Illustratie van: deutz d25s

Mochten de 19 ballonvaarders landen bij de boze boer of niet?

BOKHOVEN - De boer uit Bokhoven die zondag negentien mensen vasthield op zijn terrein omdat ze met een luchtballon landden op zijn erf, handelde niet volgens de geldende gedragscode. In die code staat dat een ballon overal mag landen, omdat hij door de luchtvaartwet niet verplicht is om te landen op een vliegveld.

De politie moest er zondagochtend aan te pas komen om achttien ballonvaarders en de piloot van het boerenerf in Bokhoven te begeleiden.

Meer: omroepbrabant.nl/…

Deel dit topic

Reacties

slagroomvla
Een paar ballonvaarders zijn echt rijp voor een schot hagel, arrogant en hondsbrutaal! Hoezo ongevraagd 'te gast' op andermans eigendom? En je dan afschepen met een lootje voor een gratis ballonvaart....
+1
walker1
@slagroomvla een lootje is idd wel afschepen. meestal is het toch wel een fles wijn of zo. heb ook wel een complete mand met allerlei etenswaren gekregen. Als er al echt schade gemaakt was, dan is het tot op heden ook altijd netjes opgelost.
Een ballon heeft de landingsplek niet altijd voor het uit zoeken, maar men moet dan wel beseffen dat men bij de boer te gast is.
+3
robbies
@slagroomvla
Quote:
echt rijp voor een schot hagel, arrogant en hondsbrutaal

De enige die dat verdient is die boer. Op de foto's te zien was het gewoon kort gras. En al staat er lang gras, wat dan nog? Deze boer mag van mij strafrechtelijk vervolgd worden wegens gijzeling.
+1
Frans1
Quote Reactie van @robbies:
wat dan nog?

Men maakt gewoon ongevraagd gebruik van jouw eigendom.Gaat helemaal niet om het geld
+2
robbies
@Frans1 Ik zie het als een stukje gastvrijheid/PR. Als ik het zie maak ik altijd even een praatje. Vaak hebben ze nog wat vragen over wat ze gezien hebben. Je schiet er niet heel veel mee op als je ze met de riek gaat bejegenen. Stond net ook op AD.nl zag ik. En de rest van de collega's maar open dagen organiseren als PR.
+5
Frans1
Quote Reactie van @robbies:
Ik zie het als een stukje gastvrijheid

Gastvrijheid is bij mij als iets vrijwillig is.Een commerciele ballonvaart met 19 passagiers valt daar toch echt niet onder.Daar zit zoveel omzet in dat er echt wel ruimte is voor een fatsoenlijke vergoeding voor het gebruik maken van jouw eigendom.Als jij dat niet doet lachen zij zich de ballen uit de broek(die domme boer)
robbies
Quote Reactie van @Frans1:
Gastvrijheid is bij mij als iets vrijwillig is.Een commerciele ballonvaart met 19 passagiers valt daar toch echt niet onder.Daar zit zoveel omzet in dat er echt wel ruimte is voor een fatsoenlijke vergoeding voor het gebruik maken van jouw eigendom.Als jij dat niet doet lachen zij zich de ballen uit de broek(die domme boer)

dan moet je daar als collectief afspraken over maken. Naar ik begrijp mag je 2,5 euro pp vragen. Ik vraag de volgende keer aan de passagiers of zij die betaald hebben. Zo ja, dan wil ik die wel hebben.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @robbies:
Op de foto's te zien was het gewoon kort gras. En al staat er lang gras, wat dan nog?

Wat jij ervan vindt maak helemaal niks uit, het is jou grond niet! Het principe "met je poten van andermans spullen afblijven" is hier prima toepasbaar. En nee ik heb s'avonds ook geen behoefte aan ongevraagd bezoek, en dat domme pr verhaaltje,geloof je dat nou echt zelf??

Jachtgeld sla je ook af neem ik aan?
Leo,s vriend
@slagroomvla iets te simpel gesteld, die ballon mag gewoon bij je landen, luchtvaartwet.
Voor convenant:pbn-info.nl/convenantlto.pdf/
+1
walker1
@slagroomvla "Boze boer gijzelt 19 mensen" Ja dat is pas goede PR...
adriaan33
@walker1 de luchtvaart branche heeft bij mij ook wat P R nodig voor ik in een ballon stap. 10 jaar geleden op een vriezende strafwaaiende november zondagmorgen crashte een Duitse ballon, 200m remspoor, rakelings langs een opraapwagen, net voor de stal ballon op prikkeldraad. Jonge ballon vaarder totaal in paniek en zijn passagiers lijk wit. Bleek geen navigatie, radio en zijn gsm werkte niet over grens. Dacht dat hij al bijna op Eindhoven Airport was. De eigenaar kwam zijn ballon ophalen met een oude auto met 4 verschillende bijna kale banden. Maar heb ook fijne landingen meegemaakt
slagroomvla
Quote Reactie van @walker1:
Ja dat is pas goede PR...

Inderdaad, laat het besef maar doordringen dat boeren niet alles pikken!

En dan nog, wat denk je te bereiken met 'goede pr' ??
+2
walker1
@slagroomvla Het zal niet meteen een hogere melkprijs geven, maar dit soort lompe acties doet het imago voor de landbouwsector in het algemeen geen goed. Als de landbouw helemaal nooit negatief in het nieuws kwam, was er niet zoveel loos. Maar nu zijn er weer 19 mensen die denken dat boeren allemaal lompe horken zijn.
pieta
@walker1 In feite is 1 op de 10 lompe hork. Heb ik gisteren vastgesteld obv Boer zoekt vrouw. Van alles geregeld voor die jongen en na het filmpje wordt netjes gemeld dat de jongen verder niet gevolgd wordt vanwege kortweg misdragingen. Toeval wil ook nog dat het een bioboer was. 😁
labella
@pieta Juist die zijn vaak wat creatiever met regeltjes.
+1
Nico96
@pieta Dat is natuurlijk volkomen toeval
walker1
@pieta Ja dat had hij wel knullig gedaan.
slagroomvla
Quote Reactie van @walker1:
Maar nu zijn er weer 19 mensen die denken

Jij weet helemaal niet wat die mensen denken, misschien was het wel Groen links, dierenpartij of vega meuk.... Die veranderen vast direct van gedachten als ze allerhartelijkts ontvangen worden!
robbies
@slagroomvla om eerlijk te zijn wel ja. Jachtrecht heeft mijn buurman. Daar blijf ik liever op goede voet mee
slagroomvla
@robbies De veehandelaar is vast ook heel blij met je..... Maar, iedereen vindt je vast hartstikke aardig!!
+1
robbies
Quote Reactie van @slagroomvla:
Maar, iedereen vindt je vast hartstikke aardig!!

jij niet aan je toon te lezen.
slagroomvla
@robbies Je komt me iets te "goedig" over....
robbies
Quote Reactie van @slagroomvla:
"goedig"

totdat ik volgend jaar geld aan je vraag voor mijn 4e snede of mijn mais. Dan ben ik ineens weer een afzetter
pieta
@robbies Ben je bang dat ie je anders neerschiet? 😁 Ik denk dat hij veel zuiniger is op jou(w handtekening).
+1
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Ben je bang dat ie je anders neerschiet? Ik denk dat hij veel zuiniger is op jou(w handtekening).

Weet je wat het is Piet. Dat jachtgeld is me niet zoveel waard als mijn relatie met mijn buren. Ik heb 3 burgers op minder dan 50 meter van mij afzitten, maar heb werkelijk nog nooit een bezwaarprocedure moet doorlopen voor alles wat we aangevraagd hebben.
Als ik dan links en rechts hoor dat mensen 7 of 10 jaar hebben moeten procederen om een NB-vergunning of iets dergelijks voor elkaar te krijgen, dan hoop ik dat ze blij zijn met hun jachtgeld (bij wijze van spreken) ik heb het liever omgekeerd. Dat gezegd hebbende, ligt mijn buurman dwars, dan is hij zijn jachtrecht natuurlijk wel kwijt. Ik ben gekke Henkie niet.
pieta
@robbies Er zijn vele manieren om de buurt tevreden te houden. Het toeval wil dus dat mijn buurman ook de jager is op mijn grond. Hij hoeft de hoofdprijs niet te betalen (3 euro/ha geeft ie). En ik zal niet voor iemand anders gaan tekenen zolang hij het wil en zich netjes opstelt. En dat doet ie. 😁
m uut m
@pieta
Wij met kerst een rollade en een slagroomtaart
+1
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Hij hoeft de hoofdprijs niet te betalen (3 euro/ha geeft ie). En ik zal niet voor iemand anders gaan tekenen zolang hij het wil en zich netjes opstelt. En dat doet ie.

Mooi toch. En waarschijnlijk zegt hij weer: die Piet is zo'n kwaaie niet voor een Brabander 😉. Ik reken erop dat die van mij dat ook zegt tegen de buren en zo kweek je waardering. Niet met hier op het prikkebord roepen : WIJ MOETEN WAARDERING HEBBEN!!!!111!!!!11 maar vervolgens wel het vel over de oren trekken voor een paar euro jachtrecht
+1
jan w
@pieta
Ik krijg hier voor de jacht een kratje bier, dus nog geen flesje per ha. haha.
En dan helpt hij mij ook nog drinken.
Maar dat maakt mij ook niet veel uit, als ik hem app, dat er weer kraaien komen komt hij ook. Alleen het is net of die kraaien zijn auto al kennen. Zodra ze die zien, zijn ze al weg.
pieta
Quote Reactie van @jan w:
het is net of die kraaien zijn auto al kennen. Zodra ze die zien, zijn ze al weg

Dan zul je hem dus voortaan op moeten gaan halen. 😁
+1
pietjepuk
@pieta Als de auto van de jager gearriveerd is laat je gewoon vier banden leeg lopen. Ben je weer een poosje van de kraaien af.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @jan w:
Alleen het is net of die kraaien zijn auto al kennen. Zodra ze die zien, zijn ze al weg.

Sterker nog, die kraaien weten dat vrij snel.
slagroomvla
Quote Reactie van @robbies:
Ik heb 3 burgers op minder dan 50 meter van mij afzitten,

Dat is nog kanslozer dan een kleine huiskavel, elke cent die je in je gebouwen stopt is weggegooid geld. Verplaatsen zal ook wel niet lukken, zoiets is niet weg te geven... Als er nieuwe buren komen kun je de vingers gekruist houden? man wat een leven, sterkte!
robbies
Quote Reactie van @slagroomvla:
man wat een leven, sterkte!

Bedankt, maar ik zal het niet nodig hebben.
+1
J.v.G
@slagroomvla zal ie zelf ook niet prettig vinden denk ik. Is ie niet zo'n kut opmerking voor nodig!
+3
robbies
Quote Reactie van @J.v.G:
zal ie zelf ook niet prettig vinden denk ik. Is ie niet zo'n kut opmerking voor nodig!

ik heb meer moeite met de slagroomvlaatjes van deze wereld. Die jongen is diep ongelukkig denk ik weleens. Moet toch vermoeiend zijn om werkelijk overal tegen te zijn. Je staat er van te kijken hoeveel positieve reacties je krijgt als je een beetje meebuigt met je omgeving. In het voorjaar een paardenbakje opcultivatoren of wat tuinafval op de mestvaalt laten gooien: krijg je veel waardering voor hoor.
+2
walker1
@robbies Zo is het. Op het ouderlijk bedrijf ook altijd burgerwoningen vlakbij. Heeft nooit voor problemen gezorgd. Niet in de dagelijkse bedrijfsvoering en ook niet met vergunningen e.d. Vraag me ook wel eens af of je in een echte boerenpolder echt zoveel gelukkiger bent. Ja voor het bedrijf misschien wel beter, maar hoe groot is je wereld als mens als de buren ook boer zijn en de dagelijkse gesprekken vooral over koeien en trekkers gaan? Hier hoorden we tenminste ook eens andere verhalen. Ik ken dhr Slagroomvla verder niet, maar heb het idee dat hij een beperkt referentiekader heeft, zoals ze dat zo mooi noemen.
pieta
@walker1 Wij hebben ook jaren tussen de burgers geboerd. Met de buren ging het altijd perfect. Maar qua vergunningen een ramp omdat we gewoon hartstikke op slot zaten.
walker1
@pieta Ik bedoelde vooral dat de buren nooit ergens bezwaar op hebben aangetekend of zo.
weurding
@robbies zekers... totdat je een dag voor je buurman bezig bent met trekker en ze je de volgende dag willen afschepen met " een flesje" 😉
slagroomvla
Quote Reactie van @robbies:
Moet toch vermoeiend zijn om werkelijk overal tegen te zijn.

