Hertenvlees uit Oostvaardersplassen wordt opgegeten

De herten die binnenkort worden afgeschoten in de Oostvaardersplassen kunnen worden opgegeten. Dat is althans de bedoeling van verantwoordelijk gedeputeerde Harold Hofstra en Staatsbosbeheer, die op deze manier voedselverspilling willen tegengaan. Staatsbosbeheer is inmiddels al in gesprek met poeliers uit de regio die het wild willen verkopen.

Voorheen werden dode dieren uit de Oostvaardersplassen nooit aangeboden voor menselijke consumptie. Dat kon volgens de provincie ook niet omdat het toen ging over verzwakte of zieke dieren die uit hun lijden werden verlost. Gedeputeerde Staten namen deze week om vanaf eind oktober meer dan duizend herten uit de Oostvaardersplassen dood te schieten. Deze ingreep moet er voor zorgen dat er veel minder dieren in het natuurgebied overblijven.

De provinciale fracties van 50Plus, PVV, GroenLinks en de Partij voor de Dieren maakten woensdagavond overigens ernstig bezwaar tegen het besluit om gezonde beesten af te schieten. Volgens de politici had de gedeputeerde het ook eerst moeten overleggen met Provinciale Staten. Volgens Hofstra is Gedeputeerde Staten bevoegd om deze beslissing te nemen.
 Hertenvlees uit Oostvaardersplassen wordt opgegeten (omroepflevoland.nl)

De herten die binnenkort worden afgeschoten in de Oostvaardersplassen kunnen worden opgegeten. Dat is althans de bedoeling van verantwoordelijk gedeputeerde Harold Hofstra en Staatsbosbeheer, die op deze manier voedselverspilling willen tegen gaan.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden wild , pvv , natuurgebied , partij voor de dieren , staatsbosbeheer , oostvaardersplassen , groenlinks , dieren en voedselverspilling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!