Eerste drijvende boerderij bijna klaar: 'Worden de koeien niet zeeziek?'

Een boerderij op het water. Dat klinkt misschien als luchtfietserij, maar is het niet. In november verhuizen veertig koeien naar hun drijvende stallen op de Maas in Rotterdam, samen met hun veehouder Albert Boersen. Een wereldprimeur. 

De 26-jarige Fries verkiest de 'Floating Farm' boven het overnemen van het melkveebedrijf van zijn vader. "Als ik de boerderij in Friesland zou overnemen, had ik ook een hoop dingen anders gedaan. Ik wil mensen kennis laten maken van het boerenleven, in Rotterdam kan dat nu." Zijn vader wist al langer dat Albert geen traditionele boer zou worden en heeft er inmiddels vrede mee. Eerder was Albert herder van een kudde in Mongolië. "Ik had hem graag nog hier gezien maar ik ben erg trots op hem", zegt hij.

Deel dit topic

Reacties

Todi
Albert ga je met het bootje ook naar mongolie.
Koeien boertje
Trossen los en laat zo'n subsidie project maar varen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , herder , koeien , friesland , boerderij , stallen , boer , melkveebedrijf , verhuizen , kennis en rotterdam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0