Weinig last van vermoeidheid, voortdurend ja knikken en kruipen om bij iedereen in de gunst te blijven, zodat je bedrijf bij de gratie van de buurt kan blijven bestaan, het moet je liggen. Je hebt toch altijd verhaaltjes over latente ruimte?, gewoon onzin dus, want met buren binnen 50 meter kun je niet eens uitbreiden!

Voor de rest heb ik geen zin in ongevraagd bezoek in welke vorm dan ook, daarvoor hebben 24/7 2 beveiligers rondlopen. Duidelijk aangegeven, betreden op eigen risico.
+1
robbies
@slagroomvla die honden kun je maar beter wegdoen. Als je je zo opstelt zal er niemand voor zijn plezier naar jou komen, laat staan ongevraagd. En wat mijn latente ruimte ermee te maken heeft, weet ik niet. Je geeft in ieder geval blijk geen enkel benul te hebben van wetgeving.
slagroomvla
@robbies Je had toch een nieuwe stal willen bouwen? of was jij dat niet?
robbies
@slagroomvla ik wil zoveel, waaronder een nieuwe stal. Nu ben ik blij dat hij er niet staat. Maar ik kan hem nog gewoon bouwen hoor. Bouwblok en bebouwd oppervlak is groot genoeg. Euro's en rechten zijn een grotere uitdaging
+1
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Euro's en rechten zijn een grotere uitdaging

Rechten zijn het probleem bij jou niet. 😁 Zodra je de euro's voor mekaar hebt kun je ze kopen. 😁
pietjepuk
Quote Reactie van @robbies:
Bouwblok

ligt een gedeelte van je bouwblok verder dan 50 meter van je buren vandaan. Staat me allemaal bij dat je binnen 50 meter van je buren geen koeienstal mag bouwen.
weurding
@pietjepuk klopt, zelfs geen jongveestal, hier ook niet
George
Quote Reactie van @slagroomvla:
oor de rest heb ik geen zin in ongevraagd bezoek in welke vorm dan ook, daarvoor hebben 24/7 2 beveiligers rondlopen. Duidelijk aangegeven, betreden op eigen risico.

Wel gezellige boel en gastvrijheid bij jullie. Komt er ooit iemand?
slagroomvla
Quote Reactie van @George:
Komt er ooit iemand?

Op afspraak, het is hier geen cafe....
+4
George
@slagroomvla
Gezellig
+1
robbies
@George als Brabander is Slagroomvla
🔳geschikt
✅ongeschikt
+2
hookwood
Quote Reactie van @slagroomvla:
met buren binnen 50 meter kun je niet eens uitbreiden!

Dat ligt maar net aan waar je zit. Hier bij ons het namelijk 25 meter geurgrens in het buitengebied. Mijn buren zitten op 45 meter en heb paar jaar geleden gewoon een nieuwe vergunning gekregen.
slagroomvla
Quote Reactie van @hookwood:
nieuwe vergunning gekregen.

Probleem is bouwvergunning bij nieuwbouw binnen 50 meter, niet milieuvergunning zonder bouwerij gek genoeg.
pietjepuk
Quote Reactie van @slagroomvla:
bouwvergunning bij nieuwbouw binnen 50 meter

Ik weet niet of er nog verschil is tussen burger woning en bedrijfswoning bv van collega veehouder.
Frans1
@hookwood hier hetzelfde verhaal.is een aantal jaren geleden veranderd,was eerst wel 50 meter
robbies
Quote Reactie van @hookwood:
Mijn buren zitten op 45 meter en heb paar jaar geleden gewoon een nieuwe vergunning gekregen.

hier hetzelfde. Voor de rest weet ik het niet. De vergunningen zijn binnen en verder geloof ik het wel
pietjepuk
@robbies @Jack Rijlaarsdam weet er meer vanaf dan hem lief is
robbies
@pietjepuk kan in een dikke 180 kilometer veel verschil inzitten
+1
Erco
@slagroomvla je bent n onbehouwen hork, weinig vrienden zeker? Jachtgeld word hier ook niet gevraagd idd.
slagroomvla
Quote Reactie van @Erco:
je bent n onbehouwen hork,

Dat is beter dan dat ze je sinterklaas noemen...
@robbies het lijkt me beter voor jou dat je vertrekt naar Cuba of Noord Korea,daar is ook alles van iedereen
+3
Grasbaal
Met mooi weer hier varen hier elke dag luchtballonen langs of landen in de buurt of op eigen land, wij hebben hier geen enkel probleem mee. Gratis PR voor de landbouw.... (maar niet in deze situatie)
walker1
@Grasbaal Boos worden en gijzelen is dan wel weer omgekeerde PR. Zeker als er geen vee in stond en gewoon gras was. Dan maakt die boer zich druk om niks. Enige wat problemen kan geven is dat als het weiland echt drassig is, dat hij het busje niet in het land wil hebben, maar daar is doorgaans ook wel over te praten met ballonvaarders.
+3
de hoef
@walker1 hier is iedereen welkom ,maar als ze beginnen mee ik moet ,dan gaat hier ook de trekker ervoor ,gijzeling of niet
+2
Frans1
Quote Reactie van @de hoef:
,maar als ze beginnen mee ik moet ,dan gaat hier ook de trekker ervoor ,gijzeling of niet

Dat dus 👍
+2
weurding
@de hoef mensen in zo'n bakkie kun je met een trekker niet tegenhouden, lopen zo van je land af, enigste wat je tegenhouden kan is de auto met aanhanger om het materiaal af te voeren, dus gijzelen is zwaar overdreven, boer stond er vast niet met een jachtgeweer, dat zou pas erg zijn 😂
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @walker1:
dat hij het busje niet in het land wil hebben, maar daar is doorgaans ook wel over te praten met ballonvaarders.

Deze ballon is dusdanig groot dat hij eigenlijk bijna niet handmatig te versjouwen is (de mand). Ballonvaarder met dit soort materiaal zoekt het zelf op.
+1
kaas
@dorpsrandhoeve je hoeft de ballon ook niet plat te leggen dan hoef je de mand ook niet te tillen kunnen ze hem zo richting de dam trekken en dan plat leggen hoeft er geen auto op het land een goede ballon vaarder doet dat ook eerst op de eigenaar wachten en dan pas de ballon plat leggen en als de boet wel moeilijk doet even weer de lucht in naar het volgende perceel.
+1
Hans van Bergen
@Grasbaal Gratis?? Rente aflossing waterschaps lasten ruiverkavelings lasten overdarchts belasting egaliseren bewerken inzaaien bemesten bekalken. En dan dat arrogante tuig wat gratis denkt te kunnen landen? Hier hebben ze een paar jaar geleden het hekkegat kapotgeknipt de ballon snel opgeladen en de pinken naar de snelweg laten rennen. Als een buurman het allemaal niet gezien had hadden we het niet geweten. De politie heeft ze bij de snelweg tegengehouden net op tijd zijden ze anders hadden ze ze af moeten schieten. Smerig tuig is het dus dat ballonnenspul. Hier is het gewoon 50 euro aftikken als ze landen en dan kunnen ze daarna in alle rust de ballon opladen.
+4
dorpsrandhoeve
Landen ja, ballon van het land halen ja.

Maar voor de toegang van het busje of volgvoertuig is toch echt expliciet toestemming nodig van de landeigenaar. Zeker met deze ballon die wel 19 mensen vervoerde mag je je afvragen of dit nog normaal is. Maar goed, ik heb zelf de grootste pokkehekel gekregen de laatste jaren aan de ballonvaart die te pas en te onpas laagvliegend mijn koeien terug de stal in hebben gejaagd met bijbehorende schade.

Ballonvaarders zijn arrogant. Daar zal ik het verder bij laten.
+1
van Ittersum
@dorpsrandhoeve in het verleden ook problemen gehad met een ballonvaarder die de landing verkeerd inschatte en dacht boven mijn stal nog even flink de gas er op moeten te zetten, gevolg was 3 pinken afgevoerd. En dan kunnen ze zeggen, ze zijn verzekerd maar dat was ook hangen en wurgen. Kortom de ene ballonvaarder is de andere niet. Heb op mijn verzoek mijn landerijen als natuurgebied laten aanmerken dus landen verboden (dat kan dus ook), vele houden zich er aan niet allemaal. Ligt eraan van welk richting ze komen, zie bijgevoegde foto als je richting alleen maar water vaart. Dan wil je wel landen anders moet je wachten tot in N-Holland ( foto hartje zomer 2018, gekregen foto vanuit een ballon)

(klik om te vergroten)

weurding
Quote Reactie van @van Ittersum:
Heb op mijn verzoek mijn landerijen als natuurgebied laten aanmerken

benieuwd of dat verder geen gevolgen gaat hebben voor je bedrijfsvoering, de kans dat er een keer een ballon landt is nu ook weer niet zo groot
van Ittersum
@weurding voor de ballonvaarders.....die mogen daar niet landen, alleen bij nood.

Dacht dat u dat wel begreep....
Frans1
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
Ballonvaarders zijn arrogant.

Niet alles over 1 kam scheren.Ken er 1 die zelf ook boer is geweest,die houdt echt goed rekening met vee en gewas,en is absoluut niet arrogant,maar heb ook wel eens een andere getroffen
pietjepuk
@Frans1 Heb er hier ook een voor maloot uitgemaakt. Landen op een perceel naast mijn pinken. Pinken waren nogal nieuwsgierig konden zo ongeveer bij de mand toen hij over kwam. Ballon vaarder beweerde dat hij op een afstandje kon zien of de dieren rustig bleven. Tegen vraag aan hem. En wat nou als ze in paniek raken als je korter bij komt stook je hem dan even omhoog. 😒
gerrie-hul
@pietjepuk Hier zelf ook meegemaakt dat een balovaarder op een zondag avond over kwam Zo laag dat je hem bijna kon aanraken zo laag In de mant schreewende mensen die in paniek waren Piloot had maar 1 doel zo ver mogelijk komen Scheerde vlak over de pinken 2 in de sloot en 1 die het kalfje afgzette Hele avond aan het pinken vangen geweest en afrastering gemaakt Dit bleek een ballon te zijn met het TROS embleem erop Maandags de TROS gebeld en gevraagd wie de piloot van die ballon was Het bleek een bedrijf te zijn die met 8 ballonnen vloog De piloot melde zich een uur naar het telefoon gesprek Het was binnen een half uur geregeld en piloot was brevet gelijk kwijt Dit dankzij Radar
+1
walker1
Volgens het convenant: "Hij had wel een bergingsvergoeding kunnen vragen aan de ballonvaarders.
In het convenant is daar een berekening opgenomen. Voor een luchtballon met zes personen mag vijfentwintig euro gevraagd worden. Voor elke persoon extra mag er 2.50 euro meer in rekening gebracht worden."
is dus 25 + 13 x 2,50 =57,50, daarvan had hij vanavond mooi met moeders de vrouw uit eten kunnen gaan ipv een hoop ruzie te maken en gedoe met de politie te hebben.
ted9
@walker1 Uit eten voor dat geld......bij de chinees zeker. Is toch een veel te weinig.
robbies
Quote Reactie van @ted9:
Is toch een veel te weinig.

Wat vindt je dan wel een reëel bedrag?
+2
weurding
@ted9 als je met 2 man voor dat geld niet normaal uit eten kunt heb je of een dure smaak of te dure adressen 😉
walker1
@ted9 Oke, je moet niet in een Michelin sterren restaurant gaan eten, maar zijn genoeg restaurantjes waar je met z'n 2en wel kan eten voor dat geld. wat de Chinees betreft, ik lees dat die boer ook medewerkers heeft, voor die bijna 60 euro had de boer ook voor de hele club chinees en een krat bier kunnen halen, hadden ze ook een leuke avond gehad.
+2
Flinstone
@walker1 in een artikel in Nieuwe Oogst schreef LTO dat je nu 100€ mag vragen!
Degene die zich af laten schepen met een lootje of een fles goedkope rommel zijn mooi gek!
Het zijn gewoon commerciële vluchten geworden en als je in de route ligt en je vraagt niks dan ben je iedere keer de pineut!
Komen altijd ongelegen en daar vragen we hier dus een flinke vergoeding voor en dan zoeken ze graag een andere boer uit!
+6
robbies
Quote Reactie van @Flinstone:
100€

De meeste boeren vinden 100 euro/ha voor een 4e snede veel te veel geld, maar als een ballonvaarder 100m2 platrijdt is het gras ineens 1.000 euro per ha waard.
+6
Frans1
Quote Reactie van @robbies:
maar als een ballonvaarder 100m2 platrijdt is het gras ineens 1.000 euro per ha waard.

Die ballonvaarder rekent wel 160/pp,dan mag hij ook best een fatsoenlijke vergoeding geven voor het landingsrecht.
ted9
@Frans1 precies moeten ze maar bij hun kostprijs opzetten. Dat doen wij immers ook.🤔
+1
Frans1
Quote Reactie van @ted9:
precies moeten ze maar bij hun kostprijs opzetten. Dat doen wij immers ook

Daar gaat het mij helemaal niet om.Hoe zou die ballonvaarder reageren als ik iets bij hem in de tuin ga organiseren? zij komen ongevraagd gebruik maken van andermans eigendom,terwijl dat hun verdienmodel is,dus vind ik dat daar best iets tegenover mag staan.Als de ballonvaarder zijn ballon netjes aan de grond zet,en zich vervolgens meldt,zijn er volgens mij maar weinig mensen die daar een probleem van maken,maar net als wat de hoef zegt,direkt beginnen met: ik moet,en ik heb recht op.. kom op zeg
ted9
@Frans1 ik ben het ook met je eens.
+1
vaak
@Frans1 Heb vorige week zelf een ballonvaart georganiseerd vanaf mijn eigen erf met 6 personen.
Ben geland in Moergestel maar voordat we uit de mand mochten ging de volgwagen eerst op zoek naar de eigenaar vd grond.
We mochten daarna pas uit de mand.
We kregen een drankje en volop hapjes en de boer mocht ook mee smikkelen.
De ballonvaarder zei dat hij nog nooit problemen heeft gehad.
+3
weurding
Quote Reactie van @vaak:
op zoek naar de eigenaar vd grond.

beetje moeilijk als je mag geloven dat asr al heel veel bezit.... 😁
walker1
@weurding of makkelijk, ASR bellen als wilt landen en al zoveel procent kans dat je de goede hebt
+1
robbies
@Frans1 volgens mij moet dat dan gerelateerd zijn aan de opbrengstderving en niet aan het verdienmodel van de vaarder. Of krijg jij bij een aanrijding met een miljonair ook een hogere vergoeding dan wanneer je botst met een uitkeringsgerechtigde?
+1
weurding
Quote Reactie van @robbies:
Of krijg jij bij een aanrijding met een miljonair ook een hogere vergoeding dan wanneer je botst met een uitkeringsgerechtigde?

ligt er natuurlijk wel aan wie schuld heeft 😂
walker1
@weurding Als je pech hebt en die uitkeringsgerechtigde rijd onverzekerd rond, krijg je niks.
weurding
@walker1 daar zijn ook potjes voor
+1
pieta
@robbies Het zijn commerciële vluchten. Ik zou als ballonvaarder gewoon een fatsoenlijke vergoeding willen geven. Bij ons zijn vd zomer ook een keer geland. Op zich heel gezellig maar je bent zo 2 uur verder. Bij ons was het avond. Niet dat ik dan moet werken maar ik ga dan toch echt liever zitten. Geen vergoeding gehad buiten iets voor de kinderen van een paar centen. Voor mij hoeven ze niet vaker bij mij te landen.
ted9
@robbies als een doodskoe te weinig op brengt dan staat de wereld in brand. Kun je n keet geld pakken willen sommigen dit niet....
+2
Flinstone
@robbies en als er een keer een koe uitbreekt of ze vergeten de draad dicht te doen of er zet op onverklaarbare reden een pink een kalf af! Niet claimbare schade die dekken wij daarmee af! En als ik bij hun in de tuin een kratje bier leeg kom zuipen een aantal keren per jaar dan vinden zei dat ook niet wenselijk!
100€ vind ik niets meer dan billijk! Maar ze hebben het recht om overal te landen en dat ga ik niet weigeren maar betalen ze niet dan hebben ze een probleem 🤗
Hans van Bergen
@Flinstone Precies een fels champagne beloven ze.Wat krijg je een mini flesje gore bocht. Hoe mega onbeschoft kun je zijn
+3
robbies
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Hoe mega onbeschoft kun je zijn

Gelukkig blink jij uit in fatsoensnormen hier. Fucking dit, klote dat, leugenaar zus en bedrieger zo
+1
Hans van Bergen
@robbies Daar val ik toch niemand lastig mee. Jij snapt het verschil niet tussen iemand die zich uit kan drukken en iemand die ongevraagd met een hoop rotsooi auto's en volk in je wei komt staan. Maar goed alle balonnen naar jouw dus alleen weet niemand wie je bent want je schaamt je voor jezelf
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
iemand die ongevraagd met een hoop rotsooi auto's en volk in je wei komt staan.

