Energierekening in 2019 fors omhoog

De energierekening valt volgend jaar een stuk hoger uit dan voorgaande jaren. We gaan meer betalen voor gas en elektriciteit en ook de stijging van de energiebelasting drijft de prijs flink op.

ad.nl/economie/…
Groen1

Laatste  |  

Reacties

Groen1
Zorgpremie gaat komend jaar fors omhoog
De premie voor een zorgverzekering gaat volgend jaar gemiddeld omhoog met ruim een tientje per maand. Dat wordt met Prinsjesdag bekendgemaakt, melden bronnen rond het kabinet. Het grootste deel van de stijging komt door hogere lonen en prijzen in de zorg.
ad.nl/politiek/…
+3
van Ittersum
@Groen1 gezondheidzorg in Nederland kost meer dan 96 miljard met een explotatietekort van 155.000.000 euro, dus tja iedereen die aan schreeuwen is mag ook vertellen hoe we deze gat dan moeten opvullen. Misschien toch de rokers, drinkers en ongezonde mensen meer laten betalen? Dat zou een slaan in een wespennest zijn. Dus toch maar collectief meer betalen, bij gebrek aan durf
ej-van-de-voort
@van Ittersum

Beter eerst eens kijken of kosten wel reeel zijn. Pharma staat bekend om prijzen hoog te houden, das 1 ding. Verschillende kennissen van ons werken in de zorg, en op de werkvloer is een grote bottleneck gegevens loggen en protocollen naleven. Combineer dat met wat managementlagen die effectief weinig toevoegen maar wel overheadkosten slurpen en we kunnen eraan gaan staan.

Overigens las ik gister dat de zorgkosten slechts 2% gestegen waren en verzekeraars nog steeds met goede winstcijfers weten te komen. Dan verbaas ik me wel over het feit dat men nu al weet dat een dergelijke verhoging noodzakelijk is...
+1
Cvroegejr@online.nl
@van Ittersum laten we eerst eens even die 300000 mensen laten betalen,die de premie niet betalen,voor de zorg verzekering dat zou al een hoop schelen(grootste deel vluchtelingen,asielzoekers,economische vluchtelingen en ga zomaar door die uit onze ruif vreten)
MARTIJN G
We weten het al jaren. Aan de overheid heb je geen ene donder. Alles zal en moet kapot. Geef duidelijkheid over intern salderen en de zonnepanelen worden nog populair bij de burger. Ook bij bedrijven is het niet echt winstgevend
Brutus64
Ik heb een contract voor 5 jaar met een vast tarief, wat gebeurt daar mee, ben bang dat dat ook duurder wordt
van Ittersum
@Brutus64 je kale prijs blijft gelijk, zeg maar 20% van de totale prijs. De rest zijn belastingen, vandaar dat salderen zo lucratief was ofschoon de overheid dat nu ook door heeft. Tot die tijd, leve de zonnepanelen!!!
+1
jordi 1455
Hoogtijd dat Rutte opstapt, wel de dividendbelasting afschaffen en miljoenen aan terroristen geven, maar de burger krijgt alleen lastenverzwaring.
+1
MARTIJN G
@jordi 1455 Moet je nagaan als dat linkse tuig aan het roer komt. Wordt alles nog beroerder. Ga de volgende keer FvD stemmen.
van Ittersum
@jordi 1455 en je alternatief is? Beide keren zullen ze de vervelende boodschap moeten brengen. Kom net uit Noorwegen, retourtje 104 euro p.p all-in(vanaf schiphol). Geen belasting op kerosine, snapt u het nog? Maar wees tevreden, flesje Groslch 33 cl in Noorse supermarkt 30 kronen(3 euro), kippefilet 224 kronen/kg (22,40 euro), pak halfvolle melk 17,40 kronen/liter. Btw 25%. Kortom, hier laat je wat, daar vindt je wat.
van Ittersum
@van Ittersum ugh

(klik om te vergroten)

jordi 1455
@MARTIJN G Voor een VVD'er is Rutte wel erg links.

@van Ittersum Noorwegen is duur omdat daar socialisten aan de macht zijn. En als socialisten ergens goed in zijn is het geld over de balk smijten.
Elvis
@jordi 1455 Noorwegen heeft zn aardgas miljarden nog in de pot
Elvis
@Elvis nl heeft t verkwanseld en laat de Groningers met de zooi zitten
van Ittersum
@jordi 1455 welke rechtse regering/land heeft altijd wel bewezen dat hun het wel goed doen dan?, niemand toch? De omstandigheden/verleden die je als regering onderweg tegen komt bepalen uiteindelijk je beleid. Daar doe echt niet zoveel aan. Het lijkt Campina wel, de wil is er wel, de onverziene omstandigheden bepalen uiteindelijk hun koers.
+1
jordi 1455
@van Ittersum Rechtse regeringen hebben tenminste een begrotingsoverschot gehad.
Het wordt gewoon hoogtijd dat de linkse hobby's worden wegbezuinigd, geen subsidies voor windmolens of zonnepanelen, geen subsidies voor elektrische auto's, geen subsidies voor ngo's, geen ontwikkelingshulp voor corrupte ontwikkelingslanden flinke deregulering en indamming van de bureaucratie.
Tinus
Ondertussen gaat de gaskraan in Overijssel gewoon open:
nieuwsgrazer.nl/topic/159859/
jordi 1455
@Tinus Ik dacht dat we van het gas af moesten?
van Ittersum
@jordi 1455 hoe denk je dat we dan die inkomsten moeten compenseren, idd torenhoge belastingen. Gas eraf, belasting erop!
+1
jordi 1455
@van Ittersum wat ik duidelijk probeer te maken is hoe onbetrouwbaar en schijnheilig politici zijn. Wiebes wil ons van het gas af hebben, maar diezelfde Wiebes geeft een Canadees bedrijf toestemming voor gas te boren. Overigens diezelfde Wiebes heeft ons miljarden gekost door de puinhoop bij belastingdienst.
de jonge
@Tinus en bij langezwaag en nog meerdere plekken waar zo momenteel bezig zijn om de vergunnningen er door te drukken,maar o o o wat zijn ze allemaal druk bezig met de natuur en het milieu,pffff
Jansky
Zelfvoorzienend zijn qua energie word een must. Afhankelijk zijn van andere landen mbt aardgas is noodzakelijk maar niet de beste optie. In Rusland zitten nog gigantische voorraden en daar wil je liever niet afhankelijk van zijn.....
+1
diezel
Quote Reactie van @Jansky:
In Rusland zitten nog gigantische voorraden en daar wil je liever niet afhankelijk van zijn.....

En nu de feiten.
Wij Nederland willen juist het gasknooppunt van NW-Europa worden voor het Russische gas..
Onze GasTerra/Gasunie en Shell zitten voor vele miljarden in North Stream I en de North Stream II die versneld aangelegd wordt.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!