Voeding ís emotie via de nervus vagus

Narrig, chagrijnig of boos als je honger hebt? Niet leuk voor je omgeving, maar er is waarschijnlijk een goede biologische verklaring voor het ‘hangry’ - hungry en angry tegelijk- zijn. Nieuw ontdekte neuronen in de nervus vagus in de buik registreren hoe het eten je bevalt voordat je hersenen het doorhebben. Maar het kan ook komen door een plotse daling van je bloedsuiker.
Ben je echt depressief? Misschien minder junkfood eten.
 Voeding ís emotie via de nervus vagus (foodlog.nl)

Narrig, chagrijnig of boos als je honger hebt? Niet leuk voor je omgeving, maar er is waarschijnlijk een goede biologische verklaring voor het ‘hangry’ - hungry en angry tegelijk- zijn. Nieuw ontdekte neuronen in de nervus vagus in de buik registreren hoe het eten je bevalt voordat je hersenen het doorhebben. Maar het kan ook komen door een plotse daling van je bloedsuiker. Ben je echt depressief? Misschien minder junkfood eten.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden eten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!