Stelling : Vleesveehouders accepteren massaal fosfaatrechten, stoppen bedrijf en starten opnieuw, maar dan met vrijstelling van fosfaatrechten.

Stelling : Vleesveehouders accepteren massaal fosfaatrechten, stoppen bedrijf en starten opnieuw, maar dan met vrijstelling van fosfaatrechten.

Deel dit topic

Reacties

m uut m
Kan alleen met een andere eigenaar.
John Spithoven
Kijk naar de voorwaarden op RVO. Gaat niet.
m uut m
@John Spithoven
We zijn het eens 👍
pietjepuk
@m uut m ik heb het niet gelezen. maar kan het niet dat man stopt en vrouw opnieuw start?????
grondlozeboer
@pietjepuk zeker wel.
+2
robbies
@John Spithoven niet te handhaven. Neem die Groningse vleesveehouder met 600 stuks vee. Hij heeft een opvolger van 18, boer verpatst zijn rechten, maakt zoon eigenaar van het bedrijf. casht een ton of 6-7 en gaat "achter de schermen" vrolijk verder. je moet wel erg moralistisch zijn om niet op deze manier jezelf te helpen. Ik zou het wel weten in ieder geval.
+1
John Spithoven
@robbies Direct met je eens. Maar ik gaf aan wat de voorwaarden waren, maar er zal er best een of velen zijn die een vluchtroute vinden. Vandaar dat ik deze fout in de fosfaatwetgeving een hele stomme vindt. Zeker omdat ze het vorig jaar juli al wisten (en misschien nog wel 2 jaar eerder) voordat de wet gepubliceerd werd. Je zou bijna zeggen ze hebben het expres gedaan. En daar heb ik samen met een paar anderen wel een idee over, maar die houd ik vooralsnog voor me.
Kootst
@John Spithoven Dus kijk naar de voorwaarden rvo. Gaat wel !
John Spithoven
@Kootst Ben geen advocaat, maar ze willen het niet. Tenminste zo doen ze ons geloven als je de voorwaarden leest. Maar goed een beetje creativiteit en daar is een uitweg.
Kootst
@John Spithoven ik ben ook geen advocaat, maar als ik al zo simpel een maas in de voorwaarden zie, dan is het heel knullig opgesteld.
+2
weurding
@Kootst boeren zijn gewoon heel slim 😄
Erik 1979
@John Spithoven geef mij 10 minuten onder 4 ogen en ik geef jou een water dicht plan dat het gaat!
weurding
@Erik 1979 tegen 25% van de opbrengst? 😁
Kootst
Voorlopige voorwaarden
In hoofdlijnen gelden de volgende voorwaarden voor de vrijstelling. Deze zijn nog onder voorbehoud:

U laat de fosfaatrechten die wij aan u hebben toegekend vervallen. Dit geldt ook voor de rechten die u al heeft overgedragen.
U schaart geen vrouwelijke runderen in of uit van of naar een landbouwer die niet is vrijgesteld.
U houdt geen melk – of kalfkoeien of vrouwelijk jongvee voor de melkveehouderij op uw bedrijf.
Dan zorgt u ervoor dat de runderen die u van uw bedrijf afvoert na die tijd niet op een bedrijf gehouden worden dat melk produceert voor consumptie of verwerking
U was de afgelopen 3 jaar geen bestuurder van een ander bedrijf waar wij fosfaatrechten aan hebben toegekend. Was u dat wél? Of bent u nog steeds bestuurder? Dan moet ook het andere bedrijf de fosfaatrechten laten vervallen. Alleen dan kunt u vrijstelling krijgen.
Meedoen vanaf 2018? Dan is er 1 extra voorwaarde:

U draagt geen fosfaatrechten meer over aan een andere landbouwer nadat u aan ons heeft doorgegeven dat uw rechten mogen vervallen.
Kootst
@Kootst dit laat genoeg ruimte om te cashen en doooorrrrrr !!!
Maar dan ff de vrouw als bestuurder van/h bedrijf of ff op vakantie (voor 3 jaartjes 😂)
demelkboer
@Kootst bv tje?
Kootst
@demelkboer eerder als CV, commanditaire vennoot, ook wel stille vennoot.
cowboys
@Kootst waarom zou een vleesvee houder doorrrr willen hij heeft in 2017 de jackpot binnen gehaald doorrr gaan om het weer kwijt te raken,
+2
overstekend wild
De beste oplossing is momenteel gewoon dat de rechten veel minder waard worden of beter nog zelfs geen vrije waarde meer zouden hebben.

Een oplossing zou kunnen zijn om toch snel de schotten tussen de sectoren uit te halen
de jonge
@overstekend wild qua waarde van de rechten heb je wel een punt,aangezien de staat zich toch overal mee bemoeit en zelf de spelregels constant verandert,kunnen ze ook wel hoogste prijs van fosfaatrechten vaststellen gaan. bv 100 euro per kg,kijk eens hoeveel er dan verhandeld zal worden, x iedere x 10% afroming. direct alle evt extra kortingen en alles van de baan,haha
+1
overstekend wild
@de jonge weet niet of dat juridisch mogelijk is maar zou zeker voor jonge boeren een gezonde ontwikkeling zijn.
Andere mogelijkheid; niet meer vrij verhandelbaar maken. Ieder die stopt of ze langer dan 2 jaar niet benut, verdelen onder alle andere bedrijven
Twentsch Land
@overstekend wild

Een manier zoeken om legaal te stelen ten behoeve, het egoïsme.
robbies
@overstekend wild lees de brief van Schouten van vrijdag. Uitwisseling mag niet vanwege staatssteun. We weten inmiddels dat de commissie markt heel standvastig is. Die optie kunnen we dus schrappen
dewittemotor
Het gaat. dit gaat ons melkveehouders een extra korting opleveren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0