Hoe maken we het onszelf moeilijk.

Ik heb de reactie van LTO bestuurder, Jos Verstraten, gekopieerd om zo een nieuwe topic te maken.
Ik vind het jammer dat Co nu pas ingrijpt. Het Prikkebord begint een klaagbord te worden.
Vooral LTO krijgt er van langs.
Jos heeft, terecht, ook zijn grenzen.
Hopelijk leren we hiervan en kan het Prikkebord weer een "fatsoenlijke"site worden.
Waar je veel nieuwtjes opdoet en leert van elkaars ervaringen.

P.S: Co, je moet uiteenlopende meningen hebben voor een goede discussie.
Ik zou daarom niet te snel prikkers verwijderen.
Vooral het grof taalgebruik en veelvuldig oud zeer opnieuw plaatsen, irriteert mij(en ik denk vele prikkers/lezers) mateloos.
Goed dat je ingrijpt.

Quote:
@josl@BoerBart ligt eraan wat je onder actualisatie verstaat. De normen gelden telkens voor 3 jaar. De tabel 2015( en 16 en 17) is eind 14 vastgesteld en gebaseerd op ik meen de jaren 11-12-13. Hadden we voor 2018 geactualiseerd dan was het beruchte fosfaat jaar 2014 erin gekomen, het jaar dat de werkelijke excretie bóven de tabel uitsteeg en je dus een bijstelling naar boven zou krijgen. En dát zou dan weer betekenen dat je extra moet korten. Vandaar dat eind 17 is gekozen om de tabel dus niet te actualiseren.
Aangezien ik constateer dat het merendeel van van de prikkers geen LTO lid is ( en dat snap ik wel want die moeten hun grieven ook ergens kwijt) en menigeen er meerwaarde in ziet om LTOérs of LTO bestuurders af te zeiken ( dan word het vast beter) en ik al helemaal geen zin heb om dat voortdurend te lezen gaat voor mij 'Prikkebord' dicht.
Leden die graag aanvullend op Nieuwe Oogst of de wekelijkse nieuwsbrief informatie hebben of vragen kunnen zich bij mij of mijn lto collega's melden.

Deel dit topic

Reacties

+18
Grasbaal
Iedere mens heeft zijn grens, ook ik. Heb helaas al weer diverse reacties op dit topic moeten verwijderen en ik ga nu ook echt mensen blokkeren die door blijven zieken en zeiken. Uiteraard is er veel fout gegaan en zal er nog meer fout gaan in deze fosfaatrechten soap . Maar komt met oplossingen in plaats van alleen maar vingerwijzingen. Want je weet het als je met één vinger wijst, wijzen er drie naar jezelf.

Maar let wel, als de fosfaatrechten hier niet waren gekomen dan was de melkveehouderij in Nederland keihard ontploft met zoveel expansie drang.

En sommigen zullen het echt niet willen geloven, de bestuurders van zowel LTO, NMV, DDB en weet ik wat niet meer (ik heb er heel veel persoonlijk linksom of rechtsom leren kennen) zijn allemaal gewoon mensen met hart voor de zaak. Kom er samen uit!
+4
John Spithoven
@Grasbaal Beste Co en Jos

Ik snap heel goed wat jullie bedoelen. Probeer me er aan te houden.

Op een aantal dossier verschillen de organisaties flink van mening. Of het nu fosfaat, klimaat, KLW enz is. Daar maakt de overheid gretig gebruik van.

Maar van de week een voorbeeld hoe het niet moet. Er was een idee van 5 % van se fosfaatrechten te verevenen. GRONDIG en NMV mee eens. Harm belt Will op over dit onderwerp en Will geeft aan dat zuivel ner moeite mee heeft. Harm bied aan aan Frans dat hij het maar naar buiten moet brengen wat, want hij kan wel een succesje gebruiken op dit moment. Wat gebeurt er, niets, anti lobby.

Er moet veel veel veranderen binnen de belangenbehartiging. Zonder zuivel, banken en voerbranch moet gezamenlijk de belangen veel beter behartigd worden. Kom bij elkaar en probeer samen op te trekken.
+1
m uut m
@John Spithoven
Die 5% verevening is een kansloze missie
Als je beter had opgelet dan wist je dat al.
Dit is al geopperd in de regiegroep.
Toen was de uitkomst al dat het niet mogelijk is.
+2
John Spithoven
@m uut m Ik kies de zelfde weg als Jos. Zoeken jullie het maar uit.
+10
cjw73
@John Spithoven op hem hoef je niet te reageren. Hij is van mening dat heel Nederland bio moet worden en ondertussen vrachtwagens vol koeien uit Denemarken halen omdat jongvee hem niet uit komt.
+2
pieta
@cjw73 En hij heeft ook nog een mestoverschot meen ik 😁
pietjepuk
@cjw73 Die bio koeien mogen meer dan gangbaar want die produceren maar 85 kg n. Dus hij mag twee koeien per ha houden. Wij met derogatie lukt dat zelfs nog niet
Erik 1979
@pietjepuk ik zeg niet dat hij het doet maar een beetje traditionele brok erbij en 40 %uitval accepteren omdat je bio koeien niet optimaal kunt behandelen en je melkt spotgoedkoop 10.000 liter. Oplossing is denk ik om alle bio bedrijven vrij te stellen van fosfaat rechten. Kan het zomaar zijn dat er in Nederland volgend jaar 2.000.000 bio koeien staan. En traditioneel blijft eronder😉
+4
grondlozeboer
@Erik 1979 gewoon ff nieuwsgieri.

Kom je ook nog aan werken toe tussen t prikken door? 😅
Erik 1979
@grondlozeboer nee uitkering🍻🍻🍻
m uut m
@John Spithoven
Prima John dat je hier jouw mening geeft dat doen we allemaal.
Maar ondertussen doe jij niets anders dan de lto afbranden. Vooral de kwestie van de verevening slaat natuurlijk nergens op om lto hier een sneer te geven. Want het is al eerder aan de orde geweest en afgewezen.
Dus als je wilt uitdelen moet je ook kunnen incasseren.
+2
John Spithoven
@m uut m Ik heb de organisatie LTO heel hoog staan Heb tien jaar lokaal het vuur uit mijn schoenen gelopen. Maar zag dat mensen op een keer eigen belang voorop stelden. Kan niet. De structuur van LTO is de NMV alleen maar jaloers op.

Als je echt wist hoe de zaken lopen zou zelfs jij pijn in je buik krijgen.
m uut m
@John Spithoven
Waarom denk je dat ik momenteel nergens lid van ben.
+2
familie pelle
@m uut m omdat je het met niemand ooit eens bent?
m uut m
@familie pelle
O jawel maar die zitten niet op prikkebord.
+1
weurding
@m uut m bij jou aan de keukentafel zeker.. 😁
m uut m
@weurding
Niet altijd.
+2
de hoef
Quote Reactie van @m uut m:
zitten niet

er zit zo niemand meer op hier
m uut m
@de hoef
Dat zeg je goed "meer" .
Waarom denk je.
+5
de hoef
@m uut m te veel gekift onder elkaar
co gaat schrappen
co had vroeger leerzame filmpjes
co ging vroeger op bezoek bij mede prikkers voor wat nieuws
teveel op de man gespeeld
geen verdraagzaamheid
kort om wat ik hier vroeger vond vind ik nu niet meer
m uut m
@de hoef
Co is zelfs nog een keer bij mij geweest.
Als ik oudere topic bekijk ging dat ook al zo alleen vanaf halverwege 2015 verhard de discussie.
+1
de hoef
@m uut m plaats is effe wat hij bij jou kwam doen
m uut m
@de hoef
Stal kijken
Erik 1979
@de hoef ik ben ook niet altijd even lief. Maar hier spelen mensen het heel graag op de man als het over mijn faillissement gaat.
+2
puntertje
@Erik 1979 Omdat je zelf altijd roept dat het iedereen z'n schuld was, behalve je eigen.
Erik 1979
@puntertje ik zeg dat mensen persoonlijk langs moeten komen als ze mijn kant van het verhaal willen horen. Dan kan ik mijn kant ook onderbouwen. Ik ga toch niet hier vertrouwelijke informatie geven terwijl wij nog in gevecht zijn met de ING. Maar misschien hebben jullie geluk. Ik ben in ieder geval afgelopen week weer gevraagd door iemand van de media. Deze keer voor een documentaire. Ik weet nog niet wat ik er mee doe.
J.v.G
@John Spithoven zou jammer zijn! M uut m negeren scheelt je een hoop!
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @m uut m:
Die 5% verevening is een kansloze missieAls je beter had opgelet dan wist je dat al.Dit is al geopperd in de regiegroep.Toen was de uitkomst al dat het niet mogelijk is.

Mee eens, ook mee eens dat er veel fout is gegaan, en dat is ook de verschillende belangenbehartigers aan te rekenen.

Maar dit soort kansloze missies moet je helemaal niet willen, zelfde als destijds met MQ afschaffing. Dit zijn gelopen races, en om daar tegen te vechten is zonde van de tijd en energie.
Een klein groepje boeren maak je er blij mee, en putten er hoop uit, terwijl ieder weldenkend mens weet dat dit em niet gaat worden. Kortom, geeft alleen teleurstellingen.

Ik weet dat wij het lang niet altijd eens zijn, maar dat hoeft ook niet. Geeft alleen maar gezonde discussie.
+3
wolfje
@Grasbaal Dat 'samen' dat is er nou juist niet meer.........
ik vindt je opmerking wel heel generaliserend co, het is goed dat je ingrijpt als het uit de hand loopt maar met deze opmerking lijkt het net of iedereen maar voor zoete koek alles aan moet nemen.
Je zal maar legitiem met 50 koeien uitgebreid hebben, om maar een voorbeeld te noemen.
Veel boeren staat het water door deze fosfaatsoap aan de lippen. Dat geeft veel emotie en daar moet ook een plek voor zijn. Begrijp me goed, niet ongenuanceerd, maar hoe er met de belangen van sommigen wordt omgesprongen daar lusten de honden geen brood van........
Dat er een partij(noem geen naam) vaak wordt genoemd als een van de hoofdschuldigen zou wellicht voor hun een reden kunnen zijn om intern eens te kijken waar het mis is gegaan en dat dan vervolgens eerlijk toegeven zou veel goodwill kunnen geven.

Voor dat het quotum verdween is er veel gesproken over welke kant de melkveehouderij op moest. (al zeggen velen dat dit niet is gebeurd maar er zijn nogal wat sectoravonden gehouden met dit onderwerp) Ook overheid en zuivel wezen ons de richting van grondgebondenheid op middels AMvB. Daar hebben ondernemers op geanticipeerd. Door deze en andere veehouders nu weg te zetten als cowboys en veroorzakers van het hele probleem zet juist kwaad bloed.

actie vraag reactie, zo werkt het nu eenmaal.
daarbij wil ik nog opmerken dat de hele fosfaatsoap jou geen windeieren legt toch? Ik heb hier al eens eerder een discussie aangezwengeld over het aantal vermelde views bij het aanbod van rechten.
De handel en overheid zijn de enigste die spekkoper zijn. Reken maar eens uit hoeveel btw er al is afgedragen over de rechten, los van de speculatie tussen handelaren wat een publiek geheim is. Allemaal geld wat de sector uitvloeit..... dood en doodzonde

wolfje
weurding
@wolfje koper krijgt betaalde btw terug. Maakt weinig uit. Als het goed is😃 zelfs meer dan verkoper afdraagt
pieta
Quote Reactie van @wolfje:
Reken maar eens uit hoeveel btw er al is afgedragen over de rechten,

En teruggevraagd. 😁
@wolfje dat hele btw verhaal dat brengt de overheid niets op ,het is gewoon doelloos rondpompen van geld aan de ene kant betaal je aan de andere kant ontvangt men per saldo dus o,o opbrengst voor de overheid, bedrijfsmatig kan men de btw wel afschaffen ,overheid verdient alleen aan prive uitgaven!
sorry
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl u rijdt geen dieselauto?
+2
jordi 1455
Quote Reactie van @Grasbaal:
Maar let wel, als de fosfaatrechten hier niet waren gekomen dan was de melkveehouderij in Nederland keihard ontploft met zoveel expansie drang.

Als de LTO de afschaffing melkquotum had voorkomen was er nooit een expansie en fosfaatrechten gekomen. Dan hoefden boeren die maar 50 melkkoeien hadden en niet bij hebben gedragen aan de groei van de fosfaat productie geen koeien in te leveren. Het is gewoon te gek voor woorden dat je moet boeten voor iets wat een ander heeft gedaan.

En waarom zouden we de LTO vertrouwen de fosfaatsoap op te lossen terwijl zij de mede veroorzakers van het probleem zijn.

Overigens als je politicus of bestuurder bent dan kun je verwachten dat mensen botte tegen je gaan zeggen, dat hoort bij de baanomschrijving want je bent een publiek figuur.
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @jordi 1455:
Als de LTO de afschaffing melkquotum had voorkomen was er nooit een expansie en fosfaatrechten gekomen.

Jordy toch, denk je nou echt serieus dat de lto dit had kunnen voorkomen? wel erg naïef.
cornelissen
@Leo,s vriend Wel had K.Romijn de waarschuwingen serieus kunnen nemen,moet je altijd doen als bestuurder. langsdemelkweg.nl/wp-content/uploads/…
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @cornelissen:
Wel had K.Romijn de waarschuwingen serieus kunnen nemen,moet je altijd doen als bestuurder

Hoe vaak heb je dit al geplaatst? net als je (overigens treurige) verhaal over hoe je je genaaid voelt.
Als Romijn een goede bestuurder was geweest had ie dus na 1 interview met Holman onmiddellijk het roer om moeten gooien?
LTO is een belangenbehartiger voor ALLE sectoren, dus moeten ze ALTIJD een gulden middenweg zoeken.En ja, dan blijven er ook altijd ontevreden boeren over.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
hoe je je genaaid voelt.

Brief van 12 december 2013 gemist?
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
ALLE

welke behartigde sector was er op achteruit gegaan als quotum behouden bleef? En welke is er op vooruit gegaan vanaf 2015? En wordt deze dan ook door dezelfde organisatie behartigd?
Leo,s vriend
Quote Reactie van @cs-agrar:
welke behartigde sector was er op achteruit gegaan als quotum behouden bleef? En welke is er op vooruit gegaan vanaf 2015? En wordt deze dan ook door dezelfde organisatie behartigd?

Ik reageerde met die algemene opmerking niet specifiek MQ.
Jij hebt het over vooruitgaan, ik over minder achteruitgang.
+5
George
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
nk je nou echt serieus dat de lto dit had kunnen voorkomen? wel erg naïef.

Nee niet naïef ! Als LTO achter de ideeën van Duitsland en Frankrijk waren gaan staan was er een heel redelijke kans geweest dat quotering werd behouden. Maar nu werd het mede onder druk van NL / LTO de Europese quotering afgeschaft en daar koos LTO voor de verkeerde weg! We moesten groeien , enorm groeiende wereldbevolking en welvaartsgroei in de wereld , als we het hier niet molken dan deden ze het wel ergens anders , te hoge quotumkosten , allemaal dingen geroepen door LTO. En daar willen ze niet aan herinnerd worden? Nou ik zorg dat ze het zullen weten met hun wanbeleid. NMV en DDB waren wel vooruitziend maar die werden toen hier op prikbord voor gek gezet door (bijna) iedereen.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @George:
Als LTO achter de ideeën van Duitsland en Frankrijk waren gaan staan was er een heel redelijke kans geweest dat quotering werd behouden.

