Lees hier de volledige troonrede: 'Meer mensen moeten merken dat het beter gaat'

Meer mensen in Nederland moeten concreet gaan merken dat het economisch goed gaat. Dat zei koning Willem-Alexander vanmiddag in zijn jaarlijkse troonrede. Tegelijkertijd moet Nederland de gunstige conjunctuur aangrijpen om zich voor te bereiden op toekomstige economische schokken. Lees hieronder de volledige troonrede terug.

ad.nl/politiek/…

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Quote:
De gunstige economie biedt ook ruimte om te investeren in voorzieningen en vakmensen die de basis vormen onder een sterk land. En met waardering voor onze boeren, tuinders en vissers, die onder soms moeilijke omstandigheden zorgen voor ons voedsel.

Het kabinet komt met gerichte maatregelen om landbouw en natuur meer met elkaar te verbinden. Daarnaast komt er een fonds voor jonge boeren die het bedrijf van hun ouders willen overnemen.
BertK
@Grasbaal Overnamefonds? Rendement zo laag dat de bank en/of de ouders niet willen financieren? Fake-hulp voor de jonge boer!
BertK
@Grasbaal Gerichte maatregelen? Nog meer regels? Laat ze eerst die oude meuk als grondgebondenheid en P-rechten op orde brengen!
Als het in de vorm van regels is, mag er geen vergoeding tegenover staan, is het meer als onkosten, is het staatssteun. Laat maar!
Grasbaal
Quote:
Klimaatbeleid.

Net zoals deze generatie volgende generaties niet mag opzadelen met een onhoudbare staatsschuld, mogen we ook geen milieuschuld doorgeven. De realiteit is dat het klimaatbeleid raakt aan onze hele manier van wonen, werken en leven. Tegelijkertijd biedt een ambitieus klimaatbeleid kansen voor de innovatiekracht van Nederland. In de zomer presenteerden vertegenwoordigers van de industrie, energiesector, landbouw, natuurorganisaties en logistieke bedrijven een voorstel voor hoofdlijnen van een klimaatakkoord. Bij de uitwerking staat voorop dat de omslag naar schonere energiebronnen en productiemethoden voor iedereen in ons land haalbaar en betaalbaar moet zijn. Deze grote bocht kunnen we alleen met elkaar maken. Het parlementaire initiatief voor de klimaatwet laat zien dat dit mogelijk is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0