Uit tienduizenden boorputten lekt het broeikasgas methaan. Wie doet de deksel erop?

De olie- en gasindustrie heeft de afgelopen eeuw miljoenen putten geslagen. Publiek geheim: uiteindelijk gaan ze bijna allemaal lekken. Tenzij overheden kostbare ingrepen afdwingen.

decorrespondent.nl/8674/…
Groen1

Reacties

Erik 1979
Raar dat niemand hier iets mee doet. Misschien een goed idee om als veehouders een compromis te sluiten dat je geen ammoniak maatregelen neemt (wat geen toegevoegde waarde heeft) maar dat geld gebruikt om dit probleem op te lossen?
Gerron
Mooie plaats voor een biogasinstallatie.
Erik 1979
@Gerron ik denk eerder voor een meet punt voor methaan uitstoot vanuit de veehouderij.
+2
Gerron
@Erik 1979 Ik vind dat je voedselvoorziening niet mag vergelijken met energievoorziening. Het probleem is trouwens veel erger:
KIJK magazine januari 2017:
Bij de winning van aardolie komt ook aardgas omhoog. Dit wordt afgefakkeld. Wereldwijd gaat hierdoor jaarlijks 150 miljard kubieke meter aardgas verloren. Dat is 30 procent van de hoeveelheid aardgas die alle landen van de EU in een jaar gebruiken! En dan zijn er nog de lekkende gasleidingen in Rusland...
Het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC) schat dat 25 procent van het totale opwarmingseffect is te wijten aan aardgas dat in oliegebieden wordt verbrand of ongehinderd weglekt.
Erik 1979
@Gerron dat is toch informatie waarmee de weldenkende burger overtuigd kan worden dat er iets moet gebeuren op plaatsen waar het nodig is. En niet op plaatsen waar er relatief weinig te winnen is omdat je met een natuurlijk proces bezig bent.
Gerron
@Erik 1979 Het kan de weldenkende burger niet zo veel schelen wat er in Verweggistan gebeurt.
Erik 1979
@Gerron klopt. En het kan ze ook niets schelen wat er in de buurt gebeurt zolang ze er maar geen last van hebben. Dan heb je 75% van de mensheid gewonnen 👍. Niet slecht toch. Dan even deal maken dat je de problemen oplost door ze af te kopen. Gaan ze niet akkoord zet je die 75% tegen de regering op door doormiddel van akties te zorgen dat ze wel last van jullie hebben. Zo werken ze overal. Kijk maar even bij de politie leraren luchtvaart etc.
Gerron
@Erik 1979 Zoals ik jouw reactie lees dan wil je 25 procent afkopen? Waarom en wat als die 75 procent dan ook geld wil?
+2
Erik 1979
@Gerron nee ik wil eigenlijk zeggen dat als ze het geld wat ze in onzinnige investeringen in stallen nu eens zouden investeren in echte problemen op lossen dat dat effectiever is. Ik weet ook wel dat het geen zin heeft. Maar die onzin die van lto nzo en campina afkomt ook niet. Het is gewoon krom. Een beetje boerenverstand gebruiken is er niet meer bij.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!