CBb buigt zich vandaag over fosfaatrechtenstelsel

Hoe zal dit aflopen:

Woensdag 26 september heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) tijd uitgetrokken om zich een juridisch oordeel te vormen over de systematiek van het fosfaatrechtenstelsel. Door meerdere zaken tegelijk te behandelen, willen de rechters een compleet beeld krijgen van de problematiek van deze fosfaatwetgeving.

Volgens advocaat Peter Goumans van Hekkelman Advocaten en Notarissen in Nijmegen, die twee veehouders bijstaat, zal het nog een juridisch lastige zaak worden. Zeker na de uitspraak van het CBb over het fosfaatreductieplan.

Deel dit topic

Reacties

+5
slagroomvla
Wat zullen die advocaten blij zijn met de hele fosfaatsoap, de kassa rinkelt maar door!!
+1
cornelissen
@slagroomvla Maar wat voor keus heb je,als de continuïteit van je bedrijf in gevaar is en je compleet vernacheld bent door landbouworganisaties en dat door de politiek is overgenomen.
Heel treurig allemaal en het kost ook nog allemaal extra geld met een erg ongewisse uitkomst.
schoppenboer
@cornelissen
Paar ha grond verkopen en je bent uit de problemen.
weurding
+1
cjw73
@schoppenboer jaarlijks verhuren kan ook. Valt bijna niet tegen te melken.
paul1
@schoppenboer daar moet de bank dan ook in meegaan, als je onderpand verkoopt
verbi
@paul1 Fosfaatrechten zijn geen onderpand dus hoeft de bank niks te vragen.
verbi
@slagroomvla Rechtbijstand verzekering.
puntertje
Verbi heeft gebak klaar staan, hij is (door z'n advocaten) overtuigd dat hij gelijk zou krijgen. Maar de advocaten gaan zich nu alweer indekken. Maar let op, na de uitspraak zien ze vast mogelijkheden (juridisch) verder te melken. Is er toch een groep die extra mag melken.
sorry
@puntertje wat zou je zelf doen ?
verbi
@puntertje Met koffie, en ja ben er van overtuigd dat het goedkomt maar ben met je eens dat de advocaten er goed aan verdienen maar de verzekering betaald nog steeds en daarna zien we wel verder.
Hans van Bergen
Jij weet ervan of nie Puntertje. Jarenlang samen met vriendje Volkert tegen iedere vergunningaanvraag in NL bezwaar gemaakt. Nog steeds trots op?
+3
puntertje
@Hans van Bergen Zeker als de naam Van Bergen opdook hebben we alle bezwaarprocedures uit de kast getrokken Hans, had je me hier maar niet zo moeten pesten. 🦂
+1
Hans van Bergen
Pesten dat is hardwerkende boeren die een betaalbaar voedselpakket op tafel zetten in binnen en buitenland, goed voor hun vee en gewassen zorgen, afzeiken. En dat is wat jouw dagen vult.
puntertje
@Hans van Bergen tja, iedereen die het niet met jou eens is is volgens jou een niet werkende lamzak. En met die bekrompen bezigheden vul jij je dagen.
robbies
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Pesten dat is hardwerkende boeren die een betaalbaar voedselpakket op tafel zetten in binnen en buitenland,

Je kunt er zelf ook wat van Hans. Iedereen die het niet met jouw KLW-benadering eens is en de belangen van de grondgebonden boeren behartigt, is volgens jou links tuig
Hans van Bergen
@robbies Precies zo is het ook. Maar ik doe me voor wie ik ben en Puntertje niet.
puntertje
@Hans van Bergen Onzin uitkramen en dan beredeneren dat het echt waar is omdat je het onder je eigen naam doet. Merkwaardige veronderstelling.
Kootst
@Hans van Bergen Je kunt er zelf ook wat van Hans. Iedereen die het niet met jouw KLW-benadering eens is en de belangen van de grondgebonden boeren behartigt, is volgens jou links tuig.

Onzin uitkramen en dan beredeneren dat het echt waar is omdat je het onder je eigen naam doet. Merkwaardige veronderstelling.

Dus .......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN