Leden LTO

Prikkebord onderzoekje hoeveel% lid is van lto
J.v.G

Laatste  |  

Reacties

+13
J.v.G
Duimpje als je lid bent
+58
J.v.G
Duimpje als je GEEN lid bent
+1
John Spithoven
Binnenkort zijn all melkveehouders lid. Er ligt al een plan klaar om via NZO/Zuivelnl een extra opslag te innen zodat iedereen lid en vertegenwoordigd is. Is midden 2017 ter sprake geweest. Democratie heet dat.
+5
Flinstone
@John Spithoven lijkt me een goede zaak! Schoppen is makkelijk maar er moet toch wat gedaan worden! Als al die schoppers hier op prikkerbord eens zo druk waren met belangen behartigen dan kwam het helemaal goed!
+11
John Spithoven
@Flinstone Ik dacht dat ik mij al redelijk ingezet had voor de sector.
Maar dit idee heeft trekjes van dictatoriaal bewind.
+2
Flinstone
@John Spithoven het was voor de prikkers in het algemeen bedoeld!
Dat zijn de stumpers die je op geen enkele vergadering hoort! Ja na de tijd met een paar glazen bier op!
Die ken ik hier ook, nooit niks voor de microfoon willen zeggen en dan smoezelen als een ander de vraag stelt! Zijzelf durven niet te spreken in het openbaar!!
+5
cjw73
@Flinstone zolang de meeste zogeheten belangbehartigers er alleen voor hun eigen bestwil zitten. Dan voel ik mij zeker niet geroepen. Die vergaderboeren die graag even in de belangstelling willen staan, daar komen we er ook niet mee.
Erik 1979
@Flinstone mijn vader heeft zich heel erg ingezet voor belangenbehartiging. Of hij het goed deed of niet is wat anders. Ik heb van kinds af aan voor mijn vader het werk gedaan. Je kunt niet met 2 man weg
Misschien als mijn kinderen zo ver zijn dat ik ook iets ga doen. Kan je alleen vertellen dat er weinig melkveebedrijven zijn waar zoveel tijd in algemeen belang gestoken is als bij ons. Vanwege gezindopbouw en problemen bij ons gaat het momenteel niet.
John Spithoven
@Flinstone Dus mag ik opmaken dat er volgens jou geen ruimte mag wezen voor anders denkenden. Vreemd..
ted9
@John Spithoven Nee volgens lto moeten we naar een' natuurinclusieve volhoudbare landbouw die met een gesloten kringloop werkt. Kots kots kots
+1
Erik 1979
@Flinstone geen goede zaak. Vrijheid van meningsuiting is heel belangrijk. Daarom is het belangrijk dat de belangen van de melkveehouders door mensen die ze vertouwen behartigt worden. (Onze familie is in Nederland altijd lid geweest van een belangenbehartiging)
+4
dieks2
@Flinstone dat is nou net het probleem: mijn belangen wordt NIET door LTO behartigd! Alleen als je flink aan de ratrace hebt meegedaan dan zit je goed bij LTO
George
@dieks2
Een ratrace waarbij er geen weg meer terug is.
grös
@dieks2
Is wel zo, het was bijna zover geweest dan waren we als extensieve/grondgebonden ook flink gekort geweest!
De lokale LTO afdelingen zijn hier flink gefuseerd, zelfs de barbecue is nu even 30km verderop.
cornelissen
Quote Reactie van @John Spithoven:
via NZO/Zuivelnl een extra opslag te innen

Doet mij een beetje denken aan het oude landbouwschap,waar ik een verplichte verhoogde heffing moest betalen ,omdat ik geen lid was van een de toen drie geselecteerde belangenbehartigers.
+1
vedder
@John Spithoven die maken je ook verplicht en met tegenzin klant van gd dus dat kan makkelijk.
John Spithoven
Dit hele circus is gewoon een voorbereiding naar hierboven beschreven procedure.
John Spithoven
Oh ja, sorry J v G.

