Minister wijst risicogebieden mestfraude aan

Minister Carola Schouten van landbouw heeft haar strategie voor de aanpak van mestfraude naar de Tweede Kamer gestuurd.

Schouten vergroot en verbetert de capaciteit voor uitvoering, toezicht en handhaving van de mestregels bij de NVWA en bij RVO.nl. De aanpak is risicogestuurd, waarbij risicogebieden zijn aangewezen waar de kans op mestfraude het grootst is.

Deel dit topic Minister wijst risicogebieden mestfraude aan (boerderij.nl)

Schouten heeft haar strategie voor aanpak van mestfraude naar Tweede Kamer gestuurd.

Nieuwsgrazer

Reacties

+10
Weidezicht
Dat zijn dan de gebieden rondom de riooloverstorten....
+1
ted9
@Weidezicht precies! Hoeveel zwemwedstrijden in open water zijn er wel niet afgelast ivm de poepbacterie in het water.
+1
walker1
Och, er heeft iemand een artikel over overstorten geschreven en men voelt zich hier meteen oneerlijk behandeld. Riooloverstorten komen er steeds minder. Overal waar riool aangelegd of vernieuwd wordt, wordt tegenwoordig gescheiden riool aangelegd. Dus hemelwater en vuilwater apart. Bij extreme regenval is het dus vooral hemelwater wat uit de overstort komt. Zit uiteraard wel straatvuil e.d. bij, maar steeds minder vuilwater. Dat er afgelopen zomer veel zwemwedstrijden afgelast zijn komt door de droge zomer, nauwelijks regen en dan is er minder stroming in watergangen, ook minder zuurstof en water wordt ook warmer, allemaal erg bevorderlijk voor bacteriën e.d.
+1
ted9
@walker1 Ik denk dat je eens bij een water zuivering moet gaan kijken dat water wat er uit komt schuimt nog altijd mooi.

Droge zomer heeft daar zeker wat mee te maken ja.
Er is geen regen gevallen en toch een te hoge concentratie.Omdat er geen regen gevallen is is er natuurlijk veel minder verdunning van het afvalwater met gewone water dit geeft aan dat dat afvalwater niet helemaal zuiver is.

Dat gescheiden riool is helemaal een wassen neus ken genoeg mensen met een nieuwbouw huis die hemelwater wat normaal gesproken de stoep op moet lopen gewoon aansluit op het riool je weet wel waarom.
walker1
@ted9 ja er zal altijd wel ergens een kneus zijn die meent zijn regenpijp op het vuilwater te moeten aansluiten.
huub
@walker1 ik geef je helemaal gelijk. Het valt ook niet mee om iedere keer weer een goede column te schrijven maar dit was wel makkelijk scoren van de heer Endendijk.
puntertje
In de mestoverschotgebieden zullen ze wel weer boos zijn nu. Maar midden op de heide is het inbraakrisico ook kleiner dan in de stad en dat heeft niets met stigmatiseren te maken.
dorpsrandhoeve
@puntertje Nou Puntertje, bij mij in het dorp zijn afgelopen zomer juist heel veel inbraken geweest. Bizar veel zelfs. En nee, zit midden in het overschot gebied, en ben niet boos, zelfs niet teleurgesteld.
puntertje
@dorpsrandhoeve Bij jullie in de buurt zijn ook zoveel XTC-laboratoria, daar wordt dik verdiend. En dat geld kun je wat moeilijk naar de bank brengen dus dat ligt waarschijnlijk onder het matras. Dan vraag je ook om inbraak 😀
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @puntertje:
En dat geld kun je wat moeilijk naar de bank brengen dus dat ligt waarschijnlijk onder het matras.

Beetje simpele redenering vind je niet?
pieta
@dorpsrandhoeve Past wel bij hem/haar. 😁
+1
Erco
@pieta het?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , schouten , nvwa , rvo , tweede kamer , mestfraude en carola schouten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!