'De consument speelt een sleutelrol in het aangaan van maatschappelijke uitdagingen'

Is er een manier om voedselproductie duurzamer te maken en tegelijkertijd mensen te stimuleren om gezonder te eten? Kunnen kleine aanpassingen aan ons dieet grote gevolgen hebben voor onze gezondheid of voor het milieu? Zijn huidige maatregelen van overheden en gezondheidsinstanties effectief als het gaat om het aanpakken van grote problemen met betrekking tot voeding? Om een antwoord te geven op al deze vragen is er volgens Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research, behoefte aan diepgaand, interdisciplinair onderzoek naar voedsel, voeding en gezondheid, niet alleen in Nederland maar in heel Europa.
 'De consument speelt een sleutelrol in het aangaan van maatschappelijke uitdagingen' (wur.nl)

Is er een manier om voedselproductie duurzamer te maken en tegelijkertijd mensen te stimuleren om gezonder te eten? Kunnen kleine aanpassingen aan ons dieet grote gevolgen hebben voor onze gezondheid of voor het milieu? Zijn huidige maatregelen van overheden en gezondheidsinstanties effectief als het gaat om het aanpakken van grote problemen met betrekking tot voeding? Om een antwoord te geven op al deze vragen is er volgens Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research, behoefte aan diepgaand, interdisciplinair onderzoek naar voedsel, voeding en gezondheid, niet alleen in Nederland maar in heel Europa.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden europa , voedselproductie , gezondheid , voedsel en consument geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!