Nogmaals, hoe naïef kan je zijn.
George
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Nogmaals, hoe nafïef kan je zijn.

Nee niks naïef , gewoon de waarheid. Ik zit hier al zo lang op prikbord en heb al vele discussies gezien. Maar ik weet zeker dat Duitsland en Frankrijk niet van quotering af wilden. Als NL daar achter was gaan staan was het geen gelopen race geweest. Dat weet ik heel zeker van niet!
Leo,s vriend
Quote Reactie van @George:
Als NL daar achter was gaan staan was het geen gelopen race geweest

Ja, zelfs dan.
+1
Erik 1979
@Leo,s vriend nee echt niet. Ik heb hier bestuurders genoeg gesproken van de BDM. Probleem was dat onder andere Nederland quotum weg wilde hebben. Waarom weet ik niet. In iedergeval niet voor het belang van de melkveehouderij.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Erik 1979:
In iedergeval niet voor het belang van de melkveehouderij.

Had dat de oplossing geweest denk je[misschien wel] 50.000 euro betalen om een koe te kunnen melken ?
+1
Erik 1979
@MTSTAMMINGA je hebt rechten en plichten
Het was een RECHT om quotum te kopen. Geen plicht. Daarbij is en was mijn argument. Wij boeren willen voor niets werken. Wij zullen altijd op het randje van de melkprijs blijven werken. Maar 25% verdient geld 50% quitte 25 %verliest. Ook al is de melkprijs een euro. Bewijs zijn de DOC boeren en Canada. Kun je toch beter als miljonair niets verdienen dan als iemand met een negatief eigen vermogen.
+1
hans1980
@MTSTAMMINGA dat moeten de late groeiers en boeren die hun gestolen rechten terug willen wel dokken.
Er is 0,0 verschil in kosten tussen fosfaat of melkquotum
Jullie hebben waarschijnlijk enkele 100 tallen erbij na bevrijdingsdag maar dat is niet overal zo (vaak bewust)
Jou reactie komt voort uit het feit dat de afschaffing bij jullie bedrijf geen windeieren heeft gelegd.
Niet groeiers hebben enkel nadelen ondervonden zoals terug kopen van gestolen rechten...
hans1980
@MTSTAMMINGA dat moeten de late groeiers en boeren die hun gestolen rechten terug willen wel dokken.
Er is 0,0 verschil in kosten tussen fosfaat of melkquotum
Jullie hebben waarschijnlijk enkele 100 tallen erbij na bevrijdingsdag maar dat is niet overal zo (vaak bewust)
Jou reactie komt voort uit het feit dat de afschaffing bij jullie bedrijf geen windeieren heeft gelegd.
Niet groeiers hebben enkel nadelen ondervonden zoals terug kopen van gestolen rechten...
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
nee echt niet. Ik heb hier bestuurders genoeg gesproken van de BDM. Probleem was dat onder andere Nederland quotum weg wilde hebben. Waarom weet ik niet. In iedergeval niet voor het belang van de melkveehouderij.

Denk je echt dat het kleine Nederland, waar half Europa al de pik op heeft, de doorslag heeft gegeven over afschaffen MQ?
+1
Erik 1979
@Leo,s vriend dat de hele wereld pik erop heeft klopt wel. Heeft sinds de tweeling fraude niet zo'n beste naam meer. Nu is Campina alle buitenlandse leveranciers eruit aan het gooien. Ook niet best voor het imago. Verder had Nederland voor behoud quotum kunnen stemmen inplaats tegen. Zoals Maxima dat zo mooi achteraf terecht zei: een beetje dom
+2
Erik 1979
@George ik was er ook zeker van dat wij een kans hadden voor behoud quotum. En ik ben er ook zeker van dat als wij dat willen wij weer een Europees quotum terug krijgen. Overal in West-Europa zijn er bedrijven die omvallen. En wij grote breiden maar uit. Dat kan nooit goed gaan.
+1
m uut m
@Erik 1979
Dat ging het toch ook niet bij jou.
Erik 1979
@m uut m begrijp ik niet wat bedoel jij
+3
jordi 1455
@Leo,s vriend De LTO was trots op zichzelf dat zij er voor hadden gezorgd dat het quotum was afgeschaft.
+4
George
@jordi 1455
Het is nog nooit zo'n oorlog geweest als na bevrijdingsdag. Een totaal gespleten sector en een en al chaos.
jordi 1455
Quote Reactie van @George:
Het is nog nooit zo'n oorlog geweest als na bevrijdingsdag. Een totaal gespleten sector en een en al chaos.
Reageer @George
+4 zeppmann1 16u geleden --> Rapporteer aan admin Stuur persoonlijk bericht Kopieer link

en de fosfaatrechten hebben het alleen nog erger gemaakt.
De ambtenaren zullen wel blij zijn met een verdeelde agrarische sector.
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @George:
Het is nog nooit zo'n oorlog geweest als na bevrijdingsdag.

Bij invoering van de melkqoutering was het net zo''n oorlog
En deze oorlog\trieste toestand duurt ook nog wel 2 jaar
+1
hans1980
@MTSTAMMINGA melkquotum is Europees dit een NL last
+2
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @hans1980:
melkquotum is Europees dit een NL last

De ene last zal altijd vervangen worden door een andere last Zou lang je boer bent 😬
Erik 1979
@George zoals na elke oorlog komt bijltjesdag.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @jordi 1455:
De LTO was trots op zichzelf dat zij er voor hadden gezorgd dat het quotum was afgeschaft.

En dat samen met het merendeel van de Nederlandse melkveehouders, waarom denk je dat anders al die grote stallen in die jaren zijn gebouwd?
En nogmaals, ik heb veel respect voor de NMV, maar hier in de omgeving waren het juist die NMV leden die de grootste stallen bouwden.......... hoezo tegen afschaffing?
J.v.G
@Leo,s vriend je kunt prima vinden dat het een slechte zaak is dat er zoveel meer vee komt en toch er zelf aan mee doen aangezien het toch ging gebeuren.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @J.v.G:
je kunt prima vinden dat het een slechte zaak is dat er zoveel meer vee komt en toch er zelf aan mee doen aangezien het toch ging gebeuren.

Serieus? Keihard schreeuwen dat het quotum moet blijven, en ondertussen zelf een megastal bouwen? Kan je jezelf dan nog recht in de ogen kijken?
Nogmaals ik heb alle respect voor alle belangenbehartigers, maar sommige leden..............
+6
pieta
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Nogmaals ik heb alle respect voor alle belangenbehartigers, maar sommige leden

Dat heb ik dus niet. Ik kan me niet anders heugen als dat LTO een vd voortrekkers in EU was voor de afschaffing van het MQ. Hoe de hazen gelopen hadden als ze er fel tegen gekant waren weet je natuurlijk niet. Wel weet ik dat ze het ons melkveehouders verkeerd voorgespiegeld hebben. Ik hou het maar op onkunde.
+3
jordi 1455
@Leo,s vriend geef de NMV leden maar weer de schuld, dat leid mooi af van de door de LTO gemaakte beslissingen die er voor zorgde dat de rem van de groei van het aantal melkkoeien er af ging.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @jordi 1455:
geef de NMV leden maar weer de schuld, dat leid mooi af van de door de LTO gemaakte beslissingen die er voor zorgde dat de rem van de groei van het aantal melkkoeien er af ging.

