FrieslandCampina wil internationale erkenning voor Top-Zuivel

FrieslandCampina wil voor haar duurzame Top-Zuivellijn het internationale keurmerk 'On the way to PlanetProof' ontvangen. Die wens heeft de coöperatie kenbaar gemaakt bij Stichting Milieukeur (SMK).

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

Deel dit topic

Reacties

putjesschepper
Eerste instantie maar 1 cent vergoeding en 2020 2 cent.laat me raden koekje van eigen deeg?
+3
Huppel
Ik vond het een vreemd bericht. Je mocht eerst rfc overal voor machtigen ter inzage als je interesse had, maar concrete voorwaarden werden niet genoemd. Krijg de indruk dat ze eerst graag even willen rondneuzen.
putjesschepper
@Huppel denk niet dat ze een contract kunnen krijgen van supermarkten. Immers die nu vlogmelk leveren krijgen ook al 1 cent meer.
Huppel
@putjesschepper het verschil is erg klein met vlog. Denk dat het de bedoeling is om bedrijven te vinden die er toch al grotendeels aan voldoen, en dan is het wel weer mooi meegenomen.
delavalboer
@Huppel Ik dacht precies t zelfde. Ze weten toch de gehalten van de melk en of je weider bent of niet en je jaren eerste klas melk....lijkt mij voldoende.....willen ze nog meer druk op je uit oefenen....
Groen1
FrieslandCampina bakent Top-Zuivellijn af
FrieslandCampina heeft een tipje van de sluier voor de nieuwe Top-Zuivellijn opgelicht. Daaruit blijkt dat niet elke melkveehouder mee kan doen. Op deze manier bakent het de afstand tot de groep die wel/niet mee mag doen af. De premie voor de nieuwe lijn bedraagt in eerste instantie €1, maar wordt na 2020 verhoogd tot €2.
boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/…
+12
brabantboer1
Wordt druk op de weg met rmo's
bulk melk
bulk melk topline
weide-melk regulier
weide-melk top line
bio melk regulier
bio melk top line
vlog melk
vlog melk top line
demeter melk regulier
demeter melk top-line

phoehoe. is prima voor de co2 uitstoot van friesland campina dit.

Wat een klinkklare onzin is dit zeg. De top line melk. Iedereen die op dit moment niet in de weigering zit heeft een top product. Een product wat met liefde en passie gemaakt is. Een product met de hoogste kwaliteit. Een product wat gemaakt is met liefde voor dieren en een hoog gehalte aan dierwelzijn. Bedrijven die gecontroleerd worden op diverse fronten, door onafhankelijke en overheidsinstanties. Bedrijven die voldoen aan de strengste eisen in het kader van Milieu. Dat zijn de nederlandse melkveebedrijven. En een ieder die daar melk van mag kopen mag zich gelukkig prijzen.............

Laat ze dit verder uitwerken. Niet nog een melkstroom bedenken.
+2
Piet1960
@brabantboer1 Gruttomelk, waddenmelk, kalfje bij de koe melk, jersey melk, nog even dan moet je het zelf wegbrengen.
@Piet1960 wallen melk.
Piet1960
@Detukkeroettwente Lopen er koeien in Amsterdam dan?
+1
Frans1
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
wallen melk

Die voldoet niet aan de celgetal eis
+1
dewittemotor
En weer een mooie hoop werk voor die certificeerders. Allemaal figuren met meer dan 100 euro per uur en de boertjes schepen ze af met een fooi.
Ik ben blij dat het onmogelijk is, dat ze mij er voor selecteren
Erik 1979
@dewittemotor misschien voor de project maismelk. 3 cent extra moet kunnen
+2
m uut m
@Erik 1979
Alleen mais voeren dan is de kaas niet meer te vreten.
Erik 1979
@m uut m als het verhaal maar goed is😂
watblief
@dewittemotor uiteindelijk niet willen of niet kunnen?

Aan de voorkant komt er dingen en voorwaarden bij, aan de achterkant verdwijnt niets maar het verschil tussen het eerste en laatste gaat straks serieus worden. En dat gaat weer doorwerken in bv financieringen, andere vergoedingen, enz. Geld stuurt de mensen

Zie hier boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/… (hoop dat jullie hem kunnen open)
dewittemotor
@watblief Ik ben geen wedstrijd aan het doen of ik de hoogste financiering kan krijgen.
watblief
@dewittemotor draai het om, als het om de laagste financieringsvoorwaarden gaat Wat dan?
+1
robotmelker
@dewittemotor de coöperatie werk aan een verdienmodel dat voor verschillende partijen buiten de boerenerven winstgevend is. Echter voor haar eigen leden allang niet meer.
Daar hebben ze ook een woord voor uitgevonden waar ze gretig gebruik van maken. Ondernemersrisico.
robotmelker
@robotmelker zowieso... die Piet Boer zit in dat bestuur van SMK. Zonder vooroordelen.... maar dat heeft toch ook niet daar naartoe geleid waar we nu hadden willen wezen...
+1
puntertje
@robotmelker Ja, vreemd, Piet Boer moet straks beoordelen of we verantwoord bezig zijn terwijl hij zelf heeft gezorgd dat de sector in het moeras is beland. Impopulaire maatregelen 'kon' hij destijds niet nemen want dan zou hij 'door de achterdeur' moeten vertrekken. Nu mogen we deze 'standvastige' huichelaar weer op een andere manier voorzien van extra inkomsten.
+1
dwers
Je moet toch bij de 25 % bedrijven zitten die het hoogst scoren in de focus planet.
Om aan de topline te leveren.
putjesschepper
@dwers wieberen weet meer
christo
WTF is volledige weidegang? Wil ik me aanmelden, staat er weer een nieuwe niet gedefineerde term in.
watblief
@christo beller is sneller. Wat zijn al die voorwaarden Dan?
Wolswinkel
@watblief moet je even inloggen op melkweb..
brabo
Quote Reactie van @christo:
WTF is volledige weidegang?

hier 24 uur per dag dus dat zal het wel zijn 😄
+1
christo
@brabo Dacht ik al. Prima instrument voor melkmindering. Melken in de doorloopwagen? Hoe haal je anders volledige weidegang. Een slimmerik gaat 2x 10 uur per dag melken. Blijft er 4 uur over voor weidegang.
+1
robbies
@christo
Quote:
een slimmerik gaat 2x10u melken

Dat noem ik eerder een domoor
George
Quote Reactie van @christo:
WTF

What the fuck? KNMEG HIG.
+2
matt
Yeah en ik wil big fat milk price’s

On the way to planet totally foolish
+1
Wat een KUL verhaal van RFC , als de kwaliteit van de melk goed is reinheid/kiemgetal enz, vet en eiwit goed, is ALLE melk hetzelfde , van koeien in de wei kan het een korte periode kwa samenstelling wat anders zijn, en dan staan ze weer op stal, is alle melk gelijk. Het zijn gewoon hersenspinsels van RFC en consorten, en constant herverdelen melkgeld.
putjesschepper
@Detukkeroettwente wordt dit herverdeling melk of komt het wel van supermarkten.
puntertje
@Detukkeroettwente De melk is niets mis mee. Schoenen die door kinderhandjes gemaakt zijn ook niet. Maar ga het maar verkopen.
christo
@puntertje Worden volop verkocht. Kijk maar in de Primarkt wat daar voor mooi bord bij de kleedkamers hangt.
puntertje
@christo Dan moet je dit maar gaan promoten bij Pauw, Moraal? Rot op, hier veel voor weinig, en wie dan leeft wie dan zorgt. En er zijn ongetwijfeld een hoop bijstandsmoeders het (noodgedwongen) met je eens.
Jansky
Het zal direct geen rendement opleveren. Iets in de trand van soms moet je een 1 euro uitgeven om 2 euro (proberen) te verdienen.
Maar Aware en Cono lopen al voor en RFC loopt mijn inziens achter in dit verhaal. Ze moeten mee maar hebben te lang staan kijken naar de buurman.
Internationaal zie ik geen rendement voor deze stroom.
+3
puntertje
@Jansky In Duitsland is VLOG in korte tijd standaard geworden. En daar sta je dan als je niet mee gaat. Stijgen marges pijlsnel? Nee, maar het is dat, of niet leveren. En bij gebrek aan alternatieven is de andere optie de productie laten dalen. Maar de groep die elke marktontwikkeling onzin vindt, vindt dan juist weer wel dat zij ongelimiteerd hun melk naar de coöperatie moeten kunnen stuwen. 'Moeten ze maar beter hun best doen om te verkopen'.
Als een vertegenwoordiger met die instelling op hun erf komt krijgt die een schop.
christo
@puntertje Het werkt net ff anders. Rfc wil geforceerd een markt creeren. Wie boeit het nu of ik op cursus ga?
m uut m
@christo
Mij niet.
Groen1
Niet ieder lid kan leveren aan nieuwe melkstroom FrieslandCampina
Niet ieder lid-melkveehouder kan direct meedoen aan de nieuwe Top Zuivel-lijn van FrieslandCampina. Voorlopig wordt gezocht naar melkveebedrijven die voldoen aan de hoogste criteria van duurzaamheid. Ze moeten bovendien gevestigd zijn in de nabijheid van een aantal productielocaties waar dagverse zuivel en kaas worden gemaakt.
nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0