6

Hoe ziet u uw economische bedrijfssituatie nu en over 3 jaar?

Onlangs heeft er op Melkveebedrijf.nl een poll gestaan. Deze poll had betrekking op de economische bedrijfssituatie van melkveebedrijven. Tijd voor een eindevaluatie over deze poll.

Als het gaat over de vraag hoe u uw huidige economische bedrijfssituatie beoordeelt, heeft 37% van de respondenten hier een slechte beoordeling aangegeven. Binnen deze groep gaf 13% aan zelfs een slechte boordeling te hebben gegeven. Daarnaast is de groep die de huidige situatie als een gemiddelde situatie beoordeelt, met 37% net zo groot. De groep die een positief gevoel over de huidige situatie heeft is met 24% toch aanzienlijk kleiner. Maar als we naar het totaal kijken heeft toch de meerderheid van de respondenten aangegeven dat de huidige situatie gemiddeld tot goed is (61%).

Deel dit topic

Reacties

De politieke besluitvorming en de daarbij telkens aangepaste en elke keer weer veranderende regelgeving hebben een grotere invloed op onze financiële toestand dan ons eigen inbreng in het geheel !. De regelbrij van het afgelopen jaar laat bedrijven omvallen die klaar dachten te zijn voor de toekomst .
Ik was op weg om middels een kleine uitbreiding over te stappen naar een robotje. Zo kon ik mooi relaxed m'n pensioen halen. Dat wordt hem dus niet. Maar akkerbouw/landverhuur doet het hier financieel beter dus maar weer grijnzend de melkput in. 😁
@spotmelker Verkoop je fosfaatrechten, ga vleesvee houden. Daar worden vast ook nog wel produktierechten voor ingevoerd. Bij verkoop daarvan en het eerder gevangen geld ga je melken met twee (!) robotjes 😄
@BertK En wat ga je dan melken met die robotjes. Rechten zijn weg. Vleesveerechten gaan zo duur niet worden.
@pieta je hebt gelijk! Je kunt je melkvee P gewoon houden, doormelken èn vleesvee gaan houden!
Quote Reactie van @spotmelker:
middels een kleine uitbreiding over te stappen naar een robotje

gebruikt robotje?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN