Sectorplafonds voor melkvee, varkens en pluimvee

De mestproductieplafonds komen in de meststoffenwet vanaf 2020. Generieke korting wordt mogelijk voor fosfaatrechten, varkensrechten en pluimveerechten.

Vanaf 2020 staan de mestproductieplafonds voor melkvee, varkens en kippen en de totale veestapel in de meststoffenwet. Een andere aanpassing is dat het alsnog mogelijk wordt om per sector een generieke korting toe te passen als een van de plafonds overschreden wordt. Niet alleen voor fosfaatrechten, maar ook voor varkens- en pluimveerechten. Dat zijn de belangrijkste aanpassingen in de Meststoffenwet die ter inzage zijn gelegd op 17 september 2018.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Dit maakt het nog duidelijker dat de fosfaatrechten lang gaan blijven.
BertK
Een bepaald soort koe noemen we hier 'geit'. Waar vallen die onder?

Laat het verhaal jongvee vleesvee etc dan ook geregeld worden als het ff kan.....
labella
@BertK Die kun je ook gewoon melken als ze afkalven dus vallen ook onder melkvee.....dus gewoon fosfaatrechten nodig.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN