Voor forse zoutreductie herontwerp voedingsmiddel nodig

Hoewel er veel mogelijkheden zijn om zout in voedingsmiddelen te verminderen, houdt het een keer op. Uiteindelijk ontkomen fabrikanten niet aan het opnieuw ontwerpen van hun producten om significante stappen te maken. Bovendien blijft voor de textuur altijd een bepaalde hoeveelheid zout nodig, zo bleek uit reacties van experts tijdens een congres over zoutreductie. Dit artikel is verschenen in VMT 10 van 14 september 2018.
 Voor forse zoutreductie herontwerp voedingsmiddel nodig (vmt.nl)

Hoewel er veel mogelijkheden zijn om zout in voedingsmiddelen te verminderen, houdt het een keer op. Uiteindelijk ontkomen fabrikanten niet aan het opnieuw ontwerpen van hun producten om significante stappen te maken. Bovendien blijft voor de textuur altijd een bepaalde hoeveelheid zout nodig, zo bleek uit reacties van experts tijdens een congres over zoutreductie. Dit artikel is verschenen in VMT 10 van 14 september 2018.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden zout geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!