Illustratie van: Thijs-4620

'Landbouw moet eens stevig terugmeppen'

,,De landbouw moet zich niet langer als pispaal laten behandelen, maar af en toe ook eens stevig terugmeppen.’’ Dat verklaarde Jan Cees Vogelaar woensdagavond in Joure voorafgaand aan de Agrarische Schouw, die voor de 66ste maal gehouden wordt.

Deel dit topic

Reacties

+3
Koeienpraat
Kan iemand de rest van het artikel hier plaatsen? Met de kop ben ik het in elk geval eens... makke lammetjes of lamgeslagen?
dewittemotor
Zo is dat
+2
vrije boeren
Jan Cees heeft gelijk ,de boeren van tegenwoordig zijn bange haasjes geworden
putjesschepper
En wie gaat dat doen dan? LTO kun je al 10 jaar niks mee,nmv heeft te weinig stoomkracht en rfc wil minder minder.schiet lekker op.
+1
vrije boeren
[@putjesschepper Zolang de boeren elkaar de schuld geven van de fosfaat problemen en elkaar niks gunnen zullen ze een speelballetje voor de politiek blijven
robotmelker
@putjesschepper Wat dacht je van ... onszelf... die coöperaties en belangenbehartigers zitten daar voor eigen gewin...
pa
@robotmelker Gelukkig nog iemand die het door heeft.
robotmelker
@pa U toch ook...
+11
slagroomvla
Ach,zolang het merendeel nog niet eens een vergoeding voor een ballonlanding durft te nemen gaat dat terug meppen nooit lukken!

Bukken, knielen en kruipen. Dat is dan zogenaamd hele goede pr, want iedereen moet je vooral aardig vinden!
+3
de jonge
@slagroomvla er is jammer genoeg een categorie al zo gehersenspoeld dat ze zelf zijn gaan geloven dat dat de goede weg is. we kunnen zien met al dat gepraat al dat gejaknik en niets meer durven zeggen waar het toe geleid heeft. iedereen heel soft gaan behandelen als rauwe eieren en zelf een klap met de hamer krijgen
pa
@de jonge Hey hier is er nog een die het licht heeft gezien! Geweldig
m uut m
@slagroomvla
De tijd van de herenboeren ligt al een tijdje achter ons.
christo
@m uut m Ze zijn er nog steeds. Hebben blauwe colberts aan, stropje om en wandelen 100 meter heen en weer in Den Haag. Noemen zich de dieners van het boerenbelang en worden betaald door de overheid.
Erco
@slagroomvla wat n bullshit n ballonlanding hiermee ze vergelijkend. Er is een verschil met durf te nemen of willen vragen. Dat is een ieder zijn goed recht. Zolang ze niks beschadigen of vee opjagen zijn ze welkom zolang ze het maar vragen.
pieta
Quote Reactie van @Erco:
Zolang ze niks beschadigen of vee opjagen zijn ze niet welkom zolang ze het maar vragen.

Bij jou zijn ze alleen welkom als ze schade veroorzaken. 😁
+1
Erco
@pieta scherp haha zal t even herstellen
+3
Flinstone
Dan ben je mooi gek!
Ballonvaren is een commerciële sport en die doen het niet uit liefdadigheid dus waarom mag een landeigenaar dan geen vergoeding vragen!
Als wij hier geen geld vragen dan zijn we bij iedere zuchtje wind en mooi weer savonds in de zomer de klos! Waarom? Grote percelen en weinig vee in het land maar wie kan er achteraan als ze vergeten de draad dicht te doen en daardoor de stroomdraad niet werkt snachts?
Of toevallig die ene onverklaarbare abortus bij net de mooiste pink waar kan je die dan claimen?
Daarom vragen we hier een vergoeding en als ze niet willen betalen dan stijgen ze maar weer op!
Moet je die ballonvaarder maar eens vragen hoe hij het zou vinden als wij elke week bij hem/haar in de tuin komen staan met een kratje bier en dat daar dan ter plekke leegzuipen! We laten de rommel liggen want dat doen ze bij ons ook!
+1
buorman
@Flinstone
Misschien moet je de zaken eens omdraaien
Hier ruimen ze gewoon hun boeltje op, en zolang ze zorgen dat ik er geen last van heb zijn ze welkom.
Maar als ik [als ballonvaarder] zou moeten betalen voor de opruimdienst, dan zorgde ik ook dat er wat op te ruimen viel
+1
christo
@buorman Eij bunt niet wies.
buorman
Quote Reactie van @christo:
Eij bunt niet wies.

Klopt helemaal, nog nooit geweest ook.
Flinstone
Ze komen sowieso minder vaak als je vergoeding vraagt want dan krijg je een vinkje achter je percelen!@buorman
+1
pieta
@buorman De ballonvaarder moest de zaak eens omdraaien. Hij vraagt geld voor wat ie doet. Dan moet je ook niet voor een fooitje of voor niets willen landen.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @pieta:
De ballonvaarder moest de zaak eens omdraaien. Hij vraagt geld voor wat ie doet. Dan moet je ook niet voor een fooitje of voor niets willen landen.

Op zich mee eens, maar hier landen er elke zomer toch een stuk of 5, nooit problemen gehad, en altijd een nette vergoeding. (Kan ook komen omdat het ballonvaartbedrijf hier uit de omgeving komt)
pieta
@Leo,s vriend Bij ons zijn ze deze zomer ook geland. We hebben wat gedronken, gelachen en de kinderen vonden het leuk. Allemaal prima zoals ik het zie als vader en persoon. Denk ik over het zakelijke deel na dan is het gewoon waardeloos. Voor zo'n landing moet gewoon een fatsoenlijke vergoeding staan.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @pieta:
Denk ik over het zakelijke deel na dan is het gewoon waardeloos. Voor zo'n landing moet gewoon een fatsoenlijke vergoeding staan.

Nogmaals, mee eens, maar niet alles in het leven hoeft toch zakelijk te zijn?
Als je je opstelt zoals slagroomvla maak je in je eentje meer kapot dan 1000 Elines op tv goed kunnen maken.
+2
buorman
@pieta
Soms is niet denken maar gewoon doen veel beter.
Waar hebben de kids meer aan; de beleving of pa z'n zakelijke vergoeding.
En wat vertellen ze op school; dat die ballon bij hun kon landen omdat pa boer is of dat pa een slecht humeur had omdat hij weer eens achter de laatste euro's aan moest?
Zakelijk bekeken?
Van winst nemen is nog nooit iemand arm geworden, maar gunnen is een groot goed in de handel.
En die ballonvaarder [en z'n klanten] zijn wel jou consumenten, en rfc heeft er werk zat van om ze aan het kopen te houden
CorP
Quote Reactie van @buorman:
En die ballonvaarder [en z'n klanten] zijn wel jou consumenten,

Dat zijn de loonwerker, voerboer en mechanisatiebedrijf ook...
+1
Erco
@pieta ben ik wel met je eens, zon grote ballon van 15 man x 150 euro(?) mischien is t wel goed dat hier richtlijnen voor komen. Hier vraag ik geen vergoeding, kids vinden t prachtig, altijd beleeft en geen schade. Maar dat is misschien wel mijn keus
pieta
@Erco Wij zijn het eens. Ik vind niet dat je een commercieel bedrijf gratis zou moeten hoeven te laten landen. Voor de rest is het gewoon leuk.
+9
robotmelker
Als die vogelaar leest dat jullie van terugmeppen vanuit de sector naar landvergoeding voor de ballonvaart zijn gekomen..... schud die zijn hoofd.. draait zich om en gaat verder met een ander onderwerp... stelletje prutsers..
+2
christo
Landvergoeding past prima bij het opkomen voor jezelf.
Erco
@christo dat is n keus en denk ook wel n goed recht. Buiten de ballonvaarder om kan ik wel voor mezelf opkomen haha
+1
jordi 1455
Ik zou eerst de slechte belangbehartigers er uit knikkeren, neem als voorbeeld piet Hermus, die praat net als iemand van Groen links
+1
Flinstone
Ik ken de man niet maar het lijkt me niet chique om op een anonieme manier mensen te gaan beschadigen! @jordi 1455
jordi 1455
@Flinstone is een bestuurder van de ZLTO, twitter.com/piethermus/

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw en jan cees vogelaar geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0