Goed voor het kalf óf de boer

Rotstergaast
‘Kom maar kealtjes! Kom maar!’, roept Bartele Holtrop naar het groepje reebruine kalveren dat achter in de wei staat. Normaal komen kalfjes meteen op de boer af, zegt Holtrop. Maar deze niet. De jonge koetjes blijven op een afstandje en kijken Holtrop argwanend aan alsof ze zich afvragen: wie is die man?

Pas na lang aarzelen drentelt Peggy, een zwartbont kalf, dichterbij, schoorvoetend gevolgd door de rest. Peggy heeft hij met de fles opgevoed, zegt Holtrop. De anderen zijn groot geworden bij hun moeder. Die zijn mensenschuw. Zo erg, dat ze nauwelijks meer door mensen te...
 Goed voor het kalf óf de boer (nd.nl)

Rotstergaast ‘Kom maar kealtjes! Kom maar!’, roept Bartele Holtrop naar het groepje reebruine kalveren dat achter in de wei staat. Normaal komen kalfjes meteen op de boer af, zegt Holtrop. Maar deze niet. De jonge koetjes blijven op een afstandje en kijken Holtrop argwanend aan alsof ze zich afvragen: wie is die man?

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden kalveren , kalfjes , kalf , zwartbont , boer en wei geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!