Heeft procederen zin?

Weet iemand of er al boeren zijn die in het gelijk zijn gesteld als knelgeval en dan buiten de al beschreven knelgevallen van ziekte, nieuw opgestarte bedrijven etc. Dus mensen met halflege stallen, omschakelaars naar bio, innovatief in de knel en overige situaties dan in de brieven vermeld?

Heeft het nog zin om te procederen of heb je geen schijn van kans als je buiten de reguliere knelgevallen valt?

Deel dit topic

Reacties

Todi
Eerst het eigen probleem op lossen en dan de echte knel gevallen. Logisch toch.
de jonge
Bedoel je om nu nog een procedure op te gaan starten? daar waren termijnen voor toch,dat je je voor een bepaalde datum aan moest melden? wel bijzonder trouwens,dan kunnen ze wel kijken naar termijnen,als het van de andere kant verwacht word bakken ze er niet zo veel van,blijkt uit de praktijk
Koeienpraat
@de jonge ja klopt, als je iets wou had je dat al moeten doen dus net als bij het indienen van de gecombineerde opgave wordt er met twee maten gemeten. We zitten er al middenin maar gezien die laatste brief van Schouten en de verhalen die je hoort van mensen waarbij het beroep is afgewezen vroeg ik me dit gewoon af.
+2
robbies
Wil je zekerheid in jouw specifieke situatie, dan moet je niks doen. Dan weet je namelijk zeker dat je niks gaat krijgen. al het andere is onzeker
Koeienpraat
@robbies ja dat is. We rekenen ook nergens op. Ik was gewoon benieuwd of er überhaupt wel iemand is die het gelukt is of dat ze ons allemaal gewoon laten stikken
Twentsch Land
@robbies

Dacht dat je tijdje terug hier op het prikbord vermelde bezwaar te hebben ingediend en vervolgens voor een gesprek was uitgenodigd ..... heeft dat al resultaat gegeven ?
robbies
@Twentsch Land klopt. Afgewezen, zoals elk bezwaar. Nu maar naar het CBB. Rechtsbijstand betaalt toch
Twentsch Land
@robbies

Dan is het altijd mooi een rechtsbijstand te hebben, het is anders ook haast niet te betalen. Zie je nog kanzen of is het meer van wie niet waagt wie niet wind ?

Alle bezwaren afgewezen !

Toch gaan hier in de regio wel verhalen dat boer Frans toch wel wat bereikt heeft en weer aardig koeien er bij heeft. ( ik weet niet precies hoe en wat )
robbies
@Twentsch Land rechtsbijstand geeft tegenwoordig ook vrije rechtskeuze. Dus een van de gerenommeerde kantoren eens gebeld of ze het kansrijk achten. Zij dachten van wel, maar dat denken ze volgens mij altijd.

Sinds de brief van vrijdag verwacht ik er niet veel van.
+1
Erik 1979
@koeienpraat mijn ervaring is dat je moet vechten. Overal waar je op benadeeld wordt waar je geen weerstand geboden hebt krijg je spijt van. Heb je alles gedaan wat mogelijk is om je gelijk te halen en je wint niet kun je jezelf in ieder geval niets verwijten.
Koeienpraat
@Erik 1979 Precies! Stel dat je over een jaar hoort dat er boeren in een vergelijkbare situatie wel gecompenseerd zijn dan is het helemaal lastig te verteren. Zolang rechtsbijstand nog vergoed vechten we door. Want als we een dure advocaat moeten betalen en alsnog verliezen is het helemaal zeker klaar
+3
m uut m
@Erik 1979
Wat heb jij een gefrustreerd leven.
Als het kansloos lijkt laat het gaan en kijk niet weer achterom het leven is tekort voor zulke frustraties.
sjoerd de melker
Ik me de vraag wel of niet de handdoek in de ring gooien goed voorstellen. Carolia heeft vorige week duidelijk aangegeven de IDL boeren te wilen helpen behalve degenen die financieel zwaar zitten agv hun eigen keuze om te groeien. En laat dit nu toevallig de meeste IDL-tjes zijn. De kans dat je aan een dood paard gaat trekken wordt nu wel heel groot. Ik hoor alleen maar afwijzingen. Ook al zou je gelijk krijgen ben ik bang dat het een jaar of 3 gaat duren met een geldbedrag als compensatie. De kans dat je op korte termijn rechten krijgt is m.i. bijna gelijk aan 0.
de jonge
@sjoerd de melker je mag wat mij betreft ook wel in gewone woorden typen en niet voor van alles en nog wat afkortingen te gebruiken,het zal vast aan mij liggen maar heb geen idee wat je allemaal wilt met idl boeren agv ,idl-tjes, m.i.
pieta
@de jonge agv is als gevolg van. IDL zou ik denken aan IDS integraal duurzame stal waar ze al een heleboel subsidie op gehad hebben en nu ook nog de rechten er bij willen hebben. Uit Christo's reactie denk ik te lezen dat het toch wel een echte afkorting is. Wellicht europees steunfonds?
+1
robbies
Quote Reactie van @pieta:
onge agv is als gevolg van. IDL zou ik denken aan IDS integraal duurzame stal waar ze al een heleboel subsidie op gehad hebben en nu ook nog de rechten er bij willen hebben. Uit Christo's reactie denk ik te lezen dat het toch wel een echte afkorting is. Wellicht europees steunfonds?