Ik ben geen lid.
Erik 1979
@John Spithoven druk even op het duimpje😉
+1
J.v.G
@John Spithoven ik ook niet alleen kan mezelf geen duimpje geven😁
+3
brabo
Overigens ook niet heel betrouwbaar want je kunt bij beide een duimpje geven 😄
J.v.G
@brabo wat schiet je daar mee op?
+1
Erik 1979
@brabo druk op de duimpjes en je ziet wie wel lid is en wie niet. Ik druk niet want ik ben Duitser😉
+2
christo
Lto vertegenwoordigd dus 12.5% van de boeren. Dat mag de conclusie zijn van deze representatieve steekproef.
verwijderd
+3
J.v.G
@Erik 1979 Calon heeft zich al wel ingedekt door een paar keer te zeggen dat het ledental hem verbaasd!
boer aad
@Erik 1979 Een bloedhekel aan L T O ?? Verklaar je nader. Ben je bezeerd in je jeugd ofzo?
verwijderd
+1
Luc_
@Erik 1979Goed onderbouwd verhaal met sterke argumenten😂
Bekkink
@Erik 1979 jij zit toch in duitsland? Wat maakt het jouw dan uit wat in nederland gebeurd?
jos 15
@Bekkink "heim"wee
Erik 1979
@jos 15 echt niet😂😂😂 ik mis mijn vrienden. Die zie ik te weinig. Wij wonen hier geweldig. En hebben hele leuke buren. Mijn kinderen zijn hier gelukkig. Ik denk niet dat ik ooit nog in de stad Nederland wil wonen.
Erik 1979
@Bekkink ik woon in Europa. 200 km van Nederlandse grens. En ik heb misschien nog wel meer met Nederland te doen als jullie denken. Daarbij is hier ook veel ellende. Veel bedrijven gaan gewoon naar de klote. Misschien is het stom maar ik vind dat niet leuk. Ik wil vanuit mijn eigen kracht werken en niet vanuit ellende van een ander. Ik proef heel veel de instelling van als mijn buurman kapot gaat dan kan ik goedkoop uitbreiden. Vind ik een zielige gedachte. En maakt de sector kapot. Al moet ik er deels wel in mee. Het is overnemen of overgenomen worden met hele bedrijven tegelijk.
weurding
Quote Reactie van @Erik 1979:
Ik proef heel veel de instelling van als mijn buurman kapot gaat dan kan ik goedkoop uitbreiden.

laat dat goedkoop maar achterwege hier in nl, kapot gaan is overigens ook maar weinig aan de orde, financieel gezien dan
Erik 1979
@weurding gelukkig niet. Schuldsanering is erger als gevangenisstraf (denk ik). Andere delen van Europa is het wel anders. Veel verborgen leed.
+3
pieta
Quote Reactie van @Erik 1979:
Het is overnemen of overgenomen worden met hele bedrijven tegelijk.

Wat een onzin. Je hebt dus eigenlijk niets te vertellen op je eigen bedrijf. Mijn bedrijf wordt enkel en alleen overgenomen als ik dat zelf toe wil staan.
hans1980
@Bekkink lees de bijdrage graag van erik1979 hij heeft een grote levenservaring en heldere kijk op NL landbouw beleid misschien werkt dat beter aan de zijlijn dan midden in het oog van de orkaan
Bekkink
@hans1980 grote levenservaring???
Al gepensioneerd??
hans1980
@Bekkink denk dat hij meer meegemaakt heeft in zijn relatief korte bestaan dan menigeen in zijn/haar gehele leven
Bekkink
@hans1980 positief of negatief? Is het een pioneer ofzo? Of dik geld gebeurd voor mq en daar staatsbedrijf gekocht??
hans1980
@Bekkink volgens mij maakt dat voor deze discussie niet uit of je moet hem persoonlijk willen aanvallen omdat je het niet eens bent met zijn bijdragen
+2
pieta
@hans1980 😁 Man man man, hij heeft een mening, dat klopt. Voor de rest lekker laten gaan. En niet gaan geloven dat hij de echte waarheid verkondigt. Hij verkondigt zijn eigen waarheid. Dat doe ik zelf overigens ook. 😁
+1
Erik 1979
@pieta daar heb jij gelijk in. Ik heb net zoals 7 miljard andere mensen een mening
Die is gevormd door ervaringen uit het verleden en opvoeding. En die ventileer ik. Dat mag ook, wij hebben het geluk dat wij vrijheid van meningsuiting hebben.
verwijderd
BoerBart
@Erik 1979
Denk je echt dat het beter is voor onze sector als alle 18000 boeren geen lid meer zijn.
Kritiek op LTO mag/moet. Het is aan LTO om te verbeteren.
Echter geen LTO is een vrijbrief aan de boerenhaters.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @BoerBart:
Denk je echt dat het beter is voor onze sector als alle 18000 boeren geen lid meer zijn

Ik denk in ieder geval wel, hadden we dit fosfaatdrama waarschijnlijk niet gehad. Je hebt het zelf van wiebren kunnen horen, de politiek wou al veel eerder maatregelen nemen, maar lto heeft dit tegengehouden. En het smerige van dit drama is ,dat men een fatsoenlijke overgangsmaatregel heeft tegengehouden en dus een aantal melkveehouders "opoffert" aantoonbaar dmv een accountanterapport, hoewel die ook niets fout gedaan hebben.
Persoonlijk richt ik meer mijn pijlen op meeloper nmv, omdat ik daar lid van ben en mijn eigen ondergang daar heb gefinancierd en dat zullen ze horen ook. .
ted9
@cornelissen eigen ondergang.

Wat bedoel je daar mee.......
+1
cornelissen
@ted9 Dat er door de komst van dit fosfaatrechtenstelsel zonder een fatsoenlijke overgangsregeling geen rendabele bedrijfsvoering door mij meer mogelijk is,terwijl het mij niet duidelijk is wat ik fout heb gedaan,zie brief 12 december 2013,gewoon grondgebonden geïnvesteerd in uitbreiding, maar was op peildatum nog niet gereed
hans1980
@cornelissen heeft dit echt voor jou bedrijf zware consequenties?
+1
cornelissen
@hans1980 Minimaal geen inkomen,maar eerst maar door doen, misschien leveren de procedures nog wat op of de fosfaatbank, kan ook nog bekijken of bio wat is. En je kunt (zoals ik op tv zag) als de vriend van Agnes er nog een baan bij nemen ,maar je wilt ook graag mens blijven en als je ouder wordt houdt het een keer op, dus daar voel ik weinig voor.
Erik 1979
@cornelissen dat bedoel ik nu. Sterkte 👍
ted9
@cornelissen Dan vind ik op mijn beurt dat jij en met jou nog vele andere er nog verdacht rustig onder zijn. Een keer beetje actie voeren zou miss nog helpen.
robbies
@ted9 cornelissen is hier toch meermaals verteld dat hij eens uit zijn slachtofferrol moet kruipen. Overigens heeft Grondig actief gevoerd voor de Grondgebonden boeren, maar die worden door een clubje collega's matennaaiers genoemd
+1
pieta
@robbies Klopt. Je zult mij ook wel bedoelen. Wij moesten extra inleveren tbv zogenaamde betere boeren blijkbaar. Het is gewoon een stille overval geweest. Zelfs @Boerderie heeft volgens mij afstand van dat clubje genomen.
+1
robbies
@pieta datzelfde kun je loslaten over de KLW. Ontwikkeld door VBBM, nemen er afstand van, gekaapt door de sector en moest toegepast worden om de "betere" boeren te belonen ten nadele van andere boeren. Gek genoeg heb ik je dat nooit een poging tot matennaaien zien noemen. 😉 je kunt niet zeggen dat wij er nooit over gediscussieerd hebben hiero
+1
pieta
@robbies De manier waarop ik de KLW zie doet recht aan de KLW. Ik had er graag mijn korting mee terugverdiend als max. Maar ik vind hem vooral belangrijk voor evenwichtsbemesting. Dus waarom dat onder maten naaien valt kan ik even niet helemaal volgen. Jij gaat er altijd maar vanuit dat een ander er voor in moet leveren. En daar hebben we ook al uitgebreid over gediscussieerd. Dat is en blijft niet waar. Kun je nu ook zien in de cijfers van het CBS: rechten voor 85 mln kg uitgegeven werkelijk productie zoals het nu lijkt 80 mln kg.
Todi
@pieta Bij jouw de korting terug verdienen en de ggb een bonus?
pieta
@Todi Die is al niet gekort. Hoe mooi wil je het hebben. 😁
+2
robbies
@pieta Als je verder leest weet je ook dat de excretiecijfers niet geactualiseerd zijn. Een paar jaren als 2014 erin en we zitten weer er weer vlot boven als iedereen zijn voordeel gaat benutten met dieraantallen. Wil je structureel gebruik maken van de KLW, dan moet er net zoveel ingeleverd worden als er uit gegeven wordt. Dat heeft Wiebren hier al verschillende malen uitgelegd.
pieta
@robbies Vergeet daarbij niet het uitgangspunt dat wie boven het forfait zit geen enkele maatregel doorvoert. Dit is een behoorlijk onwaarschijnlijk scenario.
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Vergeet daarbij niet het uitgangspunt dat wie boven het forfait zit geen enkele maatregel doorvoert. Dit is een behoorlijk onwaarschijnlijk scenario.