Nee, helemaal niet, maar als je het ene predikt en het andere doet ben je voor mij niet erg geloofwaardig( geld net zo goed voor lto bestuurders of grondig, waar men dus gratis P rechten wil om te INTENSIVEREN.)
+3
hans1980
@Leo,s vriend NMV was altijd tegen afschaffen melkquotering maar op een gegeven moment had EC een besluit genomen en was er geen weg terug , hoe kun je dan zeggen dat deze leden geen stal mochten zetten/uitbreiden dan ben je als lid wel heel erg principieel of heb je geen telefoon radio tv media dat je informeert.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @hans1980:
NMV was altijd tegen afschaffen melkquotering maar op een gegeven moment had EC een besluit genomen en was er geen weg terug , hoe kun je dan zeggen dat deze leden geen stal mochten zetten/uitbreiden dan ben je als lid wel heel erg principieel of heb je geen telefoon radio tv media dat je informeert.

En zo kan je alles rechtpraten.
+1
J.v.G
@Leo,s vriend je inlevingsvermogen lijkt er niet zo best aan toe😀 stel je ziet aankomen dat er problemen ontstaan door te veel melk en mest en concurrentie op grond. Je doet wat je kunt, maar houd dit drama niet tegen. Dan ben je er daarna toch vrij in om dan voor je zelf in de ontstane gaos er het beste van maken!
Leo,s vriend
Quote Reactie van @J.v.G:
Je doet wat je kunt, maar houd dit drama niet tegen. Dan ben je er daarna toch vrij in om dan voor je zelf in de ontstane gaos er het beste van maken!

Tuurlijk, maar dan niet afgeven op anderen.
Leo,s vriend
@Leo,s vriend daar bedoel ik eigenlijk mee dat we met z'n allen mede schuldig zijn.
Bijna met z'n allen dan, er zijn ook nog een paar niet groeiers, waaronder ikzelf.
En toch 8.3% gekort en 2 maand te laat grond gekocht , anders was ik grondgebonden geweest.
jordi 1455
@Leo,s vriend Alleen verwijten naar NMV leden, geen bewijs.
Erik 1979
@Leo,s vriend ik was tegen afschaffing quotum. Maar ben wel iemand die hard wil groeien. Mede daarom ben ik ook niet in Nederland gebleven. Ik wil blijven groeien. Toch hoop ik dat ze een Europees melkquotum invoeren die verhandelbaar is. Geeft veel meer rust in de bedrijven. Volgens mij denken alle NMV leden met een grote nieuwe stal daar over. In iedergeval is het gebleken dat de NMV een beter zicht op de toekomst heeft als de LTO. Is op zich niets verkeerds aan. Als ze dan maar luisteren naar mensen die gewoon iets beter de toekomst in schatten. En daarom een betere visie hebben. En daarom ook beter het beleid kunnen maken cq overheid adviseren.
+2
J.v.G
@Leo,s vriend quotum was in Nederland iets belangrijks door de drang tot groei en hierdoor de hoge prijs.
In andere landen speelde de quotumdiscussie veel minder, het koste toch weinig! Ik denk dat wanneer Nederland duidelijk tegen afschaffing was geweest en aan had gegeven hoe groot de druk was om meer te melken, dan had de kans er best ingezeten dat het quotum was behouden!
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @J.v.G:
Ik denk dat wanneer Nederland duidelijk tegen afschaffing was geweest en aan had gegeven hoe groot de druk was om meer te melken, dan had de kans er best ingezeten dat het quotum was behouden!

Ik begrijp je argumentatie volledig, maar mijn mening is: geen schijn van kans!
+1
J.v.G
@Leo,s vriend je mag wel denken dat het er dan nog af was gegaan. Maar met geen schijn van kans ga ik niet akkoord!😀
Leo,s vriend
@J.v.G Hoeft ook niet, wel leven in een vrij land waar ieder zijn of haar eigen mening mag hebben.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
naïef.

Ze hadden het kunnen voorkomen, hadden in hun overkoepelende organisatie copa-cogeca een ander geluid moeten laten horen. De afschaffing kwam bij wto vandaan, dat zegt op zich al genoeg. Het maakte veel landen niet veel uit of het er nu wel of niet was, molken het toch niet vol maar kregen op gegeven moment wel door dat als je de hardlopers loslaat, de groei opeens hard kan gaan. Dld en Fr stonden ook al te wankelen maar nee het moest perse doorgedrukt, want, "Bevrijdingsdag". Pas in de laatste periode naar die Bevrijdingsdag kwamen er opeens heel zachtjes geluiden naar boven dat er misschien toch maar niet zo hard gemolken moest gaan worden, maar toen was het al te laat.
Nou daar plukken we nu de vruchten van, maar voor sommigen wel hele wrange.. En als je dat niet ziet, zo duidelijk waar een oorzaak ligt, wat zo vaak voorspeld is en voor gewaarschuwd, wie is er dan naief?
+8
Farmer_
Quote Reactie van @cs-agrar:
De afschaffing kwam bij wto vandaan,

Dat is zo, maar ze stonden er ook vierkant achter, dan kon eindelijk de vrije markt zijn werk doen, geen belemeringen meer om meer te melken, prikkebord stond vol met reportages over nieuw gebouwde stallen en halleluja verhalen , dat was de toekomst, schijnbaar wisten ze toen al dat er weer een beperkende factor zou komen in een andere vorm, maar dat was niet aan de orde.
Een goede belangenbehartiger zou dat anders aanpakken.

Hoe vaak is Sieta toen niet belachelijk gemaakt,ook over leden aantallen, maar dat kon.
+1
sorry
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Jordy toch, denk je nou echt serieus dat de lto dit had kunnen voorkomen

ze hadden kunnen zeggen dat ze geen voorstander waren...nee ze zagen kansen op de wereldmarkt .....met als gevolg allerlei dure maatregelen fosfaatrechten,emmisie-arm ...etc
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @sorry:
ze hadden kunnen zeggen dat ze geen voorstander waren...nee ze zagen kansen op de wereldmarkt .....met als gevolg allerlei dure maatregelen fosfaatrechten,emmisie-arm ...etc

Waarom? alle lichten stonden op groen ,tot de Ruslandboycot......
Trouwens, stel dat de lto dwars tegen afschaffing was geweest, dan was de lto hier ook verguist, immers bijna iedereen wilde meer melken, met de relatief goede melkprijs van dat moment.
+1
Erik 1979
@Leo,s vriend belangrijkste reden dat ik ............ heb aan lto komt van de varkenshouderij. Hoe ze geschopt hebben tegen de NVV. Hoe ze continue beweerde groter te zijn als NVV terwijl er alles op wees dat NVV groter was. En dat ze geschopt hebben tegen de mensen die streden voor behoud quotum. Kan trouwens nog een tijdje door gaan. Volgens mij is hier niets beledigens aan. Zo ja stuur pb dan pas ik het aan.
+1
Leo,s vriend
@Erik 1979 Ach Erik, als ik moest schrijven waar jij allemaal tegenaan schopt.......
Jij zit zo vol rancune, laat het los, leeft makkelijker.
En alsof het binnen de andere belangenbehartigers niet rommelt.
+1
weurding
@Leo,s vriend waar je het meest door benadeelt wordt heugt je het best
Erik 1979
@Leo,s vriend ik heb het eerder geschreven. Misschien dat het nu niet weggehaald wordt. Ik krijg een dejavu. Alleen heten het nu niet varkens maar koeien.
+1
sorry
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Waarom? alle lichten stonden op groen

de ruimte was beperkt ...het getuigd iig niet van visie
+7
familie pelle
@Leo,s vriend geef deze strijd toch op man. Denk je nu werkelijk dat de LTO op dit moment blij is van de gemaakte keuzes? De feiten liggen er. Het is een chaos, mede dankzij de door LTO en fc belobbyde afschaffing quotering. Ik vind dat zelf ook niet zon probleem. Het zag er toen inderdaad anders uit. Maar trek het boetekleed aan en ga verder. Zeg dat gemaakte keuzes verkeerd uit hebben gepakt en zoek meer de samenwerking met hen die destijds een andere richting op wilden. En vooral, neem ze nu wel serieus. De trots is vooralsnog te groot om dat toe te geven en ik denk dat vooral dat een goede samenwerking tegenwerkt met als lachende derde de overheid.
+1
robbies
Quote Reactie van @familie pelle:
En vooral, neem ze nu wel serieus. De trots is vooralsnog te groot om dat toe te geven en ik denk dat vooral dat een goede samenwerking tegenwerkt met als lachende derde de overheid.

terechte conclusie
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @familie pelle:
geef deze strijd toch op man. Denk je nu werkelijk dat de LTO op dit moment blij is van de gemaakte keuzes? De feiten liggen er. Het is een chaos, mede dankzij de door LTO en fc belobbyde afschaffing quotering. Ik vind dat zelf ook niet zon probleem. Het zag er toen inderdaad anders uit. Maar trek het boetekleed aan en ga verder. Zeg dat gemaakte keuzes verkeerd uit hebben gepakt en zoek meer de samenwerking met hen die destijds een andere richting op wilden. En vooral, neem ze nu wel serieus. De trots is vooralsnog te groot om dat toe te geven en ik denk dat vooral dat een goede samenwerking tegenwerkt met als lachende derde de overheid.

Mee eens, maar dat is allemaal achteraf....
+1
de hoef
@Leo,s vriend helemaal oneens ,ze hebben avonden belegd hoe je moest groeien en verdubbelen ,incl rabo en rfc en boekhouder ,advies buros ,stapel gek waren de spanten prutsers met hun geknoei
verdubbelen was het motto
+1
Frans1
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
immers bijna iedereen wilde meer melken, met de relatief goede melkprijs van dat moment

Daar heb je gelijk in,maar een goede visie laat zich niet leiden door die laatste 3 woorden
pieta
@Leo,s vriend Goede melkprijs? Beslissing van afschaffing is ergens in 2005 definitief genomen. Had niets met de melkprijs van doen indertijd. En er zijn inderdaad veel grote stallen gebouwd. Maar die zijn allemaal pas gebouwd na de beslissing tot afschaffing en de belofte dat we vrij konden melken. En ttv de besprekingen omtrent afschaffing is ook genoeg commentaar gegeven of het allemaal zomaar kon.
pieta
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Waarom? alle lichten stonden op groen ,tot de Ruslandboycot.....

Het is niet de melkprijs die sommige bedrijven aan de rand van de afgrond brengt. Dus wat de ruslandboycot er mee van doen heeft weet ik niet.
Leo,s vriend
@pieta Ik bedoelde eind14/begin15, toen was de melkprijs relatief goed, en de vraag naar zuivel groot, dus bijna iedereen was enthousiast over het "vrije "melken.
Toen kwam 17 juli...... met alle gevolgen van dien.
George
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
bijna i

Bijna ja
pieta
@Leo,s vriend Qua melkprijs is de afschaffing niet het probleem.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @pieta:
Qua melkprijs is de afschaffing niet het probleem

mee eens, maar daar lees ik hier ook andere meningen over.
hans1980
@pieta wanneer de EU de melkquotering had gehandhaafd hadden we door de zelfvoorzienendheid en geen overschot een zeer riante melkprijs gehad zeker 50cent plus
Maar sommige meenden dat je zonder quotum kosten wel voor een kwartje kon melken, nou dan is de keuze snel gemaakt!
+2
pieta
@hans1980 Ik denk dat dat wensdenken is.
kaas
@jordi 1455 en ze hadden in 2013 dor gegaan moeten met de voorstellen grond gebonden landbouw
+4
zeppmann1
(Maar let wel, als de fosfaatrechten hier niet waren gekomen dan was de melkveehouderij in Nederland keihard ontploft met zoveel expansie drang)
Waarheid als een koe !! Goed gezegd Co.
+4
de hoef
@zeppmann1 iedereen wist dat het aan grond gekoppeld moest worden ,en dat is geregeld in de amvb ,en daar had op gekort moeten worden in plaats van ruimte te creeeren ,
+1
Erik 1979
@de hoef daar ben ik het eigenlijk niet mee eens. Als jou buurman akkerbouwer is en jullie werken samen ben je ook gewoon grondgebonden. Maar dat is invulling. Van mijn part maken jullie alles grondgebonden. Als er maar een vangnet komt voor bedrijven die er niet aan kunnen voldoen.
+2
pieta
@de hoef Ze hadden obv 2013 de ruimte van ieder bedrijf vast moeten leggen. De rest van uitbreiding enkel volledig grondgebonden tot het plafond.
Erik 1979
@pieta dat grond gebonden ben ik het niet mee eens. Maar dat 2013 had je gelijk in. En als jullie voor grondgebonden kiezen ... mijn zegen heb je.
+2
Noorderling
@pieta Was gewoon bekend. MFR + gebruiksruimte is je maximale mestproductie.
Die MFR is forfaitair uitgedeeld, dus hebben de BEXers ook nog winst bij.
Maar dat levert intensieve bedrijven die onder water staan natuurlijk geen vermogen op. Vergis je niet in de invloed van de banken.
pietjepuk
@Noorderling Alleen hebben ze verzonnen dat je door 1 ha extra te huren weer 8 koeien meer mag houden doordat je mest mag verwerken. Alle groei had volledig grondgebonden moeten zijn. Daaraan gekoppeld eventueel nog een extra korting op je mfr. Dus bv 100 kg groei 20 kg van je mfr inleveren.
achterhoeker2
@pietjepuk Grondgebondenheid gaat het toch worden tussen nu en 10 jaar .
Fosfaatrechten zijn ter overbrugging om grondgebonden te worden, is het de overheid niet dan de zuivelindustrie wel. In die 10 jaar moet de mestmarkt in evenwicht zijn , dmv mestbe/verwerking of structureel afzet naar akkerbouwer.
Mestverwerking van rundvee is te duur, en akkerbouwers moeten de kunstmest minderen.
Dus als je al (of op korte termijn) grondgebonden bent over een paar jaar rechten verkopen.
+1
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
1 ha extra te huren weer 8 koeien meer mag

daar zit ook de fout
Noorderling
@pietjepuk
En als je van rechtsvorm veranderd mag je je MFR meenemen en hoef je maar 50% van de mest op eigen grond te plaatsen van de mest die je bovenop de MFR produceert. Dat is helemaal een lachertje.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Noorderling:
Maar dat levert intensieve bedrijven die onder water staan natuurlijk geen vermogen op. Vergis je niet in de invloed van de banken.

Grondgebonden bedrijfen [erfpacht]staan ook al onderwater
+1
Noorderling
@zeppmann1
Dan gaan er vanzelf andere wetten gelden, waarschijnlijk de euro en dan lossen problemen zich ook wel weer op.
+2
CorP
Quote Reactie van @zeppmann1:
Nederland keihard ontploft

Al was quotum niet afgeschaft...
Erik 1979
Jij schrijft dat de fosfaat rechten niet te voorkomen waren. Google even naar mijn naam. Ik heb altijd gestreden voor rechten. Ik ben altijd voorstander geweest van melkquotum en die mogen ze van mij vandaag weer in voeren. Maar dan wel Europees. Ik heb indertijd gewaarschuwd voor behoud quotum. Het kon niet lang goed gaan zonder quotum. Ik kon deze ellende natuurlijk niet voorzien. Maar het kon en kan gewoon niet goed gaan. In Frankrijk hebben ze direct productie beperking ingevoerd. In Nederland weet iedereen en niemand hoe het zit. In België zijn bezig met fabrieksquotum. Denemarken komt de eene naar de andere faillissement maar dat heeft niets te maken met quotering. Als je bij ons in Duitsland de verhalen hoord en je rekent de exploitatie door merk je ook dat het niet best is. Als je dan naar ons voorbeeld over de grote plas gaat en je bekijkt wat daar gebeurt. Ik kan alleen maar zeggen. De belangenbehartiging die voor afschaffing van quotum gestreden hebben hadden het zo mis. Het gaat mij er niet om of je een strijd kunt winnen. Het gaat erom dat je voor het goede strijd. Nederlands elftal heeft nu ook Frankrijk en Duitsland in de pool. Het is bijna zeker dat ze niet winnen. Moeten ze daarom maar niet spelen??!
+4
Oei !!! Licht het zo gevoelig, !?!?!?
+3
weurding
Tja. Als de uitkomst is dat er meer prikkers geen lid zijn van lto dan wel dan leg je daar maar bij neer. Dat verander je toch niet.
+10
puntertje
Belangenbehartigers hebben eerst, zeer waarschijnlijk niet bewust, de polarisatie enorm versterkt. Je kunt ze wellicht geen pyromaan noemen maar ze waren zeer onvoorzichtig met vuur. Nu zijn er vele brandhaarden en proberen dezelfde lui het te blussen. Dan moeten die paar blussers die niet onvoorzichtig waren niet vreemd opkijken dat de waardering voor hun werk niet onomstreden is.
Een beetje hooghartig melden dat niet iedereen van details op de hoogte is helpt ook niet.
Maar dit zal ook wel weer verwijderd worden, fouten in het verleden worden niet gebruikt om van te leren. Bij een sportvereniging heb ik nooit kritiek op vrijwilligers, alle lof. Maar een organisatie die graag als zeer professioneel gezien wil worden niet kritisch mogen benaderen is ook weer zoiets.
sorry
@puntertje het is blijven staan...wel op het randje...
+8
Grasbaal
Heb helaas al weer wat schoppende berichten moeten verwijderen hier en daar, mensen die hier gewoon mee doorgaan worden vanaf nu direct geblokkeerd.

Nogmaals berichten waarin ongenuanceerd keihard tegen LTO, NMV of andere belangbehartigers wordt geschopt zijn niet toegestaan. Dit soort berichten hebben geen enkele toegevoegde waarde. Denk na over een oplossing, tweestrijd lost niets op. Kijk vooruit (zonder oogkleppen), niet alleen maar achterom...
+1
Flinstone
@Grasbaal goed dat je ingrijpt!
Als je als individu iets wilt veranderen of verbeteren zullen we samen op moeten trekken!
+4
weurding
Quote Reactie van @Grasbaal:
Heb helaas al weer wat schoppende berichten moeten verwijderen hier en daar, mensen die hier gewoon mee doorgaan worden vanaf nu direct geblokkeerd

is mijns inziens al jaren aan de gang, vindt jou reactie nu ook wat laat en overdreven, deed de peiling van ja of nee lid van lto je nu ineens tot dit besluiten?
Grasbaal
@weurding ieder mens heeft zijn grens, het is een druppel die de emmer liet overlopen.
+4
weurding
@Grasbaal ga er maar rustig vanuit dat lto meer leden en zeker vertrouwen heeft verloren dan rfc ooit gaat doen, en ook daar wordt voluit tegenaan geschopt, overigens zijn forum's ook om je ongerief te uiten, of een beheerder nu pro of niet pro is
Grasbaal
Quote Reactie van @weurding:
overigens zijn forum's ook om je ongerief te uiten, of een beheerder nu pro of niet pro is

Ik zal duidelijk zijn, ik sta hier al heel wat jaren heel veel toe maar als je denkt dat je hier onbeperkt moet kunnen schelden of afgeven op andere mensen dan is dat zeker niet toegestaan.
+1
weurding
@Grasbaal ook dat gebeurt al jaren. O.a. sieta en wiebren zijn al heel vaak de oren gewassen.. .. maar ja... jij bent beheerder...
+2
pieta
@weurding Sieta wordt en werd vooral uitgelachen. Had vaak een slechte timing en overvroeg. Iedereen wil wel een melkprijs structureel van meer dan 40 tot zelfs 50 cent. Maar dat is niet de realiteit.
+1
weurding
@pieta nee... calon.. dat is een reëel man...😂
+1
m uut m
@weurding
Dat is een bullebak altijd al geweest.
Heeft niet zo'n beste naam in grunnen.
+2
weurding
@m uut m d'rbuutn ok naait
+3
pieta
@weurding Ik ben in 2004/2005 bewust geen lid van LTO geworden. Toen het over het afschaffen van MQ ging maakten ze mijns inziens de serieuze vergissing dat dat kon. En ik vind niet dat je lid kunt worden van een club waar je het fundamenteel mee oneens bent. En voor Calon heb ik geen goed woord over met de I&R fraude.
+1
bio boer
@Grasbaal co wat zal jij ook wat aflezen
robbies
@Grasbaal Co, krijg je als prikker een melding wanneer 1 van je bijdragen verwijderd wordt?
+7
George
@Grasbaal
Ik ben altijd tegen afschaffing Europese quotering geweest en de inzet van LTO was hopeloos fout. Daar mogen ze best aan herrinerd worden. Als dat mij een blokkade hier opleverd neem ik die graag voor lief. Voor mij heeft LTO al jarenlang afgedaan. Ik was veel meer fan van de aanpak van NMV en DDB. Ik kan me geen blokkades herinneren van degene die telkens Sieta afzeikten en dat was in het verleden veelvuldig het geval. Nooit met twee maten meten.
Twentsch Land
@George

Volgens mij betreft het niet zo om je mening over lto uit te spreken.....het gaat er meer om dat bestuurders ( te ) veel de maat wordt genomen.
+2
weurding
Quote Reactie van @Twentsch Land:
het gaat er meer om dat bestuurders ( te ) veel de maat wordt genomen.

die zijn ook het gezicht van lto hè 😉 of rfc, eigenlijk kun je alle clubs via hun bestuurders het beste aanrekenen
Twentsch Land
@weurding

Ja zeker op aan spreken, het gaat om hoe !
+3
George
@Twentsch Land Volgens mij ben ik altijd fatsoenlijk gebleven tegen Wiebren omdat hij ook fatsoenlijk reageerde hier. Maar in het verleden zaten hier ooit behoorlijk arrogante bestuurders en die moest je dan hetzelfde behandelen. Die bestuurders zijn toch LTO!
Mensen die netjes reageren krijgen van mij ook een fatsoenlijke reactie. Je hoeft het niet eens te zijn met elkaar maar het moet fatsoenlijk blijven.
Twentsch Land
@George

Ja zo hoort het ook...je gaat soms flink te keer tegen lto en daar is niks mis mee....de bestuurders heb ik je idd nog niet ( echt ) horen af-fikken bij de voeten.....duimpje 😉
Erco
@George @Grasbaal zal die op de vingers zijn getikt? 😄
+4
Grasbaal
Quote Reactie van @George:
Nooit met twee maten meten
, ik heb in al die jaren maar enkele mensen moeten blokkeren, de meeste daarvan dachten de ze anoniem alles konden zeggen en beweren. Bij mensen die hier onder hun eigen naam reageren zal ik dat minder gauw doen. En die mensen zal ik ook eerder in bescherming nemen als zij worden aangevallen door anonieme lafaards die denken dat ze alles kunnen zeggen.
George
@Grasbaal ik vergeet die Marcster nooit meer. Die heb je (te) lang zijn gang laten gaan.
+1
sorry
@Grasbaal zo anoniem is erik'79 niet...
+1
sorry
Quote Reactie van @Grasbaal:
Kijk vooruit (zonder oogkleppen), niet alleen maar achterom...