IDL is individuele disproportionele last, zijn advocatentermen. Je moet aantonen dat je een IDL hebt, maar voor het gemak maken ze er een persoonlijk voornaamwoord van.
+1
de jonge
@pieta ja het zal vaste een echte afkorting zijn maar dat is toch geen lezen zo,volgens mij ben ik niet de enige die denkt het zal wel,geen idee wat het zal betekenen,op een enkeling na. we praten toch ook niet over het frp en de fr (fosfaatreductieplan en de fosfaatrechten) neem een klein beetje meer moeite en iedereen snapt wat er bedoelt wordt
PIONIER
@de jonge En ook hoofdletters graag na een punt!!!
hans1980
@pieta ja boerin agnes krijgt hoe dan ook gratis rechten of via rvo of via lto met zn 140 super knelgevallen
+1
christo
@sjoerd de melker Carola maakt een kader. Een kader dat net zo slecht is als de wet fosfaatrechten. Mevrouw durft te stellen dat failliet gaan niet genoeg reden is om aanspraak te maken op idl. Gelukkig heeft Carola niet het laatste woord.Dat is in ons land gelukkig anders geregeld. Het is wel stuitend dat mevrouw zegt graag alle boeren te willen helpen en dan met een kader komt waar ze alleen maar tijd mee probeert te rekken. Dat geeft aan hoe ze er in staat. Nul komma nul gevoel voor de ellende die er is op de boerenbedrijven. Ik hoor haar zo vaak zeggen dat ze het snapt, begrijpt en erg vind. Dus niet.
+2
zoiseraltijdwat
@christo ze kan wel als een sinterklaas rechten uit gaan delen maar dan zullen ze wel ergens anders vandaan moeten komen
+1
robbies
Quote Reactie van @christo:
Mevrouw durft te stellen dat failliet gaan niet genoeg reden is om aanspraak te maken op idl.

als je failliet gaat in de Nederlandse melkveehouderij heb je wel het uiteinde van je polsstok opgezocht.
+1
pieta
@robbies En sta je er op je grote teen bovenop te balanceren. 😁
joske1980
@robbies
Nee maar gedwongen stoppen is ook niet leuk. En als iedereen onrecht wordt aangedaan maakt het nog steeds onrecht
robbies
@joske1980 allemaal heel vervelend, ben ik met je eens.
robbies
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
Carolia heeft vorige week duidelijk aangegeven de IDL boeren te wilen helpen behalve degenen die financieel zwaar zitten agv hun eigen keuze om te groeien.

Je hebt de brief niet gelezen blijkbaar? Er staat nergens dat ze niemand wil helpen die financieel zwaar zitten. Het is alleen niet onderscheidend genoeg. je moet aantonen dat er op jouw bedrijf iets specifieks heeft gespeeld (en die niet door de knelgevallenregeling gedekt wordt) waarvoor je gecompenseerd moet worden. Als je een grote stal gebouwd hebt in 2014, maar in april 2015 komt het dak naar beneden, zou je een IDL kunnen zijn. Maar alleen die grote stal is niet voldoende.
Farma_boerke
Wie niet waagt, wie niet wint.
In het kader van frp hebben meerdere dat ook gedaan. RVO heeft eea gepubliceerd (WOB) hierover wat niet altijd leuk leesvoer is. Kunt er ideeen uit opdoen?

rijksoverheid.nl/documenten/wob-verzoeken/…

Een advocaat ziet altijd mogelijkheden ook al is respons termijn verlopen. Wordt alleen wel moeilijker om gehoord te krijgen.
familie pelle
@Farma_boerke heb er effe wat doorgelezen. Mijn advies, niet doen! Ik verbaas me echt wat er allemaal tussen staat. Er lijken dingen te zijn gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen.
+1
slagroomvla
@familie pelle Je weet niet wat je leest!!! +121 koeien gekocht op 30 juni en op 2 juli nog in Duitsland wordt zo even toegekend door de minister zelf!! GVD meer als een miljoen aan p rechten
familie pelle
@slagroomvla dat las ik ook ja. Als dit waar is wat heeft het vormen van een kader voor echte knelgevallen voor zin als zon minister als een sinterklaas rechten gaat uitdelen.
hans1980
@familie pelle daarom heeft ze ook de mogelijkheid extra te korten.. bah vuile. ..
Jan-T
Het klinkt allemaal hard en niet meelevend.
Maar misschien is dit gewoon realistisch en de harde waarheid.
Ze kan zich zelf wel proberen voor de gek houden, maar dan grijper er een heleboel melkveehouders de leuning.
Want we denken dat we als individu bijzonder te zijn, Maar helaas is dat niet zo.
De waarheid is gewoon hard om te lezen.

Goeie realistische belangbehartiging en melkverwerking had een heleboel ellende kunnen voorkomen.
Jawis
Laatste stuiptrekkingen van carola haar ontmoedigingsbeleid...een rechter maakt korte metten met het beleid. Er is vast een slimme advocaat die er een vinger tussen krijgt....maar dan is mischien 90 % al afgehaakt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0