Welke maatregelen kun je doorvoeren als je als extensief bedrijf ruwvoer oogst met hoge P-gehalten? Een ander brokje erop zetten?
pieta
@robbies Beginnen we eerst met hoe kom je aan die hoge P-gehalten? Sjakie heeft grond van voormalig kippenboer. Alles vet hoog in het fosfaat. Ik zou zeggen voorlopig geen fosfaat brengen? Haal je te weinig kg ds van je land?
robbies
@pieta kunnen toch ook gewoon seizoensinvloeden zijn. Groeizame jaren heb je altijd zoals in 2014. Gemiddeld hogere opbrengsten, dus meer fosfaat. Jouw fosfaatgehalten in de grond dalen zeg je altijd, maar daalt jouw totale fosfaat opbrengst ook per jaar? Of fluctueert dat als gevolg van je oogstopbrengst?
pieta
@robbies Ja, elk jaar wat lager. En in 2014 waren ze hoger omdat er in 2013 mest op het land gebracht is waar geen/onvoldoende gewasopbrengst tegenover stond.
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Of fluctueert dat als gevolg van je oogstopbrengst?

Dit jaar heb ik voor het eerst (echte) opbrengstderving in kg ds.
+1
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Een paar jaren als 2014 erin

Waar wie meedoet aan de KLW en er belang bij heeft zorgt dat zijn excretie niet stijgt dmv rantsoenaanpassingen. Een extensief bedrijf doet hier veelal niet de moeite voor omdat het niets oplevert. Dan gaat het wel wat kosten cq kan het wat opleveren en zal er anders mee omgegaan worden.
Bij mij waren de gehalten in de kuilen van 2014 lager als die van 2013. Gewoon management. Zorgen dat je bemest naar onttrekking(minder zelfs).
m uut m
@pieta
Lulboksem
+1
pieta
@m uut m Hmmm, de argumenten zijn op. 😁 Voor mij hoeven ze overigens middels de KLW geen ruimte meer te geven mbt fosfaatrechten. Ik vind de aantallen en de begrenzing in NL prima. Ik zou de KLW wel graag gebruiken voor evenwichtsbemesting. En kom niet met de kolder van niet te borgen of niet te controleren. De NVWA kan zo zelf wat grond en kuilmonsters nemen om te controleren of er achteruitgang in gehalten is. Desnoods voeren ze in dat als je dit wilt dat alleen grond/voermonsters genomen door een door de overheid aan te wijzen organisatie genomen mogen worden te betalen door boer zelf.
robbies
Quote Reactie van @pieta:
de argumenten zijn op.

Dat waren ze inhoudelijk ook bij LTO om de KLW erdoor te krijgen. Er is simpelweg nooit een berekening getoond waar extensieve grasbedrijven een voordeel konden halen met de KLW. Het draagvlak moest komen van goedkopere fosfaatrechten. Dus naast dat het fraudegevoelig is, is het ook nog eens niet geschikt voor een deel van de melkveehouderij. Als Grondig aan matennaaien doet, dan mag je dat ook van diegenen zeggen die de KLW wilde gebruiken voor gratis groei.

Lees anders dit topic nog maar eens na.
prikkebord.nl/topic/131418/…
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Er is simpelweg nooit een berekening getoond waar extensieve grasbedrijven een voordeel konden halen met de KLW

Dus dat was de voorwaarde om de KLW in te mogen voeren?
robbies
@pieta Dat is natuurlijk wel een mooie. Laten we iets invoeren waar één partij voordeel bij heeft en de ander moet daarvoor maar inleveren. Zo dreigde het wel te gaan, maar gelukkig zagen ze in Den Haag ook wel dat ze dat nu niet moesten doen.
+1
pieta
Quote Reactie van @robbies:
Laten we iets invoeren waar één partij voordeel bij heeft en de ander moet daarvoor maar inleveren.

Denk ipv KLW eens aan generieke korting op fosfaatrechten. 😁 Mijn doel was best redelijk. Het ene deel vd melkveehouderij, het andere deel kan de bedrijfseigen korting terugverdienen met de KLW.
Kijk die voordelen vd KLW onbeperkt toe gaan kennen heb ik nooit als realistisch gezien. Met de huidige productie zie je dat de ruimte om de individuele korting terug te verdienen er gewoon is. We zitten 5 mln kg onder het plafond.
christo
@pieta Niet onder het stikstofplafond.
pieta
@christo He verdorie dat jij dat nu even op moet gaan merken. Ik wist het wel maar het kwam me even niet uit. 😁
+1
christo
@pieta Sorry. De cijfers heb ik niet gemaakt. De berekeningsmethode ook niet. De aanpassingen die misschien wel leiden tot een te hoog getal ook niet.
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Denk ipv KLW eens aan generieke korting op fosfaatrechten

De problemen worden veroorzaakt door een (papieren) mestoverschot. Waarom dan iemand korten die geen mestoverschot heeft?
pieta
@robbies Waarom iemand die zijn efficiëntie verbeterd dan niet wat ruimte geven?
robbies
@pieta ik kan ook ballen terugkaatsen. Is die ruimte er dan?
+1
robbies
Quote Reactie van @pieta:
Het ene deel vd melkveehouderij, het andere deel kan de bedrijfseigen korting terugverdienen met de KLW.

Daarmee geef je toch gewoon toe dat het in het leven geroepen is voor een specifiek deel van de melkveehouderij? Die worden dan als "goed" bestempeld en moeten iets krijgen waar de ander voor in moet leveren.
En jij bent er vast met de beste bedoelingen mee bezig, maar hier werd door adviseurs al een heel scenario weggelegd hoe ik 20% efficiëntie kon bewerkstelligen. Een gedeelte grond onder een andere tak schuiven en door mest en voer met elkaar uit te wisselen kon ik ineens rete-efficient zijn. Dat zijn truukjes die mij wel passen, maar ethisch natuurlijk verwerpelijk als je weet dat collega's die truukjes niet kunnen uitvoeren.
pieta
@robbies Is alleen ggb boeren niet korten dan niet in het leven geroepen voor een bepaalde groep boeren?
robbies
@pieta dat was niet de vraag
pieta
@robbies Dat maakt jou misschien wel duidelijk dat iets niet alleen ingevoerd kan/mag worden als het voor elke boer gunstig is.
Erik 1979
@BoerBart ik ben voor belangenbehartiging. De rest schrijf ik niet want ik ben toch beperkt in mijn vrijheid van meningsuiting.
sorry
Quote Reactie van @BoerBart:
Denk je echt dat het beter is voor onze sector als alle 18000 boeren geen lid meer zijn

een voorzitter die over ambtenaren zegt dat ze geen flikker doen ...dat wordt m ook nie meer....dan heb je toch echt niet begrepen..als ''serieuze organisatie ''
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!