er zijn er die 8% gekort zijn of heffing FRP hebben betaald...beetje goedkoop om er zo overheen te stappen.....
+2
pieta
@sorry We zijn ook meer als 3 jaar verder. Wellicht dat het voor jezelf beter is om vooruit te kijken en oplossingen te zoeken. Ik zal overigens ook altijd mijn mening blijven houden als het om deze zaak gaat. En ook dat is geen plezierige mening voor sommige (bestuurders).
sorry
@pieta er zal weer een generatie overheen gaan...
sorry
Maak dan schoon schip , om in de vakgroep te gaan zitten wat zijn dat voor mensen
+2
pieta
@sorry Ik heb geen trauma opgelopen. Ik zoek mijn nieuwe kansen. En ik ben blij met de begrenzing van het aantal koeien in NL. Alleen jammer dat we de nabetaling van RFC naar de klote hebben gemolken.
sorry
Quote Reactie van @pieta:
nabetaling van RFC naar de klote hebben gemolken.

nederland is geen eiland denk je dat ze in Belgie stil zitten
robbies
Quote Reactie van @sorry:
nederland is geen eiland denk je dat ze in Belgie stil zitten

Dat is een argument dat geen hout snijdt. Het draait om de kostprijs; die is in Nederland veel te hoog geworden. In Belgie beuren ze structureel een lagere melkprijs, maar daar kunnen ze nog steeds ontwikkelen omdat de kostprijs lager ligt. Vraag me overigens niet hoeveel de kostprijs in Belgie lager is, maar mais gaat er goedkoper weg, krijgen flinke vlifsteun, hun rechten zijn goedkoper en kennen geen regels rondom grondgebondenheid. Wij kunnen wel denken dat een ander onze positie overneemt, maar op de bulkmelk kunnen wij toch niet concurreren. Dat heeft RFC al wel ondervonden. Plat gezegd, een Belg zal altijd in staat zijn om onder de prijs van de Nederlander door te gaan. En als een Belg het niet kan, dan doet het een Pool of Hongaar wel. Waarom zouden wij dan in hemelsnaam méér gaan melken??
sorry
Quote Reactie van @robbies:
bulkmelk

topsegment onder huismerk verkopen snijdt hout...melk is nou eenmaaal geen hertogh jan
+2
George
@robbies
Nondedju nou ligt het ook al aan de mais die hoge NL kostprijs. Het moet niet gekker worden
+4
frank post
@Grasbaal Co, als je correcter reacties en discussie wilt moet je is afstappen van de nicknames, gewoon iedereen met eigen naam en woonplaats laten reageren, durf te wedden dat de toon anders wordt, groet frank
+3
van Ittersum
@frank post idd, kun je bijna je hele boerderij wel op inzetten.

Menig prikker moet eerst maar terug gaan naar zichzelf en vrees dat zij/hij dan tot de conclusie komt dat hij zij tegen het maximale van het eigen kúnnen aan zit en daardoor alle maatregelen, veranderingen of wat dan ook als een enorme bedreiging wordt gezien en als onmogelijk uitvoerbaar wordt gezien. Je kunt dat als werkstress of werkdruk bestempelen gecombineerd met onvoorwaardelijke liefde voor het vak en dat geeft hier enorme reacties en op de man gespeelde verwijten.
Terwijl de oorzaak hoe ver je ook terug gaat bij de sector/persoon zelf ligt. Zelf probeer ik altijd te spiegelen met andere beroepen of andere mensen. Wat blijkt, tis bij hun uiteindelijk niks anders. De arbeid/tijd/opbrengsten zijn altijd de remmende factor bij elke verandering.

Met groet
christo
@van Ittersum Een kleine correctie op jouw verhaal vind ik niet verkeerd. Het klinkt heel logisch wat je schrijft. Hoe krijgen we mensen weer functioneerbaar, wanneer dat nog mogelijk is, die zwaar persoonlijk getroffen worden door een pennestreep van de overheid? Dat is punt .
Het tweede punt is dat op economisch vlak boeren niet meer verder kunnen. Het blijft voor mij onverteerbaar dat als collataral damage te bestempelen. Het zal van de week blijken hoe hoog de nood is om ruimte te maken door rechten die ten onrechte toegekend ter discussie te stellen.
Mensen die willens en wetens gehandeld hebben op een manier die het daglicht niet kan verdragen laten daar vaak een steek in vallen. Dit is puur ter info en het heeft niet mijn voorkeur om op dit moment individuen zakelijk aan te pakken. Het geeft wel aan hoe hoog de nood begint op te lopen doordat mensen hun eigen bedrijf kapot zien gaan terwijl de buurman de tent rond 2 juli ramvol gezet heeft.
+4
van Ittersum
@christo die laatste regel van u vindt ik zeer interessant, namelijk: is die buurman jouw graadmeter van het (ook of niet)goed doen, geluk en succes? Ik weet het, tis moeilijk om tegenwoordig tussen al die verhalen van anderen in vakbladen, vertegenwoorders je eigen koers te bepalen en vast te houden. We leven in een materiële wereld en daar schijn je op afgerekend te worden. Daarom bestaan nu burn-out, lichamelijke en geestelijke ongemakken. Ik heb mijn wensen ook , maar tis geen doel(meer) en vooral als ik merk dat het ten koste gaat van mijn eigen probeer ik ook vast te houden van wat ik wel heb en niet van wat ik niet heb.

Mooiste voorbeeld was afgelopen zomer, vele spraken dat hun koeien met de hitte nog 32 kg melk gaven , de mijne 22 kg gemiddeld. Ik dacht eerst, dat gaat hier dus niet goed, tegelijk dacht ik, 10 kg verschil x 100 mk x 30 dagen x , 38 cent, wat een verschil in melkgeld. Waarom klagen die personen dat hier dan zoveel? Ik had het financieel redelijk goed, dan moeten hun wel ....Of toch niet? Oftewel we worden ook vaak.meegesleept in de emotie van een ander en dat bepaald onze denkwijze maar kijk eerst even naar hoe en wat jezelf doet. Beperkende factor is de Boer zelf, de rest(rabo, nzo, LTO, overheid, campina(?) ) maar amper, vooral als je dat ook afzet waar ook niet agrarische ondernemingen ook mee te maken hebben, die hebben hetzelfde. Alleen die kijken minder naar anderen maar meer naar eigen kunnen dunkt mij
christo
@van Ittersum Nee. De hoeveelheid rechten is gelimiteerd door het plafond. Anderen hebben een illegale greep gedaan uit de ruif en dachten er mee weg te komen. Daar gaat het om. Mensen melken. Wat mijn buurman legaal doet maakt me niks uit.
+4
pieta
@christo Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat alle transacties rondom 2 juli 2015 niet volledig zijn uitgeplozen door de NVWA/RVO .
+4
de jonge
@pieta is ook zeer vreemd,bij mijn weten zijn er toendertijd en nog steeds behoorlijk meer berichten hier geplaatst over voorkennis ed, dan over een koe die zogenaamd een tweeling zou brengen en daar is wel een hele hetze over ontstaan met de zogenaamde 2ling fraude. En voorkennis?? geen woord in de verdere media over gehoord,zeer bijzonder toch
verwijderd
+3
Flinstone
@Erik 1979 hou jij nou eens op
sorry
Vraagje;een nieuw forum opzetten, is dat moeilijk?
sorry
Misschien met een beetje financieele steun van de fosfaathandelaren
cjw73
@sorry op zich niet. Alleen.ik wil niet de hele dag politie agentje spelen, wat co nu wel moet doen om ons allen wat in het gereel te houden.
sorry
Als berichten verwijderd worden ...dooie boel
+1
dorpsrandhoeve
@sorry Er zijn gewoon grenzen, zo simpel is het. Je kunt ook tot 10 tellen voordat je op verzenden klikt, en in die tussentijd nog eens lezen wat je schrijft. Heel gezond!

