
Quote Reactie van @Bekkink:
aan Fransie??

elk jaar 2 % erbij.
Nick83
Die 700 euro is voor een gemiddeld huisgezin. Hoeveel zal het zijn als je pakembeet 50.000 kwh afneemt?
ej-van-de-voort
@Nick83

Hangt van de aansluiting af. Als je meer dan 3x 80A aansluiting hebt ben je grootverbruiker, dan gaat de prijs per kwh behoorlijk omlaag.
van Ittersum
@Nick83 neem aan dat tegenover die grootverbruik ook inkomsten staan, dan is het relatief ofschoon dat bij voorbaat afwachten is hoe die zich ontwikkelen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0