Miljoenen verloren op prestigieuze daktuin

DEN HAAG - De prestigieuze Haagse stadsboerderij Urban Farmers op de bovenste etages van de voormalige Philipsfabriek is definitief kopje onder. Er is geen doorstart mogelijk.

De verwachtingen van Urban Farmers dat met een startkapitaal van 2,7 miljoen euro begon in het pand aan de Televisiestraat waren in 2016 nog hooggespannen. Op het dak, in de kas met een oppervlakte van ruim 1000 m2, werden groenten geteeld, van tomaten tot komkommers en van paprika’s tot boerenkool. Daaronder was de tilapiakwekerij, waar in bassins vissen zwommen. Het verzorgen van evenementen en rondleidingen was een derde tak van sport.

Deel dit topic

Reacties

+4
Druk
Het prestigieuze Farm-project in de Rotterdamse haven zal ook wel snel eindigen in een faillissement.
torrarica
@Druk Het veenweide innovatieproject in Assendelft is ook zoiets. Heeft al tonnen gekost.
Kringloper
@Druk nou nou, niet zo negatief ja🤥
+6
weurding
2.7 miljoen op 1000 m2 😂
Pluto
Ik krijg steeds meer het gevoel dat dit soort projecten bewust worden opgestart om subsidie op te strijken en nog meer om geld wit te wassen .
matt
Het eerste waar ik aan denk,als ik zo’n kop lees,is wie er aan verloren heeft.
En wie zijn zakken heeft gevuld.
Koeien boertje
@matt zullen weinig verloren hebben
friesboertje
Boeren op een dak, boeren op een boot. Volgende stap is een boerderij onder de grond?
Farma_boerke
@friesboertje Dat noemen we champignon kwekers. Maar andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen kunnen er ook. rtvoost.nl/nieuws/239655/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.712
TREFWOORDEN