Ik heb niet gereageerd, vooral omdat ik er ook iets van vind. Dat is in het verleden ook gecommuniceerd met ZLTO. Dan krijg je van dat volk aan de lijn dat mooie praatjes verkoopt, maar daarna blijft het stil. Dat was voor mij de reden om te breken met die club.
sorry
@dorpsrandhoeve beetje openheid is wel lekker...nu heeft iedereen zo,n beetje kunnen lezen wat er rond 2 juli gebeurde..stel je voor dat het verwijderd was om dat ene tere zieltje
sorry
Is dan nog vreemd dat sommige bestuurders geen respect afdwingen..?
+1
KuikenenKoe
Wat wel weer grappig is dat hoe hoger de marktprijzen van de fosfaatrechten zijn des te feller de discussie is en des te groter de verwijten .over en weer .worden
Kan de plank ook compleet mis slaan natuurlijk is ook maar een gevoel
Hans van Bergen
@KuikenenKoe Een groot deel van de reaguurders wil maar 1 ding en das quotum verkopen
weurding
@Hans van Bergen daarvoor moet je echt op een andere site zijn
Jan-T
Het grootste probleem met de belangen behartigers is.
Dat ze allemaal vechten voor de korte termijn visie.
En geen lange termijn doelstelling kunnen of op willen stellen het zijn allemaal eilandjes die graag in 1 keer van de vloer op de zolder willen springen, en dat is niet eenvoudig en slim?

En de melkveehouderij en zuivel heeft het zich zelf moeilijk gemaakt.
Door te stellen wij vermarkten alles wel, terwijl ze wisten dat dit niet mogelijk was.
Want als ze zich zelf een uitbetalingsdoelstelling hadden opgelegd dan waren ze de productie enigszins gaan sturen, voor zover dat mogelijk is.

En van de fosfaatrechten is het ook niet leuker van geworden, de belangen zijn te groot geworden, en iedereen probeert er op zijn manier mee te werken of er geld mee te verdienen.
niet realiserend dat er zoveel bedrijven kapot gemaakt worden.
Want de prijs van de fosfaat rechten is niet juist berekend op de waarde die het zou moeten zijn. Als je 6 cent overhoud van de kostprijs per kg melk, dan is het toch al snel duidelijk dat 8.000 / 10.000,- per fosfaat recht niet uit kan. De overlevingsdrang is te groot.

Ze hebben allemaal gedacht dat het niet op kan, en dat er geen grenzen zijn.
Maar er is wel degelijk een grens. zowel lichamelijk als een financiële.

Maar als de brandweer moet komen om te blussen dan ben je te laat.
MTSTAMMINGA
[quote="@Jan-T" p="1557550"]Ze hebben allemaal gedacht dat het niet op kan,[/quote

Toen uitbreiden alleen maar kon zonder qoutem kosten ,en men de waarschuwing dat we misschien weleens voor een kwartje moesten melken Niet wilden begrijpen

Klopten een boel begroting niet meer Maar uitbreiden/bouwen ging door
bio boer
@MTSTAMMINGA de boeren werden ook opgejut daar alle mensen in de sector van sla je slag
MTSTAMMINGA
@bio boer
Klopt tot zover het andere drong altijd niet goed door
Want iedere ondernemend collega ,wist uit ervaring
Dat melkqoutem kosten in no time vervangen werden door andere kosten
Alleen welk wisten we nog niet En iets niet weten kun je op papier moeilijk mee reken
+1
cs-agrar
@MTSTAMMINGA ze waren alleen het vraag- en aanbod verhaal even vergeten?
Jan-T
@cs-agrar ze waren alleen het vraag- en aanbod verhaal even vergeten?

Men heeft niet alleen het vraag en aanbod verhaal vergeten,
Ook heeft men vergeten te vermelden dat de financiële sector niet rond mag kwaken ( uitdragen ) in de dagbladen en naar de afnemers dat ze het voor een 35 euro cent per kg melk financieren.

Dat de melkvee houders zich zelf voor de gek houden en het verhaal boekhoudkundig net rond krijgen en net in leven kunnen blijven vind men niet erg.
Je mag toch wel geld verdienen in deze sector, of is dit een vies woord??

En de melkverwerkers met hun jaren 80 melkprijs, gaat hem in de toekomst ook niet worden.
Zowel voor de banken sector als de coöperaties melkverwerkers en de NZO / LTO en andere belangenbehartigers moet er wat veranderen aan gedrag.

De leden verdienen het om goed te worden geïnformeerd en te worden ondersteund.
Wij leden van de zuivel coöperaties zijn diegene die hun aan het werk houden.?? Maar dit word niet gewaardeerd.
Kwaken over nationale melk prijzen, En zelf niet weten wat de kostprijs van het product werkelijk is beschamend.
+3
Frans1
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
wist uit ervaring

We zijn niet allemaal zo oud als jou 😁
demelkboer
Wat een raar volk zijn toch: wel beroepsgroep zit er nu nog op zondag met elkaar te ruziën over wetgeving en andere dingen waar je eigenlijk niks aan kunt doen😂 zouden bankier dit ook doen. Nee natuurlijk niet! Die moeten op zondag hun geld opmaken
Erik 1979
@demelkboer jawel bankiers notaris werken ook op zondag. Voor mij vroeger in ieder geval wel😂
+1
MTSTAMMINGA
@Erik 1979
Je houdt er wel van dus het randje op te zoeken Erik 😂
Erik 1979
@MTSTAMMINGA als ik het terecht over bekende lto fouten heb mag dat niet. En jij mag alles schrijven. Co .......
demelkboer
@Erik 1979 dat was bij jou uit weelde zeker.......
Erik 1979
@demelkboer ze namen mij onverwachts mee voor een vrijgezellenfeest in Riga. Zondag middag werd ik van het vliegveld gehaald en zondag avond zat ik bij de notaris. Overal rodelopers. Das war einmal😢
robbies
Quote Reactie van @Erik 1979:
ze namen mij onverwachts mee voor een vrijgezellenfeest in Riga.

Ik weet niet wat voor vrienden jij hebt, maar wij pakken gewoon de bus of de fiets. Nooit het vliegtuig.
Erik 1979
@robbies toen ik ging trouwen heeft mij vrouw tegen mij vrienden gezegd dat ze mochten doen wat ze wilden. Maar ik mocht met een zatte kop niet thuis komen. Hebben ze maar een weekendje riga geregeld. 👍
+1
MTSTAMMINGA
@Erik 1979
Nou weten we wel wie thuis bij jou de baas is 😂
Erik 1979
@MTSTAMMINGA ja mijn vrouw en als ze weg is mijn dochter. Is bijna overal zo. Alleen als je homo bent is het anders.
+1
MTSTAMMINGA
@Erik 1979
Dat is niet best dat je kinderen je de baas zij Erik
Wat ik daar van heb mee gemaakte in mijn leven
+1
weurding
@MTSTAMMINGA kinderen zijn als een weidesnede bedoel je? kort houden.... 😂
Erik 1979
@MTSTAMMINGA zwak voor mijn beide vrouwen. Ik kan wel lekker stoer doen tegen over mijn vrienden dat ik regelmatig in bed lig met 2 vrouwen van gemiddeld 22.
Frans1
Quote Reactie van @Erik 1979:
gemiddeld

😄
George
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Wat ik daar van heb mee gemaakte in mijn leven

Goh heb jij er ook nog ergens wat rondlopen dan?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
194
DEELNEMERS
45
WEERGAVES
0