En daar Hans duw jij de vinger gewoon helemaal op de zere plek. Want zo doen ze het.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @walker1:
Volgens het convenant

Sterker nog, er is helemaal geen convenant. Dit is in het verleden opgedrongen bij LTO, maar een convenant is er niet.
+1
walker1
@dorpsrandhoeve Geen idee hoe officieel dat is, stukje tekst wat ik kopieerde komt uit artikel van die 2e link die bij dit topic staat. Hier wel een keer vergoeding gekregen toen de ballon in de mais geland was, is gewoon netjes afgehandeld.. Andere keren altijd in weiland geland en daar is nooit schade bij ontstaan en hadden ze altijd wel iets weg te geven. Maar goed, er zullen altijd wel ballonvaarders zijn die altijd moeilijk doen, zich niet netjes gedragen, niks weggeven, anderzijds zijn er ook boeren die een hele heisa kunnen maken van een paar platte grassprieten. Waarschijnlijk was dit er ook een.
@walker1 convenant is niet meer geldig,is geloof ik 2010/2011 niet meer verlengd, en buiten dat! LTO Bepaalt de prijs niet hoor dat doe je gewoon zelf!
+3
Nico96
Je bent altijd weer een paar uur kwijt met die lui, zorgen dat ze erbij kunnen, en als laatste weer zorgen dat je zeker weet dat de draad weer dicht is, ben je weer een paar uur verder. Als je dat tegen een redelijke uurvergoeding wilt doen, ongevraagd en vaak in de avond, is € 100 nog maar mager.
+8
George
@Nico96 Als ze 100 Euro betalen voor een landing hoop ik dat ze dagelijks hier landen. Kan ik mooi een glaasje champagne mee drinken , en even met blije mensen buurten die vertellen hoe leuk het was.
+2
sorry
@George mensen zijn een avondje uit en dan ga je niet lopen gallen
+1
sorry
Maar de meeste weten zich niet als gast te gedragen en de vergoeding mag ook best wat hoger
+4
George
@sorry
Ik ben zelf ook een keer of 4 met zo'n ding mee geweest en het is werkelijk prachtig. Dan doet een boze boer op het eind met een riek in zijn hand wel afbreuk aan het geheel. Maar wij hebben dat niet gehad. En als er geen vee in de buurt is wat is dan in godsnaam de schade aan weiland?
m uut m
@George
Het is een schitterende ervaring.
+2
George
Quote Reactie van @m uut m:
Het is een schitterende ervaring.

Ik begrijp heel die heisa niet , dat ding moet toch ergens omlaag. In 99% van de gevallen heeft er niemand schade van . Als vee verschrikt of iets dergelijks en er schade is kan ik me nog wel wat woede voorstellen. Maar hier komen toevallig net nog van die grote legerhelicopters heel laag over gebouwen heen gevlogen . Dat maakt meer schrikgeluiden dan een hete luchtballon.
+1
m uut m
@George
Vroeger met de zwartbonten meer last dan nu met jersey.
Die grote legerhelicopters vliegen hier ook regelmatig over we liggen op de vliegroute naar lauwersmeer.
Hier 3 keer een ballon landing gehad geen probleem ook geen vergoeding.
Kwamen zich elke keer netjes melden. 👍
hookwood
Hier in de buurt willen ze ook nog wel eens naar beneden komen en had daar eigenlijk nooit problemen mee tot een paar jaar terug er eentje wou landen en bij ons de pinken door de draad gingen. Toen trok ie de ballon weer op en landde die een paar km verderop. Gelukkig was het geen prikkeldraad waar ze doorheen gingen....

Heb toen de ballonvaarder er wel op aangesproken. Gelukkig was de schade alleen een kapotte draad en wat werk. Sinds die tijd landen ze hier niet meer trouwens. Poosje terug landde er nog wel eentje bij de buren, die ging hier maar een paar meter over het huis heen....
Hans van Bergen
@George Als ik hier in een groter dorp mijn bus moet parkeren heeft daar ook niemand last van. Maar toch moet ik betalen. Ik moet eik altijd overal voor betalen. Dus hoen stomme ashole ben je dan as je ineens balonvaarders gratis door je land laat crossen. Daenk je dat hun jouw gaan waarderen?
+2
George
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
hoen stomme ashole ben je dan as

Ja wie hier de stomste asshole is weet ik inmiddels wel. 😄
robbies
@George reken maar uit. Jij wat een hectare grasland waard is half september
George
Quote Reactie van @robbies:
Jij wat een hectare grasland waard is half september

Grasland zal hier wel tegen de €70000 per ha doen maar dat was in mei ook al zo. 😄 Er staat alleen niks te koop.
dorpsrandhoeve
@George Nou, blijkbaar had hij een paar keer door jong gras gestuiterd en gesleept. Ja, dan is er natuurlijk wel schade.
George
@dorpsrandhoeve

Ik denk dat het slepen en stuiteren wel mee valt. Ik ben 4 keer mee geweest en er is weinig gesleept of gestuiterd . Maar inderdaad op heel jonge inzaai welke er net op staat heb je het liever niet.
dorpsrandhoeve
@George We hebben het hier over een hele grote mand. (19 personen) Dat is natuurlijk iets anders als wat doorgaans op het gras land. En ja, als er wat grondwind is, dan slepen ze soms. Ik heb het een tijd geleden ook gezien op een plek met een kleine ballon. Zou ik niet blij mee zijn.
George
@dorpsrandhoeve Nee op heel jonge inzaai niet nee. Maar ik heb nog nooit schade gehad. Echter een jaar of 7 terug zijn er hier wel een stuk of 10 geland in de zomer. Was je net ergens belden de kinderen weer op dat er weer een ballon geland was. Kon je weer even naar huis om ze weg te wijzen hoe ze achter moesten komen. Dan denk je op gegeven moment vlieg maar wat door. 😄

Voor zo'n vatje Krombacher over de datum wil je niet elke keer gestoord worden , maar ik kan me er niet kwaad over maken als de mensen gewoon aardig zijn.
Flinstone
@George en ik wil graag voor dat soort ongemakken betaald worden!
Het zijn allemaal uren waarop de gewone man aan zn biertje zit en dan kan ik voor een ander zn plezier extra uren maken!
Ik heb er geen probleem mee als ze zich netjes melden en betalen maar geen hele hordes volgers bij ons op het erf!
En ik vraag een vergoeding ja!
+2
George
Quote Reactie van @Flinstone:
en ik wil graag voor dat soort ongemakken betaald worden!

Zeg dat ook even tegen je zuivelfabriek! Al die ongemakken zoals Foqus Planet , Qlip en andere onzin wordt ook niet betaald en dat neem je voor lief. Dat is zogenaamd uitstraling van kwaliteit in de keten maar in werkelijkheid voegt het totaal niets toe! Terwijl als er een ballon neer daalt op je grond zonder schade met mensen die een plezierige ervaring hebben gehad dan wil je geld zien.
Het gaat toch helemaal nergens over. Ik heb hier alleen nog maar blije mensen gehad die uit zo'n ballon komen en naast een vaatje bier of fles drank altijd een glaasje goedkope bubbels gedronken en werd als landeigenaar vriendelijk bedankt.
+1
Rudolf
In Frankrijk heb ik een landing van een luchtballon mogen mee maken.
Het was feest de grondeigenaar vond het geweldig ,stond direct klaar met champagne,wijn en bier.
Eigenlijk omgekeerde wereld!
Voor zover ik weet is er een afspraak over het landen,dat daar een vergoeding van 25 euro voor staat voor de grond gebruiker.
puntertje
Er zitten klojo's tussen, m'n vee met een noodgang m'n stal injagen met die brander, de koeien sprongen over elkaar heen. Maar de ballon ging verder en lande bij iemand anders. Ik heb uitgezocht wie het was en verhaal geprobeerd te halen. Meneer wilde van niets weten want hij was niet bij mij geland. Hij vreest de dag dat hij nog eens gedwongen bij mij moet landen.
dorpsrandhoeve
@puntertje Als je weet welk ballonvaartbedrijf het is kun je hem gewoon aansprakelijk stellen voor de schade. Ze zijn verplicht hun verzekering in te schakelen.
van Ittersum
@dorpsrandhoeve daarom snap ik die gijzeling enigzins. Achteraf je schade of ongemak te verhalen is vaak.moeilijk. Wie eist, bewijst.

Laten we duidelijk zijn 99% gaat goed, 1% verknoeid het voor de hele branche. In dat opzicht zijn het net boeren, tinmmerlui, enz, enz, enz
puntertje
Er zitten klojo's tussen, m'n vee met een noodgang m'n stal injagen met die brander, de koeien sprongen over elkaar heen. Maar de ballon ging verder en lande bij iemand anders. Ik heb uitgezocht wie het was en verhaal geprobeerd te halen. Meneer wilde van niets weten want hij was niet bij mij geland. Hij vreest de dag dat hij nog eens gedwongen bij mij moet landen.
+1
verbi
Hier ook geland kreeg een gratis ticket om een keer mee te gaan die een jaar geldig was en wat gebeurt er , ik laat het verlopen toch heen gebelt was geen enkel probleem kon gewoon mee. SUPER NETJES. Maar je hebt er boeren bij die liggen met iedereen overhoop. Overgens hier komen ze ook ooit laag over geen koe die het wat inttereseert. Zou het dan toch aan de heethoofd boeren liggen......
Flinstone
@verbi we hebben jaren gehad dat er een kleine 10 ballonnen landden en altijd op de tijd dat je naar een feestje wilt!
De laatste jaren wordt het mindet maar we hebben hier wel eens vele volgauto’s hier op de werf gehad!
Grote mond en je weet nooit wie er allemaal meeloopt!
Ik gun iedereen zn ballonvaart maar 100€ vindt ik minimaal voor een landing!
jpls
@Flinstone heb een keer een zweef-vliegtuig midden in mijn maisveld van 8ha. gehad, werd eerst naar de kant gesleept voor demontage, heb je wel een spoor van zo'n 500m, wat staat daar eigenlijk voor vergoeding voor?
George
Quote Reactie van @jpls:
heb je wel een spoor van zo'n 500m, wat staat daar eigenlijk voor vergoeding voor?

Dat zul je dan toch wel weten als je het een keer hebt meegemaakt?
jpls
@George nog niet, destijds € 25,- gevangen.
brabo
Quote Reactie van @jpls:
wat staat daar eigenlijk voor vergoeding voor?

wij hebben nadien een paar gratis vluchten gehad met het zweefvliegtuig
+1
puntertje
@verbi jou koeien lopen niet buiten
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @verbi:
een gratis ticket

Bij de meesten krijg je alleen een fles drank en een bedankje, vorig jaar een keer een soort bon, als ze dan voor derde keer bij je landen mocht je ook mee. Reageerde direct van doe het hele ticket maar, maar nee, kosten enz, kon niet uit.. Van de week bij toeval geleerd dat de chauffeurs van de volgautos ook niet betaald worden, doen ze voor de lol.
Vorig jaar meerdere ballonnen gehad, eentje ging vlak over de stal en gooide nog even zn brander daar vol voor open anders was mn nok stuk geweest, droge en paarden natuurlijk aan de loop, liepen achter die stal. Hebben geen formulier oid bij zich waarin ze zich verantwoordelijk stellen voor evt schade, was een heel getouwtrek om dat gemaakt en getekend te krijgen, en zelfs zo dat de grapjurk die het opstelde het steeds zo schreef dat ze er onderuit konden.
Mooi verhaal van we zijn verzekerd en als het zo is.. weten ze nergens meer van en mag jij gaan hard maken dat het daar van kwam.
Heb toen ook direct gezegd, hier nooit meer landen. Dit jaar weer geland, twee tegelijk zelfs.
Resultaat, twee flessen drank, lust die bocht niet eens, en nee, ook weer geen verantwoordingformulieren mee, heel mooi praten en de piloten wisten nergens van een landingsverbod. Dag erna belde eigenaar met hele rits smoesjes, ja maar nee, die piloten hadden het moeten weten want staat gewoon op internet.

Het is gewoon te zot voor woorden dat ze letterlijk uit de lucht komen vallen, heel gedoe en heisa op jouw land, moeten nog met die busjes en aanhangers het land in, geen formulieren mee om in te staan voor hun verantwoordelijkheid (schijnen ook niet te bestaan) en dat voor een fles drank..
Moet je voor de grap je auto de dag erna eens even bij die piloot of eigenaar ballon in de tuin parkeren, kom je er ws niet mee weg als je uitstapt, sorry zegt en een flesje bier overhandigd.
+1
Wilbert
@cs-agrar je kan die flessen drank toch teruggeven en €25 per ballon vragen. En dan vriendelijk blijven lachen. Hier op het prikkebord het hoogste woord maar een fles drank voor contant geld omwisselen in het echte leven is al lastig.
Verder valt mij op dat de heethoofd types hier altijd schade hebben, terwijl hier nooit wat is. Koeien kijken niet op van een ballon meer of minder. Ook chinooks en apaches zijn ze gewend. Als hier in de stal geboord of gelast wordt staan de koeien er in een kringetje omheen te kijken. "Help mijn boer is klusser" zullen ze wel denken 😄
+1
pieta
@Wilbert Dat kan allemaal wel. Maar ik heb geen behoefte om om geld gaan staan te zeuren. Schade heb ik er ook nog nooit van gehad. Maar ik vind dat er gewoon een nette vergoeding voor een landing moet zijn. En daar moet je niet om hoeven te vragen. Die moeten ze zelf eigenlijk direct aanbieden. Daar zou een regeling voor moeten zijn.
+1
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Daar zou een regeling voor moeten zijn.

Dat is heel wat anders dan met een riek bij de mand gaan eisen. Een goede regeling zou heel veel duidelijkheid scheppen
+3
jan w
Wij zijn voor een mand geleden nog met de hele familie met een ballon op stap geweest. Vorig jaar waren wij op visite toen de dochter belde dat er 3 ballonnen in ons weiland stonden. In 1 van die ballonnen zat Ruben van der Meer van de Lama's. Het waren 2 grotere ballonnen waar wij 2 vrijkaarten voor een vlucht kregen en een kleintje met 4 personen ( leerling piloot) , waar we een fles beerenburger voor kregen. Allemaal ballonnen van Bas Ballonvaarten uit laren. je ziet ze hier regelmatig in de lucht. De piloten weten in principe precies waar ze wel en niet mogen stoken. Staat allemaal op de kaarten aangegeven. Op bedrijven met biologische varkens ( met uitloop ) staat nog vermeld.
We zijn vanaf huis opgestegen, zodat je de omgeving ook nog kent. Prachtig!!
dorpsrandhoeve
@jan w Niet alle ballonvaarders zijn hetzelfde. Met het ballonbedrijf waar het hier over gaat heb ik al vaker "dingen" mee gemaakt. Altijd doen ze of ze niets hebben gezien, en krijg je arrogante antwoorden.
+2
jan w
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
Niet alle ballonvaarders zijn hetzelfde

Dat weet ik heel goed. Als het bedrijf wat met de ballon van "Sandd" hier nog een keer land, dan krijg ik misschien wel het zelfde prodicaat als in de kop van de titel.
Die deed zich voor met: "Wij organiseren VIP ballonvaarten en landen daarbij in de mooiste percelen gras". Dat was hier dus een perceel wat gemaaid moet worden. De ballon ging meteen aan de grond. Kreeg een fustje bier. Volgende dag kwam ik aan het kijken, bleek die een jaar over datum te zijn. Verhaal gehaald bij de balonvaarder.:" Dan hebben ze mij ook belazerd door bier te verkopen wat een jaar over datum is". En verder kon ik barsten. Mocht die nog een keer weer hier komen is die de pineut.
jan w
@jan w
De boer waar wij geland zijn , kreeg een gratis ticket voor een ballonvaart.
En dan kun je ook nog landeigenaren korting krijgen als je met meerdere gaat.
demelkboer
@jan w hier ook zo
+1
Ik snap niet dat die ballonnen niet op dezelfde plaats landen , vanwaar ze ook opgestegen zijn !!! En wat was die mafkees van een boer van plan met al dat volk, of wilde hij ze allemaal op de loonlijst hebben ??? Hier vaak genoeg 1 geland nooit geen probleem gehad , inpakken en wegwezen !!!
+2
walker1
@Detukkeroettwente landen op dezelfde plek als het opstijgen kan alleen als het volledig windstil is 😂
Grasbaal
Hier het verhaal van boer Vughts:

BOKHOVEN - Een dag na het ‘ballonincident’ in Bokhoven kan boer Joost Vughts uit Bokhoven er nog amper over uit. “Ik word neergezet als een crimineel die mensen in gijzeling hield. Hoe halen ze het hun hoofd, complete onzin”, aldus Vughts.

Een ballonvaart eindigde zondagochtend voor negentien mensen in een vervelende situatie. Ze landden om acht uur op het veld van de boer. Vughts: “Even later verschijnt er een touringcar die de mensen komt ophalen. Wanneer ik vraag wat de bedoeling is, krijg een arrogant antwoord terug. Dat de piloot echt wel weet wat hij doet”.

Niet normaal
“Niet eens excuses of zo. Ik had vanwege de droogte net nieuw gras ingezaaid. Dat is nog heel kwetsbaar en dan lopen ze gewoon door. Moeten wij dat allemaal maar gewoon pikken? Dat is toch niet normaal?” Volgens boer Vughts zijn er over weer wel wat woorden gevallen. Maar van een ‘gijzeling’ was geen sprake.

Meer: omroepbrabant.nl/…
@Grasbaal Ook dit verhaal heeft twee kanten, en het was zondag dus weinig/minder ander nieuws.
+1
Hans van Bergen
Overigens is het verboden om een ballon te landen op grond van Staatsbosbeheer en van de landschappen zoals Brabants Landschaps, Limburgs en zo. En Natuurmonumenten. Dus het kan wel. Maar bij boeren niet. Daar mag alles en daar is alles gratis.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zondag , erf en boer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
152
DEELNEMERS
38
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN